Zsvētku svinēšana vai nesvinēšana ar otrajām pusītēm

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Situācija ir šāda. Esmu kopā ar 30 gadīgu vīrieti jau pusgadu. Biju šokā, kad uzzināju, ka viņš plāno svinēt zsvētkus ar savu ģimeni bez manis. Bija piedāvāts kompromiss, aizbraukt pie manējiem uz pusdienām un pēc tam laist viņu svinēt zsvētku vakaru ar savu ģimeni. Pat piekāpos un nestrīdējos, nepieminēju faktu, ka mani vispār neaicina, kaut ar viņa ģimeni esam redzējušies tiešām daudzas reizes. Viss ko es lūdzu ir 2-3h pa dienu, pat ne vakarā, lai atbrauc uz svētku pusdienām. Vai šī situācija ir normāla??? Man ir tāds liels WTF. Man likās, ka zsvētkus svin ģimenes lokā AR otrajām pusītēm. Man liekas, ka ja ir kopā jau kādu laiku un plāno arī turpmāk būt kopā, tad ir jāpieņem otru savā ģimenē. Mani vecāki ir izbrīnīti, visu mūžu kad man ir bijis draugs, vienmēr svinējām kopā un arī šogad ļoti gaidīja, ka būšu ar draugu.
14.12.2016 13:47 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Nedaudz palasīju pēdējos komentārus. Es laikam nebūtu tādās attiecībās, kur mani neuztver, kā topošu ģimenes locekli. Esmu pārsteigta, ka meitenes te min, ka Ziemassvētki ir ģimenes svētki un tas ir tikai normāli, ka neesat kopā ar savu otro pusīti. Vai tad jūs savu mīļoto neuztverat, kā vismaz topošo ģimenes locekli? :-O
Un tad vēl žēl par dažiem komentāriem, ka Ziemassvētki neko nenozīmē, nu skumji, ka citiem nav svarīga tā ģimenes kopā būšana, tas mīļums, ko izstaro Ziemassvētku vakars, ka to redz tikai kā ēšanu un dzeršanu. Es nekad tā neesmu to visu izjutusi, paldies laikam maniem vecākiem, par tradīcijām, par to mīlestību un mirdzumu acīs katrus Ziemassvētkus. To pašu nodošu arī saviem bērniem un ceru, ka arī viņiem šie svētki asociēsies ar ko vairāk par ēšanu un TV skatīšanos.
16.12.2016 11:05 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Tās, kuras uzskata, ka Zsv jāpavada ar ģimeni (domājat ar to ģimeni, ar ko tu esi uzaudzis bērnībā), tad jautājums, vai jūsu vecāki arī tā dara? Ziemassvētku vakarā jūsu mamma brauc pie saviem vecākiem, proti, jūsu vecvecākiem, un tētis brauc pie saviem? :-D
16.12.2016 11:31 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tās, kuras uzskata, ka Zsv jāpavada ar ģimeni (domājat ar to ģimeni, ar ko tu esi uzaudzis bērnībā), tad jautājums, vai jūsu vecāki arī tā dara?
Mani vecāki dzīvoja kopā ar vecvecākiem.. tā kā.. tālu nebija jābrauc :D
16.12.2016 11:38 |

10 gadi
Reitings 1319
Reģ: 30.06.2013
Tās, kuras uzskata, ka Zsv jāpavada ar ģimeni (domājat ar to ģimeni, ar ko tu esi uzaudzis bērnībā), tad jautājums, vai jūsu vecāki arī tā dara

Nē, vecvecāki brauc pie mums. :D tas ir - pie saviem bērniem un mazbērniem :D
16.12.2016 11:49 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Un kā tad bus tad kad pašiem būs bērni vai būsiet precēti?
Svinèsiet trijatā un pēkšņi "vecā" ģimene nebus svarīga? Vai arī dalīsiet bērnu un katrs vienalga pie savas ģimenes? Un vai tas zīmogs uz kkāda papīra maina uzreiz visu un tad pēkšņi var svinēt arī kopā?
Protams var nesvinēt kopā ja abi tà ar mieru, bet tie argumenti gan ir dīvaini.. "ģimenes svētki" utt.
Un 30 gadīgs vīrietis kas dzīvo pie vecākiem un kategoriski atsakas svinet svētkus citur vai kopā...nu wtf.. :D
16.12.2016 12:05 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Man Ziemassvētki ir mīļākie svētki, bet tāpat uzskatu, ka tas nav iemesls milzīgiem pārdzīvojumiem. Ir tik daudz krietni nozīmīgākas lietas par ko cīnīties un pārdzīvot.
Kā jau minēju es vairs pat neatceros, ko darījām pirmajos kopīgajos Ziemassvētkos, lai arī jau tai brīdī bijām kopā pusgadu un vīrs tika uztverts kā topošais ğimenes loceklis.
Tas būtu diezgan muļķīgi apšaubīt laimīgas attiecības dēļ vienas dienas? Man gluži vienkārši ir nesaprotama tik milzīga nozīmes piesķiršana vienai dienai.
Tagad, kad mums ir bērni es pārdzīvotu par nebūšanu kopā, bet nu tagad arī tas nekad nenotiktu, ja vien nebūtu kādi ārkārtīgi ekstremāli apstākļi.
16.12.2016 12:15 |

Reitings 120
Reģ: 26.09.2016
Visās attiecībās esam Ziemassvētkos braukuši gan pie maniem, gan pie drauga vecākiem. Man besī mana tagadējā drauga ģimene, bet nu tpt vismaz jāaizbrauc ir.. Vai tas man sagādās prieku? Nē. Vai es to labprāt nedarītu? Jā. Bet mūsu attiecībās kaut kā uztveram sevi par vienu veselu un ja brauc viņš, braucu es, ja es atsakos braukt, tad arī viņš nebrauc. Tad nu... pienākums vnk un tā, nevarētu, neskatoties uz visu, svinēt atsevišķi. Beigās izlēmu, ka 24ajā no rīta brauksim pie maniem vecākiem, vakaru pavadīsim divatā pie sevis mājās un 25ajā aizbrauksim pie viņa vecākiem.. tāpat ne uz ilgu. Pat neapsvērām variantu svinēt atsevišķi un man tas neliekas ok.
16.12.2016 12:17 |

Reitings 73
Reģ: 04.01.2016
Šogad ļoti gribas svinēt atsevišķi. :(
16.12.2016 12:52 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Esmu attiecībās 8os gadu, un mēs katrus ZS svinam katrs pie savas ģimenes. Kāpēc tā? Tāpēc, ka man šie svētki jau no mazotnes ģimenē svinēti ar konkrētām tradīcijām utt. un tie ir vieni no maniem mīļākajiem svētkiem. Viņam savukārt no ģimenes ir tikai mamma, kuru negrib atstāt vienu ZS vakarā. Viņa mamma pie manējiem braukt negrib, es savukārt nevēlos iemainīt visus savus pierastās ZS tradīcijas un jaukumu pret vienkāršu vakariņu ēšanu un viss. Egoistiski var būt, bet tā nu tas ir.
Kad tas mainīsies? Domāju, ka tad, kad būs bērni, tad mēģināšu svinēšanu noorganizēt pie mums un lai visi sapulcējas pie mums, varbūt tad arī viņa mammai būs cita attieksme. Līdz ar to nesaprotu šumēšanos par to, kas tiek un kas netiek uzskatīts par ģimeni. Katram ir citādāk un tas tā ir konkrētu iemeslu pēc un nav labs tikai viens vai otrs variants. Un kā jau meitenes te raksta, ZS ir 3dienas, ja labi grib var paspēt apciemot visus.
16.12.2016 12:54 |

Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Pilnīgi pievienojos zoomzoomzoom viedoklim. Esam kopā 4 gadus, tūlīt precēsimies, bet vienmēr svinam Zsv atsevišķi un domāju, ka tas tā turpināsies līdz mums piedzims bērni. Mana ģimene ir Latvijā, viņa ģimene citā ES valstī, paši dzīvojam 3. valstī, tā kā svinēšanu apvienot būtu ļoti grūti. Es nespētu izbaudīt Zsv pie topošā vīra kuplās ģimenes, zinot ka mana mamma ir viena mājās Latvijā. Mūsu svētki turklāt ir Jaunais gads, ko vienmēr sagaidām kopā kādā ceļojumā. (l)
Un tās, kurām pastāv tikai 2 varianti: Zsv kopā vai piegulētāju attiecības, nu nopietni, riktīgi apdaudzījušās pret tām Die Kleine Hekse aprakstītajām latiņām. Bet DKH šoreiz pilnīga taisnība par autores attiecībām, he's just no so much in to you. :-(
16.12.2016 13:07 |

Reitings 1143
Pag, Martha? Tu tikko izklastīji viedokli, ka nav tik principiāli, tad kāpēc tomēr raksti he's just no so much in to you?
17.12.2016 00:08 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Jēziņ, vēl šitā tēma te maļās. :D
17.12.2016 00:13 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Svinam kopā ar abu mammām un māsām.Pie viņa tēva braucam atsevišķi.Katrā ģimenē sava kārtība.Viens - izrunāties,ja puisis nemaina savas domas,tad pieņemt jauno kārtību.Katrā mājā un ģimenē sava kārtība.
Kopš esam kopā mums tā kārtība ir mainījusies uz to,ka tomēr dāvinam dāvanas.Vismaz vienu lielu,bet visiem.Bērni tiek skaitīti atsevišķi.
17.12.2016 16:35 |

Reitings 227
Reģ: 26.09.2011
Tas ir tikai pusgads. Un viņš nav pārliecināts vēl par Jūsu attiecību nopietnību, tas ir normāli, ka grib pie savas ģimenes svinēt.
18.12.2016 18:52 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
Tās, kuras uzskata, ka Zsv jāpavada ar ģimeni (domājat ar to ģimeni, ar ko tu esi uzaudzis bērnībā), tad jautājums, vai jūsu vecāki arī tā dara?

Līdz pat pēdējai viņu stundiņai brauca... Tā bija ģimenes tradīcija, ka 25.12. ik gadu līdz pat dažiem gadiem atpakaļ sabraucām pie vecmāmiņas un vectētiņa uz Ziemassvētku pusdienām. Tā ir liela laime, ka ir ģimene, pie kuras aizbraukt, vai kura var atbraukt ciemos, un ka šos svētkus var nosvinēt ar ģimenisku kopābūšanu. Kad vecvecāki aizgāja, 24. biju pie mammas ciemos, 25. pie tēta, 26.pie drauga//tagad jau vīra ģimenes. Nu jau vairs tikai palikusi kopābūšana ar manu mammīti un vīra puses ģimenes apciemojumi.
Sviniet un baudiet, ka Jums ir, ar ko svinēt.
19.12.2016 01:29 |

Reitings 420
par autores situāciju: manā ieskatā, tas ir viņa signāls, ka attiecības nav nopietnas no viņa puses. Tā ir Tava izvēle, vai un kā rīkoties tālāk, bet ar varu nopietnu attieksmi neuzspiedīsi.
19.12.2016 01:31 |

Reitings 1143
Adaa, viņš piedāvāja 25.12. svinēt kopā ar manējiem. Vnk man nav tā kā daudziem šeit - priekš manis zsvētki ir 1 dienu.
Atrisināts, bet gribēju vēl paskaidrot :D
19.12.2016 09:31 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Šī ir tā tēma, kad "cik cilvēku, tik viedokļu" :)
19.12.2016 09:45 |

Reitings 420
tad, iespējams, ir jāpielāgojas arī Tev
19.12.2016 10:42 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Z-svētki arī ir 25. 12. - lūk, tev viena diena :D Jo 24.12 tikai vakarā ir svētku priekšvakars, bet pa dienu jāgavē.
19.12.2016 11:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits