Es pārvācos uz maziņu mazītiņu pilsētiņu vides maiņai pirms 7 gadiem. Tagad sajūta, ka iestigusi bedrē un knapi ārā tieku, bet tam visas papildus nāk citi apstākļi, kas neattieksies uz šo situāciju.
Dzimu, augu Rīgā, šobrīd skaitu dienas līdz mirklim, kad būšu atpakaļ.
Dzīvot ārpus Rīgas mazā piepilsētiņā, manuprāt, visjaukāk ir ar māju, jo savs pagalms, dzīvnieki, brīvība. Bet māja atkal nāk ar ļoti, ļoti, ļoti daudziem citiem mīnusiem.
No personīgās pieredzes varu tikai teikt, ka kopš vidusskolas mans viedoklis par vietu, kurā pašlaik uzturos, nav mainījies. 0 kvalitatīvas izklaides iespēju. Tuvākā banka ar normālu darba laiku ir Rīgā, darbs ir Rīgā, draugi Rīgā. Ceļā ar sastrēgumiem no rīta pavadu 45minūtes, braucot aptuveni 35km distanci. Vakaros man paiet stunda. Ar autobusu tā ir 1,5h ilga distance no rītiem, stunda vakaros.
Mani vajadzētu sausajā narkozē izrubīt, lai es tā brīvprātīgi atgrieztos nomaļākā vietā, prom no dzīvības un iespējām. Tuvāko pilsētu darba iespējas vienkārši 0, esot bez auto arī izklaides iespējas 0. Ja ir savs auto, tad var pieciest, bet tiklīdz kaut kas tfu,tfu,tfu atgadās, tu esi atkarīgs no visiem citiem - autobusa, laikapstākļiem, citiem cilvēkiem un viņu garastāvokļiem utt.
Noteikti ir jādomā tālāk par šajā brīdī esošo sitāciju. Ja būtu jāmaina darbs, vai spētu Jelgavā, tās apkārtnē atrast pieklājīgu darbu, kurš maksātu tikpat labi? Vai vēl viens auto nebūtu apgrūtinājums? Vai ceļā pavadīt stundu no rīta/vakarā, braucot pa vienmuļu ceļu ir tiešām tas, ko var paciest visu atlikušo mūžu utml situācijas/jautājumi...
Jā, es kādreiz mēdzu agrā rītā stundā braukt 45min no centra līdz teikai, lai tiktu uz skolu, tādu pašu laika mērījumu kā tagad no pārdaugavas uz mājām, taču tās ir divas dažādas sajūtas un apstākļi.
Ir jāmīl daba, vientulība (nosacīta), lai pieņemtu tādu lēmumu, kā arī jābūt attiecīgā dzīves posmā vai mirklī, lai tas šķistu pievilcīgs. Ja jādomā par bērniem, tad ļoti tuvu, esot ārpus Rīgas, jābūt skolai, auklēm, dārziņam, attīstības iespējām un konkurētspējīgai izaugsmei!
Ja tas viss ir rokas stiepiena attālumā - kādēļ gan ne. Jelgava gan ir visai attīstīta un simpātiska pilsēta, tur vajadzētu būt kaut kādām iespējām. Bet, kas notiks mirklī, kad bērnam būs jādodas uz skolu 30km no mājām, neviena mašīna nedarbosies un autobuss kursēs 6 no rīta?
(manuprāt)
Un neapšaubāmi ir savi plusi un mīnusi. Kamēr nepiedzīvosi - nezināsi. Es kādreiz domāju, ka dzīvot mājā nebūs forši.. padzīvoju, kādu mirkli padomāju pretēji. padzīvoju vēl, sapratu, ka sākotnēji uzskatīju pareizi un esmu atgriezusies pie sākotnējām izjūtām/domām.