Samaksa svētku dienās

Reitings 34
Reģ: 10.10.2012
Sveikas! Ceru, ka kāda gudrāka man izlīdzēs šajā jautājumā.
Proti, strādāju maiņu darbu. Tulīt klāt Lieldienas. Nāksies strādāt. Man taču pienākas dubultā samaksa šajās dienās, neatkarīgi no tā cik stundas strādāju vaine?
Vienkārši priekšnieks izmeta tādu frāzi-ka mums nepienākas jo strādāsim maiņās un pa dienu nevis naktī. Tas kaut kāds bullshits un kāds grib 'pačakarēt'? :-/
12.04.2017 16:32 |

Reitings 354
Reģ: 29.12.2013
Mums darbā ik pa laikam sanāk svētku dienā maiņas, bet vienmēr ir maksāts dubultā - strādā 8h, maksā par 16h.
Man atkal jautājums par pirmssvētku dienām- kā ir ar to saīsināto darba dienu? Tā ir kā obligāta lieta? Strādāju tirdzniecības centrā, kur uz savu galvu darba laikus mainīt nevaru, bet gribētos darba laiku kā normāliem cilvēkiem :-D
12.04.2017 23:39 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Atceros, kad strādāju veikalā, dubultā maksāja katrā sarkanajā datumā- pat māmiņdienā, vasaras svētkos.
Cīnies par savu naudu!
13.04.2017 06:54 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tev tas veikals atrodas mazpilsētā?
Darbiniekiem nav jāuztraucas par to,tad, it kā nevar atļauties samaksāt dubuldīti. Es vnk pateiktu- tad es sēžu mājās un atpūtīšos,ja nevar.
Ja jau tik maz nāk cilvēki ,lai taisa ciet pa svētku dienām! Ieteiktu kārtīgi izsludēt darba likumu! Daudzās dzīves situācijā noderēs! Ir arī informātīvie tālruņi ,kur var uzvanīt un uzprasīt par sev vajadzīgo informāciju. Darba devējam ir ļoti izdevīgi tādi darbinieki ,kuri nezin pamatlietas par darba samaksu, vai arī ,kuriem nav drosmes iet un prasīt visu, kas viņiem pienākas! Protams,ka tā Tu riksē arī palikt bez darba , ja viņš patiešām nevēlas maksāt virstundas, svētku dienu darba samaksu, vai arī gluži otrādāk -iegūsi visu ,kas Tev pienākas.
13.04.2017 08:45 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
jāstrādā pilna diena vai nakts... Bet mums būs maiņas?! Bullshits totāls?! Ko lai pretī atbild?
Neko neatbildi,bet uzšauj ar grāmatu,kurā ir likumi. :)
13.04.2017 11:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits