mazliet pasapņosim

Reitings 135
Reģ: 12.03.2016
Par to kas notiek Latvijā un man jau liekas, ka katru gadu aizvien trakāk,bet kaut kāda maza cerība ir, ka viss nokārtosies.
Vai kāda ir domājusi par braukšanu prom? Ir varbūt kas attur no prom braukšanas? Ģimene, mīļotais cilvēks? Kur vēlētos dzīvot un ar ko nodarboties?
Es personiski zinu, ka nākotnē šeit nedzīvošu. Plānoju iegūt augstāko izglītību + tajā laikā iesaistīties erasmusā , papildināt savas angļu valodas zināšanas perfektā līmenī, jo rūpnīcās negribu strādāt. Nodarboties gribētu ar savu izvēlēto profesiju vai mazs sapnītis strādāt par bārmeni.
28.11.2016 17:03 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
nu tad jau par tēmu kaut kas jāieraksta arī :D
Es ļoti, ļoti gribētu braukt kaut kur prom. Bet man nav iespēju un nav arī pie kā braukt, jo viena es nevaru. Bija viens piedāvājums, bet mani tomēr tad atturēja tas, ka jābrauc ar mazu bērnu un es dabūšu sēdēt kādam uz kakla :D
Nebūtu man bērnu, es noteikti brauktu.
Kāpēc brauktu? Tāpēc, ka šī vide ir reāli piegriezusies, gribas mainīt visu.
29.11.2016 14:07 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Studēju ārzemēs ar draugu. Man ļoti patīk ceļot, bet ģimenes ligzdiņu tomēr mums gribētos vīt Latvijā. Man tomēr ir tuva valoda, virtuve, kultūras pasākumu pieejamība, kā arī ģimene un draugi, protams. Bet varu arī piekrist, ka cilvēki ir nelaipnāki un drūmāki. Savukārt nevaru piekrist, ka ārzemēs ir daudzreiz lielākas iespējas gūt finansiālu nodrošinājumu. Jo mērķtiecīgi un izglītoti cilvēki ir vajadzīgi visās valstīs. Tāpat arī ārzemēs tu vismaz 10 gadus būsi, pirmkārt, imigrants. Man tā sajūta un attieksme tomēr traucē.
29.11.2016 16:03 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
ļoti gribas braukt prom, sabruka man ilūzijas par skaisto dzīvi Latvijā! varbūt, ka neesmu baigi arī centusies darīt kaut ko lietas labā, bet nu es esmu mēģinājusi iet uz labāku darbu intervijām, un diemžēl vienmēr atduros pret to algu, visur daudz maz maksā vienādi un tas man neder vispār!!
ja man kāds piedāvātu darbu ārzemēs, nedomājot brauktu prom!
29.11.2016 16:24 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Neesmu domājusi un negribu braukt prom, Latvijā ir iespējas, tikai jāgrib tās saskatīt, paceļot, paskatīties kā ir citur, jā, bet pārcelties citur pavisam... Nu, nav Latvijā viss tik slikti... Nav... Vīietim i ļoti labi attalgots darbs, piekšniecība nodrošina regulārus ceļojumus, kopā ar otajām pusītēm, kā piemēram, uz Domenikānu, viss uz firmas rēķina, īpašnieks saka, ka viņam ir svarīgi, lai viņa darbiniekiem ir plašs redzes loks un tāpēc viņš dod iespēju apskatīt pasauli. Nezinu, kam būtu jānotiek, lai manējais no tāda darba aizietu, jo tas viss ir viņa sirdslieta un ja vēl par to ir labi bonusi ar ko viņš tiek novērtēts... Latvija ir iespēju zeme... ir...
29.11.2016 16:43 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Naomi* un cik daudz tādu uzņēmumu LV ir? pati arī šādā uzņēmumā strādā?
29.11.2016 16:45 |

10 gadi
Reitings 1601
Selēna, cik daudz tādu ir, nepateikšu, bet šajā pašā uzņēmumā jau divus mēnešus tiek meklēts darbinieks... Nav, kas strādā, vai ir tādi, kam ir neadekvātas prasības un pretī nav, ko dot, ne pieredze, ne zināšānas attiecīgajā jomā, bet prasības kā māja!
Es tādā uzņēmumā nestrādāju, man ir tik vien kā paveicies ar priekšniecību un arī izaugsmes iespējas man ir, tikai jāpierāda sevi, protams.
29.11.2016 16:50 |

