Es pabeidzu Alberta koledžu, un man patika. Virziens, kuru es studēju, bija ļoti interesants un biju sajūsmā par pasniedzējiem, tie pārsvarā bija cilvēki, kas aktīvi darbojas jomā, kuru pasniedz. Mana prakses vadītāja bija Prāta Vētras menedžere. Par cik skolā nav daudz studentu, attieksme ir ļoti personiska, man tas bija vislielākais rādītājs par labu, jo vienmēr ir riebies konveijers LU un RTU. Mācības ir radošas un tiek iesaistīti visi studenti aktīvās diskusijās, pētījumos un projektos. Tur nebūs jāmieg ciet lekcijās, jo vecs onkulis lasa priekšā teorijas grāmatu
Nepatika tas, ka ir pārāk daudz laiks veltīts praksēm un līdz ar to sarūk laiks lekcijām, kuras bija, manuprāt, ļoti labas un kvalitatīvas.
Ja es salīdzinu ar savu draugu, kurš mācījās RTU un bija ļoti nelaimīgs, tad es tiešām iesaku iet studēt Alberta koledžā, ja vien izvēlētā joma, kurā grib strādāt nav pārāk specifiska, jo tad gan neieteiktu studēt koledžā kā tādā. Man šobrīd nepietrūkst bakalaura ķeksītis CV, bet tas ir kārtīgi jāapdomā, vai Tev nākotnē nepietrūks, vai iesi studēt vēl kaut kur..
Nepiekritīšu par to, ka diplomi tur tiek "nopirkti". Tad to varētu teikt par jebkuru skolu, jo visur būs izņēmumi, kuriem ir iespēja tikt cauri vienkāršāk.. Pie negatīvajām lietām es vēl varētu pieminēt to, ka ir visai "sālīti", ja nenokārto laikā eksāmenus vai ir jāpārkārto, bet, ja ir vēlme mācīties, tad tai nevajadzētu būt problēmai.