São Paulo, Brazīlijā 2015 gadā tika pieņemts likums par barošanu ar krūti publiskās vietās....

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
...varbūt arī Latvijā vajadzētu tādu likumu? Izklausās daudz jēdzīgāk par tiem lēmumiem, ko pēdējā laikā pieņem mūsu valdība.
..
https://www.theguardian.com/world/2015/mar/19/brazil-law-breastfeeding-mothers-fine-sao-paulo
São Paulo is the first city to pass legislation regarding breastfeeding in public. The law will fine any business or organization that prevents women from comfortably nursing in public.
20.02.2017 12:17 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nesen bija tema par omuligam vietam ,kur pasedet, krogiem kafuziem. Tad nu lielai dalai patika galigie pagrides baari kur alkani vien faktiski tusee. Tas jau ok tur nekas netrauce...pat tas ka FB kroga foto noi vien avakar publiceti ka vecaki dzer bet berns nakti kroga gul...starp pudelem un alkaniem...tad bija ok.a te zidaini traucee. Turklat LVnav simtiem redzami ka baro pubsliki bernus ar kruti, nezinu kur jus bariem tadas Lv satiekat!
21.02.2017 19:20 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Bet es netupeeju 4 sienaas.Ir daudzas vietas,kur var iet ar mazuli.Gandriiz katru menesi mani viirs laida atpuutaa ar draudzeneem,lai es varu moraali atpuusties.Atceros,kad mazaa piedzima mani viirs palaida peec menesha ar draudzeni shopingaa un liels bija mans izbriins,kad es redzeeju maaminju vienaa dzemperii,bet beerniju ratos apgeerbtu kaa aaraa.Un maaminja mieriigaa gaitaa skatiijaas sev apgeerbu un beerninjs sviida un karseejaas ratos.Pie tam vareeja redzeet,ka mazulis veel ir pavisam mazinjsh,varbuut paaris nedeeljas vecs.Kad maaminjai pateicu,ka mazinjo vismaz ir jaaizgeerbj,uz mani paskatiijaas kaa uz idioti un,neko nesakot un nedarot maaminja aizgaaja talaak skatiities sev lupatas.:-/Re,pat tagad atceros to gadiijumu..
21.02.2017 19:20 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Labāk zīdaini, nekā tos trakos četrgadniekus, piecgadniekus, kuri bļauj, īd, lēkā un vispār ne cik nespēj respektēt citus. Tur gan man jāsaka, ka par citiem tiem vecākiem būtu jāpadomā - tas ir nevis vienkārši acīm nepatīkami, bet reāli traucē. Kad šitā uz restorānu aizgājām ar draugu, mums viss vakars izčākarēts (bija viena no gadu kopā būšanas jubilejām), jo ģimene ar sīkajiem diviem sēdēja blakus, un viens no viņiem VISU vakaru no augstākās uz zemāko toni vnk dziedāja. Ne tik skaļi, lai spiestu ausis ciet, bet traucēja sarunāties. Mēs bijām tik uzvilkti, izbesīti, a varēja redzēt, ka vecākiem tā šķiet norma, pat mierīgi, sēdēja un abi runāja, kamēr tas sīkais tik no augšas uz leju aaaaaaaaa.... te gan man šķiet, ka bērnam ir jāiemāca, ka citu mieru traucēt nedrīkst, un ja tiešām ir tāds ūdenszāle, kurš neklausa un nespēj turēt mēli aiz zobiem, varbūt nevajag apmeklēt tādas vietas. Jo man nekas nerada lielākas šausmas kā kaut kur ejot ēst redzēt, ka blakus pie galdiņa sēž kāds sīcis, kurš jau skrien un murmulē.
21.02.2017 19:22 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
roniitis, bet nu nevisiem ir vienādi tie apstākļi un vēlmes. T.i. protams, ka bez bērna ir patīkamāk atpūsties, bet, ja es, piem., dzīvotu kaut kur tuvāk pilsētas centram un burzmai - es labprāt dienas laikā izietu uz kafūzi padzert tēju, zīdainis čuč ratos. Vīrs pa dienu darbā, otrs bērns dārziņā. Kāda vaina? Arī šopings dienas laikā nav nekas neiespējams. Es, piem., bezmērķīgas pastaigas pa parku katru dienu vienatnē ciest nevaru. Tad vai nu izvēlos to savienot ar iepirkšanos, vai ar citām darīšanām, tikšanos.
Un vēl, mēs mēdzām arī paceļot ar zīdaini. Tas pats par sevi ietver to, ka būs gan kafejnīcas, gan citas sabiedriskās vietas, tai skaitā lidmašīna, kur bērns tiks barots ar krūti bez variantiem. Ne jau tā, ka "izkarinot savus pupus", bet noejot maliņā, izmantojot atbilstošas telpas vai piesedzoties; taču tāpat - esot sabiedrībā.
21.02.2017 19:29 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Starp citu, es arī līdz galam nesaprotu, kāpēc visur jābrauc ar bērniem kamēr tie ir tādā vecumā, kas sagādā daudz problēmu. Varbūt vienkārši tiešām neesmu zinoša, jo savu bērnu man nav.

Un tad brīnās, ka ir sievietes, kam rodas pēcdzemdību depresija. Tāpēc arī rodas depresija, ka nedrīkst nekur iet, jātup mājās kā cietumā.
21.02.2017 19:46 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Man liekas, ka Dianna nebija īsti domājusi savu komentāru kā aizliegumu mammām ar bērniem atrasties sabiedrībā (es arī sākumā iepletu acis), bet vienkārši kā jautājumu. Manuprāt, ir grūti izprast dažas situācijas, ja pašam nav bijusi pieredze. Bet nu ir jau protams arī cilvēki, kuri uzskata, ka mātei ar bērnu tiešām jāsēž mājās, nevajadzētu lietot sabiedrisko transportu (spriežu pēc dažām bijušām diskusijām) un "jādegradējas" četrās sienās.
21.02.2017 20:28 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Uj, ka te viss ārpus rāmjiem atkal izsviests. Mes pasas ar draudzenēm un vinu mazajiem esam gājušas pasedet kopa un viss forsi, bet nu piekritu, ka ir vecāki, kuriem vienalga, ka vinu bērni uzvedas. Aizmirst, ka viniem tie ir vinu bērni, bet mums visiem pārējiem, tie ir pilnīgi sveši, bļaujoši, kaitinoši un traucējoši briesmoni. Hi Hi! :-D
21.02.2017 20:37 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Starp citu, es arī līdz galam nesaprotu, kāpēc visur jābrauc ar bērniem kamēr tie ir tādā vecumā, kas sagādā daudz problēmu.

Kad diskutēju par šo tēmu ar mammu, viņa teica to pašu :)
21.02.2017 20:47 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
cormeum, nu un kurš tad ir "tas vecuma, kas sagādā daudz problēmu" tavuprāt?
21.02.2017 20:57 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Mani nekādā ziņā netraucē māmiņa, kura sabiedrībā baro bērnu ar krūti. Nez vai man tas kāds pirtī gājēja gēns vai vienkārši veselais saprāts. :D Nesen biju baby shower, kur arī māmiņas baroja bērnus ar krūti, nesaskatu neko neestētisku, tāpat neko daudz nevar redzēt, krūtsgals ir noslēpts un bērna galviņa piesedz krūti. Tieši to redzu kā tādu gaišu un maigu procesu, noteikti raisa pozitīvas izjūtas. Noteikti esmu par likumiem, kuri dotu labumu vecākiem ar bērniem.
Ņujorkā vispār tas ir legāli staigāt kailām krūtīm. Pamatojoties arī uz dzimumu vienlīdzību, vīrieši drīkst, tāpēc sievietēm arī ir tāda izvēles iespēja. Pagājušgad redzēju Free the nipple organizācijas gājienu, vienkārši brīvību mīloši cilvēki, kuriem svarīgas savas tiesības.
22.02.2017 03:46 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Mani noteikti nekaitina maaminas,kuras baro beernus sabiedriibaa,ne sievietes,kuras staigaa bez kruusturiem!Laikam paaraak ilgi emu dziivojusi videe,kur cilveeki ir ar briivaaku domaasanu!:-)
22.02.2017 04:43 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Starp citu, es arī līdz galam nesaprotu, kāpēc visur jābrauc ar bērniem kamēr tie ir tādā vecumā, kas sagādā daudz problēmu. Varbūt vienkārši tiešām neesmu zinoša, jo savu bērnu man nav. Es saprotu, ka vienmēr var rasties īpaši apstākļi, kad mammai ar zīdaini kaut kur jābrauc, bet kafejnīca, manuprāt, nav viena no svarīgajām vietām, kur obligāti stiept mazo, ja pastāv risks, ka pēkšņi uz sitienu vajadzēs viņu barot.

Šeit man gribas pajautāt, vai Tu pati arī neej ārā no mājas, ja pastāv risks, ka pati gribēsi paēst? Kāpēc Tu vari ēst sabiedriskā vietā, bet bērns ne? Man liekas, ka ir ok, ja mamma savu zīdainīti pabaro turpat kafeinīcā. Ir tādi lieli lakati ar ko piesegt, lai nekas apkārtējiem nav redzams un pašai mammai ar mazo ir ērtāk, ka visi uz viņiem neblenž. Nu, ja tas pat traucē, tad mājās būtu jāsēž tiem, kam barojoša māte rada diskomfortu.
Pirms kāda laika tepat centrā, uz vienas ēkas sienas bija izvilkta milzīga reklāma, kurā sieviete, piesegusi ar pirkstiem krūšu galus un citādi tērpusies tikai zeķubiksēs, reklamēja tās zeķubikses. Nekur nekādu sašutumu nemanīju. Taču, kad runa ir par sievieti, kas klusiņām kādas kafeinīcas stūrītī baro bērniņu, sabiedrība ir gatava ar putām uz lūpām viņu noriet, pat, ja viņa ir piesegusies ar lakatu.
22.02.2017 06:34 |

Reitings 2995
It kā sekoju diskusijai līdzi, bet tik tiešām nemanīju, ka kāds būtu šausminājies par barojošām māmiņām, kuras ir piesegušās. Par pupu izrādītājām gan manīju šausmināšanos, ne tikai no savas puses 8-)
22.02.2017 10:25 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Starp citu, es arī līdz galam nesaprotu, kāpēc visur jābrauc ar bērniem kamēr tie ir tādā vecumā, kas sagādā daudz problēmu. Varbūt vienkārši tiešām neesmu zinoša, jo savu bērnu man nav. Es saprotu, ka vienmēr var rasties īpaši apstākļi, kad mammai ar zīdaini kaut kur jābrauc, bet kafejnīca, manuprāt, nav viena no svarīgajām vietām, kur obligāti stiept mazo, ja pastāv risks, ka pēkšņi uz sitienu vajadzēs viņu barot.

Tur jau tā lieta, ka pabarot bērnu nav "problēma", un vienīgais, kas tur var traucēt mātes un bērna labsajūtai, ir iespējamā apkārtējo negatīvā attieksme. Pati tieši šī iemesla dēļ publiskās vietās mazuli nebaroju. Ja bija nepieciešamība, baroju mašīnā. Ja kāds garāmgājējs redzēja, par to nesatraucos.
.
Citas barojošas mātes man netraucē, bet es arī neesmu no tiem superjūtīgajiem cilvēkiem, kuriem liek justies neērti tas, ka sieviete, lai pabarotu bērnu, paceļ t-kreklu, vai kaut kas tamlīdzīgs. Arī saprotu, ka varbūt ne visām mātēm ir nauda/vēlme, lai sapirktu speciālas zīdīšanas drēbes.
.
Kas attiecas uz komfortablajām māmiņu istabām lielveikalos, vienreiz iegriezos tādā. Jā, superīgi - apsēsties ērtā atzveltnes krēslā blakus netīram, pēc sūdiem smirdošam tualetes podam. Paldies, nē. (t) Kāpēc lai zīdainis būtu spiests ēst tualetē?
22.02.2017 10:35 |

Reitings 2995
Es, protams, nesaku, ka bērnu vajadzētu barot blakus podam, bet nu salīdzināt krūts zīšanu ar pieaugušo cilvēku ēšanu liekas kaut kā dīvaini. Publiskā wc dzert ūdeni no glāzes negribētu, bet no "sport" korķa tipa pudeles - it kā vienalga. :-D
22.02.2017 10:42 |

Reitings 71
Reģ: 01.07.2014
Taču, kad runa ir par sievieti, kas klusiņām kādas kafeinīcas stūrītī baro bērniņu, sabiedrība ir gatava ar putām uz lūpām viņu noriet, pat, ja viņa ir piesegusies ar lakatu.

????Tiešām kāds ir aizrādījis sievietei, kas klusiņām kādas kafejnīcas stūrītī baro bērniņu piesegusies ar lakatiņu? Esmu redzējusi sievieti, kura demonstratīvi baro bērnu, cilvēki aizgriežas, jūtas neērti, bet neviens neko nesaka...Draudzene ir nemanot, piesegusies barojusi bērnu- neviens pat nepamanīja īsti, un viņa teica, ka, to dara tā, ka cilvēkiem netiek pievērsta uzmanība un nekad nav saņēmusi nevienu ļaunu skatienu, kur nu vēl vārdu. Taisa problēmu, kur tās nav. Ja atrodas kāds viens no simta, kurš atļaujas aizrādīt, sauc to par SABIEDRĪBU???? Esmu PAR bērna barošanu ar krūti (protams, ja tas nenotiek demonstratīvi), bet PRET kkādu muļķīgu likumu. PRIEKŠKAM? Jūsuprāt tas to indivīdu, kuram tas tik ļoti riebjas, ka atļaujas aizrādīt apklusinās? Muļķības. Esmu mamma, man aktuālāk ir, lai Rīgā trotuārus renovē, lai es ar ratiem varu izbraukt..TĀ IR PROBLĒMA!:-D
22.02.2017 10:50 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Publiskā wc dzert ūdeni no glāzes negribētu, bet no "sport" korķa tipa pudeles - it kā vienalga.

Nosēdi tajā publiskajā WC 30 minūtes, ēdot, nevis vnk iemalkojot pāris malkus ūdens. Bērna zīdīšana nav 5 min process, kājās stāvot to darīt ir ļoti neērti, bet apsēsties var tikai uz poda. Turpat blakus ir miskaste, kura smird un jāosta viņa pa to laiku ir kā mātei, tā bērnam. Šis nav normāli.
Turklāt, piemēram kafūžos, telpa ir maza un vienvietīga, apmeklētākās iestādēs aiz durvīm noteikti savāksies neapmierināto rinda, kas traucēs procesam.
Par pupu izrādītājām gan manīju šausmināšanos, ne tikai no savas puses

Šis ir interesanti, jo pat tad, ja sieviete nepiesedzas ar lakatu, mazuļa galva aizsedz vairāk, nekā vienai otrai bikini pludmalē. Kas tur šausmīgs?
22.02.2017 10:51 |

Reitings 2995
Labi, man apnika, ja godīgi. Es nesaprotu par ko te vēl var diskutēt? Viss jau ir pateikts - kamēr mamma piesedzās, nevienam no šīs diskusijas dalībniekiem (un pieļauju arī 99.9% sabiedrības) nav absolūti nekādu pretenziju pret barošanu ar krūti publiski un nav jāiet pat nekādas wc vai pārtinamajās istabās. Ko te vēl var vārīties? Tāda sajūta, ka tagad mūs, kas ir diezgan skaidri savu pozīciju miermīlīgi paskaidrojušas, mēģina pārliecināt, ka mēs esam ļaunie bubuļi un mums tomēr ir pretenzijas pret to. :-D:-D:-D
22.02.2017 11:03 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Man liekas, ka ir ok, ja mamma savu zīdainīti pabaro turpat kafeinīcā. Ir tādi lieli lakati ar ko piesegt, lai nekas apkārtējiem nav redzams un pašai mammai ar mazo ir ērtāk, ka visi uz viņiem neblenž. Nu, ja tas pat traucē, tad mājās būtu jāsēž tiem, kam barojoša

Tā starp citu, es nekur neesmu minējusi, ka uzskatu bērna barošanu publiskā vietā par kaut ko sliktu. Es pat esmu pieminējusi, ka man tas netraucē. Dažreiz var novaldīt savu fantāziju. :-D
22.02.2017 11:04 |

Reitings 71
Reģ: 01.07.2014
Un jā..vai mazulīši tiešām jāved ir uz kafenēm? Nevajag celt drāmu par nabaga māmiņu, kura tiek iesprostota četrās sienās...ar bērnu adekvātos laikapstākļos ārā ir jāstaigā apmēram 3 stundas! Man netraucē bēbīši, bet tiem maziņajiem imunitāte nu galīgi nav vēl stabila, sabiedriskās vietās ir tik daudz vīrusu, tagad papildus gripa..Barot bērnu tur nu galīgi nav higiēniski! Man, piemēram, mazulīte nevarēja paēst troksnī, viņai vajadzēja mieru, varbūt, tad ieviest likumu, ka kad māmiņa sabiedriskā vietā baro bērniņu, tad visiem ir jāievēro klusums??JO bērniņš grib ēst, viņam ir tiesības paēst tāpat kā mums visiem, un viņš negrib troksnī!
Ok, apstākļi ir dažādi, bet te jau aizgāja, ka nu mammai jau nevajag sēdēt četrās sienās, jāiet sabiedrībā un tur jābaro bērns un tas ir normāli! Nu, manuprāt, normāli ir iztusēties pa kafenēm pirms bērniņa piedzimšanas, un kad piedzimst bērniņš sniegt viņam maksimālo labsajūtu ( diezvai viņš labāk jūtas ēdot kafenē, nekā mājās) un mieru, nevis vest viņu uz sabiedriskām vietām (nu vismaz pirmos trīs mēnešus) Un, protams, ka reālajā dzīvē tā nemaz nav kā es saku ( to pat ne es saku, bet jebkurš pediatrs pateiks), bet tā vajadzētu būt, un nevis citu attieksmes vai viedokļa dēl, bet mazulīša dēļ- šis likums ir lieks un nevajadzīgs! Tālāk tā jau ir katras mammas izvēle- gribi baro, gribi nebaro publiskā vietā, es diezgan kādreiz apmeklēju kafenes ar savu draudzeni, kura bērnu baroja, nevajag pārspīlēt..viņai tiešām nekad neviens neaizrādīja, tā nav problēma!
22.02.2017 11:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)