Labdien šajā saulainajā dienā! (l) Lai arī diena ir pašā tās plaukumā, pievērsīšos vakara tematikai piestāvošai tēmai. Nedaudz mistikas.
Nu jau vairāk kā pusgadu esam ievākušies un noslēguši aktīvu remonta posmu savā divistabu dzīvoklī. Līdz šim aktīvi apdzīvojām vienu no abām istabām, jo otrā vēl bija pārvākšanās bardaks . Pirms 2 nedēļām iekārtojām šo istabu kā savu guļamistabu un sākām tajā uzturēties. Prieku gan aizēno viena nepatīkama parādība. Šajā istabā nespējam izgulēties. Es gan to sākumā saistīju ar savu jutīgumu uz pārmaiņām, tomēr ir lietas, kas mani dara bažīgu. Naktī es nespēju aizmigt vai ja aizmiegu uz īsu brīdi, tad nemitīgi murgoju. Murgi ir saistīti ar dažādām cilvēku mocībām. Redzu žņaugšanu vai pašnāvības. Visi šie murgi ir viena “laika posma”. Kad sapratu, ka tās nav tikai manas iedomas, tad sāku apjautāties draugam par viņa pašsajūtu un miega kvalitāti. Arī viņš atzīst, ka regulāri ir neizgulējies un redz murgus saistībā ar cilvēku mocībām. Pagājušajā naktī viņš murgoja , ka mums uzbrūk un mēģina nožņaugt šajā dzīvoklī un cenšoties mani un sevi aizsargāt viņš sita uzbrucējam. Sapnis bija tik īsts, ka arī sitiens bija, ko diemžēl netīšām saņēmu es. Saņemtais sitiens mani atmodināja no murga, kurā cilvēki darīja pašnāvības lecot lielās bedrēs, lecot no šīs mājas – mūsu balkona. Šajā dzīvoklī neviens nav dzīvojis, tas ir stāvējis tukšs, vien ģimenei reizi pa reizei iegriežoties. Māju cēluši krievu zaldāti, ja nekļūdos. Vairāk informācijas nav. Protams, mēģināsim gultu un mēbeļu izvietojumu pamainīt, bet tā reāli – kā rīkoties šādā situācijā? Vai jums ir kāda pieredze? :-)
Ar misticismu neaizraujos, telpa šķiet mājīga. Vienīgā istaba, kurā iespīd saule. Aug mani dārza zaļumi. ;-) Nav tā, ka viss nīktu nost un būtu biedējoša sajūta. Atskatoties atpakaļ, atceros, ka pirmajā vakarā aizdedzu sveci, lai nav jādedz lielā gaisma, tad tā īsti negribēja degt, bija nemierīga liesma un no rīta pamanīju, ka baltā svece bija apsūbējusi, bet kā jau es teicu, necenšos saskatīt misticismu.