Reitings 8968
Naomi*:-D:-D:-D
es varētu teikt, ka tu esi gandrīz viena no miljona :D, ja esi apmierināta ar saviem ienākumiem! ja tev nebūtu turīgs džeks, varētu atļauties viena pati īrēt kaut vai vienistabas dzīvokli, būt ar tv, internetu mājās, pārtikā iztērēt 100,200 eiro, kā arī vēk kādreiz ārā paēst, kaut kur paceļot 1,2 gadā pati visu maksājot, pērkot nepieciešamākās lietas un arī šad tad drēbes, pat ne drēbes - iegribas, bet drēbes, kuras vajag, apavus, āra apģērbu? tiešām tu viena varētu izvilkt un moška vēl pat iekrāt???
ja tā ir, tad apsveicu, ja tā nav, tad tava iespēju zeme tikko zaudēja vēl vienu ticību:-D:-D:-D:-D
29.11.2016 16:54 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Naomi*, ja nav noslēpums, kādā jomā viņš strādā?
29.11.2016 16:54 |

Reitings 8968
dzīvoklis (normāls, kaut vai ar kosmētisko remontu) ap 400 eiro mēnesi (ieskaitot komunālos, ne Rīgas centrā, bomžatņiks neskaitās normāla dzīves vieta), paika (rēķinu vidējo 150 eiro) (Tel.tv.internets - 60 eiro min), ceļš uz darbu (ap 100 eiro), higiēnas preces (ap 30 eiro mēnesī), citi tēriņi (izdega lamiņa, sagribējās jaunu maiciņu, sagribējās paēst ārā, saplīsa tējkanna,saplīsa krūzīte, ap 20-30 eiro)! nu tad sanāk ap 800 eiro vismaz! es nez cik daudzas ir, kuras pelna 800 un uz augšu, zinu, ka te ir kurām vecāki turīgi, var palīdzēt, bet vai pašas izvilktu??
29.11.2016 16:58 |

Reitings 10816
hellish, sorry bet internets 60eur???? man ir lattelecom tv+Plus internets 16eur. meneshbiljetes maksaa ap 40eur, plus skatoties kads veids.... saprotu par ko esi sacepusies..bet nevajag arii parspilet :) bet nu Es Tevi bridinaju par LV ;D...
Naomi, kur vajag darbinieku? suutu CV ;D
29.11.2016 17:03 |

Reitings 8968
buuuuu, tv+int+telefons, man mutere visu kopā maxā 55 eiro!
bet nu labi, tev ir vieglāk, ir savs dzīvoklis, ja ir savs, arī pavisam cita fiška!
ai man šodien vnk besis ir, īstenībā jau nav tik traki, tikai katrreiz kā es palasu internetu, ko tie mudaki deputāti atkal sadomājuši pacelt, tā man besis sākas :D
pazīstu daudz bomzenes kā es, un arī daudz normālus, kuri nekunkst par ienākumiem :D
tu tiešām pēc tā, kad pateici, ka nekur nevari izturēt ilgāku laiku, domā, naomi tagad tev ar atplestām rokām gaidīs!!
karoč, viss forši, izbesī tik dažreiz! bet nu es ļoti gribu prom :D
29.11.2016 17:07 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Es milu Latviju, bet....brinos par cilveku visatlautibu (politiku, biznesu u.t.l.), tada sajuta, ka dvesele un prats pardota nelabam ...un otra lieta cilveku vienaldziba, launums...
Bet no sejienes prom netaisos, izvelos norobezoties no negativisma. Es dievinu laukus un mazpilsetas, tur cilveki ir tiraki, laipnaki, patiesaki (nav zaudejusi cilvecigumu).
Ekanomiski skatos uz Igaunojas pusi. Diemzel saviem berniem Latviju nenovelu dzivei, bet dvesele gan censos paradit tas skaistumu.
Ekonomiski, politiski un sadziviski pie mums ir totala pakala .
29.11.2016 17:07 |

Reitings 8968
parakstos zem katra FAvim vārda!!!
29.11.2016 17:09 |

Reitings 10816
hellish Tava mamma ir slikta panjemt citu pieslegumu, tagad visur visiem pakalj met pa 15-20 eur viss kopaa. pat manaa kompanijaa uzmacas visiem, lai tikai dabutu klientus... cilveki ir slikti parslegt pieslegumus, tapec arii maksaa taadas summas.
bet jaa... LV viss iet arvien sliktak un sliktak...un sliktak... reala njirgashanas par tautu...
29.11.2016 17:13 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
World of Warcraft gametime tokena vērtība eiropā jau ir pārsniegusi 100 000 gold =/
29.11.2016 17:15 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
hellish, kādā jomā Tev izglītība un kāda, ja nav noslēpums? :)
29.11.2016 17:17 |

Reitings 8968
Solo_, izglītība mārketingā, strādāju arī mārketingā, reklāmā! bet laikam esmu nolaidusi lažu ar darba devēju, jo zinu, ka šajā jomā vajadzētu salīdzinoši labi maksāt!
29.11.2016 17:20 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Gadiem jau nedzīvoju Latvijā, atpakaļ negribu. Vieta, kur dzīvoju, nav ideāla, bet ir daudz, daudz sakārtotāka nekā Latvija. Lietas, kas Latvijā traucē:
- Zemais izglītības līmenis (teorētiski daudziem augstākā izglītība, bet nav neviena laba pasaules līmeņa augstskola);
- Zemās algas, nabadzība;
- Drūmi, rupji, nepatīkami cilvēki;
- Daļa mazākumtautības un to kultūras līmenis. Nu man tiešām ir nepatīkami visur klausīties to lamāšanos, skatīties uz spļaušanu uz ielas, kāpņu telpu aprakstīšanu utt. Fui.
- Latviešu savtība un egoisms (uz ielas atradīs maku un bez sirdsapziņas pārmetumiem bāzīs sev kabatā);
- Manieru trūkums - grūstīsies, spaidīsies, bet nekad neatvainosies;
- Gandrīz bezgalīga tolerance pret rupjību un rakstura trūkums.
29.11.2016 17:21 |

10 gadi
Reitings 1601
Raven, tā ir ražošana, konkrētu jomu neminēšu, privātais sektors.
Helish, pieņemu, ka ja viss ritēs kā plānots, tad jā, es bušu ļoti stabila arī pati, nē, dzīvoklis gan man nav jāīrē, jo ir privātais, bet piebildīšu, ka neesam no Rīgas, dzīvojam mazpilsētā un kā te minēja, šeit cilvēki ir savādāki. Bet runājot par mana vīrieša darbu, viņš tiešām daudz laika un enerģijas iegulda šajā uzņēmumā, it kā, tas paša būtu un tieši tas ir tas, kas viņu šoreiz padarīja veiksmīgu, nekas no gaisa viņam nenokrita, pat ne tuvu.
29.11.2016 17:23 |

Reitings 8968
es varbūt izklausījos kaut kā dusmīgi, bet nebija domāts, jo es tiešāaaaaaaaam ļoti priecājos par cilvēkiem, kuriem pietiek ar minimumu, vai arī ir sasnieguši visu, ko vēlējušies! es laikam nemāku vnk dzīvot ar tādiem līdzekļiem, kad vienmēr nu mazliet pietrūkst! citi gan jau māk tā!
tā, kā viss ir ļoti ok, es jau ceru vēl, ka viss nokārtosies un es arī pelnīšu milzu piķi! bet nu es lv nepalikšu, jo domāju tāpat kā blackpoetry, cilvēki nabadzības dēļ ir ļoti dusmīgi, nomākti, bet tā nav tikai viņu pašu vaina, tā ir iekārtas vaina, bet tagad labot tāpat jau nevar neko, jo viss jau tika izzagts no valsts "treknajos gados" un tagad zog no iedzīvotājiem! žēl, ka tā, bet nu neko darīt!
29.11.2016 17:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits