Kā tikt galā ar darbu, kas besī

Reitings 286
Reģ: 29.01.2009
Kādreiz man patika strādāt, patika šī joma (sabiedriskās attiecības), interesēja, mācījos, sāku strādāt, biju tāda entuziaste.
Tagad pat vārdos grūti aprakstīt, cik ļoti man tas riebjas :-/
Es vienkārši tagad atskāršu, ka viss mans darbs ir nākt katru dienu uz darbu un sēdēt pie datora no 9 līdz 6 vakarā. Un visu dienu pavadīt, atbildot uz e-pastiem. Tas ir vienkārši ārprāts.
Man tagad ir tāda stadija, ka tik ļoti besī e-pasti, ka es tos neveru vaļā, baidos vērt vaļā. Bet līdz ar to daudzi e-pasti nostāv tur nedēļu, tad saņemos un atveru... un saprotu, ka kaut kas ir nokavēts. Un tad ir vēl lielāks besis, jo daudz ko esmu sačakarējusi.
Labākajā dienā spēju atbildēt uz kādiem 20 e-pastiem, bet nāk daudz vairāk. Tad krājas, iekavējas, rodas problēmas.
Kā ar to visu tikt galā? :(
08.03.2017 15:19 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Tomēr dīvaini liekas, ka darba laikā kamēr ir darbs var sēdēt facebook un malkot kafijas.. Man pat kad bija vissliktākās dienas un ūdens smēlās mutē un viss jau bija noriebies pat tad mana atbildības sajūta neļāva vienkārši čilot kamēr citi uz manis gaida un paļaujas ka es to izdarīšu. Un man arī ir komunikācija tikai caur e-pastiem vai zvaniem..
Bet kādi gan ieteikumi var būt, meklēt jaunu lietu kas aizrauj, vai ņemt kādu lielāku pauzi no esošā darba that's it..
08.03.2017 17:47 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Palīgs/asistents tev nav opcija?
08.03.2017 20:05 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Man ļoooti nepatiktu, ja man kādi sadarbības partneri ilgu laiku neatbildētu uz epastiem. Manuprāt, tā ir kompānijas degradēšana no tavas puses. Labāk pamet šo darbu un ļauj strādāt kādam, kas nesēdēs feisbukā un nedzers kafiju
08.03.2017 20:30 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Saņemies ,atver un paskaties,kas ir tajos e-pastos!
Muļķīgi liekas 1-2nedēļas nevērt e-pastu vaļā, baidīties, katru dienu atnākt uz darbu un atkal baidīties- ka tik tur nebūtu,kaut kas pārāk grūts vai nezin kas.
Tādi darbinieki kā Tu tik rada zaudējumus uzņēmumam!
08.03.2017 20:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vienkārši nostādi sevi fakta priekšā - tas ir Tavs darbs un Tev IR jāveic darba pienākumi.. arī, tad, ja tie ir ļaunie un visādi citādi netīkamie epasti... Tāpēc Tu mājās nevāļājies zem segas.. un tāpēc Tev maksā naudu :)
08.03.2017 20:36 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Vai vai, kādas te visas pareizas :-D Es gan saprotu kafijošanu un feisbukošanu. Man ir traki grūti noturēt uzmanību un lielākoties, nu ok...nevis lielākoties, bet viss mans darbs ir dators/epasti/mājaslapas. Citreiz es arī aizdriftoju un aizsēžos FB/Cosmo, izdomāju, ka tieši tajā brīdī man kādu bumbu virteni jāpataisa vai kādu mēbeli jānokrāso. Tas ir normāli, ja jūti, ka smadzenes kūp un neko jēdzīgu tajā e-pastā ierakstīt nevari, tad labāk ir atslēgties, un pēc dienas atbildēt, toties ar kaut kādu saturu, nevis ko tādu, ko pats nākamā dienā nevari vairs saprast. :-D
Un daži klienti/sadarbības partneri arī ir nu tādi.. paši pārzin savu projektu un situāciju no A-Z, bet gaida, ka lieli lēmumi un projektu uzmetumi tiks sagatvoti uzreiz uz sitiena. Un nezinu vai viņi tā domā, vai vienkārši ir dumji un pieņem, ka bez viņiem neviena cita vispār nav, nekādu citu pienākumu vai projektu nav. Un tur 1x uzraksti, ka dosi ziņu, kad kaut kas pavirzīsies. Pēc 1-2 dienām viņi prasa- nu, kādi jaunumi? Tu vēlreiz pasaki - kā jau teicu, sazināšos, kad kaut kas pavirzīsies, paskaidroju, ka tas nav kaut kas, kas notiks pa dažām dienām. "Nu ja pareizi, es tika tā, ja nu tomēr". Paiet 2 dienas un atkal jau prasa "update". Tad tā vien gribas vienkārši pasūtīt 3 mājas tālāk :-D It kā mēs speciāli sēžam un klusējam kā partizāni, 'ja nu tomēr" :D
08.03.2017 21:03 |

Reitings 2995
Bet nu, ja tā nopietnāk - man liekas te ir dažas problēmas, kas visu kopā padara par to, kas nu tas ir. 1. Tev ir garlaicīgi - visa tā epastu padarīšana ir monotona un bieži vien, tīri pieklājības pēc, vajag atbildēt uz "tukšiem" e-pastiem un, ja tas prasa 2h dienā, tad šīs sajūtas ir saprotamas. Nav baigi motivējoši. 2. Nav "Tavs" lauciņš - ne pati sfēra varbūt, bet tīri uzņēmums. Varbūt tevi nesaista uzņēmuma misija/produkts? Varbūt šajā uzņēmumā viss notiek pārāk lēni un tev vajag vairāk action? 3. Izveido automātisko atbildi un nosaki sev, ka tev jāatbild uz epastiem konkrētu dienu/stundu laikā. Ja ir iespēja, sagrupē klientu e-pastus svarīgajos un mazāk svarīgājos, lai tev saraksta augšpusē ir tie uz ko jāatbild ātrāk (svarīgi projekti, sadarbības partneri piem) un pārējie tad var pagaidīt ilgāk.. Es, piemēram, uz e-pastiem atbildu 48h laikā. Nevarīgus epastus postponēju, uz tiem netērēju laiku un atbildu tad, kad svarīgākais izdarīts. Man stāv arī automātiskā atbilde, ka e-pastu esmu saņēmusi un atbildēšu 2 (vari mainīt uz 3) darba dienu laikā. Tā vismaz cilvēks zina, cik ilgi var gaidīt un tevi lieki netramdīs, bet tu arī vari savas prioritātes sakārtot.
P.S. Tas ir normāli neskriet un neatbildēt visiem uzreiz pirmajā minūtē, stundā... man besī cilvēki, kuri pārsūta vēlreiz to pašu epastu 10x vienā dienā. Nu ja Tev neatbild uz 1. un 2., atslābsti. Tu neesi vienīgais cilvēks otra profesionālajā dzīvē. Pietam, tiem epastu maniakiem pašiem izbesī automātiskā atbilde un ātrāk liekās mierā :-D
08.03.2017 21:18 |

Reitings 286
Reģ: 29.01.2009
dr567309 būs pareizi uzķērusi manas sajūtas.
Jā, man darbā ir garlaicīgi. Ir daudz darāmā, bet neko no tā negribas darīt, nav motivācijas. Neinteresē temats kā tāds.
Un arī tas, ka nevaru noturēt uzmanību.
08.03.2017 21:32 |

Reitings 2995
sit pieci! Klau, ar tevi viss ir kārtībā. Tu vienkārši neesi īstajā vietā un nedari to, kas tev jādara. Es arī pēc izglītības esmu PR speciālists un tas darbs var būt gan aizraujošs, gan galīgi nekāds. Nestrādāju gan šajā jomā, bet pa savu tagadējo līniju noteikti izmantoju šo to no PR padarīšanām. Apdomā manu ieteikumu par e-pastiem, tici man - daudz ko atvieglos :) Man automātiskās atbildes krietni samazināja e-pastu apjomu, kā arī sagrupēšana (es nezinu kādu platformu izmantojat e-pastiem, tādēļ nezinu vai tev tāda iespēja ir) ļauj nepalaist garām svarīgus epastus un tādejādi neielaist lietas, kuras nevajadzētu ielaist. Plus, mana profesionālā persona ir maksimāli pielīdzināta tam, kāda esmu saziņā ar draugiem, paziņām. Pielietoju visai neformālu toni - draudzīgi un puslīdz godīgi. Ja zinu, ka cilvēks uz mani gaida, bet nu man tik tiešām ir ne līdz tam, cilvēcīgi un ar vieglu, draudzīgu toni paziņoju, ka saņēmusi esmu, izskatīšu un atbildēšu pēc vairākām dienām, jo esmu aizņemta un blablabla. Tas arī man krietni atvieglojis darba padarīšanas - ar tādu pieeju, arī pretējā pusē cilvēks kaut kā apmīkstojas un liek bišķi mieru. Super formālais tonis nedod vietu emocijām, bet tomēr, bez manipulēšanas manā profesionālajā vidē ir grūti iztikt. Es izvēlos ieņemt draudzīgo un tādu čomisko tēlu, nu un pret mani arī tāpat attiecas :-)
08.03.2017 21:42 |

Reitings 2995
Es vispār esmu epastu guru :-D savus departamentus esmu maksimāli sakārtojusi tā, ka epastu plūsma samazināta maksimāli, iespēju robežās. Man darba lietās ir tā - ja zinu, ka no kaut kā pavisam atbrīvoties nevaru, tad sakārtoju tā, lai tas man ir ērti.. paiet laiciņš un arī citi pielāgojas manam modelim. Es baigi novērtēju savu laiku un cik nu manās iespējās, sakārtoju procesus tā, lai tas ir maksimāli ērti un produktīvi man, nu un tam ko es vispār daru, kāda ir mana loma uzņēmumā. :-)
08.03.2017 21:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits