Problēmas bērnudārzā.

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Labrīt, mīļās cosmo dāmas. Jauku Zaļo ceturtdienu! (l)
Radušās nopietnas problēmas bērnudārzā. Vairs nezinu ko iesākt, kam ticēt un kur vērsties. Manu puiku regulāri apbižo viens un tas pats Bērns. Pēdējās trīs nedēļās tas burtiski ir katru dienu (ar divu dienu izņēmumu). Sākot ar parastu (!) grūstīšanos un sišanu līdz pat zilumiem un zobu birstes izmešanai podā. Tāpat, ir sperts ar kāju pa muguru, bijušas redzamas pāri darījuma pēdas uz rokām un sejas no kniebšanas. Mans bērns nav eņģelis, neviens nav. Tomēr divu gadu laikā es neesmu saņēmusi nevienu sūdzību par viņu. Viņam nav noslieces uz agresiju. Pagājušajā piektdienā mans dēls šim Bērnam esot iesitis. Veicu audzinoša rakstura pārrunas ar bērnu, taču nevaru teikt, ka mani izbrīnīja viņa rīcība ņemot vērā to kam viņš ir bijis pakļauts.
Abi bērni ir vecumā 3-4 gadi.
Pēc pirmā nopietnā konflikta, trīs nedēļas atpakaļ, sazinājos ar šī Bērna mammu. Visu izrunājām, viss labi. Taču visās nākošajās dienās izmaiņu nebija. Ilgi negaidīju, vērsos pie Audzinātājas un pieprasīju paskaidrojumus - galu galā, ja bērnu var sist katru dienu, tad liela daļa atbildības ir uz pedagoga pleciem. Man tika teikts, ka šāda agresija ir pret daudziem audzēkņiem grupā. Ka ir piesaistīts (kaut kas līdzīgs) sociālais pedagogs, tika teikts, ka tiek veiktas pārrunas ar vecākiem KATRU DIENU un vecāki ir izsaukti pie vadītājas. Tāpat, man tika paskaidrots, ka ģimenē ir problēmas.
Saprotot, ka situācija tiek risināta nolēmu gaidīt un lieki šos vecākus neapgrūtināt. Tā tomēr ir ļoti jutīga tēma. Tomēr, vakar šī mamma man uzrakstīja, ka mans dēls esot provicējis viņas dēlu - neesot licis mierā. Par to pašu situāciju no audzinātājas saņēmu skaidrojumu, ka mans dēls neko neesot darījis, bet vienkārši ķeršanas spēles ietvaros, saņēmis sitienu pa roku.
Tāpat jau esmu izplūdusi garos aprakstos... Īsāk sakot, šī mamma nebija lietas kursā par pret manu dēlu vērsto agresiju, nekādas pārrunas nav bijušas un nav plānotas un par sociālo pedagogu arī nav bijusi lietas kursā. Vienojāmies, ka viņa noskaidros situāciju pie konkrētās audzinātas.
Audzinātāja noliedz, ka jebkas no visa būtu noticis. Šī bērna mamma, protams, pateica, ka viņai neesot pamata neticēt. Es vairs neuzticos audzinātājai, ar vadītāju, pat idejas līmenī, nav jēgas runāt.
Nejūtos tā, ka varētu situāciju atstāt pašplūsmā. Vispār, jūtos briesmīgi. Un vēl vairāk tādēļ, ka neko pierādīt arī nevaru. Nezinu kā rīkoties. Varbūt, kadai ir bijusi līdzīga situācija? Varbūt, ja ne līdzīga, tad ir kāds vieds padoms ko darīt, kā rīkoties? Esmu samērā tuvu izmisumam.
13.04.2017 09:10 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Paldies par ieteikumiem, atbalstu.
Ļoti nomierina apziņa, ka ne es vienīgā, kurai tas liekas nepieņemami. Citkārt, liekas - varbūt es par daudz vēlos, par daudz uzmanu. Bet, kurš gan cits pastāvēs par bērnu, ja ne viņa paša vecāki.
Leta
Uzrakstīju iesniegumu Bērnu tiesību aizsardzības departamentam. Ar Rīgas Domi varētu būt problēmas, jo baumo, ka vadītājai tur ir labas pazīšanās. Es skatīšos kas notiks pēc šī iesnieguma un paralēli pati aizvedīšu bērnu pie speciālista uz pārrunām par piezīvoto. Lai tad man būtu arī neatkarīga speciālista vērtējums par bērnudārza ietekmi uz manu bērnu.
13.04.2017 13:35 |

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Arī tas der, jo augstāk stāvošās iestādes pieprasīs reālu rīcību un risinājumus, jo situācija nav normāla. Zinu, ko nozīmē, ja grupā ir agresīvs bērns un cik patiesībā audzinātājas ir bezspēcīgas, ja vadītāja nereaģē un attiecīgā mamma ieņem aizsargpozīciju, ka visa apkārtējā pasaule ir vainīga un provocē viņas bernu. Jā, visam ir savs iemesls, bet tā nav normāla situācija, ka visu grupu/vairākus bērnus taranē viens bērns.
13.04.2017 13:46 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Oi, man arī pazīstama situācija. Bet es nezinu vai tev kkas ar tiem iesniegumiem sanāks, jo tā sitēja vecākiem ir jābūt tiem, kuri meklē kādu risinājumu. Vai tas puika apbižo arī citus bērnus?
Mums dārziņā ir 5 gadīgs puika, kuram it kā būtu jāsaprot kas ir kas, bet tāpat tiek darīts pāri, audzinātājas ignorē, bet nu neko nevar izdarīt. Jāmāca savam aizstāvēties. Bet nu es saprotu to sāpi, lai veicas.
Kā vispār bērns par dārziņu ? Grib iet vai ne ļoti ?
Mans puika beskatoties uz to sitēju, ļoti labprāt apmeklē dārziņu. Bet tur audzinātājas ļoti labas.
13.04.2017 13:48 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Pievienojos jau ieteiktiem ieteikumiem , bet vēl kas , pabaidi ar Bez Tabu . ;-)
13.04.2017 13:59 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Rakstisks iesniegums un sis agresivais berns no grupas jasledz ara. Jaa, neparlasijies. Zinu realu gadijumu kad tas tika izdarits, bet tur iesaistijss ari audzinatajas un darzina vaditaja. Ka mate nespej panakt to, ka berns uzvedas adekvati, agresivi, vinam jamekle cita vieta. Lai cik skarbi neizklausitos. Un tas notiek biezak ka domaa. Citiem nav ilgtermina jacies neatkarigi no iemesla.
13.04.2017 14:31 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
*nespej panakt, ka PARSTAJ uzvesties agresivi
13.04.2017 14:34 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Raksti iesniegumu Pašvaldības policijā. Atbildēs vecāki ne tas bērns, bet, ja jāatbild būs vecākiem, nedomāju, ka viņi nenoliks savu sīko pie vietas.
Tikai caur vecākiem, neviena audzinātāja un auklīte nevarēs viņu tā ietekmēt.
Turklāt tavam bērnam ir tiesības netikt morāli un fiziski iespaidotam. Pati jau tu to bērnu tik salamāt vari, tas neko nedos.
13.04.2017 17:38 |

Reitings 503
Ja neprotās, raksti vairākas reizes, RPP tādas lietas risina skolās, domāju arī PPI, princips jau nemainās, tāpat viņi iespaido vecākus, kas jau tālāk ir spiesti iespaidot bērnus.
13.04.2017 17:41 |

Reitings 503
*PII
13.04.2017 17:43 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Čau, stellaglmr! Saprotu tavu sāpi un būtībā tu jau dari visu iespējamo un maximāli sakoncentrēti, bet es neko citu nevarēšu ietekt kā vien jau šeit izskanējušo viedokli - dot pretī! Redzi, tās visas sarunas un papīrlietas, sarakstes ir tas, kas notiek ap šo situāciju. Bet pašā centrā ir vienkāršs fakts - tavu puiku iekausta katru dienu, jo uzskata, ka viņš ir vājāks, mierīgāks, labāks, pieklājīgāks utt. Nezinu tiešām nevienu labāku paņēmienu šajā vecumā kā dot pretī ar to pašu! Protams paskaidrojot bērnam, kāpēc viņš to drīkst darīt. Viņš aizstāvās! Aizstāv sevi, savu godu, tevi kā viņa māti un visus citus vājākos. Jāmāca dot pretī, nevis būt iniciatoram. Tā taču ir būtiska atšķirība. Lai nu kā bērni šajā vecumā ir pietiekoši saprātīgi, lai normāli audzināts bērns nekļūtu par kausli nākotnē bez iemesla. Puikas kaujas šad tad. Tas ir normāli!
13.04.2017 18:11 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
bet vēl kas , pabaidi ar Bez Tabu .

nopietni? šis ir reāls ieteikums? :D
13.04.2017 20:51 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Ilgu laiku nostrādāju bērnu dārzā par medmāsu, un mums bija līdzīgas problēmas ar vienas grupas bērniem tieši šajā vecumā 3-4 gadi, un visādi centāmies runāt ar bērnien, un vecākiem, vadījām nodarbības , lai uzlabotu mikroklimatu grupā, bet diemžēl ja ar bērniem mājās nestrādā tad jēga maza tam visam. Mēs ķerāmies klāt pie radikālas metodes, bērnus, kas visu laiku konfliktēja izšķirām un salikām citās grupās, tas mainīja bērnus, jo viņi vairs nebija tik bravūrīgi, un neatļāvās kādu fiziski iespaidot. Es no savas puses daudz strādāju ar bērnu kam bija agresija, katru reizi viņu veda pie manis, un es viņam malu vienu un to pašu, ka tā nav labi, un sūtiju āra pataigās viņu pie vecākām grupām kur viņš ātri vien sprata , ka nemaz nav tik varens.
Godīgi sakot , nav jēgas ne no bez tabu, ne no iesniegimiem, vai pārrunām ar vecākiem, jo tas neko neatrisisna katram bērnam mājās ir savs dzīvestāsts, un to nemainīs pats bez tabu :d
13.04.2017 21:02 |

Reitings 1164
Pirmkārt, jāsaprot, ka šis viņiem ir tāds vecumposms, kad turpina attīstīties ES un katrs aizvainojums, pieskāriens vai pat skatiens, bērnam, kurš ir agresīvs, būs tikai kā slieka zivij. Otrs, es vienalga uzskatu, ka viena pagale nedeg - ļoti bieži dzirdu - mans bērns tāds nav, mājās viņš tā neuzvedas (jā, jo mājās nav 20 vienaudži). Protams, nevaru teikt, ka tiešām Tavs ir ko nodarījis. Pirmkārt, vērsies ar iesniegumu pie vadības ar lūgumu izvērtēt grupas vidi - vai šis vaininieks netaisa agresiju pret visiem citiem. Viņai uz to ir jāreaģē, vismaz ar Tavu, un agresora vecāku klātbūtni, sarunu kā tiks situācija risināta. Ja nekas nenotiek, var mēģināt vērsties Pedagoģiski psiholoģiskajā komisijā, lai to bērnu psihologs izkrata, taču jārēķinās, to panākt nav viegli un neviens vecāks nevēlas, lai viņa bērnu uz turieni ved, jo, ja kaut kas atklājas, visticamāk ieliks citā grupā vai tikai norīkos psihologa apmeklējumus. Jebkurā gadījumā nenolaid rokas! Skolotāji šādās situācijās nedrīkst melot, drīzāk vēlas, lai visu atrisina vecāki paši.
13.04.2017 21:24 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Nop, tā nav. Ir pietiekoši daudz bērnu, kurus vecāki audzina klopējot, līdz ar to viņiem tas ir normāls uzvedības modelis. Vēsā mierā var pieiet un iesist, iekost, iekniebt...
Grupiņā ir audzinātāja un auklīte un viņām ir jāprot tikt ar to galā.

Caloo, to arī līdzīgi biju domājusi, ka ne jau visi sāk kauties, jo nezinu, negrib krāsot neinteresanto zīmējumu. Bet ka agresija nāk tomēr ne no tā, ka 'skolotājas rotaļa ir garlaicīga', bet no kā cita. Jāpiesaista būtu kāds sociālais pedagogs un tad jau tālāk jāskatās, kā palīdzēt.
13.04.2017 23:29 |

Reitings 2062
nopietni? šis ir reāls ieteikums?

un kāpēc nē ? (t)
14.04.2017 00:28 |

Reitings 394
Reģ: 29.01.2017
bet vēl kas , pabaidi ar Bez Tabu .

Jo tas varētu būt tas pats bērnudārza līmenis.
15.04.2017 23:25 |

Reitings 2062
nedomāju gan . Praksē ļoti labi novērots , ka no Bez Tabu baidās pat vairāk nekā no visādām inspekcijām , kuras neko nedara . Slikta publicitāte nevienam nepatīk ;)
16.04.2017 00:02 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Nezinu gan vai tas būtu labākais veids, kā izvazāt savu un citus bērnus pa LV.
16.04.2017 00:12 |

Reitings 4218
3-4 gadi? Edipa kompleksa vecums.
16.04.2017 00:15 |

Reitings 2062
Nezinu gan vai tas būtu labākais veids, kā izvazāt savu un citus bērnus pa LV.

bet tāpēc jau rakstīju , lai pabaida (t)
16.04.2017 01:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)