Stulbākie sabiedrības stereotipi

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Kādi ir, jūsuprāt, stulbākie/bezjēdzīgākie/kaitinošākie sabiedrības stereotipi, kādus esat dzirdējušas? :)
Mani piemēri:
*bez augstākās izglītības nevari dabūt labu darbu/ neesi gudrs u.tml.
*līdz n gadu skaitlim tev obligāti jābūt precētai
*līdz n gadu skaitlim tev jābūt bērnam
*ģimenē jābūt vismaz 2 bērniem
*visas sievietes mīl būt mātišķas un, ja nemīl, tad obligāti iemīlēs un kļūs par paraugmātēm pēc mazuļa..
Es nesaprotu, kāpēc sabiedrībā ir tik daudz dīvainu, uzspiedošu gandrīz vai ultimātu.
Tas taču ir tracinoši, ja sarunājies ar cilvēkiem un viss, ko viņi spēj uzjautāt, ir: "Nu, nu, kad precēsies? Kad būs bērns? Augstskolu nepameti? Kad plāno nākamo bērnu?" u.t.t.
Un, ja atbildi godīgi par sevi, taču šī taisnība nesakrīt ar sabiedrības ultimātu, tad paliek vien replikas: "Jā, jā tu tagad tikai tā saki...pagaidi, pagaidi.."
01.03.2017 16:18 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
*Ja tev nav sava iipashuma un tu iiree dziivokli tu velti izmet naudu.
*Ja nav vismaz štuka alga tad esi mulkis jo nemaaki nopelniit.
*Ja nav beernu uzreiz peec lauliibaam tad ir kaada probleema.
*Ja gadu peec bildinaajuma neesi appreceeta tad bildinaajums ir anuleets :-D
02.03.2017 08:16 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Ja sociālajā tīklā nav attiecību statusa, tātad cilvēks ir brīvs.

par šo sasmējos. Reiz man bija tāds uzmācīgs FB rakstītājs. Esmu attiecībās, bet nelieku nekādus statusus utt. Un tad viņš raksta, es ignorēju, viņš raksta - es atkal ignorēju. Tad es viņam uzrakstīju, ka iepazīšanās neinteresē. Viņās man saka - kā brīvai meitenei neinteresē iepazīšanās!? Es atbildu, ka neesmu brīva. Viņš man saka -kā neesi? Tev profilā nav norādīts, ka esi aizņemta! Značit brīva! :-D
Vēl viens no stereotipiem (nezinu vai tika pieminēts), ka turīgos vai bagātos nevar mīlēt, viņus var tikai izmantot un tad tu visu acīs arī būsi golddigere :-D:-D
Mani visvairāk kaitina stereotips, ka sievietēm piemērotas ir tikai mazas mašīnas, turklāt ideāli, ja ar automātisko kārbu.

oo jāa! Tad dzirdi arī frāzes "ar lielu mašīnu būs grūti, nevaresi noparkoties, kam tev tādas problēmas".
02.03.2017 08:39 |

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Es nesaprotu par to vīrieša tēlu, kurš visas var dabūt.
Nav tāda vīrieša, nekad neesmu par tādu dzirdējusi, redzējusi.
Ne sievietes, ne vīrieši negrib nopietnām attiecībām tādu, kuri pārāk viegli iesaistās un "ar ko pagadās".
fejja - varbūt ne tik traki kā tu aprakstīji, bet agrāk es arī nevarēju iedomāties sevi kā kulinārijas/saimniecības spečuku, bet tad iemīlējos cilvēkā, kuram to visu tiešām vajag... Nu jau varu šeit sev ielikt lielu, labu plusiņu, ka varu apmierināt arī kādu kaprīzāku gaumi :)
02.03.2017 08:54 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
mājsaimnieces neko nedara, urbina degunu visu dienu h

Nea, sēž kodmo un cālī, un tad urbina degunu :D :D :D
02.03.2017 09:01 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
vēl atcerējos - es pati nesmēķēju, esmu patiesībā ļoti pret to, bet, kad dzirdu ka izskan frāze sabiedrībā (citai dāmai) - Kā tu vari smēķēt? Tu taču esi SIEVIETE! Tev bērni jādzemdē! Tas gan man tracina, un tad jautāju Vai vīrieši var smēķēt, bet sievietes ne? Uz ko saņemu atbildi - Jā, vīrietim tas ir savādāk! Sievietes nedrīkst smēķēt!
02.03.2017 09:07 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
dreambig Reiz dzirdēju sarunu par to,ka sieviete,kura dzer alu esot vulgāra.
02.03.2017 09:14 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Latvija ir ideāla vieta, kur atrast stulbus stereotipus:
- Visi musulmaņi ir teroristi;
- Visi bēgļi ir ekonomiskie migranti;
- Visi citu rasu cilvēki smird;
- Ja dzemdē bērnu 30 gados, esi ''veca mamma'', skolā visi domās, ka esi vecmāmiņa;
- Pēc 35 kaut kā īpaši jāģērbjas;
- Ja negribi bērnus, esi garīgi slima;
- Bērns visiem ir dzīves prieks un jēga, bez izņēmuma;
- Bērnam jāļauj darīt visu, bērni taču nesaprot, ko dara;
- Ja precies, esi stāvoklī;
- Ja neesi dzemdējusi bērnu, esi nelaimīga, vientuļa sieviete. Vēlāk to noteikti nožēlosi;
- Ja esi ieguvusi labu izglītību, tas noticis tāpēc, lai kompensētu kaut kādu savu defektu;
- Visas cosmo dalībnieces ir idiotes, izglītotas sievietes forumos nenāk un internetu nelieto;
- Atraugāšanās un gāzu laišana ir tuvības pazīme attiecībās;
- Iešana uz solāriju ir sevis kopšana, bāla āda ir nekopta;
- Ja sieviete ir 160 cm un sver 50 kg, tad ir smalka un tieva, ja 170 cm un 60 kg, tad ar steigu jānomet daudz svara, lai gan attiecība identiska;
- Garām sievietēm ir stulbi vilkt papēžus;
- Ja cilvēks ir tev asinsradinieks, tad tas cilvēks obligāti jāciena, ar viņu kopā jāpavada laiks, jāpalīdz. Tam, kā izturas pret tevi, nav nozīmes;
- Sievietēm ir jātīra un jāgatavo, tas ir sieviešu uzdevums;
- Visi vīrieši šausmīgi fano par sievietēm, kuras gatavo, tas visiem vīriešiem ir ļoti svarīgi;
- Visiem vīriešiem jāprot pašiem salabot tehnika, jāmāk santehniķa darbi;
- Ja esi viena, obligāti 'jāsamazina prasības' un jādod iespēja jebkuram vīrietim;
- Ja sagaidi no vīrieša normālus ienākumus, esi zeltrace, arī tad, ja pati pelni līdzvērtīgi;
- Ja studē politiku, tad noteikti to gribi apspriest ar pilnīgi visiem svešiniekiem un runāt par to jebkurā diennakts laikā;
- Ja studē politiku, tad esi slikts cilvēks, jo labi cilvēki kļūtu par ārstiem vai studētu mākslu;
- Politika ir galīgi nesaprotama, ļoti sarežģīta nozare, sievietēm tur nav vietas;
- Ja pasaki par sevi ko labu, tev ar steigu tas jāizbeidz, sevi var tikai kritizēt.
02.03.2017 09:15 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
vēl atcerējos - es pati nesmēķēju, esmu patiesībā ļoti pret to, bet, kad dzirdu ka izskan frāze sabiedrībā (citai dāmai) - Kā tu vari smēķēt? Tu taču esi SIEVIETE! Tev bērni jādzemdē! Tas gan man tracina, un tad jautāju Vai vīrieši var smēķēt, bet sievietes ne? Uz ko saņemu atbildi - Jā, vīrietim tas ir savādāk! Sievietes nedrīkst smēķēt!

Jā,jā,jā! :D Šo bieži dzirdēju, pati agrāk smēķēju.
Uzskatu, ka smēķēt ne vienam, ne otram nav smuki.
Vispār bakstīt viens otram ar pirkstu nav smuki un līst svešu dzīvēs arī ne.
02.03.2017 09:16 |

Reitings 1859
Latvija ir ideāla vieta, kur atrast stulbus stereotipus:
- Visi musulmaņi ir teroristi;
- Visi bēgļi ir ekonomiskie migranti;
- Visi citu rasu cilvēki smird;
- Ja dzemdē bērnu 30 gados, esi ''veca mamma'', skolā visi domās, ka esi vecmāmiņa;
- Pēc 35 kaut kā īpaši jāģērbjas;
- Ja negribi bērnus, esi garīgi slima;
- Bērns visiem ir dzīves prieks un jēga, bez izņēmuma;
- Bērnam jāļauj darīt visu, bērni taču nesaprot, ko dara;
- Ja precies, esi stāvoklī;
- Ja neesi dzemdējusi bērnu, esi nelaimīga, vientuļa sieviete. Vēlāk to noteikti nožēlosi;
- Ja esi ieguvusi labu izglītību, tas noticis tāpēc, lai kompensētu kaut kādu savu defektu;
- Visas cosmo dalībnieces ir idiotes, izglītotas sievietes forumos nenāk un internetu nelieto;
- Atraugāšanās un gāzu laišana ir tuvības pazīme attiecībās;
- Iešana uz solāriju ir sevis kopšana, bāla āda ir nekopta;
- Ja sieviete ir 160 cm un sver 50 kg, tad ir smalka un tieva, ja 170 cm un 60 kg, tad ar steigu jānomet daudz svara, lai gan attiecība identiska;
- Garām sievietēm ir stulbi vilkt papēžus;
- Ja cilvēks ir tev asinsradinieks, tad tas cilvēks obligāti jāciena, ar viņu kopā jāpavada laiks, jāpalīdz. Tam, kā izturas pret tevi, nav nozīmes;
- Sievietēm ir jātīra un jāgatavo, tas ir sieviešu uzdevums;
- Visi vīrieši šausmīgi fano par sievietēm, kuras gatavo, tas visiem vīriešiem ir ļoti svarīgi;
- Visiem vīriešiem jāprot pašiem salabot tehnika, jāmāk santehniķa darbi;
- Ja esi viena, obligāti 'jāsamazina prasības' un jādod iespēja jebkuram vīrietim;
- Ja sagaidi no vīrieša normālus ienākumus, esi zeltrace, arī tad, ja pati pelni līdzvērtīgi;
- Ja studē politiku, tad noteikti to gribi apspriest ar pilnīgi visiem svešiniekiem un runāt par to jebkurā diennakts laikā;
- Ja studē politiku, tad esi slikts cilvēks, jo labi cilvēki kļūtu par ārstiem vai studētu mākslu;
- Politika ir galīgi nesaprotama, ļoti sarežģīta nozare, sievietēm tur nav vietas;
- Ja pasaki par sevi ko labu, tev ar steigu tas jāizbeidz, sevi var tikai kritizēt.

Šis perfekti pateikts :D
02.03.2017 09:17 |

Reitings 1859
Mēnesnīca, šo es arī agrāk dzirdēju, vēl es saklausījos muļķiības, ka ja dzersi alu , Tev kā sievietei uzaugs nesmuks vēders un viss , cauri, būsi nesmuka .
Protams, vēders jau aug, bet ne jau no viena pārmērīga daudzuma alus kļūsi resna kā begimots.
02.03.2017 09:19 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009

Esmu ko līdzīgu dzirdēju par ārstiem: par ārstiem iet mācīties tikai cilvēki kuriem pašiem ir kādas veselības problēmas vai ģimenē:-D
02.03.2017 09:42 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Principā vislielākie stereotipi ir cosmo.
Visvairāk palikušais atmiņā ir , ja tev kaut kas nav FB , tad tā nemaz nebija :)
02.03.2017 09:49 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
nerātnā
Manā blondajā galviņā nezīmējas :D Neesmu tendēta uz fantāziju tēliem :)
Bet Tu varētu uzzīmēt ;-) Ne tikai man, iespējams, vēl kādai noderēs :)

Šitā jaunatne, visu jums gatavu vajag... (t):D:D
paulalala
Nuuu, es runāju par stereotipu. :)
Ja atslēga var atslēgt visas slēdzenes, tad tā ir lieliska atslēga, bet, ja slēdzeni var atslēgt ar visām atslēgām, tad tā ir slikta slēdzene

Izlasiet vēlreiz un pasakiet, ka tā nav taisnība? :D
Piemēram, Krištianu Ronaldu ir lieliska atslēga. Viņai nav jāatslēdz visas slēdzenes, pietiek, ka viņa var atslēgt! Un kurš gan šaubās vai viņa var! Savukārt kkāda pagasta Zosja ir sūdīga slēdzene un tas pat kaimiņpagasta čaļiem ir zināms, ko arī vietējais dermatovenerologs var apliecināt... :D:D
Jūs, lielais vairums, izraujat 1 piemēru (parasti sevi) un ar to mēģiniet pateikt, ka stereotips ir stulbs un nepatiess, JO MAN TAČU TĀ NAV! :D Sorry, tā tas nestrādā... :D
02.03.2017 10:01 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
dreambig
izskan frāze sabiedrībā (citai dāmai) - Kā tu vari smēķēt? Tu taču esi SIEVIETE! Tev bērni jādzemdē! Tas gan man tracina, un tad jautāju Vai vīrieši var smēķēt, bet sievietes ne? Uz ko saņemu atbildi - Jā, vīrietim tas ir savādāk! Sievietes nedrīkst smēķēt!

Tā arī ir. :D Cita lieta, ka teikt tā kā Tu uzrakstīji, ir ļoti nepieklājīgi. Tā ir tikai sievietes un viņas tuvinieku darīšana.
02.03.2017 10:16 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Caloo
Kā saprotu pēc tavas loģikas, tad sanāk, ka vīrietim ir zemākas prasības nekā sievietei. Vīrietis gatavs gulēt ar katru Zosju, bet sieviete tikai ar slavenībām. Tu saproti, ka pats noliec vīriešus? :D
02.03.2017 11:39 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Izlasiet vēlreiz un pasakiet, ka tā nav taisnība?
Piemēram, Krištianu Ronaldu ir lieliska atslēga. Viņai nav jāatslēdz visas slēdzenes, pietiek, ka viņa var atslēgt! Un kurš gan šaubās vai viņa var! Savukārt kkāda pagasta Zosja ir sūdīga slēdzene un tas pat kaimiņpagasta čaļiem ir zināms, ko arī vietējais dermatovenerologs var apliecināt...
Jūs, lielais vairums, izraujat 1 piemēru (parasti sevi) un ar to mēģiniet pateikt, ka stereotips ir stulbs un nepatiess, JO MAN TAČU TĀ NAV! Sorry, tā tas nestrādā...

Nekad neesmu dzirdējusi, ka kāds šo izteicienu lietotu, balstoties uz šādu loģiku. Tātad teorētiskais supervīrietis savu superīgumu nemaz nepierāda darbos, pietiek ar to, ka viņš var. (Par laimi, izpaliek vizītes pie dermatovenerologa.) Tādā gadījumā vai tad sieviete, kura teorētiski var iegūt visus pasaules vīriešus, nebūtu superīga un vērtīga? Kāpēc nē? Un sūdīgā slēdzene, kuru var atvērt visas atslēgas - sanāk, ka tā būtu sieviete, kura nekādos apstākļos nevienam vienkārši nespēj pateikt "nē"? Vai tad vīrietis ar šādu, hmm, interesantu defektu nebūtu vienlīdz bezvērtīgs un nevēlams kā partneris? Un tomēr vīrieši ir atslēgas, bet sievietes - slēdzenes...
.
Cik man nācies dzirdēt, cilvēki ar šo izteicienu domā tikai to, ka daudzi seksuālie partneri vīrietim ir forši, bet sievietei - fui. Neko vairāk. Uz to tad arī attiecināju savu iepriekšējo komentāru.
.
Un nē, manai nepatikai pret šo stereotipu nav nekāda sakara ar mani personīgi. :-D
02.03.2017 11:41 |

Reitings 5954
Man tas teiciens par atslēgām un slēdzenēm arī liekas stulbs. Sanāk, ka vīrietis vienmēr ir tas, kas slēdz, bet sievietei ir jāpretojas slēgšanai. Atkal jautājums - kāpēc? :D Jo tā bija pieņemts pirms vairākiem gadsimtiem?
02.03.2017 11:41 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
- Atraugāšanās un gāzu laišana ir tuvības pazīme attiecībās

Smējos par šo :D nezinu, vai tas ir stereotips vai kas, bet, protams, man nav pieņemami atraugāties un laist gāzes otra cilvēka (un vispār jebkura cilvēka) klātbūtnē. Tomēr bieži vīrieši pret šo attiecas normāli, drausmas :D
Par smēķēšanu mani arī kaitina, kad daudzi (it īpaši vīrieši) uzskata, ka sievietei nav jāsmēķē.
02.03.2017 11:43 |

Reitings 5954
Tāpat arī... Ir skaistas sievietes, kuras var "atslēgt" jebkuru vīrieti. Un ir vietējie pagasta dzērāji, kas pārgulējuši ar vairākām sievietēm, tātad sūdīgas slēdzenes. Visu var apgriezt otrādi. Dzimums te neko nemaina.
02.03.2017 11:44 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
haha, blackpoetry labi uzrakstīja. :-D
Es uz lielāko daļu vienkārši pieveru acis, jo liekas, ka tie tiešām par daudz saradušies, bet tie, kas ir mani skāruši vai man tuvos un mani baigi uzvelk:
* Ja esi saderinājies, tad gada laikā jāapprecas, savādāk viss slikti.
* Kolīdz apprecies, uzreiz jāsāk plānot bērni (un labākais, ka tiem pašiem cilvēkiem ar vienu jau nepietiek, jo pēc pirmā viņuprāt uzreiz jau jāsāk par nākošo domāt).
* Visām normālām sievietēm patīk bērni, patīk ar viņiem ucināties un ņemt klēpī.
* Ebrejs = mantrausīgs, riebīgs egoists.
* Latvieši = nepieklājīgi, pelēki īgņas.
* Sievietēm patīk vazāties pa veikaliem un notriekt naudu.
Ā, un vēl par sunci: ja viņš kaut nedaudz izskatās pēc vilka, viņš tātad ir supernikns; suņu saimniekiem baigi patīk, ka par viņu mīluļiem uz ielas izsaka komentārus.
02.03.2017 11:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits