Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Latvijas simtgade

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Vēlos parunāt par Latvijas simtgades svinībām, to ietvertajiem pasākumiem un mākslas vienībām. Vai Jums šķiet, ka tērēt 60 miljonus šīm norisēm ir adekvāti? Svētki jānosvin jebkurā gadījumā, vai tomēr jāpadomā par primārākām vajadzībām?
Kādu jūs vēlētos redzēt svinību saturisko pusi?
22.01.2017 14:46 |

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Svētdienā nevienai nav vēlēšanās šādu tēmu apspriest? :D
22.01.2017 15:30 |

10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Nu, simtgade ir tikai viena.
Man personīgi nav tik būtiski, cik lielas summas un cik glamūri tas viss notiek, galvenais, lai sirsnīgi. Protams, kā visiem, negribas pilnīgi necaurspīdīgus iepirkumus utt.
Bet es noteikti nebūšu tā, kas bļaus, ka, redz, šitā svin, bet mums viss slikti, jāmirst badā utt. Jo es pēc definīcijas nepiederu tai cilvēku grupai, kura mēģina diskreditēt visu, kas saistīts ar valsti, lai ko pārvalde arī darītu. Gaismas pils man liekas skaisti, 18. novembra pasākumi arī, man patīk, ka atjauno mākslas muzejus, koncertzāles utml. (lai arī pati gandrīz nemaz neesmu "kultūras cilvēks"), man patīk, ka taisa latviešu filmas, ka veido Likteņdārzu. Man tam nav žēl savas nodokļu naudas, tiešām. Man tas viss liekas super un vajadzīgi, lai mazajā, gadsimtu lokos nīdētajā tautā kaut kā nebūt saglabātu izcilo garīgo mantojumu. Es esmu pāraugusi to līmeni, ka galvenais, lai desa uz galda un sabiedriskais par brīvu.
22.01.2017 16:08 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Ja runājam par `dzīres mēra laikā` tēmu, ir jāsaprot, ka gadījumā, ja nauda simtgades svinībām tiktu nogriezta uz nullīti, tā netiktu piepeši novirzīta mazo pensiju palielināšanai vai līdzīgam mērķim. Nevajag peldēties fantāzijās un A.Kaimiņa klaigās.
.
Saturiskā puse raisa jautājumus un ievelk pierē piktu grumbu. Izlasīju NRA.lv publicēto dejotāju vēstuli par profāno, baurīga patriotisma pārpilno uzvedumu, kas paredzēts Dziesmu un deju svētkiem, izklausās pēc skaļa pļek. Es nečīkstu par to, ka pūļus saista popmūzika, tukšvārdīgs pozitīvisms vai viegli uztveramas izklaides. Tā tam būs būt. Bet urrāpatriotisms un totāla nespēja ietērpt mīlestību pret dzimto zemi nebanālās vārsmās ir kaitinoša un skumja.
22.01.2017 16:33 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Programmu sīki nepārzinu, bet patriotiskās filmas, kam deputātu kvotu ietvaros tika piešķirts papildu finansējums, hmmm... ja būs tikpat "vēsturiski precīzas" kā Rīgas sargi, tad varbūt labāk nevajag.
22.01.2017 19:58 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits