Sveikas. Esmu nenormāli pārbijusies jo mēnešreizes nebeidzas jau kādu 11,dienu. Nedaudz stiprākas kā parasti bija kādā 3-4 dienā, pēc tam palika mazākas, diezgan minimālas, bet beigties nebeizās. Cerēju kad pāries došos pie ārsta. Bet šodien atkal ir palielinājušās. Kādai tā ir gadījies un ko tas varētu nozīmēt?ok nelietoju, stāvoklī neesmu. Kur var tikt bez pieraksta pie ginekologa? Slimnīcā griezties?
Man tā bija! Muļķojos un neskrēju pie ārsta. Beigās tomēr aizvilkos pēc 3-4 nedēļu asiņošanas/smērēšanās. Ieguvu tādu normālu mazasinību. Asiņošanas iemesls - olnīcas disfunkcija. Izrakstīja hormonu tabletes 2 mēnešiem, lai viss sakārtojas. Sakārtojās, viss kārtībā. Mēģini tikt pie kādas ginekoloģes.. Par slimnīcu nezinu. Baidos, ka aizdzīs prom vai pieņems, bet ar drausmīgu attieksmi "ko tu te atvilkies? Tev tač nesāp un asinis pa kāju netek!" (C) Gaiļezers . :D
Tev nav sava ginekoloģe? Valsts vai privātā? Piezvani,izskaidro situāciju,varbūt vari ātrāk tikt. Ja nepieciešams,varu ieteikt savu (Vc4), vienmēr tieku uzreiz.
Tur var būt apakšā visdažādākie cēloņi, veselības problēmas u.c. Varbūt piezvani uz to ģimenes ārstu uzticības tālruni vai kā viņš saucās, noteikti ieteiks, ko darīt un kur.
Savs ārsts nav, gāju kur pagadās. Mēģināšu rīt laikam kādu veselības centru sazvanīt. No slimnīcām tiešām bail, ka nepasūta vai nepareizu diagnozi neuzstāda. Tas pats minētais Gaiļezers cilvēku ar sāpošu vēderu un 39 temperatūru pasūtīja, lai pats brauc uz citas pilsētas slimnīcu. Nekad tādas spēcīgas mr nav bijušas, nezinu cik skaitās bīstams asins zudums pie kura jāsāk uztraukties.
Man bija līdzīga problēma, kura gan atkārtojās katru mēnesi, kad bija mēnešreiz es. Izgāju visas pārbaudes un to izlaboja ar hormonālajām tabletēm. Pēc tabletēm, viss bija kārtībā! Katrā ziņā nebaidies, tas var būt no ļooti daudziem iemesliem, kaut vai tā paša stresa dēļ
Man lielākajā daļā gadījumu ar Gaiļezeru arī tiešām nav paveicies. Ir bijuši komentāri "cik reizes noģībi no sāpēm?" un "cik litri asiņu tad iztecēja, ka tā atskrēji?" :-/ Ja ir opcija, primāri jākonsultējas ar savu ginekolgu. Varbūt var pieņemt ārpus kārtas.
Nu jā, Gaiļezerā ir viena tāda, kurai viss vienmēr liekas kā sīkums un mēdz savus komentārus izteikt. Man tomēr 2x ir bijusi ļoti laipna daktere, kura visu smalki paskaidro un nomierina ;-)
Tas, ka mazliet paviršāka attieksme,neuztrauc, nepatīk tā attieksme,ka pārmet, ka nav sava ārsta vai sāk prašnāt cik bieži eju,pārmet utt. Šausmīgi musina,ka asiņošanas laikā tas ārsts jāapmeklē.
Tu taču neej uz parastu pārbaudi mēnešreižu laikā, bet tāpēc,ka ir ieildzis. Rīt zvani augšā. Pie valsts ārstiem, nezinu vai man vienkārši nav palaimējies,bet neviena ginekoloģe nav apmierinājusi, tikai Vc4 un ne tikai ginekologi.
Bet pareizi jau tās dakteres dara, ka "nokaunina" tevi, liekot saprast, ka IR jābūt savam ginekologam, pie kura tu ej reizi gadā uz obligāto sieviešveselības pārbaudi. Problēma sākas, ka grūti tādu atrast, ejot uz dullo, kur nu kuro reizi sanāk :)
Man šādi bijusas trīs reizes - 1)oksidejusies spirāle, viegla asiņošana bija apmēram 10 - 12 dienas. 2)ārpus dzemdes grūtniecība - asiņosana arī bija kādas 12 dienas. 3) bija infekcija - asiņošana bija 3 nedēļas. Visās reizes asiņonosa gāju pie doka un nekāda vaina. Iedomājies - pat spirāles visbiežāk liek tieši mr laikā