Jūsu viedoklis

Reitings 60
Reģ: 04.12.2016
22.12.2016 23:53 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Es par medībām vai lūšu daudzumu mežos diez ko daudz nezinu, taču dažu viedokļi ir mazliet jocīgi. Piemēram, vai tiešām jūs domājat, ka, ja medniece ieliktu bildi ar nošautu lūsēnu, sabiedrība būtu tik saprotoša un teiktu "labi, ka māti nenošāva"? Vai arī, ja nošautu visus, arī uzskatītu "mazuļi vismaz nenomirs bada nāvē"?
Man arī ne visai nepatika redzēt šo dižošanos, taču priecājos, ka dzīvoju vietā, kur mani nejauši nevar apciemot lūši, lāči vai mežacūkas.
Meitenes, kādu gaļu jūs ēdat restorānos?!
23.12.2016 19:28 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
grecia Man sāk rasties aizdomas ka lielākā daļa sabiedrības sāk domāt ka gaļa izaug veikala plauktos, piens nāk no pakām, kas patiesībā ir diezgan skumji. Bet bļaut jau mēs visi mākam kaut vai paši nekā nesaprotam.
Runājot par to ka daudzi baidās ka dzīvnieki var uzbrukt varu teikt tikai vienu, viņi baidās vairāk no mums nekā mēs no viņiem. Neviens vesels dzīvnieks neuzbruks cilvēkam. Vienīgie izņēmumi var būt riesta laikā vai kad mazuļi ir ļoti mazi un neaizsargāti.
23.12.2016 19:35 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Niks1 ,manuprāt, salīdzināt autovadītājus ar medniekiem ir nevietā. Nē, nu gan jau ir arī tādi, kas apzināti brauc dzīvniekam virsū, bet parasti jau tā nenotiek. Runa iet par to, ka lielai dałai mednieku šāda nogalināšana ir dzīvesveids, hobijs, kam ar sludinātajiem, cēlajiem mērkiem ir mazs sakars. Agrāk biju diezgan tuvu saistīta ar diviem mednieku kolektīviem un atceros, ka nekad, uzsveru-nekad, sarunājoties ar vińiem par šo tēmu kā pirmais arguments šim šaušalīgajam hobijam nebija kāds no tiem, kurus nosauci, bet gan tas, ka tā skraidīšana pa mežu dod nu tāādu adrenalīnu, meža gała vislabākā, dabiskākā bla bla bla....un pēc tam tikai motivācija ierobežot populāciju. Tāpēc arī man ir tāda nostāja, jo visi man pazīstamie mednieki to dara izklaides pēc. Man nav saprotamas šādas brīvā laika pavadīšanas iespējas, kuru laikā kādam ne par ko tiek atñemta dzīvība. Bet es neeju un nebłauju par to viñiem, es vienkārši ar šādām personām vairs nekomunicēju. Bildes neskatos, ar personīgiem apvainojumiem nemētājos, bet, ja man ko tādu pilnīgi bāž acīs (kā tagad ir ar šo gadījumu), tad nebaidos arī teikt, ka manās acīs tie ir psihiski slimi cilvēki.
23.12.2016 19:38 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Niks, Tev cik gadu? Shoreiz par medibam neizteiksos, bet lasiit Tavas mulkiibas arii skebina. Un arguments, ka katram sava uztvere, arii nevietaa. Kaa var salidzinaat notriektu dzivnieku ar apzinaatu? Ja vien soferis nav débils un nesture virsuu pari celjam skrienosajam kakim/sunim/stirnai, tad saliidzinaat taadu 'slepkaviibu' ar apzinatu, cinisku un merktiecigu slepkaviibu nav normaali
23.12.2016 19:43 |

10 gadi
Reitings 309
Itsme Katrā sabiedrības kopumā ir šādi indivīdi, bet vai tāpēc var vispārināt to ka visi ir psihiski slimi???
Medības ir pārtikas iegūšanas veids+ tam nāk līdzi pievienotā vērtība( trofeja, atmiņas, atpūtautt)
Bet kāpēc nevarētu šo attiecināt uz autovadītājiem. Labi tas nav speciāli, bet rezultāts ir vēl sliktāks. Piemēram, autovadītājs notriec cilvēku, daudzi bļaus ka viņš ir slepkava, tātad pēc daudzu cilvēku loģikas visi autovadītāji ir slepkavas??? Pareizi es saprotu to loģiku?
23.12.2016 19:46 |

10 gadi
Reitings 309
meksikanka Man ir pietiekami gadi lai saprastu lietas būtību;-)Par to tu neuztraucies.
Bet tā ir lielākās sabiedrības daļas loģika. Ja tu nogalini (nejauši vai speciāli) tas nemaina faktu ka ir nogalināts un šeit nu vairs nav atšķirības kā tas tiek izdarīts.
23.12.2016 19:49 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Oi, es nevaru, cik galvaa sista publika te apgrozaas :-D
Tas attiecas uz taam, kas te gaudo, ka zveeeeeeeeeeeerinju nogalinaaja, vaimandieninj :-D Beeeeeeeeerninji bez maaaaaminjas palika :-D
A, ziniet, luuuuuuuusiishi eed mazus Beeeeeeeembijus, paarkozh riikliites mazajiem Beeeeeeeembijiem un miiksto kakla karbonaaaaaaadiiti notiesaa :-DDavai, paraudiet :-D
Uz siltos zemju pusi kroooooooooookodiiiiiilinjus slaktee, lai kaadu sominju vai zaabaku paariiti uzshuutu, a ja nu krokodiliem beeeeeeeeeeerninji palika, Davai, paraudiet :-D Ziiiiiiiiiloniishus prieksh ilknjiem slaktee, tiiiiiiiiigjeriishus prieksh adinjaam. Galeejos ziemeljos Haaaaaaaaaaskijus inuiiti meedz notiesaat, kad mediibaas neveicas. Mazos roooooooooooooniishus ariiiiii :-DRaudam, raudam, seeras, seeras :-D
Kaada netaisniiba valda uz shiis planeetas :-D
Dziivniekmiiles apdauziitaas, pashas savvaljas dziivnieku tikai zoodaarzaa esat redzeejushas, tachu bleet kaa aitas gan maak. Mediibas dazhaadiem meerkjiem bija, ir un buus. Kaa arii pilns internets ar medniekiem pie trofejaam. Te prese izraava k.ko no mednieku portaala un uzpuuta piili, lai dumjaas, bezsmadzenju komenteetaajas pableej. Meerkjis sasniegts, rakstiem par luuuuuuuuusiishiem gan reitingi, gan komentaari, ha ha.
23.12.2016 20:19 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Dionysus tā nu gan nesaki. Manā pusē arī šādu veidu piekopj un sanāk pat labāk nekā dzinējmedībās. Un man ir jautājums tev ko Jūs ziniet par medībām un kā esiet saistīts ar to?

Senāk, tas ir kad cilvēki bija mednieki, vācēji ?
Mūsdienu medības ir kārtējais cilvēku slinkuma rezultāts - visu izdarīt tā lai vienkāršāk un ātrāk varētu uz kaut ko izšaut.
Kādas gan zināšanas un prasmes ir vajadzīgas medniekam kurš sēž mastā un gaida kad medījums iznāks tam priekšā, pa šāvienam.
Mednieki :-D:-D:-D
23.12.2016 20:21 |

10 gadi
Reitings 309
Dionysus Mēs piekopjam medības uz pieiešanu, gan arī uz iztraucēšanu ja tu saproti ko tas nozīmē.
Tā arī tu neatbildēji uz manu jautājumu- Kāda tev ir bijusi saskare ar medībām? Vai tikai no interneta, nostāstiem vai pats esi piedalījies?
DieKleineHexe++++++
23.12.2016 20:30 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Kaads presei tomeer ir speeks uz bezsmadzenju aitu masaam :-D
Ja fakts tiktu pasniegts taa, ka katru gadu tiek izsniegtas kvotas pleesiigos zveeru mediibaam, lai ierobezhotu to izplatiibu, ka, luuk, te viena kundze ar noshautu luusi un viss. Tad komentaari aprobezhotos ar paljerksteeshanu taadaa filozofiskaa stilaa par mediibu lietderiibu, kaads noteikti iebleetos, ka sievietei mediibaas nav ko dariit u.tml. Nekaada reitinga, nekaadas azhiotaazhas.
Tachu te zhurnaalisti veiksmiigi uzkjeera bildi, pie kuras naivais sievishkjis iekomenteejis, ka luusis sievieshu dzimuma un, ka tur jaunie luuseeni defileeja apkaart. Viss. Tragjeedija. Luushu maaminja, luushi beerninji, sievishkjis slepkava, jaasit, jaaizvaro un kas nu veel tur jaadara, ha ha ha. Reitings, komentaaru simti, aizstaavju un oponentu iesaistiishanaas, no kuraam veel papildus rakstelji uzcepti. Ha-ha-ha. Preemija dereetu tam zhurnaalistam, kursh pirmais sho bildi izraka un pievienoja pateetisku tekstinju, ha ha ha.
Absoluutajam vairaakumam nav ne kritiskos, ne analiitiskos sprieshanas speeju, bleej baraa par katru zhurnaalistikas peerli. Smadzenju potenciaals bleejoshajaam aitaam apmeeram kaa shimpanzeem.
:-D
23.12.2016 20:37 |

Reitings 3551
Dionysus Mēs piekopjam medības uz pieiešanu, gan arī uz iztraucēšanu ja tu saproti ko tas nozīmē.
Tā arī tu neatbildēji uz manu jautājumu- Kāda tev ir bijusi saskare ar medībām? Vai tikai no interneta, nostāstiem vai pats esi piedalījies?

Es neesmu bijis mednieks, jo uzskatu mūsdienu "medības" ir jēla izklaide kur cilvēki gūst baudu pašaudoties mežā, bez liekām pūlēm.
Es es gan esmu trenējies šaušanā, bet tam nav saistība ar medībām.
Tagad "medības" ir vaļasprieks kur nevajag ne īpašas prasmes ne zināšanas. Ja agrāk tas bija jāmācās un jāzina viss par dzīvnieku pēdām, uzvedību, īpašībām un mednieks bez pieredzes bieži varēja palikt tukšā, tad tagad viss ir pakārtots, ka dzīvniekam izredžu izdzīvot nav.
23.12.2016 20:56 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
DieKleineHexe + :-D:-D:-D
23.12.2016 20:59 |

Reitings 56
Kooooo? Kopš kura laika medniekiem nekas nav jāzin? Ja mednieks neko nezinās ātri vien kļūs par kādas mežacūkas vakariņām. Medniekiem ir jāzin daudz lietas, sevišķi kurā daļā ir jāšauj.
23.12.2016 21:03 |

10 gadi
Reitings 309
Dionysus Tā jau es domāju, cilvēks bez zināšanām izsaka aplamas domas:-D Tad redz kādi ir tie lielie medību noliedzēji.
23.12.2016 21:06 |

10 gadi
Reitings 309
Dionysus Nedaudz izglītošu tevi.
Medniekam ir jāzin:
1) Dzīvnieku pēdas un pēdu svaigums(cik sen dzīvnieks gājis);
2)Dzīvnieka dzimums pēc ārējām pazīmēm;
3)Dzīvnieku paradumi un apmešanās vietas dažādos laika apstākļos;
4)Dzīvnieku barošanās paradumi un to ēdienkarte;
5)Dzīvnieku pārošanās, dzemdību un tā teikt pilngadības laiki;
Es tā varētu tev vēl ilgi skaidrot kas jāzin+ vēl ir arī lietas kas jādara medniekam lai palīdzētu dzīvniekiem augt veseliem un spēcīgiem.
Tāpēc es ieteiktu cilvēkiem kas par medībām tikai dzirdējuši medijos labāk nerunāt par to ko nezin, jo Jums nav pamatotu argumentu uz kā balstīt Jūsu viedokli.
23.12.2016 21:12 |

Reitings 3551
Dionysus Tā jau es domāju, cilvēks bez zināšanām izsaka aplamas domas Tad redz kādi ir tie lielie medību noliedzēji.

Mednieki paši sev ir izdomājuši iemeslus ar kuriem viņi ir tik ļoti nepieciešami, savvaļas dzīvnieku populācijas kontrolēšanai. Gribas taču pašaudīties, gribas trofejas un tad jau var izdomāt daudzus "svarīgus" iemeslus.
Kooooo? Kopš kura laika medniekiem nekas nav jāzin? Ja mednieks neko nezinās ātri vien kļūs par kādas mežacūkas vakariņām. Medniekiem ir jāzin daudz lietas, sevišķi kurā daļā ir jāšauj.

Jā protams ka daudz jāzin, meža dzīvnieki to tik vien dara kā uzbrūk cilvekiem :-D
23.12.2016 21:13 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es saprotu, ka dzīvnieku skaits mežos jātur zem kontroles. Ticu, ka zināms % cilvēku, kas nodarbojas ar lopkopību utml., medī cēlu mērķu labā - lai pasargātu savu Gauju, Dzelmi un Muri. Bet mani moka lielas, nepatīkamas aizdomas, ka lielais vairums mednieku nogalina tapēc, ka medību process viņiem sagādā patiku. Attiecīgi, kaut kā negribas sajūsmā plaukšķināt rociņas un just bezgalīgu pateicību.
23.12.2016 21:18 |

Reitings 56
Nuu jā. Uzbrūk jau arí, tas ir kāds jaunums, ka staltbriedis vai mežacūka uzbrūk? Vai péc tavām domām ir tā, ieej mežā skaties o mežacūka, jāiet paglaudít, uķi puķi mežacūciņ? Mežacūka ja ir izbadéjusies vai viņai ir bérni vai aizsargreakcija viņa metas virsū un péc mežacūkas uzbrukuma kaulus nesalasítu. Par staltbriedi vispār nerunāsim. :-D
23.12.2016 21:18 |

Reitings 3551
Nuu jā. Uzbrūk jau arí, tas ir kāds jaunums, ka staltbriedis vai mežacūka uzbrūk? Vai péc tavām domām ir tā, ieej mežā skaties o mežacūka, jāiet paglaudít, uķi puķi mežacūciņ?

Jā tā ir taisnība, katru rudeni kādu sēņotāju meža cūkas gardi noņammā.
23.12.2016 21:21 |

10 gadi
Reitings 309
Dionysus Kā cilvēks kas par medībām nezin neko var izteikt apgalvojumus un domāt ka pārējie ticēs viņam?
Mednieki paši neizdomā kādus medījamo dzīvnieku limitus vajag utt., to visu pēta un analizē zinātnieki. Tā kā atkal viens tavs apgalvojums izrādās aplams.
Iesaku tev pirms par kaut ko ''gudri'' spriest iedziļināties tajā par ko runā, nevis kul tukšus salmus;-)
23.12.2016 21:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits