Garšīgs alus

Reitings 204
Reģ: 06.01.2017
Sveiki!
Iesakiet iesācējai garšīgu alu!!!
Sen nebiju alu dzērusi. Jau kādus gadus 10 vismaz. No jaunības atcerējos, ka vienu šķirni, kura bija garšīga. To nopirku nedēļas nogalē. Nopirku tās sērijas gaišo, tumšo, senču un vēl tur kādu alu. Bija nepatīkams pārsteigums. Tas vairs nebija tas, kas pirms gadiem 10.
Un, vispār veikalā ir tik daudz to alus šķirņu, ka neko nesapratu!!!
Paldies, jau iepriekš!!!(e)
03.03.2017 18:12 |

Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
Daenerys1, bet kā visvisgaršīgāko laikam ieteiktu Pļavu (no tiem, ko esmu pamēģinājusi), bet vislabāk "piestāv" dzert vasarā svaigā gaisā, nav no stiprā gala. Man ir bijis arī tā, ka pagaršoju un negaršo, bet ja draugs paņem sev un pagaršoju vairāk, tad iegaršojas. Un tur piedāvājums mazliet mainās. Ir dzerts arī viņu stiprais Pokaiņu mežs, neizvēlētos tādu, ja gribas iedzert aliņu, bet brīžos, kad gribas iemalkot kaut ko interesanti garšīgu ir forši. Ja garšo veikala saldie garšu aliņi (ķirsis utt), tad viņu garšiņali var likt vilties, ir vairāk kā alus un mazāk limonādīgi.
Atkārtošos par to Briāna ielu, bet es parasti pasaku, kas man garšo un ko jau esmu mēģinājusi un negribu, tad man piedāvā kādus 2-3 variantus, no kuriem viens parasti garšo.
Nav tā, ka stāvu un krītu par Labieti, bet šķiet, ka var atrast katrai gaumei kaut ko labu.
04.03.2017 00:37 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Ja garšo veikala saldie garšu aliņi (ķirsis utt), tad viņu garšiņali var likt vilties, ir vairāk kā alus un mazāk limonādīgi.

Nu man negaršo garšiņali. Patiesībā tos vispār par aliem neuzskatu. Bet arī Labieša brūvējumi nemaz ar alu neasociējas.
04.03.2017 01:10 |

Reitings 548
Reģ: 07.02.2013
Ir kādas atsauksmes par jaunajiem Cēsu aliem - kadiķu, brūkleņu, vīgriežu?
04.03.2017 01:20 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Man arī labas atauksmes par Labieti, dažus gadus atpakaļ vasaras svēlmē paņemu es "Pļavu" un biju patīkami pārsteigta. Tā jopojām ir iecienītākā šķirne tur, bet tiešām vairāk vasaras variants (varbūt ir zināms, kur "Pļavu" nopirkt ārpus Labieša? Man centrs ir 10-20km līkums + tie korķi uz to Daugavas pusi...).
"Mežs", piem., man nepatika. "Kamīns" no tumšajiem ir dzerams. Piekritīšu, ka grūti pateikt no tiem šotiņiem, kas labāk garšo - "Mežu" paņēmu, jo šotiņos garšoju, bet lielajā glāzē uz priekšu gāja lēni un ir sanācis arī otrādi. Ir gadījies arī 5 šotus nogaršot un paņemt "mazāk briesmīgāko" :D
Ziemā man alus garšo maz, t.i., garšo tikai ne-ali - Iļģuciema "Medalus", pēdējā laikā vairāk "Ingvera Medalus" un jaunais Lielvārdes "Upeņu Stauts", bet tajā Upenē kaut kas nav. Šķiet, vairāk alus garšu prasās, mazāk saldumu, jo pati upenes garša tāda patīkami neuzbāzīga līdz ar to prasās vairāk citas garšas.
04.03.2017 06:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits