Sveikas, dāmas! :-)
Esmu nolēmusi iegādāties pavisam nelielu dzīvoklīti izsolē.
Esmu iepazinusies ar visiem zemesgrāmatā pieejamajiem datiem par īpašnieku, apgrūtinājumiem u.t.m.l. un esmu bijusi īpašumu apskatīt klātienē. Dzīvoklis ir neapdzīvots, protams, ļooooti sliktā stāvoklī, ne pārāk labā mājā, taču cena ir ļoti stipri zem tirgus vērtības un man būs iespēja saņemt palīdzību ar remontu. Tāpat liels pluss ir tas, ka dzīvoklī neviens nav mitinājies un nebūs problēmas ar fiktīvajiem īrniekiem vai to izlikšau. Līdz ar to, tā kā savu vietu ļoti vēlos, lēmumu esmu pieņēmusi.
Pāris jautājumi tām, kas tiešām IR iegādājušās dzīvokli izsolē vai patiešām pārzina šo sfēru.
1. Kā īsti ir ar visām "papīru" lietām, saprotu, ka oficiāli maksāšu visus nodokļus un valsts nodevas, taču kā notiek ierakstīšana zemesgrāmatā, cik noprotu, šādos gadījumos man atkrīt līgumu stādīšana un nostiprinājuma lūgums u.t.m.l.? Respektīvi, visas papīru lietas kārtos tiesu izpildītājs?
2. Saistībā ar pirmo jautājumu - saprotu, ka man pašai būs jāveic izsoles soļi un jāskaita nauda tiesu izpildītāja kontā, bet kādi vēl pasākumi man jāveic? Kādi papīri jākārto pašam, kāda vispār ir izsoles secība?
3. Ievešana valdījumā - cik noprotu, arī, ja zinu, ka īpašumā neviens nedzīvo, tāpat vēlams šo opciju pieteikt. Vai man tas jāpaziņo ti pirms izsoles, pēc?
Ļoti priecāšos, ja kāda, kas ir nesen piedalījusies uzrakstīs man privāti, pirmo reizi pirkšu īpašumu un pirmo reizi arī piedalīšos izsolē protams, meklēju informāciju pa visu googli un meklēju rokās visus iespējamos kontaktus, taču tāpat ļoti noderēs kāds "svaigs" padoms.