paulalalaMan šķiet minēji, ka ir stereotips, ka sieviete kas guļ ar ko pagadās nevajag izvēlēties par sievu.
Jā tā ir. :) Tu nepiekrīti?
Kādam tur pārmeti, ka iesaista savu personīgo pieredzi nevis apraksta stereotipu.
Jā, Rīdziniecei tas ir ļoti raksturīgi. :) Tu nepiekrīti?
Man atkal liekas, ka šī ir tava paša personīgā pieredze.
Vai es pareizi saprotu, ka Tu uzskati, ka līdz šim esmu izvēlējies par partnerēm sievietes, kuras guļ ar ko pagadās, tāpēc tagad man liekas, ka tā darīt nav prātīgi? :D Hmm, tātad absolūtais vairākums vīriešu ir dzīvojuši kopā ar, hmm, sievietēm, kuras guļa ar ko pagadās, jo aizdomājušies līdz tam pašam kam es? Vai varbūt tas ir vnk common sense? :D
Stereotips ir šāds - sieviete kas guļ ar ko pagadās - liela nosodījuma vērts, vīrietis kas guļ ar ko pagadās - nav līdzvērtīga nosodījuma.
Tā ir tava interpertācija, atbildi uz kuru, es jau devu iepriekš (sk. zemāk):
Nopietni? :D Es neesmu saticis nevienu pašu sievieti vai vīrieti, kuri uzskatītu, ka jākļi ir superīgi čaļi, vai ka sievietes, kurām kājas neturas kopā, būtu superīgas meičas. :D Pat tie kuri paši tādi ir, ar to nelielās, bet noraksta to uz alkoholu, nu gadījās utt. :DPar draudzenēm, sievām - tas jau ir personīgs skatījums nevis stereotips!
Ja tā uzskata praktiski visi vīrieši, pat neaizdomājoties, tad tas nav personīgais skatījums, bet vispārzināma patiesība.
Tavs personīgais "stereotips" ir arī, ka vīrietim tas ir Ok? Šo daļu gan man jau likās, ka komentāri putrojas, kaut kāds Ronaldo, kurš man personīgi liekas atbaidošs pavīdēja.
Kāpēc tāds jautājums, ja mana nostāja ir pilnīgi skaidra - "gulēt ar ko pagadās" nav normāli.
Otrs, ja sieviete smēķē tas ir ļoti slikti, ja vīrietis smēķē - ne tik slikti, jo dažāda ietekme uz bērnu. Tas ir tikpat bērnišķīgi kā strīdēties kura krāsiņa ir smukāka un kura nesmukāka.
Nē, ir muļķīgi iedomāties ka vīrietis un sieviete ir vienādi, jo vienam no viņiem būs jāiznēsā bērns, kurš pēc tam jābaro, un kuram tā smirdoņa jāelpo diendienā jo māte būs viņam blakus visu laiku.
Par to, ka nevajag smēķēt ja konkrēti plāno bērnu vai iznēšanas periodā utml. nav stāsts, tas ir skaidrs. Bet par līdzvērtīgu atbildību.
Es runāju kā reiz par šo aspektu. Tev ir skaidrs, cik daudzas no smēķētājām atmet šo paradumu, kad izdomā, ka vajag bērnu? Cik ilgam laikam jāpaiet līdz tas vairs neietekmē bērnu? Un cik liela ir iespēja, ka viņa pēc dzemdībām atsāk? Tad arī tas neko neietekmē, tikai tāpēc, ka bērns ir ārā?
Man smēķēšana liekas idotiska nodarbe, kur es neredzu neko skaistu vai labu. Abu dzimumu smēķēšana manā klātbūtnē mani kaitina vienādi. Bet pateikt, ka abu dzimumu smēķēšana viņus pašus un viņu tuviniekus ietekmē vienādi nozīmē vnk ignorēt mātes lomu ģimenē. Ja sieviete nav un nekad nebūs māte, tad jā - ietekme uz tuviniekiem ir vienāda, bet viņas pašas veselības bendēšana jau ir viņas darīšana.
-
Te vēl kaut kāds murgs no kāda cita vīrieša bija - sievietes ātrāk novecojot, tāpēc arī nevajagot smēķēt? Kur ir fakti par to? Kā sieviete var krietni ātrāk novecot (dabīgi, jo vienkārši ir sieviešu dzimuma), bet dzīvo ilgāk par vīriešiem? Šī statistika turpinās arī mūsdienās un valstīs, kurās nav karu. Piemēram, Latvijā.
Man jau šķiet flower66 ir sieviete, bet whatever. :D Ja Tu gribi redzēt, kā šī novecošanās izpaužas, tad paskaties uz sievietēm, kuras ikdienā smēķē gadiem. Nav tas labākais skats. :D
-
Neons vēl bija iepriekš pieminējis - ka sieviete un vīrietis mūsdienās dala maksājumus uz pusēm, bet sieviete tāpat ir jāuzņemas visa saimniecība un vīrieša loma ir "ja nu tāds labs vīrietis gadījās, tad var palīdzēt ar". Perfekta tīrība, pavāre utml. un maksājumus dala uz pusēm. Pie tam vēl nekādas smēķēšanas un sekss tikai mīlestības dēļ utml :D
Man slinkums meklēt to postu un ko Neons ar to domāja. :) Tu piedāvā smēķēt un abi guļ ar ko pagadās? :D Nu ok, īsti nesapratu ironiju, maybe paskaidro savu pareizo modeli? :)
Tu biji kaut kad rakstījis, ka vīrietis negrib justies izmantots materiāli. Tad vai šis vīrietis, kurš šādai izmantošanai neļaujas - vai viņam ir tiesības sagaidīt no sievietes perfektu saimnieci? Un cik procentuāli viņam būtu jāiesaistās saimniecībā - neizmantotajam vīrietim?
Neatceros kontekstu. Tas katram pārim pašam ir jāsaprot, kas kuram ir pieņemams, jo nav viena pareizā modeļa. Bet personīgi man sieviete kā mājsaimniece neinteresē, jo ēst es protu taisīt labāk, kārtību mājās ir ieaudzinājuši jau vecāki un visi sīkie mājas darbi tieši tas arī ir - sīkums.