Zsvētku svinēšana vai nesvinēšana ar otrajām pusītēm

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Situācija ir šāda. Esmu kopā ar 30 gadīgu vīrieti jau pusgadu. Biju šokā, kad uzzināju, ka viņš plāno svinēt zsvētkus ar savu ģimeni bez manis. Bija piedāvāts kompromiss, aizbraukt pie manējiem uz pusdienām un pēc tam laist viņu svinēt zsvētku vakaru ar savu ģimeni. Pat piekāpos un nestrīdējos, nepieminēju faktu, ka mani vispār neaicina, kaut ar viņa ģimeni esam redzējušies tiešām daudzas reizes. Viss ko es lūdzu ir 2-3h pa dienu, pat ne vakarā, lai atbrauc uz svētku pusdienām. Vai šī situācija ir normāla??? Man ir tāds liels WTF. Man likās, ka zsvētkus svin ģimenes lokā AR otrajām pusītēm. Man liekas, ka ja ir kopā jau kādu laiku un plāno arī turpmāk būt kopā, tad ir jāpieņem otru savā ģimenē. Mani vecāki ir izbrīnīti, visu mūžu kad man ir bijis draugs, vienmēr svinējām kopā un arī šogad ļoti gaidīja, ka būšu ar draugu.
14.12.2016 13:47 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
paulalala
Jocīgs čalis Tev gadījies. :)
14.12.2016 17:44 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Man likās, ka zsvētkus svin ģimenes lokā AR otrajām pusītēm.
Viņam tagad nesvinēt ziemassvētkus ar savu ģimeni un svinēt ar tavējo?
Bet vispār es arī savu mīļāko nevestu pie savas ģimenes.
14.12.2016 19:32 |

Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
Man likās, ka zsvētkus svin ģimenes lokā AR otrajām pusītēm.

Bet - pie kuras ģimenes? Ir taču divas. Vienīgais kompromiss, manuprāt - Ziemassvētkus pie drauga ģimenes, Jauno gadu - pie Tavas ģimenes, nākamajā gadā(ja paveicas:-D), varat to visu otrādāk.
Vai vēl variants - nebrauciet abi nekur, sviniet divatā, vai ar draugiem. :-P
14.12.2016 19:39 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mēs esam darījuši visādi - Ziemassvētkos braukuši ārzemju ceļojumos (2x), uzņēmuši pie sevis manus vecākus (2x) un arī svinējuši pie vīra vecākiem (1x). Šogad svinēsim pie vīra ģimenes un līdzi ņemsim manu mammu, jo viņa šobrīd šķiras un vispār bariņā jautrāk. Tas, ko es nesaprotu, ir kas vainas tam, ka puisim atbrauc pie jums 25.12? Tie teksti ar "nelikšu jau savai ģimenei svinēt 2 dienas" vispār man šķiet pilnīgi nesaprotami, jo vai tad Ziemassvētku dienā jūs pusdienas neēdīsiet? Nav taču jāatkārto visas Ziemassvētku vakara izdarības, bet jaukas pusdienas/vakariņas kopā taču ir vienkārši forši, nevis šausmīga piespiešanās. Ziemassvētku skriešanas maratons ir beidzies un var atslābt ar glāzi vīna un labu kompāniju - skaisti tak! Tos gadus, kad esam svinējuši atsevišķi, vienmēr taisām sanākšanu pie mums uz branču (25.12 vai tad, kad esam atpakaļ no ceļojuma) ar radiem, bērniem, suņiem, šampanieša kokteiļiem un pilnu māju ņigu ņegu. Godīgi sakot tā man ir gandrīz mīlākā svētku daļa.
14.12.2016 19:55 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Tā kā maniem un drauga vecākiem ir ļoti labas attiecības un viņi ik pa laikam satiekas arī bez mūsu starpniecības, tad vienmēr šos svētkus svinam visi kopā pie drauga vecākiem. Šogad būs savādāk, draugs ir tikai nesen aizbraucis uz Norvēģiju atkal strādāt, tad nu es ar saviem vecākiem iesim pie viņējiem.
Pirmos gadus, pirms sapazīstinàjām vecākus, vienā vajarā bijām gan pie vieniem, gan otriem. Viņi vnk dzīvo 5 minūšu attālumā :-)
14.12.2016 20:22 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Miss Take, protams, var izšķirties jebkurā brīdī, un kā jau minēju attiecību kvalitāti nevar izmērīt laikā, to es lieliski saprotu, bet mans jautājums bija vairāk par to, ko tad darīt šajā laikā "2gadu saprašanas periodā", it kā skaitās kopā, bet kā daudzas te saka, vēl jāpadomā, vai esat tā pa īstam kopā. It kā esat pāris, bet svētkus kopā nesvinat, ar ģimenes neiepazīstināt. Tad jau sanāk pilnīgi normāli, ka arī uz savu dzimšanas dienu draugu neielūdz. Aptuveni tā, man šodien ir dzimšanas diena, atnāks mana ģimene, draugi, es būšu aizņemta, man nebūs laika tev. Nezinu, es laikam tā neprotu, ja esmu ar kādu kopā, tad esmu līdz galam. Un svētki taču ir tik forši, priecīgs notikums, ar kuru gribas dalīties ar savu mīloto.
14.12.2016 21:24 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man liekas jokaini, ka pie Tavējiem viņš brauc, bet pie savējiem Tevi neņem.. Es pajautātu kas par desām.
Ar vīru mums kompromiss - viņa mamma ar vīru un bračka ar draudzeni 24.12 vakarā brauc pie manējiem. Mums liela māja, svinam visi kopā. Bet viens mans brālis ar draudzeni kopā kādus 6 gadus un arī ziemīšos nekad nav kopā. Otrs bračka ar sievu izbraukās abus radus šogad.
14.12.2016 21:42 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
JAU pus gadu kopā!!atvainojiet,bet es ķiķinu!:-D Kā tīņi :"jau mēnesìtis kopā. Trīs mēneši ar manu saulīti! JAU pus gads ar mīlulìti"...Jā,es ķiķinu! Tie ir tikai 6 mēneši.
Ar vīru iepazināmies sept.beigās. Ziemassvētkos viņš brauca pie manas ģimenes,Jaunajā gadā -es pie viņa vecākiem. Tagad daram tā,ka šogad Ziemassvētki pie manējiem,Jaunais gads pie viņa vecākiem,tad nākamajā gadā būs otrādi. Bet vsp baigi neraujamies,ka ooobligāti jābūt pie abām ģimenēm.
Te izklausās,ka izpūsts zilonis no mušas!
14.12.2016 21:47 |

Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
Ziemassvētkos viņš brauca pie manas ģimenes,Jaunajā gadā -es pie viņa vecākiem. Tagad daram tā,ka šogad Ziemassvētki pie manējiem,Jaunais gads pie viņa vecākiem,tad nākamajā gadā būs otrādi.

Kā jau teicu. :-)
14.12.2016 22:01 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
Es nesaprotu, kas tur tik jocīgs, ja svētkus svin atsevišķi un, kas tajos svētkos tik būtisks - tāpat (atvainojos) pierīšanas pie galda, materiālisms ar dāvanām un fake prieks un laime. Manās acīs ļoti komercializēti svētki. Mēs esam kopā 2 gadus un svinam atsevišķi. Katrs aizbraucam pie savas ģimenes. Tāpat tās ir dažas dienas. Gada griezumā tas neko nemaina, ja dzīvo kopā un redzās katru dienu + pavada laiku kopā. Nu jā, varbūt vaina manī, ka man nepatīk šie svētki. Mēs kopā atzīmēsim 26. decembrī savā dzīvoklī ar dāvanām, ēdienu utt.
Otrs, kāpēc mēs nebraucam viens pie otra vecākiem Ziemassvētkos ir šis. Tikai mēs izlēmām, ka vienkārši to vienu vakaru katrs aizbrauksim pie saviem.
Ir arī pāri ,kuriem atrodas vecāki tālu viens no otra un nevar tā izbraukāt pa svētkiem pie vieniem un pie otriem ,jo tas aizņem pārāk daudz laika. Vnk jāizvēlas pie kuriem no abiem vecākiem jāsvin!
14.12.2016 22:17 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Tad jau sanāk pilnīgi normāli, ka arī uz savu dzimšanas dienu draugu neielūdz.

Nu, katri svētki tak ir citādi! Savu dzimšanas dienu man nepatīk svinēt, tāpēc es to paciešu vispaciešamākajā veidā - ar draugu. Jo tā ir MANA dzimšanas diena, un es to varu pavadīt kā vēlos. Ziemassvētki tomēr ir tāds sociāls fenomens, kas liek tev justies vainīgam, ja nesatiec vecākus bez pamatota iemesla. Tā nu es aizbraucu, satieku, pasēžu un braucu prom. Vislabprātāk es būtu ar draugu divatā, bet nu pienākuma apziņa neļauj. Mani mīļākie svētki ir Jāņi, un tos es pavadu ar draugu un draugiem un tiešām izbaudu sev tīkamā kompānijā. Līdzīgi ar Jauno gadu. Piekrītu crimson, ka tas, ka dāvansvētki kādam ir wow un ak, nenozīmē, ka tie tādi ir visiem, un no tā nav jābur drāma.
14.12.2016 22:24 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Nu cik esmu bijusi attiecības vēl ne reizi neesmu svinējusi Ziemassvētkus kopā ar otru pusi :D ā nē, atvainojos, 1x nosvinējām kopā pirmo reizi un drīz pēc tam arī izšķīrāmies :D
Nezinu, pat kāpēc tā, bet tas likās tā pašsaprotami - "Man jāpasēž šovakar ar senčiem"un nebija vairāk nekādu lieku scēnu. Bet nu katram uzskati savādāki, ja tev neapmierina kaut kas, tad tā arī saki viņam :)
14.12.2016 22:28 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Ziemassvētki ir ģimenes svētki. Puiša attieksme parāda to, ks Tevi (vēl) neuztver kā daļu no ģimenes.
14.12.2016 22:42 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
Tas ka kāds uzskata, ka Ziemassvētki ir ģimenes svētki un ak cik svarīgi un būtiski nenozīmē, ka visi tā uzskata un visiem tā tas ir jādara. Atkal nemāk nodalīt to, ka cik cilveku - tik viedokļu.
14.12.2016 22:48 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Mums ar draugu ir lieliskas attiecības, taču Ziemassvētkus svinam atsevišķi. Jo gan es, gan viņš šos svētkus uzskatām par ļoti ļoti īpašiem ģimenes svētkiem, kurā jābūt ar saviem vecākiem, brāļiem un māsām. Es neesmu gatava doties pie viņa uz Ziemassvētku vakaru, jo nevēlos šajā vakarā būt prom no savas ģimenes, kuru mīlu un cienu ar katru savu šūnu, un tieši tāpat ir viņam. Un šajā sakarā mums strīdu nav, jo abi domājam vienādi! Vai tāpēc esam jocīgi? Nē! Jo abiem ir vienādi uzskati un neviens nejūtas aizskarts. Ciemošanās laiks mums ir 25.decembris un 26.decembris. Ja draugs gribētu, protams, tikai priecātos, bet es zinu, ka viņš negribēs.
Citādi ir tad, ja draugs negrib, lai tu brauc. Tad gan kaut kā jocīgi.. Nevar jau piespiest cilvēku nesvinēt ar savu ģimeni, bet tas, ka tu pati gribi un viņš saka nē.. Varbūt neattiecas pret tevi nopietni.
14.12.2016 22:59 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Variantu ir daudz. Viens no tiem - viña gimenes tradīcijas/īpatnības. Piem., mammas draudzenei ir pārliecība, ka Zsvētki ir gimenes svētki un viña uzskata, ka kamēr nav precējušies, tikmēr tā nav gimene. Dīvaini vai nē, bet tāda ir viñu gimene. Tad vēl draudzene satikās ar puisi, kurš vairījās viñu vest uz gimenes lielākām pasēdēšanām/svinībām. Vēlāk izrādījās, ka divas viña tuvas radinieces var būt dikti nejaukas, īpaši pēc glāzes vīna, un puisis vienkārši nevēlējās tādas negācijas. Neapvainojies, bet jūs salīdzinoši ilgi tomēr neesat kopâ, tāpēc nepārsteidzies ar secinājimiem.
14.12.2016 23:05 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Jau kopš pirmā attiecību gada Ziemassvētkus svinam kopā - vienu dienu ar manu ģimeni, otru dienu ar viņa ģimeni, trešo dienu ar viņa tēva ģimeni... Ziemassvētki nav tikai vienu dienu, līdz ar to nav problēmu nosvinēt ar visiem tuvajiem.
14.12.2016 23:48 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es pie tā vienkāršā.
Draugs grib pavadīt svētkus kopā ar savu ģimeni un viņiem tas tā ir pieņemts, un tas ir svarīgi.
Tu ar savu ģimeni, jo jums tā ir pieņemts, un tas ir svarigi
jums katram ir savs svarīgums.
Padzīvojat kāgu laiku kopā un tad jau redzēsiet kā jums tie visi svētki iegrozīsies. Vēl jau ir arī citi svētki Jaņi, Lieldienas...
14.12.2016 23:50 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tas kā kuram izveidojas.
Mēs piemēram Z. Svētkus ģimenē vispār nesvinam. Labāk šīš brīvās dienas izmantojam sev tīkamai atpūtai.
14.12.2016 23:53 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Tas ka kāds uzskata, ka Ziemassvētki ir ģimenes svētki un ak cik svarīgi un būtiski nenozīmē, ka visi tā uzskata un visiem tā tas ir jādara. Atkal nemāk nodalīt to, ka cik cilveku - tik viedokļu.

Tas par manu komentāru?
15.12.2016 00:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits