Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mājās gatavots suši?

 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Jautājumi tām, kuras ir gatavojušas suši.
Lasi var lietot svaigu vai obligāti kūpinātu?
Kādi suši (sastāvdaļas) jums vislabāk garšo un viegli pagatavot?
Pēc suši sagatavošanas ruļļus jāpatur ledusskapī vai tāpat uzreiz var griezt un ēst?
03.03.2017 09:14 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
-Lasi lietoju tikai svaigu, kūpināts negaršo
-Garšīgi sanāk, ja pievieno filadelfijas sieru. Vēl vienkāršs, lēts un garšīgs variants ir krabju nūjiņas laša vietā. Visos suši lieku gurķi, bieži lieku avokado.
-Nekad neturu ruļļus ledusskapī, ēdu uzreiz, ledusskapī turēti suši paliek negaršīgi. Zūd garša.Man vispār nepatīk ēst neko no ledusskapja (izņemot saldējumu un auksto zupu), ja ir iespēja, augļus, dārzeņus arī ēdu istabas temperatūrā.
03.03.2017 09:18 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Lasi var lietot svaigu vai obligāti kūpinātu?

(t)(t) Tradicionāli un visbiežāk (un pa manam), lasi izmanto svaigu/jēlu vai tad nu mazsālītu. Bet ne kūpinātu. Man kūpināts lasis sušos liekas galīgi ne pa tēmai!! :D
03.03.2017 09:21 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tad laikam Cukurvāverei uz tokyo city neiet, tur visi priekšstati sabrūk par tradicionālo suši :D
03.03.2017 09:23 |
 
Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Es labprāt mājās gribētu gatavot tādu suši kā pasniedz Tokyo city. Arī mājas suši ir labi - foršs pasākums, taisu vienkāršus, kā Daenerys1 jau minēja.
Pilnīg iedomājos par to treknumiņu, ietīts bekonā, ņjam!!!!!!
03.03.2017 09:28 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Nē, Tokyo eju. Vnk nesaprotu, no kurienes autorei priekšstats , ka suši liek obligāti un tikai (!) kūpinātu lasi?! :D Ja ir tieši otrādāk.
Nez, varbūt ir ēdusi tikai kūpinātos :D
03.03.2017 09:29 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ā, nu obligāti un tikai nē, bet kaut kādi kūpinātie tur ir :D
Es tikai tagad tēmas pieteikumu līdz galam izlasīju, ka obligāti svaigu. :D
03.03.2017 09:31 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Es nezinu, laikam neesmu kārtīgi pamodusies :-D Esmu ēdusi ar svaigu lasi, atcerējos.. :-D
Varētu pamēģināt ar garnelēm vai krabju nūjiņām, bet laikam lasis tomēr būtu garšīgāk.. Paldies par ieteikumiem :-)
03.03.2017 09:36 |
 
10 gadi
Reitings 192
Reģ: 08.02.2010
Es ar meitenēm bieži rīkojam meiteņu vakarus, kad kopīgi taisām sušī.
Ierastie pildījumi ar lasi, garnelēm, avokado, krabju nūjiņas, gurķis un katrā rullī arī krēmsieru, tā liekas gardāk. Arī taisām apgrieztos sušī, kur rīsi ir ārpusē un tad ar sezama sēkliņām riņķī, ir atrastas arī karsto sušī receptes, tos arī domājam drīz uztaisīt. :)
šad tad, kad uztaisa nu tiešām daudz, tad pārtin ar pārtikas plēvi, lai neapkalst un arī nākošās dienas brokastīs ir ņamma!
03.03.2017 09:58 |
 
Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Vēlos iemācīties tīt suši ar uz āru vērstiem rīsiem,bet man nesanāk.:'-(
03.03.2017 10:04 |
 
10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
 
10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
Suši gatavojam diezgan, un esam jau iemanījušies taisīt skaistus un garšīgus.
Parasti nopērkam svaigu lasi, kūpinātu vistas krūtiņu (ne treknu), sieru, mango, gurķus, krabju nūjiņas,avokado, papriku, reizēm garneles. Un tad taisam dažādās kombinācijās. Idejas kombinācijām var atrast jebkurā suši restorāna mājaslapā, jo tur jau viss sastāvs sarakstīts. :)
Mājās reiz taisījām saldos suši (ar pankūciņu, nevis rīsiem apkārt) un sanāca perfekti! (l)(l)(l)
03.03.2017 10:18 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Lai gan man garšo kūpināts lasis, sušī man patīk tikai svaigais. Man personīgi ir diezgan garlaicīga gaume attiecībā uz suši - lasis ar avokado. Bet vēl labāk laša sašimi (?) - lasis pa virsu rīsu pikai.
03.03.2017 10:28 |
 
Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Lieku gan kūpināto, gan svaigo lasi.
Vienmēr variēju ar kombinācijām:
1. Lasis, gurķis, avokado, krēmsiers
2. Lasis ārpusē, cepti dārzeņi iekšpusē, krēmsiers
3. Garneles, avokado, krēmsiers
4. Ikri ārpusē, gurķis, tomāts, krēmsiers utt.
Šie ir tādi visbiežāk gatavotie varianti.
03.03.2017 10:37 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Vienmēr lieku tikai auksti kūpināto lasi, avokado, svaigs gurķis, svaigais siers.
Parasti apēdas jau gatavošanas dienā, tad ledusskapī nelieku, bet, ja nevar apēst, tad noteikti negriez, liec veselus.
03.03.2017 10:38 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Ļoti garšīgi ir ar blanšētu vai panētu sparģeli. Nesen sākām likt klāt ikru kremus, ir tāds garneļu, ļoti labi garšo :-P
03.03.2017 10:55 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es nekad neņemu restorānos suši ar kūpinātu lasi. :-/ Man kūpinājumi asociējas ar 90-tajiem gadiem, gad visās radu jubilejās uz galda bija pa pilnam kūpinājumu, jo tad tas bija baigi modē.
03.03.2017 11:50 |
 
Reitings 24
Reģ: 27.02.2017
Es taisu ar avokado, gurķi, lasi (ne žāvētu) un tunci (no bundžas). Man šitie parastie garšo vislabāk. Galvenais ir jāpieliek pietiekamā mērā tas suši etiķis lai dabūtu labu garšu.
03.03.2017 11:56 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Svaigs lasis, gurķis un krēmsiers (l)
03.03.2017 12:00 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Obligāti suši etiķis? :-O Un ja nav, ko citu lietot?
03.03.2017 12:04 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Sorry, kaut kā suši etiķi biju palaidusi garām, to pašai jāgatavo :-D
03.03.2017 12:14 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits