Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jūsu viedoklis

Reitings 60
Reģ: 04.12.2016
22.12.2016 23:53 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
*ienākošajiem lāčiem
24.12.2016 15:51 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Esmu tikusi līdz 7. lapai, bet gribēju pateikt, ka ļoti, ļoti piekrītu Mincim un Nikam !
.
Tie, kas mani zin, tie zin, cik ļoti es esmu galvā sista ar dzīvnieku žēlošanu un kaķu/zaķu/stirniņu un lapsu mīlēšanu. Es varu apraudāt nobrauktu lapsu, ievainotu sunīti vai kaķīti. Varu pārdzīvot par PETA ievietotajiem video, bet es tur nelienu un neskatos, jo es neesmu tik stipra. BET tajā pat laikā es nupat nopirku kārtējo jaku ar lapsādas apkakli, kas man ir primārais - lai apkakle ir dabīga, nevis mākslīgā. Es ēdu gaļu, lai arī es ļooti mīlu vistas un sivēnus. (vai es varētu nokaut savā kūtī dzīvojošu mīļo vistu? Nē, nekad. Tās manai mammai bija dēļ olām un dzīvoja, līdz nomira dabīgā nāvē).
Īsāk sakot, es nelienu tur, kur nevajag. Un pārējiem iesaku to pašu. Mednieki zina, ko dara un sliktu viņi nedrīkst darīt.
24.12.2016 16:01 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nē, man nav kauns. Ja viņi nav par daudz, tad ar viņiem problēmas nav un izšaut nevajadzētu, ja viņi būtu par daudz, tad es būtu par to, ka viņu skaits ir jāierobežo. Nejau iet runa par konkrētu dzīvnieku, iet runa par pirncipu kāmēc medības vispār kā tādas notiek.
Arī āfrikā ir apdraudētas sugas kuras ļauj officiāli medīt. Tāpēc ka viena izmirstoša zvēra nomedīšana maksā milzīgu naudu, bet tā nauda tiek izmantota lai maksātu darbiniekiem kuri šīs sugas un rezerfātus uzturētu. Viena dzīvnieka nāve, pat ja nav patīkama, tomēr tā var nodarīt ļoti lielu labumu visai sugai. Un to naudu izmanto arī priekš tā lai nodrošinātu dzīvniekiem aizsardzību no malumedniekiem.
24.12.2016 16:01 |

10 gadi
Reitings 10604
Bet kāpēc par dzīvnieka nogalināšanu būtu jālepojas?

Tev to nekad nesaprast!
24.12.2016 16:04 |

10 gadi
Reitings 10604
Mis Take, nu mēs jau varam satraukties par mednieku, kas nogalina lūsi, par polictu, kas ņem kukuli, pa skolotāju, kas ir, piem, nezinu - iesitusi bērnam, par kafejnīcu, kurai ir melnā kase, deputātu mantrausību, par terora aktiem, bet domāt par to, šausmināties ar izcili sekliem vārdiem ir tiešām garlaicīgu un neinteliģentu cilvēku sevis izrādīšana... nu ir malumednieki un...? Lai cilvēki, kas ir to darbs,ar to cīnās, ir arī maluzvejnieki un visādi citādi ļauni cilvēki. Vai nezināji varbūt?
Bet ja jau ir daudz laika, tad jau var bārstit gudrības.
apmēram tāpat kā diskusijās par bērniem bieži viedoklis ir sievietēm bez bērniem... lielākās padomdevējas, lai gan bērns ir tikai draudzenes māsas draudzenei...
Tie bļauri tad varētu kaut ko lietderīgu pa tēmu izdarīt - piem, aiziet uz mežu dzīvnieku pabarot, nevis visur pārkopēt un laikot, un šērot, un komentēt vienu un to pašu!

++++++
24.12.2016 16:09 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Tie, kas mani zin, tie zin, cik ļoti es esmu galvā sista ar dzīvnieku žēlošanu un kaķu/zaķu/stirniņu un lapsu mīlēšanu. Es varu apraudāt nobrauktu lapsu, ievainotu sunīti vai kaķīti. Varu pārdzīvot par PETA ievietotajiem video, bet es tur nelienu un neskatos, jo es neesmu tik stipra. BET tajā pat laikā es nupat nopirku kārtējo jaku ar lapsādas apkakli, kas man ir primārais - lai apkakle ir dabīga, nevis mākslīgā. Es ēdu gaļu, lai arī es ļooti mīlu vistas un sivēnus. (vai es varētu nokaut savā kūtī dzīvojošu mīļo vistu? Nē, nekad. Tās manai mammai bija dēļ olām un dzīvoja, līdz nomira dabīgā nāvē).
Īsāk sakot, es nelienu tur, kur nevajag. Un pārējiem iesaku to pašu. Mednieki zina, ko dara un sliktu viņi nedrīkst darīt.

Īsāk sakot, tu esi divkosīga.
24.12.2016 16:23 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Muahahahaa
Njā, es arī laikam esmu divkosīgs, jo savā laikā bez sirdsapziņas pārmetumiem esmu dūris uz āķa sliekas un dzīvas ēsmas zivtiņas ķerot līdakas, un tai pat laikā raudāju redzot kā laukos nokauj teliņu. (t) Tāpat man ir žēl lūsēnu, bet mierīgi apēstu Bembija karbonādi. Nu traki, ko lai saka... :D
24.12.2016 16:35 |

Reitings 140
Reģ: 03.09.2016
Šitie ir psihiski slimi, kas lepojas, ka nogalina neaizsargātas radības, es viņus pielīdzinu teroristiem.
Aizejiet pamēginiet nomedīt kādu krokodilu vai tīģeri savvaļā . Slabo?
24.12.2016 20:27 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Anakin Skywalker Vai tad medījamie dzīvnieki nav savvaļas dzīvnieki?
Jūsu zināšanai Jūsu nosauktos dzīvniekus nedrīkst medīt ar likumu.
Bet ja jāatbild uz jautājumu tad es varētu arī tādus nomedīt, tikai būtu jāsaprot viņu dzīvošanas paradumi un dienas gaitas.
Man ir jautājums lielajiem dzīvnieku aizstāvjiem, cik dzīvniekus Jūs esiet izglābuši/as? Interesanti zināt būtu.
24.12.2016 21:11 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu nezinu. Ar tiem dzīvniekiem ir tā: kamēr nav tavā pagalmā viss mīļi un jauki. Var teikt ka Latvijas lielais kaķis vai pelēkais neapdraud cilvēku, bet tas ir līdz gadījumam. Tāpat kā bebrs neuzbrūk cilvēkam, līdz Daugavpils gadījumam - tomēr uzbruk ( apstākļu sakritība ). Protams tas ir viens niecīgs gadījums uz fona,bet tas parāda, ka nemaz tas zvērs tik pūkains nav. Kas attiecas uz lūšiem un citiem meža zvēriem: parasti viņi no cilvēka turas pa gabalu, ja vien nedzīvo mežā un tava klātbūtne nav pašsaprotama.
Tā tāda atkāpe.
-
Kas attiecas uz jebkuru dzīvnieku mātīšu madībām, kurām vēl ir maziļi - neatbalstu.
25.12.2016 09:35 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Skatoties uz šo tēmu izskatās, ka no praktiskā skatpunkta vislielākā problēma bija mednieces nespēja apsvērt citu cilvēku reakciju uz savu medījuma publicēšanu. Loģiski, ka vidējam cilvēkam redzot nošautu dzīvnieku māti, lūsi - dzīvnieka tipu, kas tieši neasociējas ar bīstamību, izsauks empātiskas izjūtas, jo īpaši ja netiek saskatīta neizbēgama nepieciešamība veikt šādu darbību. Privātums šeit būtu prātīgākā doma neskatoties uz to cik attaisnojošu iemeslu tam varētu būt.
Niks1, kaut gan no vienas puses izklausās pēc totāla apoloģētisma, neredzu iemeslu kritizēt medību praktiskos aspektus, populācijas kontrole un konkrēto sugu ietekmes mazināšana uz faunu ir nepieciešamība. Bet šis aspekts racionālā cilvēkā nekādā veidā sašutumu neizraisīs. Drīzāk tiek aprunāta tēmas puse, kurā neskatoties uz iespējamiem pozitīvajiem medniecības aspektiem, tie var būt virspusēji iegansti, kur primārā motivācija ir nevis maksimālā rūpība pret faunas labklājību, bet gan savu personīgo alku un adrenalīna trūkuma apmierināšana, kurā tiek iesaistīta dzīvās būtnes nomedīšanas ar iepriekšēju nodomu. Te savukārt rodas jautājums par izvēles brīvību ētiskā kontekstā. Jebkurā gadījumā cilvēka labklājība pārtrumpos dzīvnieka, bet vai tas joprojām var tikt absolūti pieņemts ja parādās brīvi pieejamas alternatīvas vajadzību un vēlmju apmierināšanai ja tas izraisa sāpes vai ciešanas arī zemākas kognīcijas būtnei?
Uzskatu, ka ir krietni lielākas problēmas, kaut vai pārapdzīvotība vai , pa tēmu, globālā lopkopības un gaļas industrija, kas veic masveida dzīvnieku slaktiņu katru dienu, patērējot vairāk resursus per capita nekā tīra lauksaimniecība. Pats ēdu gaļu, bet atzīstu, ka nav laika vai spējas apkarot slinkumu un kontrolēt impulsus, lai uzsāktu vegānisku uzturu. Var tikai gaidīt, kad būs komerciāli pieejama laboratorijās kulturēta gaļa, un pēc pāris gadsimtiem civilizācija varēs atskatīties uz šo kā uz sava veida nepieciešamu barbarismu.
25.12.2016 15:44 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Es varu saprast, ka cilvēkam patīk medības. Pati nekad nepiedalītos, bet saprotu, ka katram savs. Tas nesaprotamais man ir, kāpēc censties dzīvnieku nogalināšanu sava prieka pēc uzdot par kaut ko cēlu, no kā labumu it kā gūst visa sabiedrība. Ņemot vērā medību nevienzīmīgo ētisko pusi, būtu labāk klusiņām mežā piekopuši savu hobiju tā vietā, lai līstu soc tīklos zīmēties. Jo, kas zin, varbūt, nokaitinot sabiedrību ar šādām bildēm un stāstiem, tēze par medību mūžīgumu var izrādīties aplama.
25.12.2016 16:29 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Mednieku salīdzināšana ar autovadītājiem iespārda!:)
It kā visi autovadītāji, ieraugot dzīvnieku uz ceļa, piedotu gāzi un censtos to notriekt! Pēc tam apstājas ceļa malā, atrod beigto dzīvnieku, palūdz kādu citu apstādinātu autovadītāju iemūžināt viņu ar iegūto trofeju un pēc tam, pievienojot bildei sulīgu situācijas aprakstu, augšuplādē facebook.com/sabrauktie.dzīvnieki, lai padižotos.
25.12.2016 16:40 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Neatbalstu. Ne lūsēnu mammas nomedīšanu, ne dižošanos ar to netā.
Ļauns, ļauns cilvēks.
Tādu ir daudz.
25.12.2016 18:21 |

Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Diskusiju nelasīju (nav laika tik daudz lapām), kopumā savvaļas dzīvnieku nogalināšanu sporta pēc neatbalstu, bet šajā gadījumā gan man liekas, ka saceltais tracis ir pilnīgi nejēdzīgs. Galu galā foto tika publicēts specializētā mednieku forumā, nevis kaut kādā māmiņu, veģetāriešu, rokdarbnieku utt. forumā. Ja nepatīk medības, nelien mednieku forumā. Es nelienu forumos, kas mani neinteresē vai pat ir par tēmām, ko neatbalstu, nevelku ārā publicētos postus un par to publiski nešokējos. Lūk, tas man liekas stulbi.
Es saprastu sacelto traci, ja sieviete ar to lūsi plātītos pa visu internetu, bet viņa to publicēja speciālā mednieku forumā. Gan jau tur ne tādas bildes un posti vien ir. Skatīties neiešu, neinteresē.
25.12.2016 19:24 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
Bilde bija fb.
Mednieku portālā izlasīju, ka tas portāls savienots ar fb.
25.12.2016 23:07 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Tagad medniekiem.lv portālā notiek #atbalstamGunitu akcija, kur citi mednieki izliek trofeju attēlus. Ar mazliet provocējošiem tekstiem.
26.12.2016 13:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits