Stulbākie sabiedrības stereotipi

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Kādi ir, jūsuprāt, stulbākie/bezjēdzīgākie/kaitinošākie sabiedrības stereotipi, kādus esat dzirdējušas? :)
Mani piemēri:
*bez augstākās izglītības nevari dabūt labu darbu/ neesi gudrs u.tml.
*līdz n gadu skaitlim tev obligāti jābūt precētai
*līdz n gadu skaitlim tev jābūt bērnam
*ģimenē jābūt vismaz 2 bērniem
*visas sievietes mīl būt mātišķas un, ja nemīl, tad obligāti iemīlēs un kļūs par paraugmātēm pēc mazuļa..
Es nesaprotu, kāpēc sabiedrībā ir tik daudz dīvainu, uzspiedošu gandrīz vai ultimātu.
Tas taču ir tracinoši, ja sarunājies ar cilvēkiem un viss, ko viņi spēj uzjautāt, ir: "Nu, nu, kad precēsies? Kad būs bērns? Augstskolu nepameti? Kad plāno nākamo bērnu?" u.t.t.
Un, ja atbildi godīgi par sevi, taču šī taisnība nesakrīt ar sabiedrības ultimātu, tad paliek vien replikas: "Jā, jā tu tagad tikai tā saki...pagaidi, pagaidi.."
01.03.2017 16:18 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu jā, bet mēs jau no vecāka gada gājuma cilvēkiem nevaram izvairīties tāpat.
01.03.2017 17:36 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Jauniemnav stereotipu, tadi ir tikai veciem. Un LV vecss esi jau sakot no 35 it gadiem...tad\ jaada zeke un jakraj nauda zarkam...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
01.03.2017 17:37 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Ja nestrādā birojā, neesi neko sasniedzis. Ja mācies profesionālajā vidusskolā, esi viduvējība.
Stulbākais, ko esmu līdz šim par sevi dzirdējusi. Lieki piebilst, ka mīlu savu darbu, man ir iespējas kāpt par karjeras kāpnēm un arī pelnu es ļoti labi. Bet nav darbs ofisā. Tāpēc tas neskaitās. :D
01.03.2017 17:45 |

Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
---Besī vīrieši, kuri cenšas sievietes kaut kā ierobežot. Ķipa, tu nevari piedalīties šajā sarunā, jo tās ir vīru lietas. Tu nevari darīt kaut ko, strādāt kaut kur, jo esi sieviete.
Liekas viņi cenšas sadalīt visu, jo savādāk jūtas apdraudēti, Ka izrādīsies kāda par viņiem zinošāka kādā jomā un tas viņus pazemo ,jo viņi uztver sievietes kā vājas būtnes. ( ne visi protams , bet daudzi grib kaut kā ierāmēt sievietes, tikai tāpēc, ka viņas ir sievietes).
---vēl stereotips, kas turklāt ir galīgi Greizs... Alkohols ir veselīgs, jo to pārdod veikalā, zāle ir slikta, par to jāsēž cietumā. Kaut gan profesionāļi ir atzinuši, ka alkohols ir daudz postošāks nekā zāle.
--- ja tu esi slaida auguma, tātad tev ir anoreksija :D
--- ja tev ir bijušas vairākas attiecības, bet tu vel esi ļoti jauna, tad tu esi mauka.
--- ja tu esi skaista, tad tu arī esi mauka vai vismaz iedomīga caca
--- Ja tev ir daudz naudas un laba dzīve agrā jaunībā, tad 100% tu kādam sēdi uz kakla un tā nav tava nauda
01.03.2017 17:46 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nupat iz cosmo...sasliku cep tikai vasara. :-D
01.03.2017 17:49 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Man aktuālākais ir tas, ka - ja strāda no mājām, tad jau neko nedari. Ha! No mājām strādāt ir vēl 10x grūtāk, kā ofisā. :-D
01.03.2017 17:50 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Sievietei ir jābūt par supersievieti - jāstrādā, jāmaksā visi izdevumi uz pusēm ar savu partneri, jādzemdē bērni, jāaprūpē un jāaudzina viņi pašai, bet nedrīkst izlaist par daudz darbu, citādi smadzenes momentā atrofēsies. Jāapdara visi mājas darbi, jāgatavo garšīgi un daudz. Vienmēr vīrieti jāapmierina, jādejo striptīzs, jānēsā sexīga veļa un jādara viss, lai tik viņš būtu apmierināts. Nekādu lieko kg! Vienmēr tīri mati, full make-up, jābūt aktīvai gultā, minets vismaz reizi dienā. Jāļauj vīrietim iet, kur grib, darīt, ko grib un nekad nekontrolēt un nejautāt neko u.tml.
Un, protams, mājsaimnieces nav pilnvērtīgas sievietes un vispār nav cilvēki, bet tupas cāļumātes.
Pats skumjākais šajā visā, ka šos un citus šeit pieminētos steriotipus kultivē pašas sievietes...(t)
01.03.2017 18:04 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Tā kā uzaugu nedzirdīgā ģimenē, diezgan bieži nācās dzirdēt stulbus jautājumus no apkārtējiem. Un ne tikai saviem vienaudžiem, bet arī pieaugušiem cilvēkiem :D Kā piemēram - viņi lasīt māk? Tad jau mašīnas viņi nevada, ja? Kāpēc viņi neliek dzirdes implantus?
un reāli ļoti daudz jautājumi, kurus parasti neuzdod svešiniekiem vai paziņām.
01.03.2017 18:04 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Mani kaitina stereotipi:
- visi (īpaši vīrieši) grib dēlus, bet meitas negrib;
- ja ir zema alga, tātad neko nav sasniedzis dzīvē (neatkarīgi no profesijas);
- ja vīrietis iesit sievietei, tātad viņa izprovocēja;
- ārzemēs ir leiputrija;
- visi vīrieši fano par sportu un dzer alu
- visas govis dod pienu.
01.03.2017 18:07 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Ja esi tievs, tad nav jāsporto :-D
01.03.2017 18:10 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ar krūti barojošas mātes ir labākas par ar maisījumu barojošām. Dabiski dzemdējušas mātes ir īstājas mātes un sievietes par tām, kurām bijis ķeizars.
01.03.2017 18:17 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Papildinot to, ka ir stereotips par to, ka ja strādā birojā, tad esi nekas vairāk par sekretāri - ja strādā birojā, tad vakarā neesi piekusis nemaz, jo visu dienu tikai sēdi.
Ja tev ir liekie kg, tad visu laiku rij bulkas
01.03.2017 18:21 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja sociālajā tīklā nav attiecību statusa, tātad cilvēks ir brīvs.
01.03.2017 18:30 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tie bērnu un dzemdēšanas stereotipi ir kaitinošākie. Man tagad šitās stulbības īpaši bieži jādzird, jo esmu gan precēta, gan 30 gadi vairs nav ļoti, ļoti tālu. 99% gadījumu izdodas noignorēt, bet reizēm vnk ir līdz acīm un liekas, ka eksplodēšu, ja vēl kaut viens man paprasīs, kad tad man būs bērns, pēdējais laiks taču.
Īpaši jautrs pirms gadiem bija tā fantastiski stulbais stereotips, ka ja ģērbies melnā, tad 100% esi sātanists un sektants.
Ak, pareizi, kā es varu aizmirst - tetovējumi ir tikai cietumniekiem un ielenēm.
Ja esi kaut nedaudz apaļa - tātad visu laiku rij bulkas, maķīša paiku un guli pie TV.
Sievišķīgas sievietes ir tikai tās, kas valkā augstpapēdenes un svārkus.
01.03.2017 18:35 |

Reitings 113
Reģ: 23.12.2016
Varbūt es kļūdos un vaina ir manī, bet es atkal nesaprotu šo pieņēmumu: ja tu esi ar mākslīgajiem uzlabojumiem (implanti, fake mati, fake iedegums, utt. ) tad automātiski tu esi cacīga. Un ja tu esi cacīga, tad raudi par nolauzto nagu un ar tevi neko nevar sakarīgi parunāt, jo esi stulba.
Brutāli besī šāds pieņēmums.

Paskatamies uz krievu bārbiju Valēriju Lukjanovu, esmu skatījusies raidījumus par viņu, ļoti gudra sieviete. Runā par tādām tēmām kā pašizziņa, utt. Bet daudzi nosaukā viņu par cacu. (t)
01.03.2017 18:48 |

Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Heartkiller,
Ak, pareizi, kā es varu aizmirst - tetovējumi ir tikai cietumniekiem un ielenēm.

Ooo jā, man ir daudz pazīstamie ar šādu viedokli.
Un tagad vel ir populāri tie daudzkrāsainie mati (rozā, zili, zaļi) un tos arī daudzi uzskata kā zīmi par to, ka esi viegli pieejama padauza
01.03.2017 18:56 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
šobrīd visbiežāk gadās dzirdēt stereotipus par kāzām un bērniem. vispār visvairāk besī tie stereotipi par to, ka līdz noteiktam vecumam jāizdara noteiktas lietas. man arī pēdējā laikā kaut kā spiežas acīs, ka daudzas sievietes uzskata, ka ja tev nav bērni, tad tu automātiski vispār neko nesaproti no dzīves (runājot par ar bērniem nesaistītām tēmām). ak jā, arī brīnīšanās par to, kā var nogurt, tu tak visu dienu sēdi ofisā. jāpiekrīt neonam, esmu pamanījusi, ka ļoti daudzus stereotipus visbiežāk kultivē pašas sievietes, šeit pat forumā tas ir izteikti redzams.
-skaistās meitenes saukt par maukām gan man šķiet tāds vājš mierinājums pašam priekš sevis, ķipa "viņa ir skaista, aij bet gan jau mauka, es varbūt neesmu tik skaista, bet vismaz neesmu mauka":D
01.03.2017 19:04 |

Reitings 53
Reģ: 30.10.2016
Nupat iz cosmo...sasliku cep tikai vasara. :D

++ :D
01.03.2017 19:20 |

Reitings 150
Reģ: 19.11.2016
Ja, daudzi stereotipi jau no seit nosauktajiem ir dzirdeti visai biezi, bet tie nav versti tiesi uz manis, man apkart ir gudri cilveki, kas sadas mulkibas neruna.;-)
Seit pat foruma tiesam var dzirdet no pasam sievietem daudz un dazadus stereotipus, ka jau Neons mineja. Un tiesi ta ari ir.
Par Blackqueen un Cynthia komentariem pasmaidiju, paldies par humora devu sodienai. (t)
01.03.2017 19:27 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
ā vēl taču arī
-"ēst veselīgi ir dārgi, "
- "veselīgu ēdienu pagatavot aizņemt daudz vairāk laika nekā neveselīgu"
- veselīgi ēst nozīmē ēst vienveidīgu pārtiku
pati kādu laiku tā uzskatīju, kamēr nesāku domāt ar galvu un neizmēģināju kā tad īsti ir īstenībā.
01.03.2017 19:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits