Es nelietoju mikroviļņu krāsni. Nezinu, kur jūs ejat ciemos un pie kā, bet man ciemos zupa nekad nav likta galdā. :-D
Pirmkārt, svaigi vārīta un saldēta zupa, piemēram, tomātu biezzupa, manuprāt, ir nesalīdzināmi normālāks ēdiens nekā nedēļu ledusskapī noturēta zupa. Es gan nekad pati tā nedaru, man tas nešķiet pieņemami, bet nu droši vien es nevemtu, ja uzzinātu, ka man restorānā piedāvāja no saldētavas atkausētu zupu. Savukārt kaut vai 3 dienas veca zupa no ledusskapja ir vienkārši no comments.
Otrkārt, svaiga sasaldēta un atkausēta gaļa, kas uzreiz tiek pagatavota, savu struktūru nemaina, kā arī termiski apstrādājot iet bojā visas baktērijas, pat, ja kāda būs paspējusi ieperināties. Tāpat kā saldēta zemene vs. svaiga zemene smūtijā būtiski neatšķiras. Savukārt sasaldētām un atkausētām kotletēm vai karbonādēm būtiski mainās struktūra un es tādas neēdīšu nekad un ne pie kādiem apstākļiem. Zinu, jo vienās kāzās tādas tika celtas galdā - ēdinātājs bija "līmenī".