ak , dievs ka jus piesejaties citu esanas paradumiem :D :D
skiet , ka daudzas jauc cala fileju ar vistas fileju , calu filejas ir mazakas , daudz mazakas un , tiesam akcijas laika var maksat 1,99 , pati esmu pirkusi ....
Man skiet ka taupiba nav sinonims vardam saimniecisks. Viena lieta ir kad tu gaidi , kad makaroniem bus akcija , lai tos sapirktos n-tajam laika uz prieksu , bet pavisam cita , kad ieejot veikala , redzi , ka , piemeram , cala filejai ir laba cena , lidz ar to panem to , jo kapec parmaksat ..... !?
400 eiro , sanak pa 100 eiro nedela , es teiktu , ka ir tiri ok ar 2 berniem un saldumiem , tas , ka man skiet divaina edienu izvele ir jau pavisam cits stasta , katrs var est ko un ka grib ....
Pati es reizi nedela braucu un tirgu un reizi menesi uz PROMO , man patik tirgus , jau sen ir savi tirgotaji , pie kuriem ari ieperkos, ari galu perku pie viena cilveka jau teju 10 gadus , nekad nav iesmerejis nekvalitativu partiku. Promo perku sadetas lietas , naskus , miltus , citreiz meza galu , neperku tur piena produktus , desas un darzenus/auglus....
Mans klupsanas akmens naudas teresana ir alkahols un uzkodas pie ta... Esanu arpus majas es neskaitu , bet nu tur ari aiziet , jo man patik arpus majas est kvalitativi un ar labu apkalposanu .... garsigi es pati majas varu uztaisit .... Lido apmekleju , loti reti parsvara , kad man slinkums gatavot meitai brokastis , mes ejam uz Lido brokastim par 4,99 ....
Atbildot uz autores jautajumu vai es varu izdarit ta, lai mana nepilnus 3 gadus veca meita 5h need - elementari , ja bus interesanti vina pat aizmirsis par esanu + es vienmer varu pakert lidzi , piemeram, danonki jogurtu , to kas ar skruvejamu vacinu maza pacina ,gan berns paedis , gan drebes nebus nosmerejusi.
Par esanas daudzumiem , ari ta ir katra briva izvele , bet man skiet ka jus visu laiku rijat... Mes edam maz , nu es nevaru apest 2 karbonades gabalus , normali pusdienas. Virs ari need baigi daudz.... Tas kvantums , ko pasutat makiti vispar ir absurds, 7 burger !? nopietni !? Es burtiski pagajuso nedel edu mc donalda , trapiju uz pusdienu komplektu un biju parliecinata , ka sodien bus fishburgers , bet izradijas , ka 2 cizburgeru komplekts . Es vienu knapi apedu , kopa ar kartupeliem un fantu .... :D :D
Es lidz galam nesapratu sausminasanos par lasis + kartupeli :-O Es dievinu lasa steiku ar kartupelu/burkanu biezeni un juras velsu merciti ... un nevajag man nekadus salatus klat....
Iespejams , ka var gatavot pardomatak , kas uzreiz nenozime nenormalu taupibu ... piemeram es aizvakar izcepu veselu vistu , apedam +/- 1/2.... otra puse palika vakar sacepu senes ar garsvielam + saldais krejums , klat pieliku mazos gabalinos sagrieztu palikuso vistu un makaronus + pa virsu nedaudz cietas siers + vins ( gan glaze , gan ediena ) ..... Starpcitu , sanaca padaudz un 1/2 panna vel palika pari .... Rezultata sanak ka 1 vistu edam 3 dienas, par putnu samaksaju nepilnus 5 eiro .
Saldos ari var pagatavot nedargi , piemeram , mana meita ir ka traka uz planam pankukam ar aboliem , izmasas ir tiiiiiiiik minimalas 1 ola, 250ml piens , 1/2 glaza miltu un kadi 8 aboli .... protams , ir jagatavo , bet nu tas vispirms , jau ir garsigak par saldetam veikala pankukam , man vispar negarso tie pusfabrikati , man pat salati liekas jocigi veikala , vienigie kurus es perku ir silke kazoka , jo esmu vieniga majas kura to ed un gatavot mazas porcijas sev vienai nav erti , man skiet , ka tas ir lidzigi ka ar zupu , nevar uzvarit zupu 1 porcijai :)