São Paulo, Brazīlijā 2015 gadā tika pieņemts likums par barošanu ar krūti publiskās vietās....

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
...varbūt arī Latvijā vajadzētu tādu likumu? Izklausās daudz jēdzīgāk par tiem lēmumiem, ko pēdējā laikā pieņem mūsu valdība.
..
https://www.theguardian.com/world/2015/mar/19/brazil-law-breastfeeding-mothers-fine-sao-paulo
São Paulo is the first city to pass legislation regarding breastfeeding in public. The law will fine any business or organization that prevents women from comfortably nursing in public.
20.02.2017 12:17 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
:-D:-D:-D
1) pilniga taisniba, mani hormoni joprojam nav savas vietas!! tev ir ieteikumi ka tos sakartot, velies par to padiskutet?
2) ir divas frontes, jo "gudri dirst" ir tad, kad neesi bijis situacija ( ja neesmiu mate, pat nevajag but "matei varonei", starp citu paldies par man pieskirto apzimejumu "calu mate" ari der!!, tad ir gruti saprast ka tas ir, kad berns prasa est, sak raudat un tu zini, ko tiesi vins grib, tu zini ka to iedot, bet ... ir kauns, jo nedod dievs garam noies kads, kurs atkal jau atlausies "uzdirst" par to, cik tas ir pretigi barot bernu!)
jap, barot bernu ar kruti=pretigi!! sis ir tas, kas izskaneja no lindadada un vel paris meitnem!! nevis tas, ka vajadzetu piesegties, bet tiesi fakts ka tads esot pretigs!!
Cik no jums, kuras ir " tas ir pretigi", "vajag piesegties" ir pasas mates!? cik?
3) neesmu par plikiem pupiem sabiedriba!! esmu par piesegties, BET... ne vienmer ir ta ka filmas rada!! ne visi berni ir vienadi un ne vienmer tas ir iespejams, ka jau Raven mineja, vins berns zem "lakatina " need! manejais to "lakatinu rauj nost un drebes vala, lidz ar to tas "piesegties ir tiesi tik daudz, cik vinam tobrid izsalikums!
4) tema nebija par vai pret kruts barosanu!! bet par likuma ieviesanu, lai tiktu nodrosinatas konfortabalas vietas, kur to darit!! un te jau cik reizes atkartojos- komfortabalas visiem, gan no maminu, bernu, gan no citu cilveku puses! Un uz manu jautajumu Lindadaa nav spejiga atbildet, jo... un te man atkal gribas piuesaukt neironus....:-D:-D:-P
20.02.2017 17:23 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Labs ir, ja jau tik ljoti interesee man arii ir beerns, bet NEKAD neesmu atljaavusies izkaart kruuti restoraanaa,pielikt mazo un po* uz apkaarteejiem - nepatiik neskaties! Es joprojaam pirmaam kaartaam palieku cilveeks un vispaar visu dziibi vados peec principa nedari citiem to, ko negribeetu lai dara tev! Shajaa jautaajumaa taas ir izkaartas kruutis sabidriibaa! Tu vari shovakar pafilozofeet kaadeelj citaam tas nav nekad raisiijis nekaadas probleemas piesegties, noiet malinjaa, tomeer padomaat mazliet par citiem tev apkaart, nevis iet kaa tankam jo tu tachu maaaate ar beeeeerninju u tev viss tiek piedots un saprasts!!
20.02.2017 17:28 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Un veel kas - luudzu manu citaatu, kur teicu, ka barot beernu ar kruuti ir PRETIIGI! FAKTUS STUDIJAA!!
20.02.2017 17:31 |

Reitings 145
Reģ: 21.09.2015
Man nav beernu, bet es naakotnee noteikti piesegtos cik vien vareetu.
Un vispar es meegjinaatu ''pumpeet'' pienu at tiem speciaalajiem pumpeetaajiem un ja buutu ieshana uz restoraanu tad vienkaarshi njemtu liidzi pudeliitees. Protams, ne vienmeer ir ko izpumpeet un citreiz vajag barot ar kruuti, bet nu vajag tomeer piesegties.
Es agraak straadaaju restoraanaa un man tieshaam ir trauma no vienas reizes kad man bija jaapkalpo galdinjsh ar piecaam jaunajaam maaminjaam , visaam ziidainis pie kruuts un liels, piebriedis , dziislains pups katrai aaraa un nu tik dod valjaa. Nekaadi lakatinji, pilniigi nekas ar ko piesegties. Es vel atceros apkaarteejie galdinji skatiijaas vinjaam virsuu un peectam man suudzeejaas kaa taa var utt.
20.02.2017 17:32 |

Reitings 638
Velreiz parlasiju visu diskusiju!!!
par pretigu= krutsbarosanu neviens konreti neteica, atvainojos, mana parak saasinata uztvere, bet pielidzinat to dirsani, vemsanai, seksam, narkomaniem utt, gan tik darits un vel daz labs izteicas, ka no tada skata, ka mate baro bernu, vinam vemiens nak...
Lindadaa, tu atbildeji tikai uz manu 2) punktu, bet ka ar 4)?? tas jau ir tas temas jautajums, kur varetu so diskusiju padarit argumentaku un saturigaku!!
par komentu, ka ja mans berns nikigs, tad ta ir mana vaina un man vajadzetu domat vairak par citiem.. atzisos, ka man po... tiesam!! sorry, bet tik, cik reizes esmu bijusi arpus majas un ir sanakusi krutsbarosana, kura nav noritejusi ka planots, jo berns nikigs un vins izrada manus plikumus visiem... man ir tads po... man taja bridi iesledzas "mate varone", "calu mate" "mans bernins" un es meginu darit visu, lai vins nomierinatos un paestu, jo parasti tas ari ir ta nika iemesls, ka esmu parak ilgi meklejusi "sturiti, kur nolist, lai neskartu jutigas acis un kadam kumos kakla neiesprustu"
un par 1) konkreti interese!! arstam jautaju, vina teica, ka jagaida, dabiski notiks, bet ... cik ilgi jus mani te izturesiet ar maniem " hormoniem"??
20.02.2017 17:37 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Vispār jau sievietes krūtis fizioloģiski ir domātas tam, lai barotu bērnu - tas ir mērķis, vienkārši pretīgi cilvēki laika gaitā ir seksuālizējuši tās. Man, personīgi, riebjas sievietes ar dekoltē līdz nabai, bet redz tas ir skaisti un normāli, vīrieši vispār sajūsmā un kāda dāma gan jau arī novērtēs citas apaļumus. Bet bērniņa barošana kādam šķiet pretīga un nedabīga? Kas jums kaiš? Es atklāti sakot vispār neredzu māmiņas, kuras baro publiski, bet ja redzu, tad man tas šķiet mīļi, DABĪGI, rada tādu... siltuma sajūtu, ka bērniņš tiek barots. Priekš manis tas ir ēšanas skats - cits ēd kafenē, mazais ēd kur viņam prasās. Viss ir pareizi un normāli.
Man tieši gribētos iet un aizrādīt tām lētajām dāmām, kuras savas krūtis kar nepareizi iemeslu dēļ ārā, jo tam nav nepieciešamība un jēga. Piesedzies! Jums jau laikam tāpat šķiet, ja sievietes krūtis, barojot bērnu, ir kaut kas kas dedzina acis - laikam dekoltē vispār liek vemt , jo ir pilnīgi bezmērķīgi, ne tā? ;) kādas vērtības te dažām, esmu šokā.
20.02.2017 17:38 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Man ir divi bērni un nevienu neesmu barojusi publiskā vietā, man tas ir ļoti intīms pasākums, tāpēc pašai publiska barošana nav pieņemama.
20.02.2017 17:54 |

Reitings 3647
jo parasti tas ari ir ta nika iemesls, ka esmu parak ilgi meklejusi "sturiti, kur nolist, lai neskartu jutigas acis un kadam kumos kakla neiesprustu"

havaja, kad viņi ir ilgi gaidījuši un ļoti grib ēst, pārāk steidzas, aizrijas un tad sākas absolūta histērija. Tad vēl tas bērns ir jānomierina, citādāk nekāda normāla ēšana nesanāk. Vienvārdsakot - tad jau labāk, lai ir pāris neapmierinātu personu, nekā viss tas murgs.
20.02.2017 18:38 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man drīzāk gribētos ieviest likumu pret plikiem pupiem pludmalēs un stringiem peldokstīmos... Nu nav man nekāds prieks skatīties kā viena noplivinās man garām ar teju pliku dirsu vai izkārtajiem pupeļiem... (t)
20.02.2017 18:38 |

Reitings 145
Reģ: 21.09.2015
Jaa, es piekriitu par pupu izraadiishanu pludmalee arii.
Latvijaa vel nav TIK traki, bet aizbraucot uz Spaaniju tur visas vieteejaas pludmalee torchii apkaart bez augshinjaam. Nu fuj .
Un tur pat nav iespeejams aizgriezties jo vinjas ir visur! Tad man kaa strausam jaabaazh galva smiltiis lai neredzeetu to vaajpraatu.
20.02.2017 18:43 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Savā ziņā,tas atkarīgs arī kā baro, esmu redzējusi,ka autobusā sēž izlikusi savu krūti ārā tā ka visi kas tuvumā ir var redzēt,jo pat necentās neko piesegt, bet ja tas tiek darīts tā neuzkrītoši, ar ko piesedzoties ,neko briesmīgu neredzu. No vienas puses ja bērns prasa ēst, māmiņa jau nevar paredzēt kad un kurā vietā tas notiks. :-)
20.02.2017 18:44 |

Reitings 3647
Man nav beernu, bet es naakotnee noteikti piesegtos cik vien vareetu.

Ja paveiksies un bērns to ļaus.
Un vispar es meegjinaatu ''pumpeet'' pienu at tiem speciaalajiem pumpeetaajiem un ja buutu ieshana uz restoraanu tad vienkaarshi njemtu liidzi pudeliitees.

Tātad tev līdzi jāņem soma, kas uzturēs pienu aukstu, citādāk var sākt veidoties baktērijas. Kā arī, pastāv iespēja, ka bērns atteiksies ņemt krūti pēc pudelītes ieviešanas un tad tev būs vai nu visu laiku jāatslauc, vai jādod maisījums.
20.02.2017 18:50 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
toties māmiņa var sagatavoties - gan sagādājot kādu lakatu, gan, piemēram, izmantojot pumpīti. Nu nav taču nekāda briesmu lieta un visi saprot, ka bērnam jāēd, bet tādēļ jau neviens nevēlas justies neērti. Bet te pie vainas nav tas kurš jūtas neērti, bet tas, kurš liek tā justies. Nu elementāri taču... :-)
20.02.2017 18:51 |

Reitings 3647
Ja ģērbj krūtsbarošanai paredzētas drēbes, tad neko apsegt nevajag.
20.02.2017 18:58 |

10 gadi
Reitings 984
Nezinu,es nekad neesmu gribeejusi barot savu meitinju publiskaas vietaas,jo man tas bija intiims briidis.Kapec man butu to jadara,lai visi redz,vienalga apsegtai vai nee?Liidz 3 meneshiem es nestaigaju ne pa kafejnicam,ne citam publiskam vietam.Pabaroju mazo un gaju staigaaties 2-3h lidz naakamjai baroshanas reizei.Pat ciemos mazo baroju citaa istabaa,lai neviens neredz.Jo tas laiks bija tikai man un bebim.Peec 3 meneshiem mazajai starp edienreizem bija 4h,kuru laikaa mierigi vareja aiziet uz kafejnicu paest,mierigi padzert kafiju un atkal mazo barot majas nevis kafejnica.Un man nekad nesaprast taas maaminjas,kuras baro beernu publiski.Man personiigi tas nav pienemams,jo prieksh manis tas ir ljoti intiims briidis starp mani un beerninju,kursh nav jaaizliek apskatei.
20.02.2017 18:58 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Man ir sanācis barot publiskās vietās, jo jaunākais ar ēšanas laikiem ir diezgan neparedzams un ir reizēm neiespējami ieplānot kad gribēs ēst. Bet vai nu tad tiek meklēta tualete, vai pārtinamā telpa( kas lielākā daļā Latvijas lielveikalu man nebūt neliekas tik drausmīgas), vai arī iepriekš apjautājoties viesmīlēm apsedzos ar lakatiņu un pabaroju mazo kafejnīcā.
Es nekad negribētu, lai sveši cilvēki redz manas krūtis. Es pat savu vecāku klātbūtnē barojot vienmēr apsedzos ar lakatiņu. Bet nu arī milzīgus dekoltē nenēsāju nekad. :-D
Kā uzskatīju pirms bērniem, tāpat arī uzskatu pēc bērniem. Katrs dara kā grib, bet redzot mātes, kas sēž lielveikalos, kur ir brīvas partinamās telpas sēžot uz soliņa ar paceltu t kreklu barojot bērnu(tāds reāls dzīvē redzēts piemērs), vairāk vai mazāk pieņemšu, ka viņas vēlme ir izrādīt kaut ko publiski- vai tas ir lepnums par to kā redz viņa baro ar krūti vai vienkārši krūtis parādīt, bet man nav prātā argumentu, kādēļ māte nevar piecelties, aiziet uz pārtinamo telpu, apsēsties ērtā krēslā ar atzveltni un kaut vai pilnīgi kaila barot mazo tā vietā, lai to darītu uz neērta koka beņķa publiski.
Un jā. Tiem kas te Āfrikas argumentu piemin. Mans vīrs, āfrikānis šausmās samiegtām acīm uz mani skatījās, kad reiz pajokoju, ka re sēdīšos tepat Galerija Centrs vidū taisīšu kreklu vaļā un barošu nepiesedzoties- nav tur tādi džungļi, kur visi staigā kailām krūtīm un tik baro, kur pagadās. Tieši otrādi. Civilizētās pilsētās (nerunājot te par lauku ciltīm) tur tas būtu, kas absolùti neiedomājams barot bērnu nepiesedzoties.
20.02.2017 19:57 |

Reitings 3647
bet redzot mātes, kas sēž lielveikalos, kur ir brīvas partinamās telpas sēžot uz soliņa ar paceltu t kreklu barojot bērnu(tāds reāls dzīvē redzēts piemērs),

Viņa tāpat, tavā klātbūtnē apsēdās un sāka barot?Ja nē, varbūt, kad viņa sāka barot, tā telpa bija aizņemta? Jau rakstīju iepriekš, bet varu atkārtoties, draudzenei tā arī bija - viena telpa bija nedarbojās, bet otra - pretējā veikala galā - bija aizņemta. Kamēr viņa tika līdz tai otrai telpai bērns raudāja. Viņai varbūt vajadzēja gaidīt bērnam brēcot, vai iet uz tualeti, kas ir nehigiēniski? Tu taču pati neēstu tualetē.. nolaižot ūdeni, gaisā tiek vielas, ko ēšanas laikā neviens negribētu uzņemt ar pārtiku :-/
20.02.2017 20:13 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man jau liekas, ka tās, kuras barojot izkarina pilnībā savas krūtis publiskai apskatei ir tās pašas, kuras pirms bērna nesmādēja vulgārus dekoltē visiem izrādīt vai pludmalēs sauļoties topless.
Tā ir tā pati māmiņu suga, kura rupji lamājas, brauc ar ratiem pa kājām, grūstās un uzvedas kā pasaules nabas. Ne jau tāpēc, ka pēkšņi ir kļuvušas par mātēm, bet tāpēc, ka vēl stipri pirms grūtniecības pietrūka inteliģences un cieņas pret sabiedrību.
20.02.2017 20:14 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Man tikai rodas jautājums tām, kurām tiešām jāšausminās redzot mazuli zīžam krūti - jūs šādi pat un trakāk reaģējat arī ieraugot dziļus izgriezumus topiņiem, ja? Jo, ja nē, tā jau būtu liekulība, ka puskailas krūtis ir skaistas un seksīgas (kas ir pilnīgi bezmērķīgi vnk pupiem karāties un krūšu galiem spraukties ārā), kamēr tik dabīgs process kā bērniņa ēšana, kas nav nedz seksuāli, nedz nepiedienīgi, var šķist kaut kas ārkārtējs.
Ejiet šitā lielveikalos pie katras īsos topiņos un sakiet, lai iet sēž tualetē ar savu dekoltē. :)
20.02.2017 20:19 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Tai konkrētajā situācijā jā- viņa gāja man pa priekšu, nosēdās uz soliņa un pacēla te kreklu atklāti sākot barot. Barojamā telpa bija turpat tuvumā (viņai būtu sanācis iet vēl nedaudz uz priekšu), bet līdz tai viņa negāja. Gāju aiz viņas kādu ilgāku gabalu. Bērns nebija ne noraudājies, ne nokliedzies. Tā kā es tai brīdī pati gāju uz pārtinamo telpu arī šo situāciju pilnībā ievēroju.
Ārkārtas situācijas ir ārkārtas situācijas. Ja mamma ir centusies nosēsties kaut vai nostāk un aizgriezties es nekad speciāli neskatīšos nenosodīšu, bet ir gadījumi, kad tas acīmredzami un izteikti netiek darīts, tad jā padomāšu, ko padomāšu.
Bet to pašu padomāšu arī par izteiktiem dekoltē un pārāk īsiem svārkiem.
20.02.2017 21:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits