Man ir šī pati problēma - jau vismaz 10 gadus.
Pamatā raustu matus stresa brīžos - piemēram, darbā - lielāks stress - vairāk izrautu matu.
Sākumā meklēju rupjākos un ar tādu negludu struktūru - tā kā čirkainos. Tagad stiprāk raustu mazas šķipsniņas, liela daļa paliek pirkstos. Papildus man mati paši krīt ārā un jaunie matiņi ir tievi, vārgi. Nezinu, kā cīnīties ar to, man ir dažas vietas, kur mati ir ļoti plāni. No tumšiem matiem pārgāju uz gaišiem, mati izskatās vairāk un nespīd galvas āda tik traki caur matiem. Tiko izmazgāti un pareizi saķemmēti mati izskatās normāli, bet otrajā dienā jau ir pieplakuši.
:-(
Cik atceros sevi, esmu vienmēr sevi plūkājusi - bērnībā grauzu ienadžus, tad spaidīju pumpiņas uz rokām. Kopš agriem pusaudžu gadiem plēšu matus, dažreiz pārbraucu ar pirkstiem un uzacīm. Matiņi nāk ārā viegli, bet, gan jau tie augtu stiprāki, ja es nopietni samazinātu stresu savā dzīvē, vairāk gulētu un ēstu veselīgāk. Pie ārsta neesmu gājusi, bet esmu vairākas reizes nopietni apņēmusies kontrolēt sevi un pārtraukt tā darīt. Pagaidām, bez rezultātiem.