11.01.17 runājamais

Reitings 48
Reģ: 30.03.2015

Lai jauka nedēļas vidus diena:) vēl tikai divas dienas un atkal brīvdienas būs klāt.
11.01.2017 02:05 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
dr567309
Līgumā ko iedzīvotāji slēdz par mājas apsaimniekošanu taču ir paredzēta gan abu pušu atbildība, gan gadījumi, kad ir nepieciešams ar iedzīvotāju pilnsapulci saskaņot kaut kādas darbības utt.
11.01.2017 16:10 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
sophie - rīgas namu pārvaldnieks! Es tik tiešām nesaprotu to loģiku šajā visā... sanāk, ka atdodot auto remontā, tev ir jāstāv klāt un jāseko līdzi vai mehāniķis izdara viņam uzdoto. Ja nu nestāvēji un viņš to neizdarīja, tad TU esi vainīgs pie tā, ka pakalpojuma sniedzējs ir bijis nolaidīgs. Tas ir absolūts marazms kaut kāds... cik izskalotām jābūt smadzenēm, lai vainotu pakalpojuma pasūtītājus pie tā, ka pakalpojuma sniedzējs viņus čakarē? :-D sophie, tas ne uz tevi attiecināts, bet skatos, ka dažiem labiem tas liekas normāli. Un tieši tādēļ, ka pie mums daudziem liekas, ka pat samaksājot, viņiem pašiem par visu ir vēl jāparūpējas, pie mums ir tāds bezpriģels un visatļautība.
RNP - kādeļ mēs vainīgi? Tie taču saimnieki vainīgi, ka paši nesekoja līdz tam ko mēs darām vai nedarām!
Forša domāšana :-D
11.01.2017 16:11 |

Reitings 2995
caloo, un it kā tu nezinātu, ka līgumi tiek sastādīti par labu apsaimniekotājam, ne īpašniekam :) Tajā mājā dzīvo penšas, cik zinu. Ap 70 gadiem. Un 2 invalīdes, kurām nav nekā. Nu kur tādiem cilvēkiem vēl kaut ko saprast no līgumiem utt? Un kā tad ar pašvaldību? Tai pieder 2 dzīvokļi tanī mājā. Tiem arī nerūp, kas notiek ar viņu īpašumiem un ir tik stulbi? Saprotams, ka veci tantuki varbūt nesaprot, ka viņus brutāli ņem priekšā, bet kā ar pašvaldību?
11.01.2017 16:14 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Pēc tavas loģikas, man arī būtu jābrauc ar to krāsotāju uz veikalu, lai pārliecinātos kādu krāsu viņš nopērk, jāstāv klāt krāsošanas procesā utt...
Es tev jautāju par krāsas toni! Tu taču saņem no strādnieka čekus par materiālu iegādi un pieņem darbu, ja tev nepatīk gala rezultāts tu taču nesamierinies ar to kā ir, bet vienojies par labojumiem, vai papildus darbiem.
Tu joprojām nevari iebraukt loģikā - ja tu algo apsaimniekotāju, tas ir tādēļ, ka nevari/negribi/nespēj savu īpašumu apsaimniekot pats. Jēga maksāt apsaimniekotājam, lai pēc tam tupētu un katru soli pārbaudītu? Vai tam nebūtu jābūt apsaimniekotāja pienākumam darīt visu pareizi, nevis tikai tad, kad tu skaties?
Tu nevari iebraukt loģikā, ka apsaimniekotājs automātiski nenozīmē, ka viss tiks veikts pareizi un pēc likuma panta. Nevajag to visu pasniegt kā kodolfiziku, katra paša interesēs ir sekot līdzi savu līdzekļu izlietojumam.
11.01.2017 16:15 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
dr567309, bet Rīgas namu pārvaldnieks jau arī pieder pašvaldībai.
11.01.2017 16:16 |

Reitings 2995
ledussirds, lai paliek, es ne īpaši gribu diskutēt ar cilvēku, kuram mūsu valsts shēmošana liekas kā pašsaprotama lieta un tas viss ir normāli! :D
Sophie - vēl jo vairāk... jo vairāk rocies par tādām situācijām, jo vairak saproti cik nenormāli korumpēts un sashēmots pie mums te viss ir. Tas ir nereāli!
11.01.2017 16:20 |

Reitings 3267
dr567309
Oki oki :) Es sapratu - tajā mājā ir tāds kontingents, kurš nespēj par šīm lietām parūpēties, vai aizstāvēt savas tiesības un apsaimniekotājs to vnk izmanto un nedara to kas būtu jādara. Žēl, ko lai saka. Bet es nedomāju, ka tur vajag vēl kaut kādu speciālu kontroli, uzturētu no nodokļu maksātāju naudas, kas tagad pieskatīs, vai kāds dara savu darbu. Un tad vēl kontroli, kas kontrolēs vai šī kontrole pareizi kontrolē... :)
11.01.2017 16:20 |

Reitings 2995
Caloo, manuprāt, tā ir LV viena no nopietnākajām problēmām. Ka bez kontroles, tik daudzi (pietam, nopietni spēlētāji) savu darbu nedara godīgi un kā pienākas. Pie mums norma skaitās - neizkontrolēji? pats vainīgs... nevis - neizpildīji savus pienākumus? Tagad par to atbildi. Un tie paši pakalpojumu sniedzēji arī ar tādu attieksmi tiek cauri - a ko tad mēs? Paši vainīgi, ka nepamanījāt, ka mēs lažu taisam!
Neatceros konkrētas detaļas, bet te pirms dažām dienām uzpeldēja tas par skaitītājiem ūdens, kur iedzīvotāji vinnēja tiesā, bet viņiem pašiem jāapmaksā tiesas izdevumi, lai gan vinnēja. Nu kā tā var būt? Kā?
11.01.2017 16:25 |

Reitings 3267
dr567309
Tā gluži nav. Atbildību nekur neprasa pati valsts, nu izņemot Baltkrieviju un tamlīdzīgas valstiņas ar batjku. :D Visu ir pašam apdalītajam jāvēršas ar iesniegumu attiecīgajās institūcijās, kuras var uzlikt sodu, pieņemt lēmumu par kriminālprocesa ierosināšanu utt. Bez iesnieguma par nodarīto netaisnību, neviens neskraida apkārt ar ārpuskārtas pārbaudēm, vai kāds strādā labi un pareizi. :)
Par ūdensskaitītājiem tas bija reti nekaunīgs gājiens. :D
11.01.2017 16:36 |

Reitings 2995
Caloo, man ir sanācis padzīvot ne tikai LV, tādēļ skatos uz visu ar kristiskākām acīm nekā tie, kas te visu mūžu dzīvojuši un nav ne redzējuši, ne dzirdējuši, ka mēdz būt arī citādāk. Tādēļ nespēju beigt šokēties par pastāvošo sistēmu un cilvēku domāšanu, ka tikt apčakarētam ir teju normāli, jo pats vainīgs, ka nepamanīji vai nenoziņoji, ka tevi čakarē. Pie mums, starp citu, tā ziņošana par čakarēšanu ir nu līdz bezgalam neērta, bieži vien arī dārga un bezjēdzīga. Īsāk sakot - viss ir pakārtots tam, lai cilvēki nepīkstētu, bet ja tomēr atrodas kāds, kas pīkst, viņam to pīkstēšanu par tik grūtu padara, ka viņš vienkārši padodas :)
Par ūdeni njā... nez, mani vairs nekas nešokē no šeit notiekošā. Nu, šokē, bet nepārsteidz..
11.01.2017 16:40 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
es ne īpaši gribu diskutēt ar cilvēku, kuram mūsu valsts shēmošana liekas kā pašsaprotama lieta un tas viss ir normāli!
Tu to izsecināji no maniem komentāriem, jo es uzskatu, ka iedzīvotājiem jāseko līdzi tam ko apsaimniekotājs dara viņu īpašumā?! Ja tev servisā atdod auto, bet pēc laika uzpeld tā pati kaite, Tu taču brauksi uz to pašu servisu un izteiksi savas pretenzijas, liksi labot to atkal, vai ne tā?! Tas viss ir tavās interesēs!
Shēmošana notiek tāpēc, ka liela daļa paļaujas, ka viss būs labi, nekontrolē un neprasa atbildību par paveikto.
11.01.2017 16:40 |

Reitings 2995
ledussirds, nē, neņem pie sirds tikai..tas nebija domāts tā aizvainojoši, ka - viss, negribu ar tevi runāt :D Negribu ar tevi diskutēt par šo, jo mums nu tik krasi atšķiras tā fīča par to, kas ir pareizi un kā lietām vajadzētu būt, ka neredzu jēgu kaut ko tālāk apspriest. Es tev absolūti nepiekrītu un nepiekritīšu, bet tu man tāpat. Tu man neieskaidrosi to, ka man vajadzētu visu kontrolēt un pārbaudīt, bet ja arī kaut kas nav tā, man būtu jāskrien, jāterē laiks un enerģija pierādot, ka tomēr tas otrs bija vainīgs, pietam, ja teju vienmēr, tas otrs būs atbrīvots no atbildības tieši tādēļ, ka es, redz, nenokontrolēju pirms/procesa laikā. Apburtais aplis. Tev liekas, ka neskatoties uz to, ka tu kādu noalgo un paļaujies, ka viņi izdarīs tevis prasīto, tev tāpat ir jākontrolē un jāpārbauda. Man, savukārt, ka ja es kādu algoju, tad tas ir tieši tādēļ, lai man nebūtu tajā procesā jāiesaistās un es paļaujos uz to, ka darītājs visu paveiks pēc norunas un manās interesēs, ne savās - saņemt naudiņu, bet kā... tas jau nav svarīgi. Kaut kā tā lūk :)
11.01.2017 16:49 |

Reitings 175
Reģ: 07.09.2016
Čau!
Tik sen te nav būts, interesanti palasīties kā jums iet, izskatās, ka interesanti!
Pati esmu iegrimusi darbā un mācībās, bet nesūdzos, man ir viss kā vajag! :-)
Šodien un rīt brīvs, izstaigāju veikalus un tiku pie jauna fēna. BEIDZOT ES VIŅU ATRADU! :-D
11.01.2017 16:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits