Laulībā nodzīvot 20+ gadus! Attiecību modelis.

Reitings 21
Reģ: 11.12.2016
Sveikas! :-)
Nolēmu painteresēties citu cilvēku viedokļus. Aiz gara laika izdomāju pašķirstīt cosmo žurnālus, jo man viņi ir diezgan daudz!
Izlasīju diezgan prātam neaptveramu attiecību modeli.
Žurnālos tiek piedāvāts tāds attiecību modelis: nav jāķer kreņķis, ja tavs vīrietis domā par savu bijušo. Vīrieša dzīves laikā ir vairākas īstās sievietes, šobrīd viņa īstā ir tā, ar kuru viņš ir kopā. Vidējais laulības ilgums ir 5 gadi. Vīrieši nav monogāmi un nav īstās sievietes ar kuru viņš būtu gatavs pavadīt visu dzīvi.
Tas man uzdzen šermuļus. Zem tā vēl ir komentārs: nevajag par to uztraukties. Kur paliek īstā mīlestība mūsdienās? Cilvēki paliek mazāk, kuri laulībā var nodzīvot 20+ gadus. Mani vecvecāki laulībā nodzīvoja 40 gadus un vecumdienās vēl gāja rociņās.
Varbūt dzīvoju joprojām pasaku valstībā, ka neatbalstu šādu dzīves modeli ? Kāds ir Jūsu viedoklis?
23.02.2017 18:49 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Es tev varētu piekrist, ja vien no sieviešu puses būtu pilnīga monogāmija vai tas procents robežotos ar kādiem 5. Bet tā tas nav un šis nebeidzamais trends, ka vienīgi vīrieši ir tie, kas uz monogāmiju ar "jūs", ir nekas vairāk kā lēts mediju triks piesaistīt sev uzmanību un likt par to runāt arvien vairāk. Iesaku tev uz to tik ļoti neieciklēties, saturīgās attiecībās idejiski tāpat būtu jābūt pilnīgai monogāmijai.

Un tevi tieši kā tas ietekmē? Ja jau 10 cilvēki tā dara, es arī, jo savas stājas man nav?
11.07.2018 23:47 |

Reitings 3127
Nezi daudz tādu rakstu, kur ''neuztraucies, sieviete tevi krāps, tas normāli, tā dabā viņām iekārtots, neķer kreņķi''.

:D
11.07.2018 23:48 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Nezi daudz tādu rakstu, kur ''neuztraucies, sieviete tevi krāps, tas normāli, tā dabā viņām iekārtots, neķer kreņķi''.

Ja tu uzsāktu darbu kādā no dzelteno ziņu medijiem, tad šādu jautājumu neuzdotu :)
Un tevi tieši kā tas ietekmē? Ja jau 10 cilvēki tā dara, es arī, jo savas stājas man nav

Man ir pilnīgi vienalga, kā dara 10 vai 1000 cilvēki. Tas nav bara instinkts, bet katra paša rakstura stingrība un vērtības, kas ir tikušas ieaudzinātas, tas ir dzīvē pierādījies daudzkārt. Zinu divus pārus - katrā no tiem abi ir seksojuši uz nebēdu pirms attiecību sākuma. Kad satikās, vienā pārī pirmais aizlīda pa kreisi čalis, otrajā - meitene. Tagad pasaki, kurš te ir "vainīgs" vairāk un pēc kādiem kritērijiem mēs to noteiksim?
12.07.2018 00:00 |

Reitings 3127
Atbildi par sevi, ne kaut kādiem svešiem pāriem. Par tavu lēmuma spēku, ne sievietes vainīgas pie tava lēmuma ir diskusija šobrīd mums.
12.07.2018 00:03 |

Reitings 3127
Tas nav bara instinkts

Tas bija par šo - jo iepriekš jau runāji citu lietu.
12.07.2018 00:11 |

Reitings 491
Nesapratu, par ko man jāatbild tagad? :D
12.07.2018 00:11 |

Reitings 3127
Tu piesauc svešus pārus. Sākumā mini, ka sievietes vainīgas, ka neesat monogāmi - it kā paši nespējat domāt un rīkoties, bet nu ok. tad apgalvo, ka tas tomēr nav bara instinkts. Pēc tam atkal, ka liela daļa jau tā darot. Tad kā īsti, izdomā.
12.07.2018 00:13 |

Reitings 491
Tu piesauc svešus pārus. Sākumā mini, ka sievietes vainīgas, ka neesat monogāmi - it kā paši nespējat domāt un rīkoties, bet nu ok. tad apgalvo, ka tas tomēr nav bara instinkts. Pēc tam atkal, ka liela daļa jau tā darot. Tad kā īsti, izdomā.

Es atkārtošos vēlreiz - kur esmu teicis, ka sievietes ir vainīgas? Un par tālāko, ko tu mini šajā tekstā, es varu pateikt https://youtu.be/RyTFA-kCEIA?t=108
12.07.2018 00:16 |

Reitings 3127
nemonogāmība ir tiešā veidā atkarīga no sievietēm.
12.07.2018 00:46 |

Reitings 3127
Viņam nekas nav jālemj - ja ir piedāvājums, ir arī pieprasījums
12.07.2018 00:46 |

Reitings 3127
To vēl var iztēloties tā, ka visas pasaules sievietes atrodas šajā forumā un visas vēlas tikai nopietnas attiecības. Viss, ar to arī vīriešu nemonogāmija beidzas

Joprojām vīrietis neko.
12.07.2018 00:47 |

Reitings 491
Tu paņēmi vārdus no konteksta.
nemonogāmība ir tiešā veidā atkarīga no sievietēm
un vīriešiem
Viņam nekas nav jālemj - ja ir piedāvājums, ir arī pieprasījums
viņai tāpat
Kas vēl nav kā vajag?
12.07.2018 01:14 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es rakstīju, ka monogāmība ir atkarīga no sievietēm, nevis, ka tā ir viņu vaina. Tās ir 2 dažādas lietas. To vēl var iztēloties tā, ka visas pasaules sievietes atrodas šajā forumā un visas vēlas tikai nopietnas attiecības. Viss, ar to arī vīriešu nemonogāmija beidzas. Nu, vai otrādi.

Par attiecībām ir atbildīgi tie divi cilvēki, kas tajās ir iesaistīti - viņiem arī ir jāpilda to, ko paši solījuši. Kaut kādai sievietei (vai vīrietim) no malas nav jāuzņemas atbildība par svešām attiecībām un to morālo stāju.
Krāpējs - neatkarīgi no dzimuma - ir vainīgs pie tā, ka nejēdz risināt problēmas vai arī izšķirties. Sievietes, kas šo, redz, pavedinājušas, tur ņipričom. Tas ir spēkā neatkarīgi no iesaistīto dzimumiem.
12.07.2018 07:45 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mēs esam +20 attiecībās.
Ir bijis visādi un kādas reizes 2 varbūt nav bijušas tālu no attiecību izjukšanas, bet esam pratuši visu atrisināt.
Ir bijušas kļūdas un sadarītas muļķības, sava mācība un pieredze ir.
Tagad jau varu teikt droši, ka attiecības par 99% ir neizjaucamas.
Attiecības ir kā dārzs, kurš visu laiki ir jākopj, jāstāda, jālaista un jāravē. Pats no sevis nekas nebūs, ja neko nedarīs, tad viss aiszaugs ar nezālēm vai izkaltīs.
Ja labi rūpēsies, būs labai rezultāti.
12.07.2018 08:30 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Es domāju, ka svarīgāk ir nodzīvot 20+ gadus laimīgi, nevis 20+ gadus laulībā. Protams, ideālā gadījumā būtu 20+ gadi laimīgā laulībā, bet, diemžēl, es domāju, ka mūsdienās tā ir drīzāk veiksme- satikt sev tik piemērotu partneri īstajā laikā, gadu gaitā mācēt attiecības veidot pareizi un abiem nezaudēt vēlmi strādāt pie tām un gribēt pārvarēt grūtības utttttt, bet es nedomāju, ka tas nav iespējams. Un es arī nedomāju, ka tad, ja tas neizdodas, uzreiz viss beidzās :D Tiešām, ir taču daudz veidi, kā nodzīvot laimīgi- ar 1 partneri, ar 10 partneriem vai vienalga cik :D
12.07.2018 08:53 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Tas, ka kādam vecāki vai vecvecaki ir nodzīvojuši kopā 30, 40, 50 gadus, nenozīmē, ka visus šos gadus ir bijuši kopā laimīgi. Vnk agrāk nebija pieņemts šķirties. Tāpat nevajag romantizēt agrākos laikus kā kaut kādu lielās mīlas paraugu. Lielāko daļu vēl ne tik sen izprecināja vecāki, sievietēm vispār nebija teikšanas ar ko precēties, vīri krāpa sievas viņu acu priekšā, bet sievietei bija jāklusē, savukārt, ja sieviete krāpa vīru, tad varēja palikt bez iztikas un nekad vairs nesatikt savus bērnus. Tāda nu lūk jums romantika.

Nu kādas muļķības jūs te runājat par "senajiem laikiem"? :D
Kas ir tas agrāk? Jūsu omišu laiki? 50ie gadi? Jā tad tas varbūt bija negods šķirties. Bet 80ie jūsu vecāku jaunība jau tomēr bija bišk citi laiki un šķiršanās nebija nemaz tik big deal. Mana mamma un viņas māsa tajos gados bija šķīrušās, tāpat zinu vēl sievietes gados kas 80jos ir šķīrušas laulību un iedomājieties, kaunā nekrita un pilsētas laukumā ar tomātiem netika nomētātas (t)
12.07.2018 09:25 |

Reitings 3551
Nu kādas muļķības jūs te runājat par "senajiem laikiem"

Atšķirība bija gan "senajos laikos"
Jaunlaulātie varēja ātrāk tikt pie valsts dzīvokļa, tiem bija priekšroka gaidīšanas rindās. Un ja vēl bērnus paspēja ātri, tad varēja dabūt lielāku platību.
Bija arī fiktīvas laulības, lai dabūtu pierakstu pilsētā. Tas viss protams attiecībām par labu nenāca.
Izšķirties bija daudz grūtāk, tiesa varēja nešķirt laulību ja nebija pamatotu argumentu, un iedot "pārbaudes laiku". Daudzas ''ģimenes" skaitījās uz papīra, lai gan gadiem dzīvo šķirti.
Statistika agrāk bija labāka, bet realitātē sanāca gandrīz tas pats kas tagad.
12.07.2018 09:55 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
aij, fufelis tas viss ir.
Uzskatu, ja abiem ir vesela apziņa par to kādas ir attiecības, tad nekāds dārzs nebūs jāravē. Ja būs patiesa cieņa pret otru, tad nekad un neviens neaizies pa kreisi, pa labi vai uz augšu vai leju.
Un, ja rodas kādas nesaskaņas, tas ir tikai loģiski, jo katrs indivuduāli aug pats par sevi, gan kā personība, mainās vērtības, skatījums uz lietām, un reizēm arī partneri un šķiršanās. Galvenais ir atrast to kopīgo lietu, plānus, tad viss būs uz ūsiņu.Par pieskaņošanos un pierīvēšanos arī- loģiski tak, es sev pati pierīvējos, meklēju ar sevi kompromisus, ar otru tas pats.
Un reizēm nevajag neko ravēt! Vajag uzdot jautājumu vai man tas tiešām ir vajadzīgs- kaut ko ravēt ,stādīt, atjaunot.Jābūt ar sevi harmonijā. Vajag palaist un dzīvot brīvi. Kāda jēga makarēties pa pasauli, lai tikai sabiedrības acīs pateiktu- vot, mēs 20 + gadus kopā, un sākt visādas figņas stāstīt kā attiecības ir jābūvē. Vienvārdsakot, nevajag mest akeņus savā dārziņā, tad viss būs labi.
Reizēm ir jābūt kopā/ jāaprecas ar cilvēku, lai kaut ko mācītos, saprastu, augtu. Kad esi guvis savu macību , tad attiecības beidzas, katrs cilvēks mūsu dzīvē nāk ar savu uzdevumu otram vai sev pašam.
12.07.2018 10:04 |

Reitings 3551
Kādam jau ģimene ir fufelis
Es šobrīd nevarētu iedomāties savu dzīvi savādāk nekā kopā ar mīļoto cilvēku ar kuru esam tik daudz dzīvojuši un pārdzīvojuši kopā.
Ja mēs būtu savādāki, ar vājākiem raksturiem, iespējams, sen jau būti izšķīrušies un sagājuši ar citu, vai vēl citu. Un beigās paliec viens un domā, kāpēc nesanāk attiecības.
Attiecības ir jākopj un jāpiestrādā lai viss būtu OK. Tad gribās visu brīvo laiku pavadīt kopā un neprasas ne apkārt skraidīt, ne atpūsties vienam no otra.
Ar laiku arvien vairāk jūtu, ka ģimene ir lielākais dzīves piepildījums kas var būt.
12.07.2018 10:28 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Dionysus, piedod, bet es tevi nespēju uztvert nopietni, zinot, ka esi krāpis savu sievu. Liekas baiigi liekulīgi.
Bet salda mēle visos laikos ir bijis kapitāls :D
12.07.2018 10:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits