Jūsu viedoklis

Reitings 60
Reģ: 04.12.2016
22.12.2016 23:53 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Es saprotu, ka dzīvnieku skaits mežos jātur zem kontroles. Ticu, ka zināms % cilvēku, kas nodarbojas ar lopkopību utml., medī cēlu mērķu labā - lai pasargātu savu Gauju, Dzelmi un Muri. Bet mani moka lielas, nepatīkamas aizdomas, ka lielais vairums mednieku nogalina tapēc, ka medību process viņiem sagādā patiku. Attiecīgi, kaut kā negribas sajūsmā plaukšķināt rociņas un just bezgalīgu pateicību.

Es uzskatu un tam arī ticu ka tieši lielākā daļa mednieku rūpējas par medību saimniecību. Mazākumā ir tie kas tiešām iet prieka pēc nogalināt.
23.12.2016 21:25 |

Reitings 56
Un ne tikai iet runa par mežacūkām. Medniekam ir jāzin kurš mežā ir bístamais gals, jāzin no kāda leņķa šaut un kurā orgānā lai mežacūka būtu beigta. Mana drauga tévs nepareizi iešāva un péc tam dabūja mukt no mežacūkas.
23.12.2016 21:26 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
DieKleineHexe, tev shoménes smagas méneshreizes? tavs pirmais komentárs in vnk WOW :D:D:D laikam traki.... :D:D:D
es atbalstu medíbas, dzívnieku skaita ierobezhoshanu utml lietas. esmu labos draugos ar medniekiem, édu galju, esmu vides zinátnes speciáliste, zinu, ko ká un kas dabá notiek. bet - neatbalstu dizhoshanos ar trofejám, ar mazulju atstáshanu bada návei (jús varat bljaut, ka jau lieli, bet jús to tieshám nevarat zinát, visas lúsenes nedzemdé viená datumá!), un ljoti iespéjams, mazie lúséni mirs bada návé. esmu PAR pareizám medíbám - shauj mazáko! ja noshauj máti, bérnus, ja ir mazinji , diemzél, bet arí jánoshauj. un NAV jálepojas ar lúshu mátes bildém internetá piebilstot, ka bérni atstáti nomirshanai ''dabígá návé''
neétiski un neglíti!
23.12.2016 21:33 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Mednieki paši sev ir izdomājuši iemeslus ar kuriem viņi ir tik ļoti nepieciešami, savvaļas dzīvnieku populācijas kontrolēšanai. Gribas taču pašaudīties, gribas trofejas un tad jau var izdomāt daudzus "svarīgus" iemeslus.
23.12.2016 21:38 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Gribēju Dionysus teiktajam salikt ++++
23.12.2016 21:40 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mednieki paši neizdomā kādus medījamo dzīvnieku limitus vajag utt., to visu pēta un analizē zinātnieki. Tā kā atkal viens tavs apgalvojums izrādās aplams.

Zinātnieki :-D
Dionysus Kā cilvēks kas par medībām nezin neko var izteikt apgalvojumus un domāt ka pārējie ticēs viņam?

Kas ir medību lielie noslēpumi ? Vai tik nav masonu statūtos kaut kas par to rakstīts.
Galvenais ka mednieki tic pasi sev, ka viņu "smagais darbs" ir ļoti nepieciešams.
23.12.2016 21:43 |

Reitings 3551
Mana drauga tévs nepareizi iešāva un péc tam dabūja mukt no mežacūkas.

Kādreiz arī medījums var uzvarēt...
Un tas ir tikai taisnīgi. Viens izklaidējās, otrs cīnās par savu dzīvību.
23.12.2016 21:45 |

10 gadi
Reitings 309
DionysusJa godīgi žēl man tevis. Es redzu tu tiešām centies kaut ko prātīgu pa medībām pateikt, bet tu izgāzies;-)
Kas ir medību lielie noslēpumi ? Vai tik nav masonu statūtos kaut kas par to rakstīts.
Galvenais ka mednieki tic pasi sev, ka viņu "smagais darbs" ir ļoti nepieciešams.

Tiešām tu neesi tik apķērīgs ka tu neapjēdz par ko tu vispār runā???? Kā tu kas vispār neko nezin par medībām var izteikt kaut ko ka medības vajag vai nevajag? Ja cilvēks nesaprot no kādas nozares neko tad tā arī notiek ka visi lielie ''zinātāji" tikai bļauj vienu lietu , bet pamatotu argumentu viņiem nav.
Šādu cilvēku dēļ tagad varēsim sarkanajā grāmatā ierakstīt medņus. Paldies par putnu draugu atbalstu viņu iznīcībā.
Mednieki sen jau kā neveic dzīvnieku uzskaiti.
Šeit ir vides zinātnes speciāliste un arī atbalsta medības. Šādas profesijas cilvēki tieši nodarbojas ar limitēšanas lietām tā kā tam visam ir savs zinātnisks pamats.
23.12.2016 21:54 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Neatbalstu medības un nekad neesmu sapratusi cilvēkus, kas labprātīgi dodas atņemt kādam citam dzīvību, jūtoties varenam aiz sava ieroča. Nav ne jausmas, kas notiek viņu galvās un negribu pat zināt.
23.12.2016 21:54 |

Reitings 56
Es nesaprotu. Visi ēdam vistas. Cūkas. Audzējam, nokaujam un apēdam. Tas ari taču ir vardarbigi un cietsirdīgi jo vistai vai cūkai tiek atņemta dzīvība. Vai nav traģiski? :-D
23.12.2016 22:00 |

10 gadi
Reitings 309
golden_girl Smieklīgākais ir tas ka ja savvaļas zvēri ienāk pilsētā un sāk pat apdraudēt cilvēkus tad visi bļauj ka tā nevar un ceļ paniku.:-D
Ja jau gribam tik dabai draudzīgi dzīvot tad mums jābeidz nodarboties ar lauksaimniecību, nedrīkstam būvēt ceļus, jājauc nost hidroelektro stacijas utt. Un jāatgriežas akmens laikmetā un tad gan mēs būsim visi vienoti ar dabu un visi būs apmierināti.
Dažreiz liekas cik stulba sāk palikt sabiedrība(t)
23.12.2016 22:06 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Toties 40+ buciņi ir pateicīgi, ka nenonāks šim lūsim vēderā vai arī azarta pēc nenokodīs.
23.12.2016 22:06 |

Reitings 3551
DionysusJa godīgi žēl man tevis. Es redzu tu tiešām centies kaut ko prātīgu pa medībām pateikt, bet tu izgāzies

Žel ir cilvēku kuri savas izklaides mēģina attaisnot ar "zinātniskiem pamatojumiem"
Trofejas, ragi, izbāzeņi, kažokādas, kāds gaļas klucis un pašlepnums par "labo šāvienu" ir viss ar ko mednieki var lepoties.
Pārējais ir tikai attaisnojumi.
Visa pārējā "zinātniskā darbība" ar medīšanu ir novedusi pie tā ka daudzas sugas Eiropā ir pilnīgi izzudušas.
23.12.2016 22:10 |

Reitings 56
Niks1, akmens laikmetā tak arī cilvēki medīja lai izdzīvotu. Tas tak ir vardarbīgi un neētiski. Drīzāk vajadzētu lidot uz mēnesi un grauzt akmeņus. :D
Heh, ienāca prātā akentdote, nez veģetāriešiem sariešas mutē siekalas pļaujot zāli? :D
23.12.2016 22:13 |

10 gadi
Reitings 309
Dionysus Tik pat labi par to sugu izzušanu es varu vainot industrializāciju, intensīvu lauksaimniecību, mājdzīvnieku turēšanu, klimata izmaiņas.
Mednieks ir ieinteresēts par sugas pastāvēšanu, jo visas sugas ir savā ziņā saistītas. Atliek vienai sarukt vai izzust un tas viss smagi iespaido pārējo dzīvnieku populācijas dzīvotspējas.
Nekompetents cilvēks runā par to ko nezin un nesaprot tā ir liela problēma mūsdienās.
23.12.2016 22:15 |

10 gadi
Reitings 309
golden_girl- Nu jā nav vairs cilvēkam iespēju dzīvot dabai draudzīgi:D
Cilvēkiem sāk palikt garlaicīgi savās dzīvēs tāpēc jau izdomā kaut kādas stulbības par kurām cepties lai interesantāka dzīve.
23.12.2016 22:22 |

Reitings 56
Niks1, problēma ir tur ka mūsdienīgie cilvēki auguši pilsētās, kur viss ir gatavs veikalos. Pareizi te rakstīja, ka daudzi domā ka gaļa rodas veikalu plauktos un piens pakās.
Pilsētnieki, kuri dzimuši un auguši pilsētā un nepazīst lauku dzīvi ir tādi indivīdi. Es nevienu nenosodu, esmu augusi Rīgā bet mana īstā vieta ir laukos, kur ir mežs, brīvība un nav burzmas.
23.12.2016 22:24 |

Reitings 3551
Mednieks ir ieinteresēts par sugas pastāvēšanu, jo visas sugas ir savā ziņā saistītas. Atliek vienai sarukt vai izzust un tas viss smagi iespaido pārējo dzīvnieku populācijas dzīvotspējas.
Nekompetents cilvēks runā par to ko nezin un nesaprot tā ir liela problēma mūsdienās.

Ja izdotos izveidot situāciju ka savvaļas dzīvnieki paši varētu uzturēt līdzsvaru un nevajadzētu cilvēku iejaukšanos, ko darītu mednieku biedrības ? Likvidētos ?
Nē, tās izdomātu iemeslu lai atkal sāktu regulēt dzīvnieku skaitu un parādītu sevi kā nepieciešamu organizāciju.
23.12.2016 22:25 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Te nopietni kādam ir žēl stirnu, vai mežacūku ko nošauj pārtikai? :-O
Līdaku, ko noķer ezerā cepšanai arī žēlojat? (t)
23.12.2016 22:40 |

10 gadi
Reitings 309
Ja izdotos izveidot situāciju ka savvaļas dzīvnieki paši varētu uzturēt līdzsvaru un nevajadzētu cilvēku iejaukšanos, ko darītu mednieku biedrības ? Likvidētos ?
Nē, tās izdomātu iemeslu lai atkal sāktu regulēt dzīvnieku skaitu un parādītu sevi kā nepieciešamu organizāciju.

Un kā tu domā kā to varētu izveidot?? Apturēt cilvēces progresu un lielākajam pārsvaram cilvēces nomirt bada nāvē jo nemācēs sagādāt pārtiku, jo zina ka piens un gaļa aug tikai veikala plauktos??
Cilvēks jau ir tik tālu iejaucies dabas norisēs ka tā nav normāli spējīga atjaunot dabisko līdzsvaru.
golden_girl Jā tā nu ir problēma. Viņi tikai redz pasauli caur tv vai datoru ekrāniem un barojas ar medīju saturu kas lielākoties daudzos jautājumos ir nepareizs. Bet kā saka izdzīvo stiprākais un gudrākais un šajā jautājumā jau es zinu atbildi:-D
23.12.2016 22:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits