Cena

Reitings 234
Reģ: 02.11.2015
Kautkāds sviests kādas cenas LV uzkruvētas. Lai ģimene ar bērniem nedēļas nogalē kautkur aizbrauktu izklaidēties uz 1 dienu būtībā vidēji 100eur vajadzīgi
Ar ģimeni aizbraucam uz akvaparku, ieeja 60eur, pēc akvaparka turpat netālu paēst pie 20eur, degviela nepilni 10eur.
Aizbraucam uz teātri, ieeja visiem 40eur, katram pa mazai kūciņai un dzeramais (kafija un bērniem sula) pārtraukumā 12eur, degviela 5eur
Aizbraucam uz zelta rudeni Siguldā, degviela ap 10eur, gaisa tramvajs pie 10eur, ieeja pilī teju 10eur, bērniem cukurvate 4eur, dienas noslēgumā visiem paēšana 35eur
Aizbraucam uz Līgatnes dabas takām un pēctam izbrauciens ar laivu pa Gauju, dabas takas pāris eur ieeja, laivu noma ar cilvēku transportēšanu atpakaļ pie auto 35eur, visiem paēšana 30eur.
Aizejam uz kino, biļetes pa visiem pie 20eur, visiem popkorns un kas dzerams 15eur, pēc kino paēst Lido 25eur
Aizbraucam nedēļas nogali uz viesu namiņu pie ezera, īre 65eur, uz visiem ūdensmoča ar velkamo pūsli īre 1h 20eur, brokastis no namiņa saimniekiem (vienīgā ēdienrezie jo pārējās paši ņēmām līdzi) uz visiem 20eur, velo noma visiem uz 1h 10eur, degviela ceļā pie 10eur.
Camon, kura mūsdienu vidēji pelnoša ģimene var atļauties brīvdienu izklaidei mēnesī tērēt pie 500eur ?
03.01.2017 13:11 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Pag, man slinkums lasīt - te kādai piesējās par to, cik viņa lēti var nedēļā paēst? :D :D Jūs ko, nopietni? :D Es arī parasti ieejot veikalā atstāju nu max 12 eiro (normāli ir kādi 7-8 eur, vairāk ir tad, kad kafijai jānopērk mandeļu piens - dārgs, vells tāds) un tas ir visai nedēļai (jā, arī pusdienas man te sanāk :D ). Nu labi, meža gaļu ik pa laikam no mājām atvedu. Bet nu esmu viena un pašai sajūta, ka riju nepārtraukti :D
04.01.2017 00:06 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vienīgais man drusku interesē vai gadījumā runājot par to cāļa/vistas fileju cenas nav drusku sajauktas pēc svara. 1.99 eur(vai kāda nu bija tā cena), būtu normāla pie apmēram 500g, bet 1Kg jau būtu attiecīgi tuvu pie 4 eur. Varbūt te drusku kas ar svariem ir sajucis. Protams es pilnībā pieļauju arī tādu iespēju, ka vienkārši vajadzēja izpārdot to partiju ātrāk, tāpēc nolaida cenu, savādāk ietu zudumā.
04.01.2017 00:07 |

Reitings 17203
Un par tām mazajām naudas tērēšanām nedēļā es arī nebrīnos. Varbūt reizi mēnesī tiek iztērēts drusku vairāk uz citiem produktiem, kā mērces, eļļas, piedevas, makaroniem, rīsiem, utt. kas var stāvēt ilgāk un tad tiešām katru nedēļu iepērkoties kopumā nemaz neiznāk tik dārgi. Ja vel olas, kartupeļus, sīpolus, marinētus labumus, zaptes, utt. var iegūt no laukiem piemēram, tad beigās pavisam maz iznāk tērēt.
04.01.2017 00:13 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Minci - pastāsti, kas tajā summā ietilpst? Vari arī privāti, lai te nenotiek noriešana :-D man tiešām interesē, jo labprāt samazinātu izdevumus. :-)
04.01.2017 00:14 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
O, mums ar cherr telepātija. :D
04.01.2017 00:16 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Vispār es pēc Miss Joker komentāra atcerējos diskusiju, kur viena arī stāstīja, ka pa diviem spēja paēst par smieklu naudu. Arī loti daudz komentāru bija par to kā tas iespējams un beigās izrādījās, ka lielāko dalu produktu vińa no laukiem dabūja :-D
04.01.2017 00:18 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Visā tajā lētajā ēšanā droši vien ietilpst arī kāda nedēļa badošanās pēc Pola Bregga metodes. :D
Bet vispār diskusijas iespaidā sagribējās tiešām saplānot ēšanu nedēļai un paskatīties kas no tā sanāks. :)
04.01.2017 00:25 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Izklaides Latvijā ir lētas un ļoti lētas. Jaunatvērtajā trampoline park (piedošanu, nepiefiksēju kā tas LV ir nosaukts) ieeja ir 4€, šeit tie ir 10£. Zoo Latvijā ir 6€, šeit (atkarība no zooparka,cenas ir dažādas ) 20£. Kafejnīcas ir citas cenas, Latvijā kafejnīcas un restorāni ir lētāki. Lai nu vai par ko, bet par izklaižu dārdzību Latvijā varētu nesūdzēties.
Un kur Tu 4-5x mēnesi grasies triekties, it īpaši ziemā??? Pēc dažiem mēnešiem visur būsiet bijuši un ko tālāk? To izklaižu Latvijā ir tik cik ir.
Vasarā kad praktiski katru nedēļu kaut kur braucam, ēdamo ņemu no mājas, ja ir ģimene, ietaupījums ir jūtams, bet es uz to neskatos kā problēmu. Laikam ja taupīt vai nē ir izvēle nevis primāra nepieciešamība, lai galus savilktu, tad tas nesāp. Ja nāktos kafejnīcā skatīties uz kūku un domat ka tāpēc vēlāk nāksies ekonomēt uz pārtiku, protams depresīvi būtu.
04.01.2017 00:42 |

Reitings 6750
chérr, jā, vēstulē varu aizsūtīt :D Bet tev taisnība - es ik pa laikam no mājām uz Rīgu atvedu ābolus, kas man bieži vien ir pusdienās vai arī desu, ko uz maizes likt. No vecmammas ik pa laikam saņemu kādu ievārījuma burciņu. Bet, hmm, vairāk no mājām neko diži nevedu :)
04.01.2017 00:48 |

Reitings 17203
Ir arī visādi sīkumi kurus ir vērts papētīt iepērkoties. Tie paši kartupeļi, burkāni, mandarīni, zaļumi, utt. Ir parasti pieejami divos veidos - iepakoti vai arī pašam jāliek maisiņā. Lielākoties viss iepakotais ir drusku dārgāks(ja nav atlaides). Tie ir pāris euro mēnesī uz katru produktu(ja tiek lietots vairākas reizes mēnesī), bet tikai ievērojot to vien jau tiek ietaupīts.
04.01.2017 00:59 |

Reitings 6750
Jā, patiesībā es šim esmu "piešāvusi aci". Pārsvarā skatos preces cenu litrā/kilogramā, nevis iepakojumā. Parasti parēķinu, kas man izdevīgāk sanāk :)
04.01.2017 01:01 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Līvu akvaparks ir nenormāli dārgs , tik uzskrūvētas cenas ! Nekad tur neesmu bijusi un nebūšu arī tikmēr , kamēr nenometīs savus cenrāžus un stulbos laika ierobežojumus . Ar ģimeni tur atpūsties nav vērts , jo tā ir izšķērdība , tad jau tiešām labāk piemaksāt uz aizbraukt mini ceļojumā uz Igauniju vai Lietuvu pie delfīniem (t)
04.01.2017 01:21 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nē, nē, MJ, 1.99 - cāļa fileja mazos gabaliņos, nebija klasiski kā vistas filejas krūtiņa, bet gan sagriezts gabaliņos, kilogramā. Kā jau teicu - arī es iepriekš tādu cenu nebiju redzējusi, šeit arī Ronītis apstiprināja, ka nopirka tā :-)
No laukiem mums ir olas un kartupeļi, bet tos mēs tāpat neēdam ļoti bieži, protams, ja būtu jāpērk olas, savi 2-3 eur nāktu klāt.
Un man tiešām draugs neēd daudz, ja tāpēc viņš ir nūģis, caca un kaulu kambaris - labi :D
Un uz tirgu es braucu tiešām cenu dēļ, kāpēc man pirkt lielveikala fileju par 5,20, ja svētdienā var aizbraukt un iepirkt par 3,20? Ja kādam tā ir knapināšanās - labi, man tā ir naudas līdzekļu plānošana, lai pēc tam varētu nopirkt kaut ko lielāku - ceļojums, koncerts, kāda ierīce. Tādu līdzekļu mums tiešām nav, lai ēstu 550 eur mēnesī + vēl visu pārējo, bet mums arī nevajag, tāpat pamanos gan tokyo, gan hesi, gan visu pārējo ik pa laikam, kino mēs ļoti bieži ejam, 2x mēnesī notiekti apmeklējam kopā kino, bet esam iepriekš paēdusi, tāpēc paņemam kafiju vai draugs kādu sauju konfekšu
04.01.2017 09:19 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Parēķināju ka katru vakaru vakariņas (līdz ar to nākamā dienā mums abiem pusdienas uz darbu) izmaksā apmēram +/- 5 EUR, citreiz vairāk, citreiz mazāk, (Piem. tā pati vistas fileja + rīsi + salāti, kartupeļi + gaļa + salāti, lazanja ar krējumu vai tas pats sautējums ar gaļu) Lētāk sanāk zupas, bet tās parasti ir tikai brīvdienās, jo čakarīgāk nest uz darbu pusdienām.
Un es pērku produktus uz akcijām, un nepērku diži nevajadzīgas lietas, kā arī saldumi mums netiek pirkti bieži...
Tagad sāku apsvērt domu, ka laikam prātīgi būtu ieguldīt mazliet naudas lielai saldētavai, un gaļu saldēt, bet atkal - jāatrod kur tādu savā mazajā virtuvītē iebāzt :D
04.01.2017 09:27 |

Reitings 12990
Jā, liela saldētava būtu vērtīgi, mums arī nav, bet vienmēr, kad pērku gaļu, nopērku par kādu kilogramu vairāk, lai stāv. :-D Tad uzreiz izdomā, ko sataisīs, izņem ārā, tad nu atliek nopirkt klāt kaut ko
04.01.2017 09:33 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
ak , dievs ka jus piesejaties citu esanas paradumiem :D :D
skiet , ka daudzas jauc cala fileju ar vistas fileju , calu filejas ir mazakas , daudz mazakas un , tiesam akcijas laika var maksat 1,99 , pati esmu pirkusi ....
Man skiet ka taupiba nav sinonims vardam saimniecisks. Viena lieta ir kad tu gaidi , kad makaroniem bus akcija , lai tos sapirktos n-tajam laika uz prieksu , bet pavisam cita , kad ieejot veikala , redzi , ka , piemeram , cala filejai ir laba cena , lidz ar to panem to , jo kapec parmaksat ..... !?
400 eiro , sanak pa 100 eiro nedela , es teiktu , ka ir tiri ok ar 2 berniem un saldumiem , tas , ka man skiet divaina edienu izvele ir jau pavisam cits stasta , katrs var est ko un ka grib ....
Pati es reizi nedela braucu un tirgu un reizi menesi uz PROMO , man patik tirgus , jau sen ir savi tirgotaji , pie kuriem ari ieperkos, ari galu perku pie viena cilveka jau teju 10 gadus , nekad nav iesmerejis nekvalitativu partiku. Promo perku sadetas lietas , naskus , miltus , citreiz meza galu , neperku tur piena produktus , desas un darzenus/auglus....
Mans klupsanas akmens naudas teresana ir alkahols un uzkodas pie ta... Esanu arpus majas es neskaitu , bet nu tur ari aiziet , jo man patik arpus majas est kvalitativi un ar labu apkalposanu .... garsigi es pati majas varu uztaisit .... Lido apmekleju , loti reti parsvara , kad man slinkums gatavot meitai brokastis , mes ejam uz Lido brokastim par 4,99 ....
Atbildot uz autores jautajumu vai es varu izdarit ta, lai mana nepilnus 3 gadus veca meita 5h need - elementari , ja bus interesanti vina pat aizmirsis par esanu + es vienmer varu pakert lidzi , piemeram, danonki jogurtu , to kas ar skruvejamu vacinu maza pacina ,gan berns paedis , gan drebes nebus nosmerejusi.
Par esanas daudzumiem , ari ta ir katra briva izvele , bet man skiet ka jus visu laiku rijat... Mes edam maz , nu es nevaru apest 2 karbonades gabalus , normali pusdienas. Virs ari need baigi daudz.... Tas kvantums , ko pasutat makiti vispar ir absurds, 7 burger !? nopietni !? Es burtiski pagajuso nedel edu mc donalda , trapiju uz pusdienu komplektu un biju parliecinata , ka sodien bus fishburgers , bet izradijas , ka 2 cizburgeru komplekts . Es vienu knapi apedu , kopa ar kartupeliem un fantu .... :D :D
Es lidz galam nesapratu sausminasanos par lasis + kartupeli :-O Es dievinu lasa steiku ar kartupelu/burkanu biezeni un juras velsu merciti ... un nevajag man nekadus salatus klat....
Iespejams , ka var gatavot pardomatak , kas uzreiz nenozime nenormalu taupibu ... piemeram es aizvakar izcepu veselu vistu , apedam +/- 1/2.... otra puse palika vakar sacepu senes ar garsvielam + saldais krejums , klat pieliku mazos gabalinos sagrieztu palikuso vistu un makaronus + pa virsu nedaudz cietas siers + vins ( gan glaze , gan ediena ) ..... Starpcitu , sanaca padaudz un 1/2 panna vel palika pari .... Rezultata sanak ka 1 vistu edam 3 dienas, par putnu samaksaju nepilnus 5 eiro .
Saldos ari var pagatavot nedargi , piemeram , mana meita ir ka traka uz planam pankukam ar aboliem , izmasas ir tiiiiiiiik minimalas 1 ola, 250ml piens , 1/2 glaza miltu un kadi 8 aboli .... protams , ir jagatavo , bet nu tas vispirms , jau ir garsigak par saldetam veikala pankukam , man vispar negarso tie pusfabrikati , man pat salati liekas jocigi veikala , vienigie kurus es perku ir silke kazoka , jo esmu vieniga majas kura to ed un gatavot mazas porcijas sev vienai nav erti , man skiet , ka tas ir lidzigi ka ar zupu , nevar uzvarit zupu 1 porcijai :)
04.01.2017 09:54 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Ziņoju, Mežciema Rimi vakar cāļa fileja gabaliņos ar akciju bija ~3,70EUR/kg, es arī gribētu par viņu maksāt tos 1,99 :-D
Runājot par sasvērtajiem iepakojumiem, kuri, jā, ir dārgāki un vienkārši sveramajiem, kur pats salasi, esmu laika gaitā ievērojusi, neatkarīgi no veikala, ka nesapakotie dārzeņi ir traki saņurcīti, apčamdīti, savītuši. Ļoti reti kad atsevišķi salasāmie ir labāki par sapakotajiem, bet principā vienmēr skatos kāds tas dārzenis vizuāli izskatās, nevis uz cenu.(t)
Es lidz galam nesapratu sausminasanos par lasis + kartupeli Es dievinu lasa steiku ar kartupelu/burkanu biezeni un juras velsu merciti ...
+++
04.01.2017 10:10 |

Reitings 12990
Man tiešām aiziet no miskastes izvilkt iepakojumu un nofotogrāfēt par prieku jums? Ronītis arī apstiprināja, ka bija 1.99
Vēlreiz saku - nezinu, kāpēc tieši Mārupes Rimi bija tāda cena, iespējams, tiesām pārāk lieli atlikumi bija jāizpārdod, bet fakts kā tāds!
04.01.2017 10:22 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu ta var but pedejas dienas cena .... bet nu ja godigi es jau domaju ka Apple_pie sen jau nofocejusi un ielikusi :D :D :D
04.01.2017 10:23 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Apple_pie, taču jau rakstīju, ka arī gribētu par 1,99, neviena vārda, ka neticu, ka bija tāda cena!!! Nestreso! ;-):-D
04.01.2017 10:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits