Kā diviem rīdziniekiem iedzīvoties "laukos"?

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Sveikas, piedodiet, ka būs tik gari, bet:
ar draugu jau labu laiku meklējam variantus iegādāties savu mitekli, cītīgi krājam, bet joprojām esam tālu līdz nepieciešamajam naudas apjomam, lai varētu atļauties dzīvokli Rīgā. Tādēļ sākām skatīties arī plašākās teritorijās. Sākumā Rīgas rajonu, kur cenas bieži vien tādas pašas kā Rīgā, un tagad arī citur ~40-50 km attālumā no Rīgas, kur mājokļa cenas draudzīgākas. Vēlamies iegādāties 3 istabu dzīvokli, jo domājam par ģimenes pieaugumu. Abi uzaugām 2istabniekos un nevēlamies savam bērnam to pašu.
Tad, nu, esam noskatījuši vienu dzīvokli par ļoti lētu summu Jelgavas rajonā, ko varētu viegli iegādāties, bet tagad sēžam un domājam, vai nesajuksim tur prātā. Mazs miests, nekā, ko darīt, ja neskaita došanos uz Jelgavu. Ok, draugam tur patika braukt makšķerēt, bet es pat nezinu, ko varētu tur darīt. Darba ziņā man ir viegli pielāgoties, jo strādāju attālināti, draugs arī varētu izbraukāt uz Rīgu vai atrast darbu Jelgavā. Bet domājam arī par emocionālo pusi. Ka nav mums tur neviena, nav draugu, abu ģimenes ir Rīgā. Bet īrēt apnicis tik ļoti, ka gribas lekt pa logu. :-/
Vai kāda ir spērusi tādu soli un pārvākusies uz dzīvi mazpilsētā, miestiņā? Ja turpināsim krāt, tad krāsim vēl tik ilgi, ka paspēsim iziet pensijā (t)
Bet varbūt nav tik traki tur? Varbūt tā ikdienas dzīve ir pat jauka mierīgā, klusā vidē. Ja ko vajag, tad Jelgava 18-20 km attālumā, Rīga 45km attālumā, tiešā reisa autobusa pietura pie mājas. Eh, nezinu. Varbūt kādam ir domas, pieredzes ar šāda soļa speršanu? :-)
15.11.2016 13:47 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Carnikavā toties ir jūra

Nu, jūra ir tuvumā? Un? Tas, ka tev patīk gulēt pie jūras un cepināties, tas nenozīmē, ka visām tas patīk. Man, piemēram, bijusi nebijusi jūra.
16.11.2016 13:05 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Paziņas, kas dzīvo Ādažos, saka, ka bez privātā transporta arī grūti iztikt. Agrāk bijis labi, jo sabiedriskais transports bieži kursējis, bet tagad esot sliktāk.
16.11.2016 13:14 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Vienīgais veids kā ātrāk noklūt no mazpilsētas līdz Rīgas centram - vilciens. Citādāk visi tie paši sastrēgumi + vēl cels pa šoseju! Vēl variants, ka darbs ir kaut kur pārdaugavā vai juglā, bet tad dzīvokli var meklēt tajā krastā, reti kurš izvēlas darbu Bolderājā, bet dzīvo Teikā..
16.11.2016 13:27 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Teddy, jā, smaržas tirgot čigāniem topā. Te pa centru viena staigā caurā mdienām un visiem garāmgājējiem uzbāzīgi brēc virsū smarža vaig?
16.11.2016 13:36 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Bet vispār es nesaprotu to raušanos uz Rīgu. Nu kas tajā Rīgā ir tāds, lai dzīvošana kādā cita LV pilsētā liktu justies kā izkritušam no aprites(t) Te vairākas min Rīgas dotās iespējas. Par kādām iespējām konkrēti ir runa??? Vairāk darba iespēju? Skolas? Izklaides?? Veikali? Tak jebkurā Latvijas pilsētā (es nerunāju par lauku reģioniem) tas netrūkst!
16.11.2016 13:44 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Zinu ka var abua tacu paris neprecets ja paskiras oj oj oj kas sakas. Doma viegli atdot par pusi nekustama uzreiz naudu vai pardot pusi dzivokla?
16.11.2016 13:54 |

Reitings 403
Reģ: 30.06.2016
Rīdziniece
ej lūdzu pensijā :D
16.11.2016 13:58 |

Reitings 23705
Mums Kumu vienogi pec vecuma var tikt pensijaa:-P
16.11.2016 14:01 |

