Cena

Reitings 234
Reģ: 02.11.2015
Kautkāds sviests kādas cenas LV uzkruvētas. Lai ģimene ar bērniem nedēļas nogalē kautkur aizbrauktu izklaidēties uz 1 dienu būtībā vidēji 100eur vajadzīgi
Ar ģimeni aizbraucam uz akvaparku, ieeja 60eur, pēc akvaparka turpat netālu paēst pie 20eur, degviela nepilni 10eur.
Aizbraucam uz teātri, ieeja visiem 40eur, katram pa mazai kūciņai un dzeramais (kafija un bērniem sula) pārtraukumā 12eur, degviela 5eur
Aizbraucam uz zelta rudeni Siguldā, degviela ap 10eur, gaisa tramvajs pie 10eur, ieeja pilī teju 10eur, bērniem cukurvate 4eur, dienas noslēgumā visiem paēšana 35eur
Aizbraucam uz Līgatnes dabas takām un pēctam izbrauciens ar laivu pa Gauju, dabas takas pāris eur ieeja, laivu noma ar cilvēku transportēšanu atpakaļ pie auto 35eur, visiem paēšana 30eur.
Aizejam uz kino, biļetes pa visiem pie 20eur, visiem popkorns un kas dzerams 15eur, pēc kino paēst Lido 25eur
Aizbraucam nedēļas nogali uz viesu namiņu pie ezera, īre 65eur, uz visiem ūdensmoča ar velkamo pūsli īre 1h 20eur, brokastis no namiņa saimniekiem (vienīgā ēdienrezie jo pārējās paši ņēmām līdzi) uz visiem 20eur, velo noma visiem uz 1h 10eur, degviela ceļā pie 10eur.
Camon, kura mūsdienu vidēji pelnoša ģimene var atļauties brīvdienu izklaidei mēnesī tērēt pie 500eur ?
03.01.2017 13:11 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Zomzom, ja iepērcies Rimi, tad varbūt, tirgū fileja nevienā vietā nemaksā vairāk kā 4 eiro/kg :D :)
03.01.2017 22:07 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man pat citreiz ir interesanti - sapirkties ar akcijām, ietaupīt. Ja man kaut kas garšo, es pirkšu, neskatoties uz cenu, bet, ja būs divi pieni, kur abus esmu ņēmusi un abi ir apmierinājuši, tad pirkšu ar akciju, man tā neliekas knapināšanās.
03.01.2017 22:07 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Persephon, ko tu man gribi pārmest? 1.99 nav ikdiena, kā jau pati Apple_pie minēja. Tas arī viss. :D
03.01.2017 22:10 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Vienkārši nav godīgi to likt kā piemēru sātīgai ēdienreizei par kapeikām, kad reāli tāds ēdiens izmaksā 2x vairāk. Ir tiešām jāpiedomā, lai katru ģimenes locekli pabarotu par mazāk nekā 1,50 eur, tas ir darbs un plānošana, nevis sūdzēties, ka popkorns ķīnītī dārgs.
03.01.2017 22:11 |

Reitings 12990
Tirgū fileja maksā 3,20, pēcpusdienā var arī par 2,90 nopirkt. Eiro dārgāk kilogramā
03.01.2017 22:13 |

Reitings 12990
Vienkārsi tad ir jāizdomā, ko darīt - meklēt iespējas pelnīt vairāk, lai svinētu 6 nogales mēnesī un ēstu 500+ eiro, vai kaut ko pārplānot vienā vai otrā virzienā.
03.01.2017 22:14 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man jau šķiet forši, ka cilvēki māk ietaupīt. Nesaprotu to šausmināšanos par Apple_pie.. man viņa šķiet apķērīga meitene, labi orientējas grāmatvedības jautājumos.. gan jau arī prot plānot un piedomāt pie ikdienas izdevumiem (l)
03.01.2017 22:18 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Mees tieshi shodien ar viiru piemaajas rimi nopirkaam vistas fileju gabalos par 1,99kg.Uzreiz nopirku 3 kg.:-DPusi samalu,pusi tapat saliku saldeetavaa.Veel nopirkaam lielaas ganrneles par 6 eiro kg.Mees uz 4 (2 pieaugushie un 2 beeni) meenesii teereejam uz eedienu apmeeram 300 eiro.Eedam katru dienu svaigu un var teikt,ka katru dienu ir kaut kas no galjas.Majas vienmer ir augli un kaadi saldumi.
03.01.2017 22:18 |

Reitings 12990
Ronīt, paldies, ka apstiprināji, citādi man sākumā pārmeta, ka es meloju par ēdiena cenu! :D
03.01.2017 22:20 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Viss sāls ir plānošanā un tajā cik daudz ģimene apēd. Jāplāno ko pērc, jāskatās akcijas un izdevīgi darījumi. To pašu saldējumu vai pērk vienu lielo iepakojumu uz nedēļu priekš bērniem vakarā pa gabaliņam vai atsevišķus iepakojumus. Vai pirms iešanas uz kino bērni kārtīgi ir paēduši mājās? katram bērnam sava paka ar popkornu vai tomēr normāli var dalīties uz pusēm ar vienu? Varbūt vispār censties atradināt no tādiem gardumiem un vēlāk tad piesolīt to saldo ēdienu, kad iet paēst pēc kino.
Par to pašu ēšanu ārpus mājas protams, ka neviens uz bērniem negrib niekoties, bet ja jau naudas tēriņi ir lieli un to nespējat pavilkt, tad varbūt pašu vecāku ēšanas tēriņos drusku ko var ierobežot.
Pasekošana līdzi izdevumiem ir noderīga, tā var uzināt, ka uz nieka kafiju statoil tiek iztērēt varbūt 38 euro katru mēnesi un tad vel klāt kādu uzkodu un ko tur vel, bez kā pilnībā varētu iztikt, ja mājās ir padzerta kafija un paēsts, darbā ir iespēja uztaisīt kafiju un maltītes ir iespējams ņemt līdzi no mājām.
Un maķītī pirkt 7 burgerus uz vienu ģimeni liekas ļoti daudz, pilnīgi pietiek katram pa vienam burgerim un viss, tāpat tas nav nopietns ēdiens un vēlāk atkal būs jāgatavo.
Tad jau var arī ieguldīt naudu kādās galda spēlēs tiešām, taisīt 1-2 reizes mēnesī spēļu vakarus, kopā skatīties filmas un ēst mājās gatavotus popkornus + vel pasūta vienu lielo picu un būs forši pavadīts vakars kopā ar visām saldumu un draņķu izšķērdībām. Tiks ietaupīta nauda uz kino, našķiem kino, pēctam ēšanu vel kaut kur un transporta izdevumos. Un pirms tāda vakara var arī iziet kārtīgā pastaigā vai pašlaik ziemas priekos bez ēdiena un tad kad sagribās ēst, tad iet mājās, pasūtīt picu(protams normāla ēdiena pagatavošana būtu prātīgāks lēmums) vai ko tur vel un pavadīt kopā vakaru.
03.01.2017 22:22 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Diskusiju pārlasīju pa diagonāli, bet pirmais, kas iekrita acīs - 15 eiro tikai popkornam un dzērieniem kino..nopietni? Vai tiešām nevar izturēt 2-3 stundas kaut ko nerijot, turklāt, ja naudas nav gluži tik daudz kā gribētos?
Laikam jau nav vēl tik slikti, ja tādos štruntos var tērēties.
03.01.2017 22:29 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Es mēnesī tērēju apmēram 100-150 eiro pārtikai sev vienai, bet es bieži ēdu ārpus mājas, vismaz reizi nedēļa izmēģinu kādu jaunu restorānu + es ikdienā nevaru atļauties izēsties.. Grūti iedomāties, ka kāds tādu summu patērē uz diviem, vēl ņemot vērā faktu, ka viens no ēdājiem ir vīrietis (varbūt man vienkārši tā ir pagadījies, bet draugs nodarbojas ar sportu un viņa cipars ir daudzas reizes lielāks). Lido, MC vai Gan Bei saukt par kaut kādu luksusu nevar, bet 1000 uz ģimeni ar četriem cilvēkiem tiešām ir gaužām maz, īpaši, ja nav NĪ. Ieteiktu meklēt labāku darbu un mazāk čīkstēt internetā.
03.01.2017 22:58 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Aizmirsu pieminēt, ka ēšana ārpus mājām tajā ciparā nav iekļauta..
03.01.2017 22:59 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
marcy, tu esi riktīga izrijēja un nabaga Dindiņš man tiešām žēl.
Tieši tāpat kā Pīrāgs netereju daudz lidzeklu partikai.
Ja es pateiktu cik es kopa ar draugu iztereju, tad mani te vispar ar sudiem nometatu, pateiktu, ka edu sudus , roltonus utt., edu tikai sudigas estuves ka - centraltirgus bufete utt. Te dazas tik gudras, ka nu dirst gribas. Turpina tik list citu macinos un atsakas pienemt citu cilveku viedokli.
Pat ja seit ar elementariem aprekiniem tiek pastastits,ka nu tad tas ir iespejams ARI tad te ir gudreles, kas katra komentara izpaudis savu neapmierinatibu.Bet saksim jau ar to faktu, ka te nespej noticet, ka vistas fileja bija uz atlaidi pa 1.99.
Iedomajaties es tiesam vistas fileju maxima ari perku tikai tadu - uz atlaidi!
Tapat ka visus citus produktus. Un tiesam menesi iztereju loti maz partikai.

Cik ļoti šajā teikumā sit cauri tavu otro profilu elzaelza. :D Atcerējos, ka tieši tādā pašā stilā piedalījies dāvanu diskusijā.
03.01.2017 23:37 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Es, laikam, sajuktu prātā, ja man mēnesī izklaidēm būtu jātērē 500€:-D divus mēnešus nekur neejiet un tad jau var kaut cik pieklājīgā cełojumā ar vīru divatā aizbraukt. Te jau minēja tik daudz jauku izklaižu, kuras neprasa tik lielus līdzekłus- nopērciet spēles un 2x mēnesī rīkojat spēłu vakarus, nopērciet popkornu un mäjās uztaisiet filmu/multfilmu vakarus, nopērciet "ābolīšus" un aizbrauciet uz kādu parastu kalnińu pabraukāt, ja gribat ārpus mājas iziet-ir daudz vietu, kur ieejas ir lētas un pēc tam kaut kur pavakariñojiet, ja tik łoti vajag. Vajag tikai izdomu! Man gan bērnu nav, bet es tiešām nesaprotu, kāpēc viñu organismā jāgrūž iekšā tik daudz junk fooda-cukurvates, popkorni, saldējumi, burgeri?...padomā par viñu veselību un arī izskatu.
Kas attiecas uz pārtikas izmaksām, manuprāt, labs variants ir vakariñas pagatavot tā, lai nākamai dienai būtu arī pusdienas-ietaupīsiet vismaz 100€. Es tā šad un tad daru. Bet nu man vispār nepatīk ntās reizes dienā ieturēt kârtīgas ēdienreizes. Bez tam, cik saprotu-bērni ir mazi un vai tad vińi dārzińā nepaēd un atnākot mājās atkal prasa gału ar makaroniem??? Nepietiek ar nelielām uzkodām? 400€ teorētiski nav daudz gimenei, es uzskatu, jo man arī patīk naškoties ar labiem sieriem, kādu kūciñu, alu vai vīnu, bet nuuu...ja bērni svarīgas ēdienreizes ietur dārziñā, jūs ar vīru pusdienu pārtraukumos, tad man sāk likties, ka jūs ne tikai izvēlaties absolūti nevajadzīgi dārgas izklaides, bet arī par daudz ēdat smagu barību (arī bērni).
03.01.2017 23:41 |

Reitings 226
Man pat citreiz ir interesanti - sapirkties ar akcijām, ietaupīt.

Man gan nav interesanti pētīt akcijas un braukt uz tieši to veikalu, kur ir akcijas vai uz tirgu, jo tur ir kaut kas lētāk.
Man šķiet bišķīt par traku tāda plānošana/knapināšanās/taupīšana - sauciet, kurā vārdā jums patīk. Tas atgriež pie diskusijas, ka Latvijā ir pārāk mazas algas.
03.01.2017 23:42 |

Reitings 226
Bez tam, cik saprotu-bērni ir mazi un vai tad vińi dārzińā nepaēd un atnākot mājās atkal prasa gału ar makaroniem??? Nepietiek ar nelielām uzkodām?

Taupīt uz bērnu rēķina ir traks ieteikums. Iepriekšējās lapās vēl bērns un vīrs tika nosaukti par resnuļiem, jo daudz ēd. :o
03.01.2017 23:44 |

Reitings 226
ja bērni svarīgas ēdienreizes ietur dārziñā, jūs ar vīru pusdienu pārtraukumos, tad man sāk likties, ka jūs ne tikai izvēlaties absolūti nevajadzīgi dārgas izklaides, bet arī par daudz ēdat smagu barību (arī bērni).

Trīs kārtīgas ēdienreizes dienā ir norma, jo īpaši, ja cilvēki ved aktīvu dzīvesveidu un jo īpaši augošiem organismiem. Tas, ka daudzas meitenes apzināti vai neapzināti ēd kā cāļi, nenozīmē neko labu.
03.01.2017 23:46 |

Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
Tas ko sapratu no diskusijas, visiem patīk tā vistas fileja :D
Par akcijam runājot, šobrīd veikalos ir tā, ka vai nu rimi vai maxima vienmēr uz kko ir atlaide - gala vai zivis, kā nu kuro nedēļu.
Produkti, ko vienmēr pērku uz akciju tā ir kafija, kaut kā tā ir salicies
03.01.2017 23:51 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Marcy, kāds sakars taupīt uz bērnu rēkina? Es vnk iedomājos, ka mazs bērns dārziñā ēd kādas 3x, pēdējā kādos 16.00? Atnāk 18.00 mājās un atkal grib ēst to smago ēdienu, ko mamma taisa? Manai draudzenei ir 4g vecs bērns, kas ir super aktīvs, daudz patērē energiju, bet pēc dārziña viña viñam uztaisa kādus grikīšus vai putru ar auglīšiem utt. Kāpēc tik mazam atkal uzreiz jādod gała/zivs + kartupełi/makaroni, bet brīvdienä pirms tā visa vēl popkorns/burgers utt.? Es to domāju tīri no bērna veselības viedokła.
03.01.2017 23:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits