delusion, UK trūcīgajiem maksā pabalstus, piešķir sociālos dzīvokļus/mājas, kas bieži vien ir vēl labākas nekā tiem, kas īrē. Ar minimālo algu var gan izdzīvot, ja dala māju ar citiem vai ļoti paveicas ar labu īres piedāvājumu. Plus, NHS nodrošina bezmaksas medicīnisko palīdzību (jā, pat tiem, kuri nemaksā nodokļus/nestrādā/saņem pabalstus) un arī medikamentus. NHS recepte pašlaik maksā, ja nekļūdos nedaudz zem 9GBP. State nodrošina transportu bērniem uz skolu, ja vecāki sakārto šo jautājumu. Pieaugušajiem ir iespējas mācīties un saņemt sertifikātus, bez maksas - ne tikai tādu blakuskursiņi, bet reāli kvalifikācijas kursi. Atlaist no darba tur nav tik vienkārši, arī neievērot dažādus drošības un veselības standartus darba devējam nav viegli. Darbu ir ļoti daudz...gan mazkvalificēto, gan arī "normālu" un labu darbu. Jā, protams, ka tur arī ir savi trūkumi un problēmas, BET, es tomēr no personīgās pieredzes runāju, kā arī tur joprojām dzīvo daudz draugu un paziņu ar kuriem regulāri komunicēju. Man bija nenormāls šoks atbraukt atpakaļ un saskarties ar to briesmīgo bardaku, kas te valda! Te esmu strādājusi 2 LV uzņēmumos, jo jūdzos no garlaicības, neizturēju ne vienā, ne otrā vairāk kā 3 mēnešus, jo likās vienkārši absurds, ka es varu nostrādāt līdz 23 vakarā, bet 7 no rīta jau jābūt darbā (nē, es nestrādaju no 7-23, bet bija maiņas), prasības ir vienkārši smieklīgas, bet darba alga un apstākļi nebija spoži. Toties uz papīra amats un darba vieta izklausījās tīri neko...tikai ko tas dod? :-)
Un nav muļķīgi salīdzināt. Es nesalīdzinu no tāda skatupunkta, ka Latvija slikta, bet tā pati UK, piemēram, laba. Es salīdzinu no tā skatupunkta, ka - ja kaut kur ir tomēr labāki dzīves apstākļi, vai tas maz ir adekvāti nosodīt tos, kuri brauc prom?