Reitings 403
Rīdziniece
kumu vēl var saprast, bet lai tevi saprastu, vajag zvanīt uz ķīnu, jautāt tulku.
16.11.2016 14:03 |

Reitings 23705
Cosmo i opcija bloket! Tad mierigi nestresojot vari aev netikamos nelasit. Tiesi tik vienkarsi:-D
16.11.2016 14:05 |

Reitings 403
block uz "retard" nestrādā :'-(
16.11.2016 14:07 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bet vispār es nesaprotu to raušanos uz Rīgu. Nu kas tajā Rīgā ir tāds, lai dzīvošana kādā cita LV pilsētā liktu justies kā izkritušam no aprites Te vairākas min Rīgas dotās iespējas. Par kādām iespējām konkrēti ir runa??? Vairāk darba iespēju? Skolas? Izklaides?? Veikali? Tak jebkurā Latvijas pilsētā (es nerunāju par lauku reģioniem) tas netrūkst!

+++
Nepiekrītu vienīgais par darba iespējām - Rīgā tās ir daudz un dažādas, ar lielāku atalgojumu.. Bet.. bieži vien tie, kas min par tām mistiskām iespējām, Rīgā neko citu neredz kā darbs-mājas-darbs. Pati daudz vairāk apmeklēju visādus pasākumus, izstādes, izrādes gan dzimtajā pilsētā, gan Rīgā salīdzinājumā ar saviem Rīgā dzīvojošiem draugiem.
16.11.2016 14:32 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Uzaugu Rīgas mikrorajonā, pāris gadus padzīvojām ārpus Rīgas mazpilsētā, kamēr mazais negāja dārziņā, tagad esam atpakaļ Rīgā un tuvākajā laikā plānojam iegādāt mazliet lielāku dz.platību nekā mums jau ir, pirksim Rīgā.
Man patika mazpilsētā, burzmas netrūka, jo mani tā nogurdina, bet: *lielāki ceļa izdevumi, *augstāki komunālie maksājumi, un pats galvenais, kādēļ atgriezāmies, *tas, ka neviena tuvinieka tur nebija, mazais jau iet dārziņā, saprotams, bieži slimo, nav iespējams visu laiku ņemt slim.lapas ne man, ne vīram un mums ļoti palīdz mūsu mammas. Nevaru arī iedomāties, kā viena izvadātu, kad sāktos pirmās klases skolā, kas ir līdz 11/12/13, vienu jau nelaistu. Tā, ka padzīvojām, pietiks. Domāju būtu forši mazpilsētā, kad bērns paaugtos, bet tad jau nākamo gribās un arī lielo būtu žēl raut ārā no ierastās vides, skolas utt.
16.11.2016 15:42 |

Reitings 1557
Vienīgais veids kā ātrāk noklūt no mazpilsētas līdz Rīgas centram - vilciens.

Jā, vilciens ir labs transports, jo nepazīst sastrēgumus. Arī aizdomājos, ka jāskatās tad tur, kur ir vilcienu satiksme, jo man vilcieni patīk :-)
16.11.2016 16:46 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Dzīvoju 35min attālumā no Rīgas un gribu atpakaļ. Man pietrūkst kultūras... izstādes, muzeji, pasākumi, kaut vai pastaigas pa kluso centru rīta agrumā. Protams, līdz Rīgai nav tālu, bet tas nav tas pats, kas dzīvot Rīgā (centrā).
Bet bērniem labāk ir ārpus Rīgas centra, tas gan. Tiesa, ziemā to tik ļoti neizjūt, jo, piemēram, tie paši muzeji un darbnīcas ir Rīgā... bet vasarā ārpus Rīgas ir daudz foršāk. :)
16.11.2016 16:53 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Piekrītu Salomē par to, ka vasarā dzīvot ārpus Rīgas ir forši, bet pārējā laikā... Reāli tumsā pavadi laiku uz darbu/no darba, tas vienkārši ir zaudēts laiks. Mans ideāls būtu dzīvoklis Rīgā, kur pavadīt tumšo sezonu, un māja ārpus Rīgas, kur aizvadīt vasaru (l)
16.11.2016 17:10 |

Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
ar kādām iespējām konkrēti ir runa??? Vairāk darba iespēju? Skolas? Izklaides?? Veikali? Tak jebkurā Latvijas pilsētā (es nerunāju par lauku reģioniem) tas netrūkst!

Par skolām un veikaliem (es domāju parastos veikalus, nevis tirdzniecības centrus) piekrītu, bet pārējais atkarīgs no konkrētās pilsētas. Protams, ja sanāk tikt kādā lielākā pilsētā (Ventspils, piemēram) varbūt tur izdodas atrast gan darbu, gan izklaides iespējas, taču lielākajā daļā mazpilsētu ar šo visu ir diezgan lielas problēmas. Pati savulaik esmu dzīvojusi mazpilsētā, kurā darba iespējas ir tādas, ka uz vienu apkopējas vakanci piesakās 50 cilvēki. Respektīvi - pamatīgs bezdarbs, jo katrs savā darba vietā turās ar zobiem un nagiem. Kādi divi klubiņi tur bija, bet nu atkal... tur katru nedēļu atpūšas vienas un tās pašas sejas, visi viens par otru visu jau zin, dažreiz kādam niez nagi kādu konfliktu sarīkot. Nu, cik daudz reizes iesi uz vienīgo pilsētas muzeju vai to pašu klubu? Vienreiz, varbūt divreiz? Lai arī kā, bet tomēr Rīgā tās iespējas ir neizmērojami lielākas. Ja ir nauda, tad kafejnīcas, teātris utt., ja arī ar naudu ir švakāk, tik un tā vienmēr var atrast ko darīt. Kad vēl dzīvoju Rīgā, man siltos, saulainos rītos ļoti patika sēdēt Vērmanes dārzā, lasot grāmatu; gāju pastaigās pa Vecrīgu; baudīju vasaras vakarus Krastmalā vai Andrejsalā utt.utjp. Kad dzīvoju mazpilsētā, man vispār no mājas ārā iet negribējās, jo ko var darīt mazā pilsētelē? Ar laiku apnīk tas vienīgais pilsētas parks un kabatas izmēra pilsētas centrs. Katram, protams, savs un es pilnībā spēju saprast cilvēkus, kuri tieši alkst pēc mazpilsētu dzīves, taču tas, ka mazpilsētās būtu tādas pašas iespējas kā Rīgā gan man šķiet mazliet par skaļu teikts.
16.11.2016 17:52 |

Reitings 278
Reģ: 16.11.2009
Kādas 2x esmu braukusi cauri Kalnciemam, tāda tukša un neomolīga vieta, manuprāt.. pati tūdaļ no Vecrīgas pārcelšos uz dzīvi kādu 20min braucienā ar mašīnu no centra. Šajā dzīves posmā labāku lēmumu nevaru iedomāties, gribu, lai bērns uzaug mierīgā vidē un ar iespēju izskriet pagalmā paspēlēties. Jūsu gadījumā izvēlētos kredītu un vietu, kur patiešām gribu dzīvot.
16.11.2016 18:15 |

Reitings 1557
Man jau 2. dienu abu noskatīto Kalnciema dzīvokļu īpašnieki neceļ klausuli - laikam zīme, ka nevajag mums tur dzīvot :-D
16.11.2016 18:24 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Manuprāt tik drastisku pārvākšanos ir jāvērtē nevis velkot plusiņus un mīnusiņus, bet gan izprotot sava rakstura un temperamenta noslieces (Kaut kā tizli skan, bet nezinu, kā pareizāk pateikt). Cilvēki taču ir dažādi. Vienam nemitīgi vajag pilsētas burzmu ar cilvēku pūļiem un mašīnu tūkstošiem kā putnam lidot, cits vislabāk jūtas mierā un klusumā savā mazajā pasaulītē kā bruņurupucim savā mājiņā. Es visu mūžu biju dzīvojusi dzīvoklī samērā lielā pilsētā, tagad mani ne ar ko nedabūs prom no savas privātmājas mazpilsētā. Vasarā mēnesi nodzīvoju Rīgā, domāju, ka prātā sajukšu. Tā satiksme un cilvēku masas beidza mani nost. Labi vismaz, ka viesnīca atradās klusā privātmāju rajonā pārdaugavā, varēju elpu atvilkt. Viena paziņa atkal nevar te uzturēties ilgāk par pāris dienām, jūtoties kā izolācijā, viņai cilvēki pietrūkstot, dzīvības neesot. Katram savs...
16.11.2016 18:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits