Zsvētku svinēšana vai nesvinēšana ar otrajām pusītēm

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Situācija ir šāda. Esmu kopā ar 30 gadīgu vīrieti jau pusgadu. Biju šokā, kad uzzināju, ka viņš plāno svinēt zsvētkus ar savu ģimeni bez manis. Bija piedāvāts kompromiss, aizbraukt pie manējiem uz pusdienām un pēc tam laist viņu svinēt zsvētku vakaru ar savu ģimeni. Pat piekāpos un nestrīdējos, nepieminēju faktu, ka mani vispār neaicina, kaut ar viņa ģimeni esam redzējušies tiešām daudzas reizes. Viss ko es lūdzu ir 2-3h pa dienu, pat ne vakarā, lai atbrauc uz svētku pusdienām. Vai šī situācija ir normāla??? Man ir tāds liels WTF. Man likās, ka zsvētkus svin ģimenes lokā AR otrajām pusītēm. Man liekas, ka ja ir kopā jau kādu laiku un plāno arī turpmāk būt kopā, tad ir jāpieņem otru savā ģimenē. Mani vecāki ir izbrīnīti, visu mūžu kad man ir bijis draugs, vienmēr svinējām kopā un arī šogad ļoti gaidīja, ka būšu ar draugu.
14.12.2016 13:47 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Nē, nu, nopietni. Sēžu un domāju, ka vai tad no maniem diviem, manuprāt, nevainīgajiem teikumiem var uzcept tādu drāmu :-D Man personīgi Ziemassvētki ir ģimenes tradīcija, bet tradīcijas man nepatīk.
15.12.2016 00:47 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Personīgi man Ziemassvētki ir visnenozīmīgākie gada svētki, daudz svarīgāks ir Jaunais gads un nezinu, mana dzimšanas diena, bet.... es ar vīrieti esmu kopā 2,5 gadus, es nespēju iztēloties, ka kādus svētkus varētu svinēt bez viņa. Domāju, viņam ir līdzīgi. Var piekāpties, svinēt pie vieniem vai otriem radiem, pie maniem vai pie viņa draugiem, tikai divatā - mājās vai restorānā, ceļojumā, viesnīcā, vienalga, bet mēs svinam kopā. Kāda tad jēga būt kopā? Tās ir nopietnas attiecības vai friends with benefits? Ja gribas atpūsties vienam no otra, tam ir domātas parastas nedēļas nogales; viņš kempingo ar saviem klasesbiedriem, es vīnoju ar savām kaķu tantēm, un visi laimīgi.
15.12.2016 01:30 |

Reitings 163
Reģ: 24.06.2015
Man arī līdzīga "problēma". Šie būs jau 5 Ziemassvētki kopš esam kopā, līdz šim esam svinējuši katrs ar savējiem. Šogad gribētos beidzot kopā, bet tad skaidrs, ka pie drauga vecākiem, jo viņiem vienmēr baigais pasākums, bet manējie parasti vnk `atsēž`. Bet savējos reti satieku, un viņi tak apvainosies, ka nesvinu ar viņiem, īpaši jau mazais brālis :-D žēl jau arī viņus, bez manis tas vakars viņiem būs vēl garlaicīgāks. Nezinu, ko darīt... tāds kā pienākums pret viņiem ir.
15.12.2016 01:55 |

Reitings 1143
Kalme, tad kāpēc neaizbraukt pie tavējiem uz svētku pusdienām un vakarā pie tava drauga? Žēl, ka 5 gadu laikā esat tikai draugi, cik sapratu. Arī ir bijusi līdzīga pieredze :D
15.12.2016 11:00 |

Reitings 198
Reģ: 12.04.2016
Kalme, un ja tavējos uzaicināt uz tusiņu pie drauga vecākiem? 5 gadi pietiekams laiks, lai iepazītos, ja tas nav izdarīts, vai arī vnk kopā tusēties vecākiem.:-)
15.12.2016 11:08 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Oi, es nevaru, cik briizhiem sievietes ir, atvainojos, stulbas. Es varu apzveereet, ka nekad nevienaa viirieshu forumaa taada teema neuzpeldeetu. Vispaar neviens viirietis no Ziemassveetku svineeshanas nekaadu draamu netaisiitu. Vareetu domaat, ka bez taa viiriesha blakus planeeta paarstaas griezties.
Te driizaak vajadzeetu uztraukties par to, ka vins nekaadu iniciatiivu kopdziivei neizraada. Nekaada lielaa miila, no kuras taurenji griezhas veederaa, diemzheel neesi.
Un visdriizaak tie ir tieshi puisha vecaaki, kuri nav izraadiijushi nekaadu veelmi Tevi redzeet savas gjimenes Ziemassveetku pasaakumaa. Ja vecie buutu pusim pazinjojushi, ka draudzene ir laipni gaidiita pie vecaaku Ziemassveetku galda, kaut kaa neticu, ka shis spiitiigi breektu pretii, ka draudzeni nenjems :-D
Un vispaar, vai tad vins Tev ir muuzhiigo miilu zveereejis un par savas dziives sievieti saucis? Ja nav, tad velti te cepies. Tu vari savaa praataa uzstaadiit, kaadas vien gribi latinjas - Ziemassveetki kopaa, gredzens peec gada, baltais paltraks peec 2 gadiem, beerns pees 3 gadiem utt. Ja vinjam pasham nekaadas veelmes peec taa nebuus, Tu vareesi dauziit galvu pret savaam uzstaadiitajaam latinjaam, cik vien veelies.
Atslaabsti, daargaa autore, dodies pie saviem vecaakiem, shis lai dodas pie saviem. Peedeejais viirietis uz zemeslodes? Nebuus shis, buus cits. Savu ideaalo scenaariju vari sacereet tikai pati sev nevis pashrociigi iekljaut otru savaa ideaalajaa scenaarijaa un tad aizvainoti breekt, ka shis nespeelee liidzi.
15.12.2016 11:44 |

Reitings 1143
Palielam hexei jāpiekrīt šoreiz :D
15.12.2016 12:08 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Dzila
Interesants viedokis paspideja. Izradas tas esot izniekots laiks ja attiecibas pavadits pus gads, bet vel nezin, cik nopietni tas bus.
Tas ir maz, loti maz, tikai pec pirmo taurinu apspragsanas, viens otru sak redzet istaja gaismaa. Tas ta telaini izsakoties.
Es esmu jaunas attiecibas gadu un joprojam ik pa bridim kas jauna paradas, dazreiz ne taja pozitivakaja nozime. Bet doma jau tad viena, ka viss ir nopietni. Ieprieksejas attiecibas biju 11 gadus, un tikai pec 5, 6 gadiem man saka rasties sajuta, ka es to otru pazistu.
15.12.2016 13:47 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Beibe Marta,
Manā uztverē būtu izniekots laiks, ja es attiecībām pieietu nopietni, bet otra puse tajā pašā laikā sēdētu un domātu: "Ne, nez, es vēl paskatīšos un padomāšu, varbūt kaut kas labāks vēl pagadās, bet kamēr nekā labāka nav, padzīvošu ar šo pašu." Attiecīgi tad otrā puse attiecībās neieguldās par visiem 100%.
Ja abas puses domā nopietni, bet tomēr pēc pusgada viss pajūk, nē, tad tas nebija izniekots laiks.
Tā bija mana doma, ne par pusgadiem vai gadiem ,bet par attiecību kvalitāti kā tādu.
15.12.2016 15:00 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
es vienmēr aicinu draugu uz ziemassvētkiem, vienalga, esam kopā 3 mēnešus vai 3 gadus. mani vecāki arī saprot, ka tiekos ar vīriešiem un ne vienmēr tas būs stāsts ar laimīgām beigām mūža garumā, bet viņš ir tas cilvēks, kas man ir blakus un ir svarīgs tajā mirklī, tad kāpēc nesvinēt kopā ar viņu.
15.12.2016 15:06 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
diskusijas iespaidā padalīšos ar savu pieredzi - mēs sagājām novembrī, pirmajā vīkendā tiku iepazīstināta ar viņa vecākiem, pēc 2 ned sākām dzīvot kopā :-D nu loģiski, ka z-svētkus svinējām pie viņa vecākiem. viņi mums jau par bēbjiem prasīja vai neplānojam, tik ļoti laikam iepatikos :-D tagad atceroties šo un atgādinot par tiem ātrajiem tempiem draugam, viņš vienmēr nosaka - nu a ko, negribēju neko vilkt garumā ar tevi (s)
ar savu mammu gan viņu iepazīstināju tikai pēc gada kopdzīves :-D:-D:-D viņš bija arī pirmais draugs, kuru iepazīstināju ar savu māti, lai gan pirms tam ir bijušas vairākas attiecības :-)
15.12.2016 15:15 |

Reitings 44
Reģ: 09.07.2012
Sveikas meitenes, vai Jūs būtu tik mīļas un palīdzētu man, ziedojot pāris minūtes sava laika, lai aizpildītu nelielu anketu: https://www.surveymonkey.com/r/GR8YW53
15.12.2016 15:54 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Mana ğimene ir šadi, zinu ka drauga matei tas nepatik, bet man vienalga. Ziemassvetku vakars ir majas jaunveidota ğimene. Pirmos Ziemassvetkos abi pie vienas ğimenes otrajos abi pie otra ğimenes. Un ta jau 6 gadus.
15.12.2016 16:08 |

Reitings 1143
lenk, jūs esat precējušies?
15.12.2016 16:14 |

10 gadi
Reitings 885
Reģ: 21.11.2009
Mēs Ziemassvētkus svinējām kopā ar abām ģimenēm pēc divu mēnešu kopā būšanas (no kurām 4 nedēļas vīrs bija komandējumā). Tie Ziemassvētki man atmiņā ir palikuši ļoti mīļi - Z-svētku vakarā bijām pie vīra ģimenes, pirmajos Z-svētkos vakariņas pie manas ģimenes. Jāpiebilst, ka, lai pabūtu kopā ar abām ģimenēm, nācās mērot daudz km ar auto - vīra ģimene no manējās dzīvo 300 km attālumā. Bet mēs to dabūjām gatavu un bija forši. Jāpiebilst, ja divas dienas pēc pazīšanās jau zināju, ka būsim kopā uz palikšanu.
15.12.2016 16:14 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
lenk, jūs esat precējušies?

ja tas bija domāts man, tad nē, neesam, lai gan plānos ir :-) primāri mums bija sakrāt naudiņu dzīvokļa pirmajai iegādei, nevis kāzām, tas nu ir izdarīts, lai gan tagad krājam jaunai mašīnai :-D aij, mēs materiālisti kaut kādi. Bet domāju tuvākajos gados noteikti, viņa vecāki mums ir gatavi uzsaukt kāzas :-) bet es tāpat ar to nesteidzos :-)
Domāju, ja uzspiestu, ka gribu kāzas, noteikti jau būtu ar gredzenu rokā, bet man tas nav primārais un vīrietis to respektē.
15.12.2016 16:21 |

10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
Kopš sagājām kopā Ziemassvētkus svinam kopā, pat ja man kādreiz ir jāpastrādā, draugs gaida mājās un nebrauc prom. Atsevišķi būt svētkos nepiekristu, man tas šķistu aizvainojoši. Ja laiks un apstākļi atļauj, tad Ziemassvētku - Jaunā gada starpposmā vai pašos svētkos apciemojam abu pušu radus. Varbūt viņš vienkārši ir pa slinku, lai kaut ko darītu viens, bet jebkurā gadījumā viņa mammai noteikti šķistu dīvaini, ka neesam kopā, tāpēc pie mammas viņš viens tāpat nebrauktu. Patīkami. (l):-D
15.12.2016 16:23 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Būs krietni vieglāk dzīvot ja iemācīsies 1) kārtīgi izrunāties 2) beigt dzīvot stereotipos un uzstādīt attiecību diagnozes dēļ vienas situācijas.
Es vispār vairs neatceros vai svinējām kopā pirmos Ziemassvētkus vai nē ( 90% liekas, ka nebijām kopā, bet pavadijām 26.kopā, bet neatceros skaidri). Bet redz, tāpat esam kopā, precēti un tagad protams svētkus svinam kopā - tieaa pārsvarā svinam savā lokā- es, viņš un bērni.
Ne visi vīrieši tam piešķir tik lielu nozīmi. Tu vari sadomāties nezin ko, bet vīrietis iespējams pat nepiešķir tam nekādu nozīmi. Šķirties vai ieriebt ar dāvanām dēļ tāda sīkuma ir nedaudz smieklīgi.
15.12.2016 18:43 |

Reitings 1143
Es neieriebšu un dēļ tā nešķiršos, vnk sāp un ir aizvainojoši. Otra pusīte ir tuvākais cilvēks, bet atbildēja, ka svinēsim kopā kad un ja apprecēsimies :( domāju, ka tas ir vecāku vēlmes, vismaz tā ceru, ka ne paša.
15.12.2016 19:38 |

Reitings 210
Reģ: 07.07.2016
Varbūt muļķīgs spriedums, bet Ziemassvētki ir veselas 3 DIENAS! :D Tādēļ var taču izkombinēt, ka, piemēram, Zsv.vakaru pavadiet pie savām ģimenēm, un pārējās 2 dienas kopā. Vismaz es ar savējo tā darīšu.
16.12.2016 10:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits