Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mannas putra

 
Reitings 210
Reģ: 07.07.2016
Kā jūs pagatavojat mannu? Vai labāk ir ar olu vai bez? Kā lai nesanāk "ķieģelis"? :-D Kādas garšvielas labāk pievienot? :)
12.12.2016 16:21 |
 
Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Es laikam gatavoju apmēram reizi gadā, bet nepievienoju nekādas garšvielas un pirmo reizi dzirdu, ka var pievienot olu :D
Bet, ja sanāk ķieģelis, tas nozīmē, ka pārāk daudz pievieno mannā.
12.12.2016 16:30 |
 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Mazāk ber mannu un nebūs ķieģelis. Es visām putrām lieku tikai šķipsniņu sāls, ēdamkaroti cukura un kubiņu sviesta.
Ar to olu tu biji domājusi bubertu? Vai arī vārot liek klat? :-O
12.12.2016 16:36 |
 
10 gadi
Reitings 3781
Reģ: 29.01.2009
man arī pirmā dzirdēšana par olu.. es pielieku sviestu lai garšīgāk
kad gatava pārberu ar kanēli
12.12.2016 16:37 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Es zinu, ka olu pievieno, lai putra būtu dzeltena. Bet, nekad tā nedaru.:)
Svarīgi ir nepiebērt par daudz mannas. Principā vajag tik daudz, lai redzi graudiņus, bet vēl šķiet šķidra. Vāroties tā uzbriedīs.
Lieku šķipsniņu cukura un sāls.
12.12.2016 16:39 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Oi, mana ģimenē no omes ir nācis tas ieradums taisīt mannā ar olu. Garšīgi, bet vai ar/bez tās ir baigā atšķirība, es nezinu. Pārāk reti tiek gatavota.
Vajag pakāpeniski bērt klāt, lēnām maisot. Ja būs par maz, tad var vienmēr piebērt vel.
12.12.2016 16:41 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Es bez olas taisu. Pirmo reizi dzirdu, ka mannā putrai olu liek klāt :D
es parasti ieleju pienu katlā, uz mazas uguns, visu laiku maisot, gaidu, kad sāks "burbuļot", tad lēnā garā sāku bērt klāt mannā un turpinu maisīt, pieberu cukuru un joprojām turpinu maisīt. Visu laiku maisu, kamēr gatava :D Lai būtu normālas proporcijas, vienkārši jau pirms gatavot, saber/salej visu glāzēs un tev nesanāks pārcensties ne ar cukuru, ne pienu, ne pašu mannu.
12.12.2016 16:57 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Olu klāt nelieku. Ļoti ok sanāk ar šādām proporcijām - 1/2 glāze manna, 2 glāzes piens. Vārot klāt neko neberu, pēc vārīšanas tikai pievienoju to, ko tajā brīdī gribas, pārsvarā ievārījumu vai sviestu.
12.12.2016 17:05 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Ļoti ok sanāk ar šādām proporcijām - 1/2 glāze manna, 2 glāzes piens.
+++ Jup, vislabāk sanāk tieši šādi :-) Olu nekad neesmu likusi klāt.
Kad vāru debesmannu, eksperimentēju ar ievārījumiem un sulām (s):-D
Es tik sen neesmu ēdusi bubertu, būs kadu dienu jāuztaisa (l)
12.12.2016 17:25 |
 
Reitings 143
Reģ: 29.06.2015
Es olu lieku klāt tikai bubertam. :-D
Parasti gatavoju uz litru šķidruma (dažreiz 500ml ūdens + 500ml piens, bet ja piens ir pietiekami, tad tikai piens) un 8 ēd.k. mannas (sanāk gandrīz pilna 200g glāze.) Uzlieku vārīties un īsi pirms burbuļošanas lēnā garā maisot beru klāt mannu. Tad turpinu maisīt līdz tā manāmi ir sabiezējusi, pieberu klāt mazliet cukura un gatavs. (l)
12.12.2016 19:24 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lai nesanāktu ķieģelis, ber mazāk mannu :) Es uzkarsēju pienu ar sviesta gabaliņu un cukuru un tad pievienoju nedaudz putraimus. Maisu, maisu, maisu.. briedinu :) Tad jau var ēst :D
12.12.2016 19:29 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Manna ar olu taču ir buberts :P Bet tur jau drusku vairāk jādara, kā vien tikai manna jāieber siltā pienā :D
12.12.2016 19:40 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
es kā reiz šorīt savējam gatavoju. paņēmu o,5l pienu, uzsildīju katliņā, pievienojot 2 ēdamkarotes cukuru.Kad piens jau ir karsts, pievienoju mannu ar otru roku maisot pienu(lai nesamestos kunkuļi). Mannu pievienoju apmēram pusi glāzes!Kad pievienoju, vel mazliet pasildiju un ņēmu no gāzes riņķa nost.
12.12.2016 20:09 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Aptuvenā proporcija, lai putra izdotos vijīga, neklucīga, man ir 600 ml ūdens/piens, 100g manna.
Uzkarsē piena-ūdens maisījumu, pievieno sāli, cukuru un mazu sviesta gabaliņu, pievieno mannu un uz lēnas uguns, maisot, uzbriedina. Izdodas ideāli ;).
12.12.2016 21:01 |
 
10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Agraak nepratu vaariit nevienu putru,bet kopsh gimenee ir beebis putra iet uz uraa.Man laba putra sanaak uz glaazi piena/uudens divas edamkarotes bez kaudzes mannas putraimu.
12.12.2016 21:35 |
 
Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
Es vāru ar pliku ūdeni bez piena vai olas. Garšai pievienoju maltu kardamonu, krustnagliņas, dažreiz ingveru. Klāt lieku maltos riekstus. Var vēl varīt ar ogām vai sulu, piemēram, pieleju ūdenim dzērveņu sulu, sanāk dzērveņu mannā.
12.12.2016 21:54 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Visu uz aci :-D
13.12.2016 01:55 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits