Tiri diskusijai gribētos dzirdēt viedokli no malas (stāsts nav par mani).
sievete ap 30 gadi, kristiete, jau no skolas laika aktīvi iesaistās baznīcas dzīvē - koris, svētdienas skola, jauniešu grupas, nometnes u.c. draudzes pasākumi utt.
nedaudz ilgāk par gadu ir attiecības ar jaunāku vīrieti, drīz gaidāms bērniņš. precējušies nav, dzīvo kopā. vīrietis nav nevienai reliģijai piederīgs. nesen tik saderinājās, nākamgad kāzas plānotas.
nez, man kkā jocīgi tas šķiet, jo vai tad kristiešiem kopdzīve, plus vēl bērns nav grēks? saprotu, nav gluži akmens laikmets, lai nebūtu sex pirms kāzām, jo īpaši, ja vīrietis nav reliģiozs, bet tomēr...
kā baznīca uz to skatās? jo manuprāt, tas ir pretrunā ar baznīcas normām. pat ja bērns negaidīti pieteicās varēja jau paspēt salaulāties. Varbūt vīrietis īsti nepiekrita - uzreiz ticība,plus laulība? bet tagad? vai arī Jēzus pieņem visus, arī kas sagrēkojušies?
Man īsti pieņemami tas nešķiet tā iemesla dēļ, ka viņa aktīvi visur reklamē dzīvi kā kristietei, uzņem Tezē jauniešus utt.. plus vēl vada jauniešiem vakarus par attiecību tēmu. Hmmm..ne tas labākais piemērs pati :D jo viss pretrunā ar to, ko māca baznīca.
jebšu es galīgi šķērsām domāju un esmu atpalikusi? :)