Breketes

Reitings 41
Reģ: 20.12.2012
Man tiko noņemtas breketes. Varu dalīties ar info, jo atceros, kad vēlējos likt, man bija tik daudz jautājumu, uz kuriem nevarēju atrast atbildes internetā. Jeb jautājumiem par precīzām izmaksām, atbildes bija tik vecas, ka vairs vairs nebija noderīgas.
26.01.2017 02:23 |

Reitings 41
Zomzom Jā :-D Ja būtu kāds vecāks un ar ne tik skaistām acīm, tad būtu jau izbesijusies :D
26.01.2017 14:14 |

Reitings 160
Reģ: 02.01.2017
Ha, nu, man ņēma nost posmu, lai es varētu salabot zobu, sajūtas bija visai interesantas. Kamēr brekešu uz viena zoba nebija, tas likā tiiik dīvains un.. interesanti gluds...? :D
26.01.2017 14:18 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
rocha, man vēl nācās gaidīt pie kabineta, viena sieviete pateica, ka ''dakterītis drīz nāks''. Es jau toreiz prātā stresoju, zini kā, kas nu būs, cik nepatīkami, ko nu darīs, pēkšņi uzrunā mani kāds, skatos, nuuuu gan ''dakterītis''. :D Tālāk jau viss kā pa diedziņu aizgāja. :D
Anne Shirley, aizej uz konsultāciju, uzreiz jau neviens neko neraus. Besīga sajūta, kad jārauj labi, veseli zobi, jo vienkārši žoklis par šauru un visiem zobiņiem nepietiks vietas, bet pats process notika salīdzinoši ātri. Man parasti patīk stāstīt šausmu stāstus, jo man vispār zobārsti dzen ārprātā, bet visi dzīvi un var uzsist sev uz pleca, ka paskaties, cik daudz savā labā izdari, ko iepriekš iedomājies, ka nevarēsi. Visi var, tu arī vari. :)
26.01.2017 14:38 |

Reitings 41
Kornelya Jā, man ar šķīta kkādi jocīgi gludi un lieli tagad tie zobi. Šķita, ka man baigi apsmēŗēti viņi ar to kko, ko tā ortodente beigās uzlika, bet laikam jau pašas zobi tādi vien ir. Bet sajūta līdzīgi kā, kad kožleni bērnībā pāri zobiem mēdzu likt. Ā, nu laikam vel tas, ka svaigi nopulēti.
26.01.2017 14:50 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Nezinu kas tas par briesmigam sape, bet man nebija nenormalu sapju ne uzliksanas diena, ne pec tam pec pievilksanas. Bet tas laikam atkarigs cik nopietna vaina. Ja traki sabidijusies tad uzliekot sap vairak.
Es gan neliku Lv, man sis tas bija savadak ka te aprakstits
26.01.2017 15:06 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Anna Shirley
Rausana nav nekas briesmigs. Tici man, to tev saka pasaule lielaka zakupastala. Man reize izrava divus un nekada vaina, pat piepampums nebija un iztiku bez jebkadam pretsapju tabletem. Vienigais nepatikamais, mazliet asinu jutu cel apmeram nedelu, zoba ari pratigi bija jatira.
26.01.2017 15:09 |

Reitings 41
Jā, par sāpēm piekrītu Beibe.Marta, man arī nekas diži nesāpēja, kaut gan bija daudz ko taisnot. Pa visu nēsāšanas laiku atceros, ka neciešamāk sāpēja, kad uzlika gumijas, kas taisnoja sakodienu. Man kad uzlika, pirmajā dienā šķita, ka muti knapi varu atvērt lai parunātu, un pati šķiet vēl riktīgi spiedu kopā žokli, bet pēc pāris stundām sapratu, ka tās gumijas nemaz tik stipri nevelk ciet žokli un ka mierīgi ar viņām var parunāt. Un pec pievilkšanām, ja neko cietu to un nākamo dienu negrauž, tad arī nesāp. Un vienreiz pēc pievilkšanas sāpēja tā pavairāk. Vel sāpēja vienīgi, kad plīsa tās sakodiena gumijas, kad ēd vai žāvājas un trāpija pa lūpu :D Bet tā nekā briesmīga :-)
26.01.2017 15:37 |

10 gadi
Reitings 347
Reģ: 04.10.2015
Lielas sāpes nav,bet nu japierod ir,vismaz es pirmās dienas neko ieēst nevarēju,visi zobi tādi sāpīgi.Pēc pievilkšanām vrb nedaudz reizēm,tādi jūtīgāki,bet ne sāpīgi.
26.01.2017 18:22 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Cik ilgā laikā var jau redzēt, ka zobi paliek taisnāki? Respektīvi, cik ilgslaiks paiet, līdz sāki ievērot pārmaiņas/rezultātus?
26.01.2017 20:00 |

Reitings 41
Naomi* Man bija diezgan daudz, ko taisnot, bet taisnāki jau sāka palikt, cik atceros, pēc mēneša apmēram, un jau pēc 2 mēnešiem-viss bij iztaisnojies, bet tālāk sāka vērt ciet šķirbas,kur bija izrautie zobi. Tad dēļ tā starp iztaisnotajiem ik pa laikam parādijās kādas šķirbas. Un tad tās izrauto zobu pavisam ciet bija pēc kāda gada laikam. Un tālāk pārsvarā ar sakodienu jācīnas, kuru man līdz galam tā arī neizlaboja, laikam manas pašas slinkuma dēļ, bet tas priekš manis arī nebija tas svarīgākais.
26.01.2017 22:38 |

Reitings 41
Šeit raksts no IEVA Veselība žurnāla (ielādējas kā pdf formāta dokuments), kur ortodente par visām brekešu likšanas posmiem, gan pirms, gan laiku ar breketēm, gan pēc pastāsta. http://www.adenta.lv/lv/info-pacientiem/breketes-ka-tas-taisno-zobus/
28.01.2017 22:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits