São Paulo, Brazīlijā 2015 gadā tika pieņemts likums par barošanu ar krūti publiskās vietās....

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
...varbūt arī Latvijā vajadzētu tādu likumu? Izklausās daudz jēdzīgāk par tiem lēmumiem, ko pēdējā laikā pieņem mūsu valdība.
..
https://www.theguardian.com/world/2015/mar/19/brazil-law-breastfeeding-mothers-fine-sao-paulo
São Paulo is the first city to pass legislation regarding breastfeeding in public. The law will fine any business or organization that prevents women from comfortably nursing in public.
20.02.2017 12:17 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Nee daargaa, man ar kruutiim viss kaartiibaa, nesuudzos it nemaz :) tas ka tev knaps A, nu ko padariit, tavaa gadiijumaa tad tieshaam iespeejams, ka tavas kruutis ne ar neatshkjiras no virieshu kruutiim un skats nav atbaidoshs, bet tomeer paarsvaraa barojoshaam sievieteem kruutis ir labi kuplas, veenainas un oreola milziiga. Katram protams savs skats un to, kas ir skaisti un esteetiski, bet pupu plivinaashana puulii PRIEKSH MANIS tas noteikti nav.
20.02.2017 16:19 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Tāpēc arvien vairāk sievietēm vajadzētu barot publiski, lai nākamā paaudzes uzskatītu to par normālu rīcību nevi par kaut ko perversu vai pretīgu.

var arī barot tā, lai nevienam tas nesagādātu problēmas un miers mājās :-)
20.02.2017 16:19 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Tāpēc arvien vairāk sievietēm vajadzētu barot publiski, lai nākamā paaudzes uzskatītu to par normālu rīcību nevi par kaut ko perversu vai pretīgu.
var arī barot tā, lai nevienam tas nesagādātu problēmas un miers mājās

Aleluja! :D
Šis laikam ir mūžīgais kašķis.
20.02.2017 16:20 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010

Vai tad es saku ka nevajadzētu? Loģiski, ka vairāk to piedzīvojot, tas paliek vienaldzīgs un pieņemams apkārtējiem, bet vai tādēļ ka man tas sagādā diskomfortu no malas kaut vai uz mirkli redzot tādu skatu ir kas šausmīgs? Un es tur neredzu neko perversu vai pretīgu, bet man tas vienkārši izraisa diskomfortu jo neesmu pie tāda pieradusi.
20.02.2017 16:23 |

Reitings 733
Selīna, tu ko? Ko tu esi sapiipeejusies, a?? :D vai tad shitaadaam caalju maateem tas kaadreiz ienakatu praataa? :D
20.02.2017 16:24 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Runājot par tēmu, man nav nekas pret barošanu ar krūti. Lai gan esmu audzināta, ka nekādā gadījumā intīmākas ķermeņa daļas izrādīt nedrīkst, man nekādu diskomfortu kaila sievietes krūts neizraisītu. Bet noteikti ir cilvēki, kuriem tas liksies pretīgi. Pieļauju, ka tādu cilvēku ir vairākums, tāpēc, manuprāt, būtu tikai pareizi barot savu bērnu tā, lai citi to neredz.
20.02.2017 16:27 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016

Es domāju, ka tev drīzāk vajadzētu vērsties pret tām, kuras savus pupeļus diendienām instagramos bāž un rada to vulgāruma un aizspriedumu piegaršu pret sievietes krūtīm.
20.02.2017 16:28 |

Reitings 3647
SEKSS!

lindadada, kad redzi sievieti barojam mazu bērnu ar krūti, tev pirmā oma ir sekss? Tā ir ēšana. Tev tādas domas rodas tikai tad, kad zīdaiņi ēd, vai ēšanas process kā tāds? Ēšana nav tas pats, kas sekss vai dabīgo vajadzību nokārtošana.
20.02.2017 16:29 |

Reitings 3647
Bet nu bāzt virsū citiem savas krūtis

Šī hiperbola ir diezgan smieklīga - kur tu reāli esi redzējusi, ka kāda sieviete bāztu citiem savas krūtis? dr567309, godīgi pasaki - cik ar krūti barojošas māmiņas sabiedriskā vietā tu esi redzējusi?
20.02.2017 16:33 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Neesmu gluži sociopāte un samērā bieži apmeklēju sabiedriskas vietas, bet pat nevaru atcerēties, ka būtu iekritusi acīs barojoša māte. Pa lielam vienalga, ja man jāspasaka savs viedoklis, tad šeit minētais piemērs (kas šķiet diezgan pārspīlēts) par krūšu izrādīšanu gluži normāls nešķiet, jo pati to neatļautos.
Pati problēma šķiet pārspīlēta.
P.S. Ēst sabiedriskajā transportā gan nešķiet ok.

Reitings 98
Reģ: 13.12.2014
Ēšana nav tas pats, kas sekss vai dabīgo vajadzību nokārtošana.

WTF :-D:-D:-D
Ēšana nav dabīgā vajadzība?:-D

Reitings 733
Bez komentaariem, tu nosaakuma domaa "iebrauc", tad parunaasim :D tu kliedz, ka krutsbaroshana ir dabiiga un vajadziiga lieta, un ja kaadam nepatiik - neskaties! Sekss ir tikpat dabiska lieta, pat dabiskaaka :D bez seksinja tev nemaz nebuutu ko likt pie kruuts :) taaka es te runaaju par dabiskaam un normaalaam lietaam, bet tu nemaz neiedziljinies :D vnk nevajag, dziivo laimiiga norveegijaa un manis peec staigaa apkaart ar izkaartiem pupiem un beernu bonusaa 24/7
20.02.2017 16:35 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Nebūtu šī diskusija, man nemaz neliktos, ka šī varētu būt problēma LV. :-D Vai nu par maz pētu apkārtējos vai man vienkārši veicas, bet nekad nevienā publiskā vietā neesmu redzējusi māmiņu, kas bēbi baro, nepiesedzoties vai tml. pievēršot sev pastiprinātu uzmanību, savukārt, barošana piesedzoties man šķiet pilnīgi normāla. Man zināmās māmiņas pašas, to darot vietās ārpus mājām, jūtas neērti un, ja, piem, sēžam, kafejnīcā kopā, pirms tam pabrīdina un pārvaicā, vai nebūs iebildumu, ja pabaros bēbi, es nepazīstu nevienu no te pieminētajām "esmu māmiņa, tādēļ drīkstu visu un daru kā gribu" un neticu, ka tiešām tādu ir tik daudz, lai liktos traucējoši.
20.02.2017 16:36 |

Reitings 98
Ēst sabiedriskajā transportā gan nešķiet ok.

Man tas liekas tik pat ok, cik ar plikiem pupiem sēdēt kafejnīcā svešu cilvēku priekšā. Kam nepatīk, lai neskatās.
20.02.2017 16:37 |

Reitings 733
AliceGold, malacis, pareiza attieksme :D :D
20.02.2017 16:38 |

Reitings 638
Beerns grib eest, ok, 0 probleemu, paej malaa, piesedzies, galu galaa prieksh kam ir taas maaminju "istabas" visur - shopinh centros, lidostaas, veikalos? Skaistumam vai lai tomeer vinjas izmantotu un nerastos situaacijas, kad tavas veenainaas, piebriedushaas kruutis citiem sabojaa apetiiti! Un tas, ka pieaugushais taatad visu var paciest ahahhahaha, pameegini pati nepaeest 12h, redzeesim kaa tas ietekmees tavu labsajuutu, omu un dienas gaitas!!

Vola!!!! kur LV ir sadas "maminu istabas"??? kur, tu par tualetem lielveikalos un lidosata, kur ir speciala vieta, kur bernu partit, tu to sauc par maminu istabu???
temas pieteikums bija tiesi par so!!Lai butu iespeja komfortabli pabarot bernu!! komfortabli visiem ar tiem, kuriem esana ir pretiga nodarbe (ka tev) tad labak padoma un piedava no sava skatu punkta, kas tev nebutu pretigi, pienemsim kafeinica, ka vajadzetu but sim "barosanas "sturitim organizetam, lai tev nebutu pretigi?
20.02.2017 16:40 |

Reitings 98
lindadada, nu a ko, trolejbusi ik pēc 15min iet, ja tik ļoti traucē, var iziet un braukt ar nākamo, es ar varu nevienu sev blakus krēslā neturu un mutē skatīties nelieku! :-D Mana bulciņa, par braucienu ar samaksāju, varu apmierināt savas dabiskās vajadzības! (s)
20.02.2017 16:42 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Bērna barošana ar krūti arī nav kas pārdabisks un tā dārbība būtu vismaz jānosedz tā lai netraucētu apkārtējiem. Lai dara, bet drusku ievērojot pieklājību vienam pret otru. Cita aiziet klusākā stūrītī, cita izmanto speciālas sedziņas lai noslēptu to procesu, bet vielaicīgi bērnam būtu ērti. Iespējas ir dažādas, vienīgais no sabiedrības puses vienmēr būtu labi ja iespējas KUR barot bērnu, būtu atrodamas pilnīgi visās sabiedriskās iestādēs, lai mātei ar bērnu nebūtu jāmeklē izmisīgi kur pabarot bērnu netraucēti.
20.02.2017 16:43 |

Reitings 638
ka pieaugusam sieviskim ( stipri par so saubos)
ir vairak neironu (joprojam stipri saubos)
Pamato savas šaubas, lūdzu! Vai arī tavs aprobežots prāts vienkārši nespēj pieņemt faktu, ka eksistē dažādi viedokļi par vienu jautājumu?

pamatoju- pieaugusam cilvekam ir pamatzinasanas par berna attistibu un uzturvielu daudzumu noteikta laika perioda! opcija, ja neesi pieagusi, tad sada nezina ir piedodama, bet tada gadijuma varbut labak paaugties, apgut dazas lietas dzive un tad par tam diskutet!
Ignorance nav atruna!!
20.02.2017 16:44 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man šķiet, ka te dr un lindada tiek pārprastas, viņas nesaka, ka nav jābaro, bet var piesegties, aizgriezties vai paiet maliņā. Man tiešām nepatīk to vērot, kā māte apsēžas telpas vidū, izkar pupu, vēl paspaida, tad baro. Es ļoti atvainojos, bet man uz to nav jāskatās. Tad jau, kad bērnam ļoti vajag čurāt, arī var izčurināt ielas vidū, jo nu ļoti taču vajag. Ja man gribēsies čurāt un atraugāties, es arī to darīšu, kur pagadās? Nē, taču.
Neviens nesaka, ka bērnam badā jāmirst, bet izkārt pupus un izlikties, ka viss ir ideāli, arī nevar. ;)
20.02.2017 16:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)