Spirāle

Reitings 67
Reģ: 10.11.2016
Sveikas.
Nu jau pagājuši seši mēneši pēc dzemdībām, jādomā par kontracepciju, laba esot spirāle, bet man īsti nepatīk. Gribētos jai ko citu.
Gribēju pavaicāt vai kāda nav likusi? Cik īsti tas maksā? Drauga mamma teica ka kādreiz bija 140lati, cik tagad?
Ja ietu pie ginekoloğes uzreiz gribētu likt bet nezinu ar kādu summu jārēkinas.
12.11.2016 22:13 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Man laikam paveicies, bet man spirāle darbojas ideali. Pirmā bija vara spirāle un ar ginekologa atļauju nostaigāju 6 gadus. Šovasar jūlija uzņēmu un septembrī ieliku zelta spirāli (GolenLilly) - var lietot līdz 7 gadiem. Visus gadus regulāri pārbaudos vai viss ok un nekādu problēmu.
Itkā neatbalstu spirāles 100%, bet kopumā nav izdomāta labākā kontracepcija priekš manis, jo hormonus kā tadus neatbalstu.
Mirenu lietotu tikai tādā gadījumā, ja būtu medicīniskās indikācijas - stipras asiņošanas vai kkādas miomas veidotos. Kamēr nekā nav, neredzu jēgu bliezt iekšā hormonus. Tāpēc izvelos parasto. Un nu jau 8 gadu laikā nav bijušas problēmas....
13.11.2016 00:27 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Spirāle ir ļoti efektīvs kontracepcijas līdzeklis, gan nehormonālā, gan vēl jo vairāk hormonālā. Nehormonālā spirāle neatpaliek no OK, kuru lietojot, starp citu, arī nevar pamanīt, ka kaut kas nav nostrādājis. Vispār par šo ir labāk pajautāt ārstam, kurš reāli izstāstīs, kas un kā, lai nav jāklausās muļķības, ka ar vara spirāli bezmaz vai katra otrā paliek stāvoklī.
13.11.2016 01:02 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Neviena kontracepcija jau nepasargā no grūtniecības 100%. Par to "nenostrādāšanu" vairāk biju domājusi, ka, ja aizmirst iedzert tableti - tev tas ir zināms un vari tad attiecīgi rīkoties. Ja spirāli ir nobīdījusies - tu to uzzināsi tikai tad, kad būs ju par vēlu... Tas ir par tehnisko kontracepcijas "darbību".
Esmu tikai divus gadījumus dzirdējusi, kur OK nav nostrādājis un ir iestājusies grūtniecība - pat pie tā visa, ka tika dzerts vienā laikā un ne reizi neizlaists grafiks. Toties par "spirāļbērniem" ir dzirdēts tik daudz un visās paaudzēs, ka es to pat par kontracepciju nevarētu nosaukt. Pieņemsim, ka vnk man tādi cilvēki ir gadījušies apkārt... Bet neaizmirsīsim, ka medicīna arī ir sava veida bizness un ne vienmēr ginekologs vadīsies pēc cilvēciskā faktora, bet gan pēc tā, ar ko viņam noslēgts līgums...
13.11.2016 01:42 |

Reitings 54
Reģ: 18.09.2015
Pec dzemdībām ieliku fleere. Nebūtu likusi, bet tā kā man vienmēr ir bijušas stipras un sāpīgas mēnešreizes tad nu izvēlējos par labu šim. Tagad nevaru sūdzēties. Maksāja ~150, bet ar recepti sanāca ap 100€.
13.11.2016 04:09 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ja ietu pie ginekoloğes uzreiz gribētu likt

Spirāli liek MR laikā.
Jebkurā gadījumā iesaku aprunāties ar sav ginekologu, par tieši Tev piemērotāko kontracepcijas metodi ;).
Man ir sudraba spirāle, loti labi veic savu darbiņu. Tieši šobrīd gaidu savu vizīti pie ārsta, jo spirāle jāmaina (pagājuši jau 5 gadi). Ja ārsts ir atbildīgs (regulārajās apskatēs, veicot usg, lai apskatītu spirāli) un pati esi atbildīga pret savu veselība, regulāri apmeklējot ārstu, tad spirāle ir lieliska kontracepcijas metode. Izmaksas, šķiet, bija niecīgas, līdz 100, toč, nevilka.
13.11.2016 10:41 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Nu te palasiis shausmu staastus un vispaar varees pieveersties celibaatam kaa 100% droshai metodei :-D
Ne es, ne man zinaamaas pazinjas, kuras jau pa otram un tresham laagam ir likushas hormonaalo spiraali, nesuudzas, gluzhi otraadi - ir sajuusmaa.
Procents, kuram spiraale nosliid vai izkriit ir apmeeram tikpat liels, kaa tas procents, kuram no aspiriina saakas alergjija :-D
Nu, cik juus tos spiraales beernus paziistat personiigi? Maksimusm viens kaut kur skraida? Vai arii interneta shausmu staastos salasiijaaties? Tad nedzemdeejiet tachu arii, jo pavisam noteikti, veeders karaasies liidz celjiem,gruutnieciibas laikaa 24/7 vemsiet, ziidainis breeks 24/7, astes kauls dzemdiibaas saluuziis, uriinpuuslis nosliidees, veedera muskulji sapliisiis, mati izkritiis, buus trakaak kaa peec smagas autoavaarijas. Tie ir klasiskie dzemdiibu shausmu staasti, tikpat reaali kaa spiraales shausmu staasti.
No maajas aaraa arii neejiet, ja nu auto nobrauc vai kaads kjiegjelis uz galvas uzgaazhas :-D
13.11.2016 12:33 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Nez, nu es zinu 3 spirāļgrūtniecības. 1 nesekmīga. Mani laikam uztrauktu drīzāk ne pati grūtniecība vai bērniņš, bet gan neveiksmīga vai riska grūtniecība.. Bet man pašai arī lēnām šis jautājums paliek aktuāls, hormonus negribas, prezervatīvus arī, bet bērnu futbola komandu arī ne :D
13.11.2016 12:44 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man piedāvāja likt Fleree un vēl vienu. Abas bija ap 200eur ar ievietošanu. Un šo naudu netaupītu.
Pati vēl neesmu ielikusi spirāli, bet apsveru domu. Pašlaik, barojot mazo, lietoju Azalia tabletes.
13.11.2016 12:53 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Bet jums zināmie spirāļbērni ir no hormonālajām vai nehormonālajām spirālēm? Es zinu vairākus gadījumus ar nehormonālajām, bet nezinu nevienu, kas būtu palikusi stāvoklī ar hormonālo. Varbūt tas tāpēc, ka hormonālās nav tik izplatītas un ir salīdzinoši jauns kontracepcijas veids, atšķirībā no nehormonālās, ko lika jau PSRS laikos. Katrā ziņā pēc statistikas hormonālā spirāle ir 99,8% droša, vai pat 99,9%, kā kurā avotā, nehormonālā - 92% droša.
Bet pastāv tak arī aborti. Ja cilvēks ir kategoriski pret bērna dzemdēšanu, kategoriski pret abortu, un viņam šķiet, ka spirāle ir nedroša, nu tad atliek tiki celibāts, es citus variantus neredzu. Jo arī tabletes nav 100% drošas.
To, vai spirāle ir izkustējusies vai nav, var pārbaudīt, piemēram, man bija aizdomas, ka varētu būt izkustējusies, es pagājšmēnes uztaisīju USG un pārbaudīju, viss bija savās vietās. Viss bija OK.
13.11.2016 14:17 |

Patīk
Reitings 4109
Reģ: 09.08.2016
Bet jums zināmie spirāļbērni ir no hormonālajām vai nehormonālajām spirālēm?

++
Brēc tik par saviem spirāļbērniem, bet cik es zinu,tad gandrīz visi ir ar parastajām,nehormonālajām spirālēm.
13.11.2016 16:18 |

Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Bijusī klasesbiedrene šobrīd gaida "spirāļbērnu", bija hormnālā spirāle. Divām bijušajām kolēģēm ir "spirāļbērni", vienai bija Mirēna, otrai parastā spirāle.
13.11.2016 16:25 |

Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Un jā vienai ar to hormonālo, tā spirāle vienkārši bija noslīdējusi, tāpēc palika neefektīva.
13.11.2016 16:27 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
ir personīgā pieredze ar sudraba spirāles noslīdēšanu- tāpēc citām neiesaku.
bet kā jau te minēja- katram savs. cita iekrīt ar tabletēm, cita neiekrīt, daža gadiem ar spirālēm staigā, citas spirāļbērnus audzina utt.
vajag mēģināt un skatīties, kas pašai der. par sevi zinu, ka neesmu konstantais ripu rijējs, līdz ar to esmu savā mūžā pamēģinājusi gan evra plāksteri, gan riņķi- abi labi.
13.11.2016 16:35 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Divas vienīgās puslīdz 100% drošās "kontracepcijas" metodes ir celibāts un sterilizācija, ar visām pārējām metodēm paliek varbūtība palikt stāvoklī, tas tā kā būtu jāzina jebkurai pubertāti sasniegušai sievietei. Es personīgi zinu 5 gadījumus, kad tablešu lietotājas ir palikušas stāvoklī, pati lietoju tabletes 7 gadus, arī partnerus esmu mainījusi, un nekas. Pāris reizes ir sanācis izsargāties ne ar tām drošākajām metodēm, un arī nekas. Iespējams, vienkārši esmu neauglīga.
13.11.2016 17:17 |

Reitings 176
Reģ: 16.05.2025
Spirāle Mirēna ir The best! Draudzene jau ir nomainijusi 3 spirāles, pirmā bija parastā, bet arī ar parasto nepalika stāvoklī, bet ar to bij tā ja agresīvi mīlējāmies tad viņa teica ka tur mazliet sāpot, un likās ka ar locekļa galviņu varēja just to spirāli.Ar Mirēnu nekā tada nau viss ir kā vajag.Ja paliktu stāvoklī, tad nekas traks jau nebūtu, tāpēc arī droši sēklu laižu iekšā un abi izbaudam foršus orgasmus.No sākuma cīnijāmies ar prežiem, bet ja regulāri sekso dažreiz pat 2× 3× pa nakti un katru otro vai trešo dienu tad beigās veidojas izmaksas uz tiem 5ciem gadiem kamēr spirāle,tikmer prežos būs iztērets daudz vairāk.
07.09.2025 11:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits