Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nav motivācijas turpināt iesākto

Reitings 32
Reģ: 09.08.2016
Sveikas.
Man jau vairāk kā mēnesi nav motivācijas nekam. Stipri apnicis tas, ko mācos augstskolā. Īsti neredzu jēgu tam, ko daru. Arī liekas, ka iespējams tas nav tas, ko nākotnē gribēšu darīt. Nav nekādas intereses par to. Tas noved pie tā, ka negribas neko pildīt un augstskolas darbi krājas jau mēnesi.
Visu laiku atlieku visu, kas jādara, jo jūtos nogurusi, kaut gan patiesībā jau neko nedaru. Sāk likties, ka šāda dzīve ir bezjēdzīga. Nav motivācijas celties, iet uz lekcijām, pildīt mājasdarbus. Un jo ilgāku laiku es slinkoju, jo vairāk sāku sev riebties. Tāds liels dzīves apnikums.
Tātad, gribu sākt visu no sākuma, bet galīgi nevaru atrast motivāciju. Liekas, ka ir jānotiek kaut kādam milzīgam pārdzīvojumam dzīvē, lai sāktu uz lietām skatīties no cita skatu punkta. :-/
Kā jūs motivējat sevi kaut ko darīt? Un kur gūt iedvesmu un motivāciju?
03.03.2017 13:47 |

Reitings 232
Reģ: 21.10.2015
Stājies ārā no augstskolas, ja tiešām zini, ka tas nebūs tas, ko dzīvē vēlēsies darīt!! Es otrā gada beigās neizstājos - ievilku sevi pamatīgos studiju parādos, divus gadus nomocījos, pazaudēju pēdējo kripatiņu pašapziņas (vidusskolā biju teicamniece) un bakalaura darbu rakstīju raudādama. :D Sevī ir jāieklausās, nedari sev pāri. Man neizklausās, ka tas ir vienkārši slinkums.
03.03.2017 13:52 |

Reitings 32
Man nav tās 100% pārliecības, ka negribēšu nākotnē darīt to, ko mācos. Iespējams, ka šī ir tikai mirkļa sajūta, tāpēc negribas izdarīt kļūdu. Vajag atrast spēku turpināt, bet nesanāk.
03.03.2017 13:57 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ko tu mācies? kurš kurss?
03.03.2017 13:58 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
nav motivācijas nekam. Stipri apnicis tas, ko mācos augstskolā. Īsti neredzu jēgu tam, ko daru.

Nu, ja ir apnicis, ja neredzi jēgu, tad motivāciju ir dikten grūti rast :D Man tādos gadījumos nepalīdz nekāda it kā motivācija - tad tiešām vajag interesi (kaut slēptu, pašai nemanāmu) un jēgu :) . Un nē, plika nauda (kaut ļoti liela) nemotivē :-P 8-)
Kā Tu darīsi, to izlem pati, bet šādās situācijās lūkoju pēc kaut kā cita, kas interesē, kas ir priekš manis jēdzīgs un vajadzīgs (l) :) ;)
03.03.2017 13:59 |

Reitings 4218
P.S. ne vienmēr vajag augstāko, lai darītu to, ko tiešām, tiešām vēlies ;)
03.03.2017 14:00 |

Reitings 32
Apple_pie Mācos pedagoģiju, pirmais kurss.
03.03.2017 14:03 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kāds bija sākotnējais mērķis, kāpēc iestājies?
03.03.2017 14:05 |

Reitings 32
Mērķa pa lielam nekāda. Nav dzīvē nekas tāds, kas ļoti aizrautu. Neviena studiju programma nelikās interesanta. Šis bija variants, kas likās interesants un man pa spēkam (Neder matemātika, fizika, ķīmija un visādas tehniskas lietas).
03.03.2017 14:09 |

Reitings 4218
Mērķa trūkums ļoti demotivē ;) Studēt augstskolā tikai pašas studēšanas pēc... Nav brīnums, ka parādās 'slinkums', kas patiesībā nav nekāds slinkums :)
03.03.2017 14:23 |

Reitings 145
Reģ: 21.09.2015
Varbuut vienkaarshi izstaajies aaraa, un panjem kaadu pauziiti lai saprastu ko veelies dariit.
Es arii pieljaavu kljuudu - studeeju 3 gadus lai kljuutu par skaistumkopshanas speciaalisti - izmaacijos visas advanceetaas proceduuras, sejas nostiepashanas, masaazhas, laazeru terapijas un ko tik vel ne.. plus es to maacijos citaa valstii un man bija ekstra gruuti, un man viss patika liidz mirklim kad vajadzeeja praksee straadaat . Es sapratu cik tas ir nogurdinoshi, un es no visaam proceduraam labi ja ar patiku dariiju izpildiiju kaadas 2-3.
Es pabeidzu skolu ar izcilaam atziimeem, peec buutibas vareeju sevi spiest un iet straadaat kaadaa SPA , bet man negribeejas sevi mociit .
Tagad straadaaju privaataa aarsta praksee par vinja PA plus paliidzu vadiit kliiniku . Pilniigi kaut kas taads ko nekad dziivee nebiju iedomaajusies dariit. :-D
03.03.2017 14:24 |

10 gadi
Reitings 196
Izstājies no studijām un sāc strādāt pilnu slodzi, drusku paceļo, iestājies vēlreiz kādā labākā studiju programmā. Tiešām nav tev apkārt motivēti kursabiedri? ;-)
03.03.2017 15:15 |

Reitings 313
Reģ: 26.03.2015
Vai tiešām nav nekas, ko Tev gribētos darīt, kas patiktu? Kaut kādi hobiji? Varbūt ir vērts aiziet pie karjeras konsultanta? Es laikam šo semestri izturētu līdz galam, jo, ja Tev šādas pārdomas ir tikai mēnesi, tad tas vēl var mainīties. Un tad pa vasaru Tu arī varētu padomāt un izlemt, vai turpināt mācīties šo vai kaut ko citu, vai, ja nevarēsi izlemt, meklēt darbu.
03.03.2017 15:34 |

Reitings 32
Domāju, ka no augstskolas izstāties nebūtu pareizākā doma kredīta un šādu tādu lietu dēļ.
Varbūt varat pastāstīt kā jūs tiekat pāri dzīves periodiem, kad uznācis apnikums un pagurums? :-)
03.03.2017 17:58 |

Reitings 4218
Ja pareizi atminu, tad kredītu izmaksā tik ilgi, kamēr studē. Tikko no skolas prom, tā nav vairs pārskaitījumu ne par mācību maksu, ne, kā to sauc, stipendiju laikam. Jā, sākas kredīta atmaksa, bet tad tā summa nav liela, ja mācības ir bijušas vienu vai trīs semestrus ;)
Ja Tevi uztrauc šis, tad noskaidro sīkumus pie zinošāka cilvēka :)
03.03.2017 18:04 |

Reitings 638
Varbūt varat pastāstīt kā jūs tiekat pāri dzīves periodiem, kad uznācis apnikums un pagurums?

kad dazreiz ta uznak un jutos apjukusi par to, ko daru, macos vai par merkiem, tad mekleju iedvesmojosus cilvekus! palasu vinu biuografijas, rakstus, projektus, paskatos vinu izglitibas un projektu kapnes, lai saprastu ka vini nonaca tur, kur ir!
mani tas loti motive, ka ari citreiz problema ir kad macibas globala aina liekas tik liela, ka nejuti sevi, tad ir jamekle kada specilizacija, kura ieintrestu, aizrautu un javirzas uz to! piemer pedagogija, tev japadoma, kas tiesi tevi tur interese, kas ir tas, kas liek domat, ka negribesi stradat- berni nepatik, cilveki nepatik, prieksmets nepatik, kas??
tapatas varbut ir kaut kas, kas patik, varbut javirzas uz pedagogiju berniem ar ipasam vajadziba, uz augstskolu pedagojigu, uz neformalo izglitibu, uz alternativam??
03.03.2017 18:14 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits