Hobiji - sasniegums

Reitings 24
Reģ: 27.02.2017
Nesen te viena meitene rakstīja diskusiju par hobijiem. Vai hobijiem ir liela nozīme un vai tie pastāsta daudz par cilvēka personību.
Pēdējā laikā man rodas varbūt mūsdienās ļoti nepieņemams viedoklis: Ar laiku man sāk nepatikt cilvēki, kuriem ir pilna ikdiena ar hobijiem. Pati pazīstu dažus kuri to vien dara, ka pēc darba pievēršas pārsvarā tikai hobijiem un nevis attiecībām un otrai pusitei. Protams, ja tas abus apmierina, tad tas ir OK.
Parasti mēs apbrīnojami tos kuri piem. superigi spēlē kādu instrentu. Bet ja es zinu, ka šis cilvēks ar savu spēlēšanu ir pametis novārtā citus cilvēkus, tad priekš manis tas nav baigais sasniegums. Man visi dziedātāji utt. nekad nav asociējušies ar kaut kādu baigo sasniegumu un respektu. Bet katram jau sava lieta ir sasniegums.
Kāds ir jūsu viedoklis?
Jāpiemin, protams, ka katram ir sava dzīve un uzskati.
02.03.2017 21:02 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Chikitita
Nu mans hobijs arī nav lēts :-D ..... bet pieļauju ka laiku prasa mazāku nekā riteņbraukšana
03.03.2017 09:08 |

10 gadi
Reitings 4443
man hobijs izmaksā ap 200 eur mēnesī - un tas ir vēl riktīgi pa ekonomisko
03.03.2017 09:14 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
kabans ko tu peerc pa 200 eiro meenesii? (t)
03.03.2017 09:14 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Par vienīgajiem mīnusiem uzskatu pārmērīgu nodošanos hobijam, kas jau robežojas ar apsēstību, kad tiek atņemts laiks ģimenei, ja vien pārējieģimenes locekļi nav ar to mierā. Kā arī tas, ja hobijs prasa milzu finanses, kas tiek atņemtas ģimenei. Kamēr visi laimīgi, tikmēr vai nav vienalga, ar ko un cik cilvēks nodarbojas.
03.03.2017 09:25 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es pieļauju, ka tur Kabanam mēnesī arī kaut kāda speciālā pārtika un dzērieni iekļauti, tā kā pilnīgi adekvāta cena, diezgan lēti pat.
03.03.2017 09:26 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Tajā pašā laikā liela daļa panākumiem bagātu cilvēku (kaut vai to pašu sportistu) neko nesasniegtu, ja neatdotu sevi visu tam ko dara.
03.03.2017 09:27 |

10 gadi
Reitings 4443
Chikitita
Esu kultūrists-svarcēlājs (kautkas pa vidam) .... ikmēneša izdevumi kuri tieši saistīti ar šo hobiju:
1) sporta zāles abonaments 30eur (ņemot abonamentu uz gadu jo ja ņemtu pa mēnešiem būtu 40 eur)
2) uztura bagātinātāji (proteīns, vitamīni, zivju eļļa, locītavu preperāti) 25-30 eur .... arī riktīgi pa ekonomisko jo sūtu no ražotāja pa taisno.. ja pirktu veikalā būtu 20-30% dārgāk
3) Papildus pārtika kas nepieciešama šim sporta veidam - daudz gaļa,olas utt... un ja nesportotu ikdienā ēstu pa~30% mazāk - no pieredzes zinu periodos kad netrenējos. Papildus izdevumi pārtikai ~70eur mēnesī. Arī riktīgi pa ekonomisko jo vienmēr produktus ķeru uz akciajs cenām un tad sapērku vairumā.
4) Tāpat vismaz ik pa 1-2 gadiem kāds jauns sporta apģērba gabals vai konkrēta sporta veida aksesuārs (locītavu saites, muguras josta). Daži eur mēnesī
5) Pāris sacensības gadā. Dalības maksa + ceļa izdevumi + retos gadījumos uz vietras dzīvošanas izdevumi. Vidēji ap 10-15 eur uz mēnesi sanāktu
6) vismaz 1x gadā pilna veselības pārbaude vai retos gadījumos kādi medikamenti ja kāda sīka trauma. vēl pāris eur mēnesī
Kopā sanāk ap 200 eur mēnesī tīri hobijam
Un tas vēl riktīgi pa ekonomisko un lielajiem kultūristiem tas vis sir vēl daudz dārgāk jo lieto steroīdus kuri nebūt nav lēti
03.03.2017 09:31 |

10 gadi
Reitings 4443
Un Es vēl nelietoju pirms katra treniņa visādus sporta energy dzērienus utt.. kā jau min;eju man tas viss ir teju vai pats minimums un max pa ekonomisko
03.03.2017 09:33 |

10 gadi
Reitings 4443
Vienīgais šobrīd esu sasniedzis tādu līmeni, ka var sākt pamatoti cerēt arī sacensībās ko nopelnīt, un protams kā aju minēju arī strādāju šajā jomā.
03.03.2017 09:37 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Bet vai tad tie hobiji tā piepeši no gaisa nokrīt - nav iepriekš skaidrs, ka cilvēks ir aizrāvies ar kaut ko? Vai arī tiek lolota cerība, ka uzsākot attiecības/ veidojot ģimeni piepeši notiks milzu pārmaiņas un kaislīgais makšķernieks vairs uz ezera pusi pat nepaskatīsies? Kaut kā drusku naivi tas ir. Protams, ir forši, ja abiem ir vienādi/līdzīgi hobiji, bet nav nekāds pasaules gals, ja pāris pavada laiku atsevišķi. Mūsu attiecībās es esmu tā, kurai ir ļoti dārgs, laiku paņemošs un vēl visam bonusā bīstams hobijs. Bet tas mani padara laimīgu un mans vīrs to zina, tāpēc atbalsta - arī tad, ja pāris nedēļas jāsēž uz griķīšiem, jo esmu nopirkusi kārtējo pārsimt eiro vērto pričendāli, kas man nepieciešams. 8-)
03.03.2017 09:40 |

10 gadi
Reitings 4443
katra
+++ Piekrītu lielākajai daļai komentāra.
03.03.2017 09:53 |

10 gadi
Reitings 4443
Manējai druškai arī liekas ka mans hobijs ir pārāk dārgs un prasa pārāk traku režīmu.... bet atbalsta jo redz un zin cik man tas ir svarīgs un ka tas man sagādā milzu gandarījumu.
03.03.2017 09:54 |

10 gadi
Reitings 4443
Mums gan nav tā ka finanses spiež tik traki ka dēļ mana hobija krasi jāsavelk jostas.
03.03.2017 09:57 |

10 gadi
Reitings 4443
Vienmēr esu atbalstījis citu cilvēku hobijus... pat ja man tas hobijs liekas totāli neinteresants un muļķīgs.. bet ja redzu ka cilvēks no tā "ķer kaifu" - ideāli.. tikai prieks ka cilvēks ko tādu sev atradis. Da kautvai ja tā būtu pastmarku kolekcionēšana vai tamborēšana utt
03.03.2017 10:00 |

10 gadi
Reitings 4443
Starpcitu runājot par hobijiem.... labu laiku atpakaļ uzķēru vienu interesantu lietu... pavisam bērnišķīgs hobijs bet man par izbrīnu arī starp pieaugušajiem mēdz būt nopitenā līmenī un vēl vairāk izbrīnīja fakts ka tajā notiek pat nopietnas sacensības ar lielām nauads prēmijām.... neticēsiet . es arī neticēju....
čikāšanās - akmens, šķēres, papīrs
Asv so lietu mauc visā nopitenībā pieauguši cilvēki... ir arī pasaules čempis ar prāvām naudas prēmijām... arī tepat Lv nezinu vai tagad bet kādu laiku atpakaļ bija Lv čempis ar naudas prēmijām.. es bij mēms šo vius lasot
03.03.2017 10:05 |

10 gadi
Reitings 638
Reģ: 27.06.2012
Man hobijs ir šūšana, nu jau savus darbus piedāvāju iegādāties arī citiem, savu laiku sadalu-ir dienas protams, kad nav laika un tikai šuju, bet noteikti neatstāju novārtā arī sevi un savas attiecības!
03.03.2017 10:05 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Rainy_London, es Tevi saprotu - tas arī ir iemesls, kāpēc diez vai veidotu attiecības ar profesionālu sportistu vai mākslinieku (ja nu vienīgi tiešām dziłā mīla no pirmā acu skatiena), bet tajā pašā laikā, kā jau te minēja, bieži šāda "apsēstība" ir vajadzīga, lai gūtu panākumus konkrētajā sfērā. Manuprāt, šis ir tāds 'take it or leave it' variants.
03.03.2017 10:19 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Mans darbs savā ziņā ir arī hobijs, man tas patīk un esmu darbaholiķe. Citiem mazākiem hobijiem attiecīgi paliek mazāk laika. Piekrītu, ka visam jābūt samērīgam. Reizēm sanāk, reizēm ne.
03.03.2017 11:02 |

Reitings 127
Reģ: 18.11.2016
Emm. Pec darba nodarbojas ar hobijiem, nevis pievēršas otrai pusītei?:-D:-D tas tā kā obligāti?
Es jums atbildēšu kā ir pareizi - pareizi ir darīt to, kas patīk un kā patīk, nepareizi ir darīt kaut ko kāda iemesla, kas nav paša griba, deļ. Nu muļķīgi.
Kas jums darit nav ko? Darit pašas ka gribat ar saviem hobijiem un citus liekat mierā:-D laikam ļoti garlaicīgi, ka tā uztraucaties par citiem
03.03.2017 11:53 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Negribas atkārtoties, piekrītu daudz kam jau šeit rakstītajam.
Kas attiecas uz cilvēkiem, kas guvuši lielus panākumus kādā sfērā - tā nu tas ir, lai uzkāptu virsotnē, lielākoties kaut ko arī jāziedo, un galvenokārt tas ir nozagts laiks ģimenei. Un nav pat jābūt skatuves māksliniekam vai sportistam, jebkuras sfēras pārstāvis, kas guvis sasniegumus sava jomā, pirms tam ir ieguldījis pūliņus un enerģiju ,un daudz darba stundu. Paprasiet lielu kompāniju vadītāju tuviniekiem, cik bieži viņu tēvs/māte/vīrs/sieva ir mājās. Protams, skaistas jau tās runas par prasmi deleģēt darbus padotajiem vai māksliniekam izvēlēties dziedāt tikai tajos pasākumos, kuros gribas utt., bet to vari izdarīt tikai tad, ja esi sasniedzis zināmu statusu karjerā, un, visbiežāk, tas ir daudzu smagu gadu jautājums. Tikai pasakās un seriālos tu pāris nedēļu laikā pamosties miljonārs vai kļūsti par ārstu-autoritāti, pie kura vēršas smagu sarežģītu slimību gadījumos. Visbiežāk, tās ir stundas, ko pavadi darbā, kamēr otra pusīte vai auklīte izvadā bērnus uz pulciņiem un nokārto sadzīvi (ja vispār ir ģimene). Te nu ir tā dilemma - cik vērti ir tie panākumi, ko ziedo, ko iegūsti un ko zaudē? Un tas nav kategoriski un viennozīmīgi atbildams. Sabiedrība iegūst no izcila ārsta, kas veic unikālas operācijas vai izgudro, kādas inovatīvas metodes, kā veikt kādu manipulāciju. Tāpat apkārtējie priecājas, kad mūsējie akadēmiskās mūzikas pārstāvji saņem Grammy utt. Bet kāds mājās veic to kluso, nemanāmo darbiņu, kādam ir jālasa mājās bērnam vakara pasaciņa vai jāaizved uz deju pulciņu, lai ikdienas sadzīves ritenis kustētos uz priekšu. Bet teikt, ka panākumus guvis cilvēks nav pelnījis respektu arī nav īsti godīgi:-)
Bet šis jau vairs nav tikai jautājums par hobijiem, bet par cilvēkiem, kas aizrautīgi dara to, kas viņiem patīk.
03.03.2017 12:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits