Oi, tikai nevajag atkal šo veco diskusiju, kura vienmēr beidzas ar kašķiem! Šajā jautājumā vienmēr katram būs savs viedoklis, kuru tas aizstāvēs, kā rezultātā sāksies lieki strīdi. Vai mums tas vajadzīgs svētku laikā?
Bet, ja tomēr par tēmu, tad nē, es neuzskatu, ka Latvija būtu iespēju zeme. Lūdzu, cik nav piemēru par vietējiem uzņēmējiem, kuriem nākas savus biznesus klapēt ciet, jo tie saskaras ar likumu nejēdzībām! Pietiek dažreiz palasīt ziņas par Latvijā notiekošo, lai izlasītu kārtējo veiksmes stāstu par kādu stūrī iedzīto jauno uzņēmēju, kurš ir bezspēcīgs birokrātijas priekšā. Nu jā, pieņemsim, ka Latvijā labi var dzīvot, piemēram, IT speciālisti vai arī tie (kā daudziem patīk teikt), kuriem ir galva uz pleciem. Bet, es atvainojos, ko tādā gadījumā darīt pārējiem? Ar ko šiem IT speciālistiem slaucīt pēcpuses, ja nebūs kas ražo tualetes papīru un lielveikalos nebūs, kas to pārdod? Ko darīt, ja nebūs sētnieki, kuri slaucīs šiem māju pagalmus? Apkopēji, kuri tīra sabiedriskās tualetes utt., utjp.? Protams, var jau teikt, ka katram jātiecas iegūt labu darbu, BET - kas tā ir pa valsti, kurā pat parasta darba darītājs nevar nopelnīt tādu algu, lai spētu dzīvot, ne tikai eksistēt? Kas tā pa valsti, kurā cilvēks ir vajadzīgs tikai tad, ja nemaksā nodokļus!? Pamēģini nesamaksāt kādai iestādei vienu eiro vai pārdot savu adīto kleitu internetā! Uzreiz klāt būt i parādu piedzinēji, i VID. Savukārt, nedod Dievs, cilvēkam vajadzēs kāda orgāna transplantāciju, valsts parādīs vidējo pirkstu un visas naudiņas atkal ripos no ziedotāju maciņiem.
Cik Latvijā saņem pensionāri? Cik nav tādi, kuri atdevuši visu savu apzinīgo darba mūžu Latvijai, bet mūža nogalē saņem tādus grašus, ka knapi zina kā dzīvību izvilkt? Velns parāvis, tikai nevajag tagad par Latvijas veiksmes stāstiem. Jā, Latvijā var dzīvot tie, kuriem ir tā galva uz pleciem! Bet ko pārējiem? Ko darīt apkopējām, pārdevējām, sanitārēm, medmāsām, aprūpētājām, trauku mazgātājām utt.utjp.? Nosprāgt!? Atvainojos, ka tik rupji, taču mani šādas diskusijas dzen izmisumā. Dzīvo tālāk savu laimīgo dzīvi savā laimes zemē Latvijā, ja reiz neredzi tālāk par savu degungalu! Gan jau tā dzīvot ir daudz vieglāk.