Man ir kaut kāds riebums pret mikroviļņu krāsnīm, psiholoģiski nespēju tās lietot. Visbiežāk eju pusdienot ārpus biroja uz kādu kafejnīcu, man te daudz apkārt. Dažreiz uznāk "līdzi ņemamais" periods un ņemu pusdienas līdzi, bet tas ir veselīgu apsvērumu dēļ, ne izmaksu dēļ. Piemēram, pusdienas pie darba maksā 5 eiro, bet kvalitatīvs līdzņemamais maksā stipri līdzīgi. Salāti ar vistu un avokado - vistas fileja vismaz 1 eiro, avokado 1,50 eiro, tomāti un paprika tagad ziemas sezonā Rimi maksā 4-6 eiro kilogramā, iceberg salāti - 3 eiro kilogramā. Protams, man tur ir pārsimts grami, bet tāpat uz 3,50-4 eiro salasās. Ja vēl klāt kāds banāns, ābols (garšīgs, nevis tas poļu sū***), tad tas uz to arī sanāk, tikai veselīgāk.
Visbiežāk līdzi ņemu salātus ar vistas fileju vai kādu sieru, dažreiz rupjmaizes šķēli un 2 vārītas olas un kādu augli. Nu tā, lai nav bads un atnākot mājās negribas izēst visu ledusskapi tukšu.
Vasarā ideāls līdzņemamais ir aukstā zupa.
Ja paredzēta īsāka diena un/vai ēstas sātīgas brokastis, iztieku ar banānu, ābolu, tēju.