Pārsvarā jebkur, kur būs iesaistītas zemo cenu aviokompānijas (a la Ryanair), nebūs savienotais lidojums, pat ja meklētājs atrod un piedāvā šādu opciju. Kā arī ņem vērā, ka šiem visiem atsevišķi jāpiemaksā par lielo bagāžu. Ja tomēr ir izdevies atrast kādā no online agencies savienoto lidojumu(šis nav tas gadījums), tad arī viss nav tik vienkārši - jo, lai tiktu pārliktai uz citu lidojumu kavēšanās gadījumā, par to būs atbildīga nevis aviokompānija, bet gan aģentūra (respektīvi, saits, kurā iegādājies), un var būt lielāks čakars. Par konkrēto piemēru - šis ir meklēts ar azair, un tie nav savienotie lidojumi. Šī lapa Tevi tikai "redirektē" uz aviokompāniju lapām, kur Tu pērc biļetes atsevišķi.
-
Ja gribi, lai mierīgāks prāts (bet vienalga, ka dārgāk), pērc savienoto lidojumu, kur par nogādāšanu galamērķī būs atbildīga konkrēta aviokompānija. Ja gribi, lai lētāk - vari pirkt ar tiem pašiem lētajiem, un ņem ceļojumu apdrošināšanu (es iesaku Swedbank), kas segs aviobiļetes izmaksas uz nākamo reisu, ja sanāks nokavēt (jāpērk gan būs pašai, bet apdrošināšana atmaksās). Man ir Swedbank zelta kredītkarte, kam piesaistīta ceļojumu apdrošināšana, un tā ir, manuprāt, tiešām labākā no visām apdrošināšanām (lielāks segums un, cik zinu, atsaucība uz apdrošināšanas gadījumiem).
-
Tev der jebkādi datumi maijā & jūnijā, un gribi tieši uz TFS? Uz cik dienām? Varu mēģināt palīdzēt :) Ja gribi meklēt pati, iesaku no sākuma atrast iespējamos variantus caur matrix (
http://matrix.itasoftware.com/), kur redzēsi, kādas vispār ir opcijas (un cik ir lētākā). Tad meklē caur online agencies meklētājiem, jo cenas var atšķirties, matrix parāda pašu lētāko iespējamo, bet aģentūras vienalga uzliek savu %. Es izmantoju dažādus - opodo, momondo, tripsta, expedia, kayak, edreams, u.c.
Skyscanner un azair neizmantoju, jo bezjēdzīgi - nav savienotie reisi (ja lidoju "pa lēto", pērku pa taisno no konkrētā zemo cenu pārvadātāja).
P.S. apskatījos matrixā, un izskatās, ka izdevīgākā cena ir 344€, lidojot ar Turkish 31.maijā uz 9 naktīm, bet tuvāk nepētīju. Kā arī refreshojot palikusi tikai šī cena, pirms 5min bija vēl pāris datumi, kas nozīmē, ka turki varbūt sākuši labot cenas(iespējams, bija kāda akcija). Bet turkus noteikti iesaku, labs serviss (ēdināšana, entertainment) + ja ir ilgs layover, lidostā dabū ēdiena vaučerus un var tikt uz viesnīcu/ekskursijā.