Draudzeņu izklaides

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Vai vienmēr dodaties uz draudzeņu bariņa tikšanās reizēm? Vai bieži atsakāt? Cik jums vispār bieži notiek tādas tikšanās un došanās kaut kur izklaidēties?
Man tā pēdējā laikā sāk palikt par problēmu. Liekas, ka to tikšanos ir par daudz un galvenais, ka par dārgu.
Manējās jau nevar vienkārši aiziet uz kafejnīcu iedzert tēju, vajag restorānus. Ir sarunāts, ka atklājam kādu jaunu restroānu 1x mēnesī. Bet es pat ar vīru neeju 1x mēnesī uz restorānu, labāk tad jau ar viņu ietu un notērētu to naudu.
Ja kāds restorāns ārpus Rīgas, tad bieži tiek irosināts palikt pa nakti tajā pilsētā, tad jau jāpaņem kāda spa viesnīca, un tā nedēļas nogale var arī pāris simtus izmaksāt.
Tāpat ceļojumi. Tagad ir izdomāts, ka reizi gadā brauksim meiteņu ceļojumā. Es atkal piesaukšu vīru, bet es ar vīru gribētu labāk reizi gadā ceļot. Varbūt esmu pārāk ieciklējusies uz attiecībām, bet man liekas, ka ģimenei jābūt prioritātei.
Protams, ne vienmēr es piekrītu draudzeņu izdomātajām izklaidēm, vienreiz atsaku, otreiz, bet visu laiku jau tāpat neatteikšu. Un tad pārmetumi utt. Visu laiku jūtu vainas apziņu.
Ko darīt?
31.03.2017 07:38 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Mums arī ir tā saucamie ''tikai meiteņu'' pasākumi, ļoti patīk, cenšos vienmēr tikt. Esam no malas par savu draudzeņu kompāniju dzirdējušas komentārus no sērijas ''cik ļoti mums ir paveicies, ka mums tā ir'' , ļoti novērtēju to visu. Ir bijis, ka attiecībās pazaudēju saikni ar draudzenēm un apsolīju sev, ka to nekad vairs nepieļaušu.
Bet konkrēti par Tavu situāciju - saprotu, kā ir, kad budžets liekas par traku. Vai nevari ierosināt lētākas izklaides? Mums ir dažādi ar naudām un ja kāda pasaka, ka ir švakāk, tad mēs sadomājam kaut ko, kas lielus līdzekļus neprasa. Gan jau, ka tavas draudzenes izskatītu šādu variantu!
Ja nu vienīgi nav variants, kad draudzenes vienkārši tik daudz satikt nevēlies, bet gan vēlies vairāk pavadīt laiku ar vīru.. Tas tev drīzāk jāsaprot :-)
31.03.2017 17:25 |

Reitings 417
Reģ: 30.03.2017
Es laikam izcelšos komentāru starpā, bet ne uzkādiem meiteņu vakariem neeju un neesmu nekad bijusi. Tā kā kopš bērnības jau labāk kontaktējos ar pretējo dzimumu, tad esmu gājusi uz čaļu vakariem. Vienkārši aiziet uz krogu, iedzert alu, uzsist kādu bazaru un viss. Reizēm ja kāds rīkoja mājas ballīti, tad vienmēr piedalījos. Bet tagad, kad ir līgavainis, tā vairāk nav, jo prioritāte ir ģimene.
Ja man arī būtu draudzenes, es nebrauktu ne uz kādiem spa un nedzīvotu pa viesnīcām, jo liekas vienkārši naudas izmešana. Esmu pārāk skopa! :-D Izņemot, ja es pelnītu kādus 3000 eur mēnesī. :-D
31.03.2017 19:20 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu, jāizvērtē savas prioritātes, finanses + citi apstākļi.
31.03.2017 21:10 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Man nav tāds oligarhisks draudzeņu bariņš. Bet, jā, problēma diez gan liela laikam.. it kā jau draudzenes.
Es tā arī pateiktu, ka viss jau ir forši, gribētos ar jums un tā, bet man nav lieki simti šai nedēļas nogalei.
31.03.2017 21:27 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es ar savam draudzenēm nebraucu ceļojumos. Man vēl nekad nav sakritušas intreses uz ceļojumiem.Ballēties un pasēdēt var tepat, bet izbaudīt citu valstu kultūru man patīk ar ģimeni.
31.03.2017 21:56 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Esmu bijusi 2x ceļojumos ar draudzenēm. Vienreiz bijām trijatā ar bērnības druškām, vienreiz ar skolasbiedreni. Bija baigi forši. Bet, protams, ka tagad to ir daudz grūtāk īstenot un atļauties, kad ir ģimene un 'bērni. Nekad nav bijis arī nekāds spiediens no draudzeņu puses. Tavā situācijā tā arī pateiktu, ka nav naudas, ko tērēt tik dārgām izklaidēm.
31.03.2017 22:05 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Tieši nesen iedomājos, ka man šīs draudzeņu tikšanās sāk palikt apgrūtinošas un sāku no tām izvairīties. Ja kādreiz pietika ieiet veikalā, paņemt ko dzeramu, nedaudz uzkodas, un doties pie kādas uz foršu pasēdēšanu mājās vai tuvāko kafejnīcu, tad tagad vajag ko smalku dzeramu, pilnu galdu ar uzkodām, vēl visu berzt un tīrīt, ja nāk pie manis, jo kādai puteklis var patraucēt. Kafejnīcu arī parasti vajag pilsētas otrā galā, jo tuvākā kaut kas nav labs. Man tas viss ir par sarežģītu un nav laika tam.
31.03.2017 22:25 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Mēs tiekamies bieži. Gan braucam ciemos viena pie otras vienkārši padzert vīnu, paskatīties filmas, gan arī braucam ceļojumos. Vispār man ļooti patīk ceļot ar draudzenēm. Es savā kompānijā esmu tā, kas visu naudu ir gatava tērēt ceļojumiem, bet reāli to daram 1x gadā , jo šajā ziņā mums domas par ceļošanas beižumu nesakrīt. :D
Dārgi restorāni un spa mūs neinteresē, bet nav nekad bijušas problēmas pateikt, ka nav naudas un kopā izdomāt darīt ko citu.
Ja draudzenēm ir daudz naudas, tad loģiski, ka viņas gribēs ko dārgāku, labāku.. un nevar to aizliegt. Ne viņām ir jāatsakās no savām vēlmēm, ne tev jāgrabina pēdējie centi, lai izvilktu līdz nākamajai algai pēc vienas pasēdēšanas ar draudzenēm. Lai viņas bez tevis iet uz dārgajām vietām, bet tu nākamajai reizei iesaki kaut ko sev pa kabatai.
31.03.2017 23:43 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Problēma nav draudzenēs, bet jūsu atšķirīgajā finansiālajā situācijā. Gadiem ejot, draudzeņu finansiālais stāvoklis ir uzlabojies vairāk kā tavējais, tāpēc tagad tu nevari pavilkt viņu izvēlētās izklaides, bet līdz ar ienākumu paaugstināšanos, paaugstinās arī prasības pret dzīvi un lētāk vairs nav sinonīmi ar labāk. Ja es varētu atļauties tikai vienu ceļojumu gadā un restorānu labi, ja reizi mēnesī, tad, tāpat kā tu, vēlētos šīs izklaides kopā ar draugu/vīru, bet šībrīža situācijā reizi gadā dodos apmēram nedēļu garā ceļojumā ar draugiem (manu tuvāko draugu loks sastāv no padsmit čaļiem un vienas meitenes), kur otras pusītes līdzi netiek ņemtas, jaunus restorānus atklājam apmēram reizi divos mēnešos, regulāri ejam uz bāriem, koncertiem, pasākumiem, braucam uz kalniem dažādā sastāvā ar un bez otrām pusītēm. Arī vairākos nelielos "ceļojumos" katru gadu braucu ar vienu vai vairākiem no šiem draugiem, jo draugam ir citas prioritātes un galamērķi, bet cenšamies arī ik pa laikam kādu ceļojumu kopā noorganizēt vai arī kompromisa rezultātā braucu viņam līdzi uz sacensībām ārzemēs.
Piekrītu jau iepriekš izskanējušajam viedoklim, ka tev ar draudzenēm jāizrunājas (ja tās ir īstas draudzenes, tad ļoti labi tevi sapratīs) un jāierosina kādas lētākas izklaides, piemēram, filmu vakars mājās ar snackiem un dzērieniem, drīz būs silts, varēs organizēt izbraucienus ar riteņiem un piknikiem un citas nedārgas izklaides.
01.04.2017 12:31 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Es reti kad atrodu laiku draudzenēm, bet, kad atrodu, tad piekrītu visam!
Forši, ka Tev draudzenes tik aktīvas un piedzīvojumu kāras, atliek tikai samenedžēt ar savām finansiālajām iespējam, kur gan padomu dot nemācēšu.
01.04.2017 13:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)