Stulbākie sabiedrības stereotipi

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Kādi ir, jūsuprāt, stulbākie/bezjēdzīgākie/kaitinošākie sabiedrības stereotipi, kādus esat dzirdējušas? :)
Mani piemēri:
*bez augstākās izglītības nevari dabūt labu darbu/ neesi gudrs u.tml.
*līdz n gadu skaitlim tev obligāti jābūt precētai
*līdz n gadu skaitlim tev jābūt bērnam
*ģimenē jābūt vismaz 2 bērniem
*visas sievietes mīl būt mātišķas un, ja nemīl, tad obligāti iemīlēs un kļūs par paraugmātēm pēc mazuļa..
Es nesaprotu, kāpēc sabiedrībā ir tik daudz dīvainu, uzspiedošu gandrīz vai ultimātu.
Tas taču ir tracinoši, ja sarunājies ar cilvēkiem un viss, ko viņi spēj uzjautāt, ir: "Nu, nu, kad precēsies? Kad būs bērns? Augstskolu nepameti? Kad plāno nākamo bērnu?" u.t.t.
Un, ja atbildi godīgi par sevi, taču šī taisnība nesakrīt ar sabiedrības ultimātu, tad paliek vien replikas: "Jā, jā tu tagad tikai tā saki...pagaidi, pagaidi.."
01.03.2017 16:18 |

Reitings 60
Reģ: 25.10.2016
Ja Tu dzīvo Anglijā - strādā fermā vai fabrikā,
Ja Tu esi notetovēta - drošvien normālu darbu nedari un nav pilns rublis.
02.03.2017 11:54 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Gudri cilvēki studē eksaktās zinātnes. Humanitārās zinātnes nav nopietnas un tās var studēt jebkurš.
02.03.2017 11:56 |

Reitings 1677
Visi mūziķi noteikti dzer un dzīvo bohēmā.
02.03.2017 11:57 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
O jā - patīk pasmieties par komentāriem pie rakstiem par ārzemju latviešiem. Tautas nodevēji un fermu strādnieki :-D
02.03.2017 12:09 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
O jā - patīk pasmieties par komentāriem pie rakstiem par ārzemju latviešiem. Tautas nodevēji un fermu strādnieki

No otras puses nav smuki arī tie teicieni, ka Latvijā palikuši tikai muļķi, pēdējais izslēdz lidostā gaismu utt.
02.03.2017 12:21 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
- krievi ir slikti, krievu valoda ir slikta, Ušakovs arī ir slikts :-D /pēc ceļojuma, kur visa saziņa starp dažādu tautību cilvēkiem notika krievu valodā, sapratu, cik patiesībā krievu valoda ir vienojoša un vērtīga/;
- tievs cilvēks ir vesels /cik nav satikti cilvēki ar gastrītiem, kuriem ēdiens neiet labumā, jo sabeigts kuņģis/;
- apaļīgi cilvēki ir nesmuki /vienreiz sabiedriskajā transportā redzēju oversize meiteni, no kuras acis atraut nevarēju, tik skaista pēc sejas bija/;
- psihologs redz cauri jebkuram cilvēkam;
- pēc noteikta vecuma nedrīkst valkāt īsus svārkus, garus matus;
- vasarā obligāti ir jānosauļojas, VISIEM :-D;
- augstpapēžu apavi izskatās skaistāki par zempapēžu;
- nedrīkst nestrādāt, pat ja to var atļauties finansiāli;
- cilvēki bez bērniem neko nesaprot no bērniem;
- ja precās, tad tikai grūtniecības dēļ, cita iemesla vienkārši būt nevar :-D;
- ja cilvēks ir viens, viņš ir nelaimīgs.
02.03.2017 12:23 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
- Ja sieviete nav apprecējusies līdz 30, tad viņa ir ar putniem.
- Alus nav alkohols;
- Zālīte nav narkotika;
- Jaunajām māmiņām jāsēž mājās;
- Tie, kam nav augstākā izglītība, ir muļķi;
- Ballītēs obligāti jālieto alkohols.
02.03.2017 12:28 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Nerea
Kā saprotu pēc tavas loģikas, tad sanāk, ka vīrietim ir zemākas prasības nekā sievietei. Vīrietis gatavs gulēt ar katru Zosju, bet sieviete tikai ar slavenībām. Tu saproti, ka pats noliec vīriešus? :D

Tas bija piemērs, lai ilustrētu ideju, jo savādāk jūs nesaprotat uz ko balstās stereotips. :)
Rowan
Tādā gadījumā vai tad sieviete, kura teorētiski var iegūt visus pasaules vīriešus, nebūtu superīga un vērtīga? Kāpēc nē?

Tu neredzi starpību? :D Nav runa par to, ka viņa var iegūt visus vīriešus, ir runa par to, ka viņu var iegūt visi vīrieši!
Cik man nācies dzirdēt, cilvēki ar šo izteicienu domā tikai to, ka daudzi seksuālie partneri vīrietim ir forši, bet sievietei - fui. Neko vairāk. Uz to tad arī attiecināju savu iepriekšējo komentāru.

Nopietni? :D Es neesmu saticis nevienu pašu sievieti vai vīrieti, kuri uzskatītu, ka jākļi ir superīgi čaļi, vai ka sievietes, kurām kājas neturas kopā, būtu superīgas meičas. :D Pat tie kuri paši tādi ir, ar to nelielās, bet noraksta to uz alkoholu, nu gadījās utt. :D
Un nē, manai nepatikai pret šo stereotipu nav nekāda sakara ar mani personīgi. :D

Es to nedomāju personīgi uz Tevi, vai par konkrēto stereotipu. Tas bija par diskusiju kopumā. :)
__
Hmm, varbūt uzcept vēl vienu aptauju par šo tēmu? :D:D
02.03.2017 12:57 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
- Jaunajām māmiņām jāsēž mājās;

Tas man atgādināja :
"Ja plāno bērnu, pērc mašīnu, jo ar bērniem sabiedriskajā transportā nav ko darīt!"
02.03.2017 13:08 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es to bieži esmu dzirdējusi, bet tieši no mammām, viena vienkārši teica, ka nepārvāksies dzīvot uz ciematu (kur autobusi visu laiku kursē un līdz pilsētai ir 5 min ar autobusu), kamēr nenoliks tieši Rīgā tiesības (no kurienes viņa tāpat vāksies prom dzīvot, tur tuvāk ari ir pilsētas, kur pieņem eksāmenus un būtu vieglāk), jo vajag mašīnu un viņa netaisās ar sabiedrisko braukt. :D
02.03.2017 13:10 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Par bērniem un sabiedrisko man, piemēram, tas vairāk ir praktiskas dabas jautājums, ne aizspriedums. Bet tas tādēļ, ka man nav bijis nekad tā, ka vajag mašīnu, bet nav, tādēļ grūti iztēloties kā būtu bez, jo īpaši ar sīčiem :-)
Es šodien aizdomājos...vai tas skaitās stereotips - ja sieviete kašķīga, tad noteikti ir mēnešreizes?
02.03.2017 13:14 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Par to smekesanu un nakamiem berniem ja saka ka tikai sievietei nav jasmeke, zems IQ!
Nakama berna veseliba ir atkariga NO ABIEM VECAKIEM! Bet ja Zems IQ to tadiem neieskaidrot!
unvel ir veci kas maina sieviets ka zekes, tada daba. Un ir tadi kam neviena nedod, bet kas iedomajusies ka vajadzigi visam , lai gan patiesiba ir nevienas negribeti luzeri. Parejie stulbie teksti tikai luzera atrunas.:-D
02.03.2017 13:15 |

Reitings 23705
un vel mums darba nesen vecis parmeta sievietem vai nu PMS vai menopauze ja kas nepatik! Kamer pasu nesaka saukat par ANDROPAUZES NOMOCITO VECI:-D:-D:-D:-D:-D
02.03.2017 13:18 |

Reitings 1677
Vēl jau ir ģeniālās izteikas par to, ka laukos dzīvo seklāki cilvēki nekā pilsētā, kaut visbiežāk tie, kas tā skaļi un vīzdegunīgi prātuļo paši operā pēdējo reizi bijuši labākajā gadījumā pirms desmit gadiem kopā ar klases audzinātāju un kultūras pārzināšana aprobežojas ar Prātas Vētras un Dona koncerta apmeklējumu:-D Dzīvošana konkrētā ģeogrāfiskajā punktā jau automātiski tevi paceļ citā kvalitātē:-D
02.03.2017 13:24 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ā, jā, tas arī, ja esi no laukiem, noteikti būsi tas nepieklājīgais sabiedriskajā, tas slikti ģērbtais teātrī utt. :D
02.03.2017 13:26 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Stereotips, kurš man riebjas: sievietei piestāv braukt ar mazu mazlitrāžas mašīnu, sievietei neklājas braukt ar jaudīgu un lielu auto. Bet, ja sievietei tomēr ir liela mašīna, sevišķi apvidnieks, tad viņa to pilnīgi noteikti ir sasūkājusi, nevis nopirkusi.
02.03.2017 13:27 |

Reitings 5884
Vēl stulbs stereotips: ja tiesības liki laukos, tad pa Rīgu neproti braukt!
Apgāzīšu šo stereotipu, jo pati liku tiesības laukos, bet atsāku braukt pa Rīgas centru. Pa Rīgas centru ir vieglāk braukt nekā pa mazpilsētām, jo mazpilsētās rūpīgi jāseko līdzi zīmēm un ir daudz vienādas nozīmes krustojumu, savukārt Rīgas centrā ir luksofori un sazīmētas joslas, viss kā "dļa osoba tupih".
02.03.2017 13:29 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
tad viņa to pilnīgi noteikti ir sasūkājusi, nevis nopirkusi.

Jā, šis dzirdēts. :D Ja brauc ar krutāku džipu, tad ir ņēmusi labi mutē. Nu wtf..
Bet nu ir jau arī tādas, kuras tiešām tā ir tikušas pie mašīnas. :-D
02.03.2017 13:38 |

Reitings 5884
Bet nu ir jau arī tādas, kuras tiešām tā ir tikušas pie mašīnas.

Katrā stereotipā ir maza daļiņa taisnības; ja nebūtu ISIS, musulmaņus neuzskatītu par teroristiem, cilvēki no laukiem bieži vien tiešām uzvedas skaļāk un ģērbjas sliktāk, un pa Rīgu stūrē dīvaināk, jaunās māmiņas bieži vien sēž mājās un nekur negrib iet, daži brīvi cilvēki tiešām ir netradicionāli orientēti, bet vai tad visi tādi? Mest tāpēc visus vienā katlā (t.i. pakļauties stereotipiskajai domāšanai) IR zema intelekta pazīme. ;-)
02.03.2017 13:46 |

Reitings 23705
Ir feini gudri stradigi veiksmigi laucinieki,tada ir mana superiga viramate.
tacu ir lauki...kas viss slikti, kam nabadziba, darba trukums un etc. Dazuds zinu. Un sie naivi doma ka Riga nav nekas jastrada nauda no debesim krit, unvisiem mjajs ir kalpones...:-D
02.03.2017 13:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits