Ja apkartmers ir 84 tad ir gan tas 80-85, atkarigs no modela. Man apkartmers ir 82cm, izmers 80B, retak 85B. Esmu merijusi 75iniekus, visi iegriezas ada un spiez. Man izmeru noteica velas veikalaa.
Eiropas sistēmā lieto -10 metodi, respektīvi, no sava reālā apkārtmēra jāatņem 10 cm. Man ir apkārtmērs ap 82-84 cm, valkāju 75 apkārtmēru un tagad, zaudējot svaru, skatos uz vēl mazāku. Ja šķiet, ka ir par ciešu, tad ļoti iespējams, ka spiežas uz krūšu "miesas", nevis zem krūtīm. Lai krūšturis pildītu savu sūtību, 80% balsta funkcijas jānāk no
band, bet tikai 20% no lencēm. Ja ir pārāk liels apkārtmērs, tad krūšturis īsti neko netur, aizmugurē velkas uz augšu, lences griežas plecos. Īpaši, ja ir liekie kilogrami, tad nevajag ņemt arvien milzīgāku apkārtmēru, jo tā vieta palielinās diezgan minimāli. Bet, kad vecais krūšturis sāk spiest, sievietes arvien biežāk pērk ar lielāku apkārtmēru un varbūt par izmēru palielina bļodiņu, jo veikalos lielākoties nekā vairāk par A-D bļodiņām nemaz nav. Pat veļas veikalos lielākie izmēri parasti ir nogrūsti kaut kur, kur neviens negrib meklēt vai nezina, kur.
Uz rekomendācijām apakšveļas veikalos es ieteiktu nepaļauties. Daudzas pārdevējas pašas staigā veļā, kas acīmredzami neder, un iesaka tādu pašu. Man Change veikalā pārdevēja slavēja krūšturi, kas man bija absolūti nepiemērotas formas un lika augšpusē krūtīm gāzties pāri, un citā vīpsnāja par manis nosaukto izmēru, kamēr es to uzvilku un izrādījās, ka vajadzēja vēl lielāku bļodiņu... Un man tolaik bija ļoti viduvēja lieluma krūtis, bet izmērs 75F.
Ko es ar to gribēju pateikt, ka nevajag domāt, ka 70-80 A līdz D izmēri ir teju viss, kas pasaulē ir. Vienkārši 12 izmērus veikalos ir vieglāk izvietot un pārdot, nekā, teiksim, 36 dažādus.