Ko ēdat darbā?

 
Reitings 239
Reģ: 28.03.2010
Sveikas!
Man ir jautājums - ko jūs ēdat pusdienlaikā? Ejat kaut kur katru dienu, vai arī ņemat līdzi?
Man darbā ir virtuvīte ar ledusskapi, bet nav mikroviļņu krāsns. Taisu līdzi maizītes, dažreiz salātus, kā arī citreiz aizeju kaut kur ārpus darba paēst, bet pārāk bieži ejot nesanāk lēti.
Iesakiet, lūdzu, kaut ko ēdienreizēm darbā, kādu garšīgu recepti, bet lai iepriekšējā vakarā nav ilgi jāšmorē. :-) Putras, lūdzu, nē - apnikušas. :-)
07.03.2017 12:12 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Parasti kko pērku (bulkas, salātus, kefīrus un piena spēkus, mencu aknas uz maizes, utml. :D), jo sildīt ēdienu mikrenē nepatīk. Citreiz nopērku piena paku un visu dienu pārtieku no Energy Diet kokteiļiem :D
Bet tagad, par cik taupu, esmu noskaņojusies ņemt no mājām. Tad nu šobrīd loku iekšā supersātīgus salātus (apcepti sīpoli ar apceptiem rīvētiem burkāniem + konservētās pupiņas + kūpināts šķiņķis + majonēze) ar graudu maizi. Launagā sagaida litrs kefīra un kūka.
07.03.2017 14:07 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man ir kaut kāds riebums pret mikroviļņu krāsnīm, psiholoģiski nespēju tās lietot. Visbiežāk eju pusdienot ārpus biroja uz kādu kafejnīcu, man te daudz apkārt. Dažreiz uznāk "līdzi ņemamais" periods un ņemu pusdienas līdzi, bet tas ir veselīgu apsvērumu dēļ, ne izmaksu dēļ. Piemēram, pusdienas pie darba maksā 5 eiro, bet kvalitatīvs līdzņemamais maksā stipri līdzīgi. Salāti ar vistu un avokado - vistas fileja vismaz 1 eiro, avokado 1,50 eiro, tomāti un paprika tagad ziemas sezonā Rimi maksā 4-6 eiro kilogramā, iceberg salāti - 3 eiro kilogramā. Protams, man tur ir pārsimts grami, bet tāpat uz 3,50-4 eiro salasās. Ja vēl klāt kāds banāns, ābols (garšīgs, nevis tas poļu sū***), tad tas uz to arī sanāk, tikai veselīgāk.
Visbiežāk līdzi ņemu salātus ar vistas fileju vai kādu sieru, dažreiz rupjmaizes šķēli un 2 vārītas olas un kādu augli. Nu tā, lai nav bads un atnākot mājās negribas izēst visu ledusskapi tukšu.
Vasarā ideāls līdzņemamais ir aukstā zupa.
Ja paredzēta īsāka diena un/vai ēstas sātīgas brokastis, iztieku ar banānu, ābolu, tēju.
07.03.2017 14:07 |
 
Reitings 222
Reģ: 14.01.2016
Ēdienu termoss (esmu redzējusi Rito veikalos) varētu būt labs risinājums
07.03.2017 14:10 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man ļoti nepatīk sildīts ēdiens mikroviļņu krāsnī. Es pārsvarā izbraucu pusdienās uz kādu ēstuvi, citreiz uz lidiņu, citreiz uz kādu citu. Man arī patīk izrauties no darba, kaut kur ārā izkustēties un atslēgties no darba vides. Agrāk ņēmu arī ēdienu līdzi, citreiz veikalā nopirku un ēdu darbā pēc tam, bet man nepatīk vairs tā darīt, tagad vienmēr izbraucu vai izeju pusdienās, tā ir foršāk, izkustēties ārā, pēc tam uzreiz lielāks prieks atkal darboties :)
07.03.2017 14:19 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Nekad neko neesmu no mājām ņēmusi, jo mums pašiem sava ēdināšana, toreiz liels konkurss tika rīkots par to kas mūs baros, tā, ka gatavo tiešām ļoti labi. Un man liekas, ka tas tāds mīts, ka ņemt no mājām ir lētāk, kaut vai tā pati zupa darbā ir 1,5 eur.
07.03.2017 14:20 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nē nu tostermaizes ar Tautas desu no mājām sanāk lētāk nekā sabiedriskā ēdināšana, bet normāls, kvalitatīvs ēdiens gan ne. Man reizēm līdzņemamais ir maksājis 6-7 eiro, kamēr kafejnīcā kaut kādu zupu vai otro varētu paņemt arī 2.50-3.50 euro robežās.
07.03.2017 14:23 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man liekas par 3eur var tikai kartošku ar kotletēm paēst. Man vīram darbā ēdnīca ir un tur arī pusdienas 3eur, bet nekad nebūs vistas fileja vai normālas zivis.
Es nezinu, nevaru paēst bez 5-6 eur, pat lidiņā paņemot zivi ar dārzeņiem, vai vistu ar salātiem, vai rīsus ar dārzeņiem utt. nevaru nekad iztikt bez 5eur.
Bet nu es labāk paēdu normālas un veselīgas pusdienas, nekā vakarā pieēdos. Bet nu jā, pusdienas man mēnesī vienai sastāda pat līdz 150-200eur, jo man vēl patīk paķert Costā kaut ko, vai kādu svaigi spiestu sulu un tad beigās sanāk viss vienā dienā 7-10eur. Protams, ka no mājām ņemt būtu lētāk, bet nu dzīvojam vienreiz un man svarīgi darba dienās tādi forši rituāli, iziešanas no darba, uzreiz jūtos laimīgāka un ar dzīvi apmierinātāka :)
07.03.2017 14:29 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es varētu paēst Lidiņā pa 2,50 eiro un pat samērā veselīgi, piemēram, paņemt veģetāro risoto. Tikai problēma tāda, ka strādāju klusajā centrā, te pa 2,50 var dabūt tikai 100ml zupas. :-D Apkārt ir pāris lētas, bet ļoooooti neveselīgas ēstuves, viss normālais ir 5-7 eiro.
07.03.2017 14:33 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Negribas jau atkal sākt te par cenām runāt, bet nu atkal tā filejas cena un avokado ir pārspīlēta, nav jau tik dārgi. :D Pa 5 eur kilogramu vistas var salātos ietaisīt :D Bet tas tā.
Var filejas ēst, skolā mums bija superīga kafejnīca, kur paņēmu tikai salātus ar fileju, samaksāju 3 EUR, bet salātu bija pilns šķīvis, fileja brīnumgarda. Viss jau ļoti atkarīgs no darba vietas, man ir pie bērnu pasaules, apkārt daudz normālu kafejnīcu, klusajā centrā tiešām tā arī varētu maksāt.
07.03.2017 14:41 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Es centrā nekad neesmu strādājusi, vecrīgā noteikti ir daudz dārgāk, teikā var pa 3 eur varam lasi ar piedevām dabūt
07.03.2017 14:42 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Apple_pie, es esmu pirkusi avokado pat pa 3 eiro gabalā, protams, tik lielu man salātiem nevajag, bet fakts kā tāds. Nogatavinātie mazie maksā 1,50 eiro kg, un es netaisos apbraukāt visas Maximas, lai atrastu vislētāko.
07.03.2017 14:44 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Esmu strādājusi klusajā centrā divās vietās un Vecrīgā. Vecrīgā bija vieta, kur zupa+otrais maksāja 3 eiro! zupa+otrais ar gaļu - 3,50 - līdz 4 eiro. Un ļoti garšīgi un daudzveidīgi. Vecrīga bija reāli vislētākā vieta, kur paēst. Klusajā centrā gan viss ir ļoti fancy, līdz ar to - dārgi.
07.03.2017 14:45 |
 
Reitings 211
Reģ: 07.03.2017
Ņemu līdzi briedinātus griķus, biezpienu, kādu tomātu/ gurķi utt., kopš ir elektriskais trauks, tad arī ņemu līdzi savus vakariņu priekus. :-)
07.03.2017 14:46 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Varbūt, es pērku tikai Rimi avokado, parasti tur ir 80 centi gabalā, varbūt ir arī dārgāki, es tos parastos pērko, ja nav gatavs, ielieku pie citiem augļiem, norauju kātiņu, nākamajā rītā burvīgs.
07.03.2017 14:48 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nogatavinātie mazie maksā 1,50 eiro kg,
Sorry, nevis kilogramā, bet gabalā. Tas Rimi.
07.03.2017 14:48 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Sonne = Mele? :D
07.03.2017 14:49 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Oij, 5-7 eur par pusdienām ir too much. Man par 5 eur sanāk uztaisīt plova katlu un tad varu ēst 3 dienas. Apnīk, protams. Arī Lidiņā un citās kafenītēs no plkst. 12.00 - 15.00 parasti ir pusdienu piedāvājums par lētāku naudu.
07.03.2017 14:51 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Sonne = Mele?

Atmaskota! :D
07.03.2017 14:54 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
var gatavot ēdienus, ka labi garšo arī auksti. Piemēram, omletes, karbonāde, makaroni ar kaut ko.

Nez, man, piemēram, auksta omlete vai makaroni liekas šausmīgi, nevaru ieēst. Karbonādes gan, jā, tās labi garšo arī aukstas :) Man darbā ir mikrene, bet ne reizi neesmu to izmantojusi. Es parasti pusdienās vai nu ēdu aukstus ēdienus, piemēram, kādus salātus un karbonādi vai aknu plācenīti, rupjmaizi ar biezpienu utml., vai, ja gribas ko siltu, aizeju kaut kur uz kafejnīcu vai mājām, vai reizēm paņemu līdzi karstu ēdienu termosā, ja zinu, ka īsti nesanāks laika nekur iziet, un tieši ir kas labs palicis no vakariņām, ko paņemt līdzi.
07.03.2017 14:54 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man plānā ir pagatavot un paņemt līdzi salātus. Pupiņas, kvinoja, paprika, avokado, gurķis, eļļa un citrona sula. Sāls, pipari.
07.03.2017 14:56 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits