VVC un N.Ušakovs

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Ko jūs domājat par VVC uzlikto naudas sodu N.Ušakovam un amatpersonas prakses turpināšanu?
15.03.2017 15:28 |

Reitings 190
Reģ: 06.01.2017
Latviešu valodas uzspiešana Latvijā?:-O:-O:-O
Tad jau krievu valodu uzspiež Krievijā, franču Francijā, Itālijā itāļu, Spānijā spāņu un tā tālāk.
Kas tu vispār aprakusi esi???(e)(e)(e)
Šeit ir Latvija! Tie, kas nevēlas runāt latviešu valodā lai vācas projām! Neviens viņiem neuzspiež runāt latviešu valodā. Latvijā dzīvojot tam jābūt pašsaprotami!
dr567309 tu esi krievuška vai latviete kā šajā video šis ''latvietis? Varbūt tev laiks pamest Latviju un pārvākties uz citu valsti kurā sazinās tev tīkamā valodā?
Nav tak sevi jāspīdzina!
https://www.youtube.com/watch?v=LCZodRAejXg
15.03.2017 19:14 |

10 gadi
Reitings 2563
Man smieklīga šķiet tā kaunināšana no dažu labu puses, ka visi iebilst pret krievu valodu, bet ja būtu angliski, tad gan neko neteiktu. Nu bet loģiski, ka pret angļu valodu nebūtu tādu iebildumu! Kāpēc lai būtu? Un, ja jūs sakāt, ka nav nekādas atšķirības, nu tad man nav ko teikt.
15.03.2017 19:28 |

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
Forši, ka daudziem latviešiem pietiek pašapziņas turēt godā savu valodu! Valoda nav tikai valoda. Ja mirs valoda, mirs kultūra, un bez kultūras nav iedomājama valsts. Runa ir par to, ka ir publiski tiek izrādīta cieņa valsts valodai, lai parādītu, ka te netiks pieļauta krievu vai jebkura cita valoda.
15.03.2017 19:29 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Njaaaa, skaidrs viss ar tevi :-D Tāds fanātisms, ka neomulīgi paliek :-D
15.03.2017 19:29 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Iesaku izlasīt šodien publicēto Jāņa Poļa pētījumu par to, kā Ņils&Co milzu apmēros izcūko Rīgas budžeta naudu, lai slavinātu sevi un gānītu citas partijas. Uz šī fona tas, kur Ņils kaut ko komunicēja krieviski, vai ne krieviski, ir tīrais sīkums.
15.03.2017 19:32 |

Reitings 83
Reģ: 14.12.2016
Tā "slīmīgā uzbāšanās" istenībā ir normāla parādība, jo kā var latvijas iedzīvotājam 100 gadus nevajadzēt latviešu valodu, dzīvojot valstī kur officialā valoda ir latviešu??? Tad jau varbūt mums nevienam nevajag to latviešu valodu? Kāda jēga no viņas, ja visi runā krieviski un visu saprot?
Neviens jau nesit pa galvu ja runā kriviski! Tomēr dzīvojot latvijā, latviešu valodas pamatus jau vajadzētu saprast un mācēt pielietot.
Piemēram, tiesības versties jebkurā uzņemumā runājot latviešu valodas ir noteikta likumā, turpretī krievu valodā nav, kas nozīme, ka jebkurš var pateikt, ka nesaprot ko tu viņam saki.
Cilvēkiem pēc prasības runāt latviešu valodā nevajdzētu skatīties kā "slimīgu uzbāšanos" (nejiet runa par tūristiem utt., bet iedzīvotājiem), te drīzāk izskatās pēc "slimīgas domāšanas".
Nekad nesapratīšu tos kas aizsvilstas par to, ka kāds aicina runāt valsts oficiālajā valodā. Nelecu nevienam augumā, ja kāds runā ar mani kriviski, bet nesaprotu krievus, kas uzmet lūpu, ja ar viņiem runā latviski.
Par Ušakovam uzlikto sodu tas ir pilnība pamatots!!
15.03.2017 19:36 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Starp citu, jēdziens "krievvalodīgie" arī ir absurds saknē tādā nozīmē, kā to daži te lieto. Liela daļa latviešu arī ir krievvalodīgi :) Saprotams, ka šo jēdzienu aktīvi lieto krievu nacionālisti, lai šķeltu sabiedrību, pieskaiitot krieviem totalitāras varas pārkrievotus citu tautu pārstāvjus, t.sk., pārkrievotus latviešus. Parasti tādi personāži izsaka kaut kādas pretenzijas pa nacionālo līniju.
Savukārt, ja paskatāmies aktuālo statistiku, krievi Latvijā ir tikai knapa ceturtdaļa, turklāt, īpatsvars stabili sarūk. Starp jaundzimušajiem krievi jau labu laiku ir vien padsmit %.
15.03.2017 19:43 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Njaaaa, skaidrs viss ar tevi Tāds fanātisms, ka neomulīgi paliek

dr567309, tas nav fanātisms, tā ir diagnoze. Forumā visi ir varoņi, reālajā dzīvē parasti no tādiem cilvēkiem pat pirdienu nesagaidīsi.8-)
15.03.2017 19:59 |

Reitings 190
Reģ: 06.01.2017
dr567309
Un atkal jau mana mīļā Alexxa spridzina
Tiem, kuri neko nejēdz no vēstures, politikas un ekonomikas, tiem arī liekas, ka Tramps ir briesmonis, kurš iznīcinās pasauli (ar pirkstiem nerādīsim... ) Viņš ir atbildīgs par SAVU valsti, nevis meksikāņiem, dienvidamerikāņiem un co.

Redz dr567309 ir dubultstandarti. Trampa rasistiskā politika ir svētīgs darbs. Visi, kas nav amerikāņi, bet dzīvo ASV ir nevērtīgi (nepieder pie ASV pilsoņiem).
Kamēr Latvijā iebraucēji, kas nevēlas pielāgoties valstij kurā dzīvo ir nabaga apspiestie upurjēri, kuriem redz ļaunie latvieši spiež mācīties un runāt valsts valodā nevis viņu pašu mēlē.
Un latvieši, kas iestājas par SAVU valsti, kultūru ir radikāli noskaņoti, kuri neieredz krievus un tā tālāk. Ak vai, grūta dzīve tai dr567309:'-(
15.03.2017 20:00 |

Reitings 7
Reģ: 30.05.2016
Manuprāt, Ņils ir pārāk sadomājies. Ļoti pareizi VVC dara, ka noliek viņu pie vietas. Pēdējās ziņas par to, ka viņš no saviem līdzekļiem uzturēs domes mājas lapu krievu un angļu valodās ir pilnīgs vājprāts. Tik pat labi varam "novākties" bariņš no Cosmo foruma un par saviem līdzekļiem domes mājas lapā rakstīt, kas nu ienāk prātā, jo netērēsim taču pašvaldības līdzekļus, tātad neviens mums nevar neko pārmest. Vairāk kā mēris nevis mērs. Cerams, ka kopā ar "parasto rīdzinieci" Ilvu Enģeli un pensionāru ar dārza māju Bukultos pazudīs no apvāršņa. :-):-D
15.03.2017 20:04 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Tik rēcīgi, ka te vienam cilvēkam ir veseli kādi 5-7 profili :-D visi komentāri vienā balsī un stilā. Ha ha ha!
15.03.2017 20:48 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Pēc tautības esmu latviete, bet šīs diskusijas sakarā man ir tikai viens jautājums. Dāmām, kurām šķiet, ka latviešu valoda ir mūsu identitāte un kultūra, un visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jārunā latviski, man ir jautājums - ko jūs domājat oar Rīgas Ekonomikas augstskolas rektoru Anders Paalzow, kurš Latvijas augstskolas rektora amatā ir aptuveni 20 gadus, bet nerunā latviski pat sarunvalodas līmenī?
Respektīvi, Nadzežda no Imantas ar Aibes pārdevēju nevar runāt latviski, bet Latvijas augstskolas rektors absolūti brīvi var nerunāt latviski? Really?
/Daenerys ar tekošu latviešu, krievu un angļu valodu + pamatzināšanām vēl 3 valodās/.
P.S. Par Ušakovu nebalsošu. Manis pēc runāt viņš var kaut tikai ķīniešu valodā, man vienalga, bet bezmaksas sab. transportu skolēniem un pensionāriem, kā arī nebeidzami daudzās sociālās mājas Rīgā es neatbalstu un nekad neatbalstīšu.
16.03.2017 01:05 |

Reitings 80
Reģ: 27.07.2016
- ko jūs domājat oar Rīgas Ekonomikas augstskolas rektoru Anders Paalzow, kurš Latvijas augstskolas rektora amatā ir aptuveni 20 gadus, bet nerunā latviski pat sarunvalodas līmenī?

Viņš runā latviski, turklāt pietiekoši labi :D C1 līmenis gan nav, bet pieļauju, ka to reti kura no mums Cosmo varētu dabūt, ja būtu jāliek tests :D
Un paldies Dievam, SSE neseko Latvijas identitātei un mācā normālus cilvēkus, nevis kārtējo nozombēto latvju bāleliņu-cietējiņu, kam viss slikti
16.03.2017 03:06 |

Reitings 4218
Augstākā izglītība un tās būtība nav tas pats, kas LR pašvaldība, un uz augstskolām attiecas LR likumi par augstāko izglītību, savukārt uz pašvaldībām - LR likumi par pašvaldībām . :)
16.03.2017 03:15 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Rīgas Ekonomikas augstskolas rektoru Anders Paalzow, kurš Latvijas augstskolas rektora amatā ir aptuveni 20 gadus, bet nerunā latviski pat sarunvalodas līmenī?
Respektīvi, Nadzežda no Imantas ar Aibes pārdevēju nevar runāt latviski, bet Latvijas augstskolas rektors absolūti brīvi var nerunāt latviski? Really?

Hmm, pirmkārt, šīs divas lietas - Ušakova un Pālzova - ir divas dažādas lietas, kas nekādi nav metamas vienā maisā. Otrkārt, lūdzu, neizplatām "viena tante teica" nepatiesību, ka Pālzovs neprot latviešu valodu un brīvi nerunā sarunvalodā - viņš runā, pat labi to dara. Kas attiecas uz izglītības sistēmu, tad patiesas rūpes par nācijas labklājību izpaustos konkurētspējīgas izglītības nodrošināšanā, nevis centienos pašizolēties un izskaust ārvalstu profesorus, kuru klātbūtne Latvijā mums nodrošinātu jēdzīgu izglītību.
P.S. Ne Ušakovs, ne Saskaņa nesimpatizē un nekad nav simpatizējusi. Bet savilkt šīs divas lietas kopā ar augstākās izglītības sistēmu, manuprāt, ir nekorekti.
16.03.2017 08:38 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
bezmaksas sab. transportu skolēniem un pensionāriem, kā arī nebeidzami daudzās sociālās mājas Rīgā es neatbalstu un nekad neatbalstīšu

+
16.03.2017 09:06 |

Reitings 5884
Nu man gan ir sanākusi personīga komunikācija ar Anders Paalzow pirms vairākiem gadiem, un viņš nerunāja latviski. Ja pa šiem gadiem ir iemācījies - forši, apsveicami.
Un es nevienā brīdī nesalīdzinu Ušakovu ar Paalzow! Ušakovs ļoti labi runā latviski. Te izskanēja viedoklis, ka redz, ja tu dzīvo Latvijā, tad tev jāspēj lasīt un saprast latviski un pašvaldībai nav tevi jāuzrunā krieviski (te piekritīšu no viedokļa - ja nesaproti, pats vainīgs, ka nesaproti), bet man riebjas sabiedrībā valdošais uzskats, ka Ivans no Imantas nedrīkst nerunāt latviski, viņš runā krieviski, ak šausmas, šausmas, neciena šo valsti, bet Paalzow no klusā centra mierīgi drīkst nerunāt latviski, bet runāt angliski, visi smaidīs un mās ar galvu.
__
Mans personīgais viedoklis par komunikāciju, jeb, kā es to gribētu - jo vairāk valodās, jo labāk! Rīgā dzīvo daudz ārzemnieku un nebūtu nepareizi ar viņiem komunicēt arī angļu valodā, piemēram.
16.03.2017 09:21 |

Reitings 263
Reģ: 20.07.2014
Daenerys1, miljons plusu!
Manai pilsētai arī ir Fb lapa krievu valodā. Nezinu, protams, kas viņu finansē, bet neviens nesūdzās, man pat tas liekas forši, ka informācija ir pieejama visiem.
16.03.2017 09:43 |

Reitings 5884
Piemēram, no Erasmus studentiem esmu dzirdējusi, ka Rīga ir ļoti nepievilcīga tiem, kas nerunā latviski. Tas ir tipisks piemērs, jo students tiešām dzīvo tajā pilsētā, tas nav tūrists uz nedēļu. Bet dzīvo pārāk īstu laiku, lai mērķtiecīgi mācītos valodu, un tas arī nav nepieciešams.
16.03.2017 09:50 |

10 gadi
Reitings 197
Drīzāk, lai maksā tos 2 miljonus par to, ka nepārtraukti uzvārās no Rīgas satiksmes mikriņiem (atcerēsimies Prusakova solījumu, ka biļešu cena nepārsniegs 0,70 centus) un 2 gadus tur cītīgi LCD ekrānos reklamē pats sevi un Saskaņu, bet vislabākā pērle ir "SVARĪGI! Krievijas Federācijas pases palīdz izsniegt uzņēmums La sofi". :D Par fake Sintijām Lībenzonēm, kas nemāk rēķināt un pensionāriem, kas it kā brauc 18 reizes nedēļā ar sabiedrisko, nemaz nerunāsim.
Kas ir 140 eiro pret 2 miljoniem? Kas sponsorēja visas tās reklāmas 2 gadu garumā? ;-)
16.03.2017 12:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits