Pašizgatavotas dāvanas - problēma vai mani putni?

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Sveikas!
Tā kā šobrīd ļoti aktuāla ir apdāvināšanās un gatavošanās tai, uzrakstīšu par lietu, kas mani zināmā mērā nomoka jau vairākus gadus.
Mums ir tāds foršs 5 draudzeņu bariņš, regulāri satiekamies, apmeklējam pasākumos, protams, atzīmējam arī katras svētkus. Pazīstamies kopš pamatskolas/ vidusskolas laikiem. Apdāvinām viena otru. Skolas laikos, tie, protams, bija sīkumiņi - par visām kopā sagrabināti bižutērijas auskariņi un konfekšu tūta, biļetes uz mīļākā mākslinieka koncertu (par 10, nevis 50) un tamlīdzīgi mīļi nieki. Tagad, kad visas strādājam, dāvanas kļuvušas "nopietnākas". Dažkārt liekam galvas un naudiņu kopā, citreiz dāvinām katra atsevišķi.
Mana "problēma" ir tā, ka viena no mums jau skolas laikos atturējās piedalīties kopīgās dāvanās, jo... gatavoja dāvanas pati. Visādus zīmējumus, mazformāta izšuvumus. Es, protams, esmu maita, te aizmuguriski aprunājot pašas draudzeni, bet tā nav augstā māksla - gleznojums vai telpiskās mākslas priekšmets, ko izmantot par glītu papildinājumu interjerā. Tie ir mākslas skolas pirmo klašu audzēkņa zīmējumi, tas viss. Un tas nav slikti, bet man personīgi šīs dāvanas glabājas atvilktnē.
Ja sieviete būtu nabadzīga, šāda posta nebūtu. Ar naudām viss ir kārtībā. Un viņa nestrādā mākslas jomā. Biroja darbs. Šķiet, šīs dāvaniņas ir mirklis radošai izpausmei.
Kā ir - es esmu maita vai te ir kāds patiesības grams? Vai jums patīk saņemt pašizgatavotas dāvanas?
04.11.2016 16:54 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Interesanti, vai lielā sajūsma būtu arī tad, ja mīļotais vīrietis uzdāvinātu pašizgrebtu koka sirsniņu

Būtu vienkārši stāvā sajūsmā! Ar lielām un dārgām dāvanām vīrs mani nepārsteigtu tā, kā pārsteigtu ar to, ko pats būtu izgatavojis.
04.11.2016 19:44 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
300g brūkleņu, 150g cukurs, kanēļa standziņa, 300 ml degvīns. Uztaisīju jau oktobrī, jo viņam ilgi "jāmarinējas" ierastā mēneša vietā. Jāfiltrē īsi pirms Ziemīšiem
04.11.2016 19:46 |

Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Man patīk!! (l)(l)
Tikai jā, ja tas ir uz ātru roku uzskricelēts zīmējums, tad gan nē, jo redzams, ka cilvēks necenties, pēdējās 5 minūtēs uzķēpāja un atnesa, sakot daudz laimes....
Piem., ja tā ir apgleznota vāze jeb galdnieks pratis izgrebt karotes (ļoti patīk matrjoškas un šādi koši apgleznotas karotes, koka glāzītes - ja kāda zin kur nopirkt, būšu starā ;)
Pašizgatavotas rotiņas u.tml.https://failiem.lv/u/f6fqfv5h#/view/tmp_2252-Fotor_14782813560525-1357694461.jpg
Par pirmklasnieka zīmējumu priecātos no pirmklasnieka :D pieaugušam cilvēkam tomēr ir citas iespējas var pacensties, pameklēt DIY idejas un uztaisīt kaut ko no sirds un skaistu.
04.11.2016 19:49 |

Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Un par pašizgrebtu koka sirsniņu - būtu laimīga, tas ir skaisti (l)(l)
Pat tad ja nebūtu izdevusies perfekta, tas būtu super, es mūžīgi tādu glabātu :)
04.11.2016 19:52 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Interesanti, vai lielā sajūsma būtu arī tad, ja mīļotais vīrietis uzdāvinātu pašizgrebtu koka sirsniņu

Ak dievs, nē. Es uzreiz šķirtos. No vīrieša gaidu tikai briljantus vairāku tūkstošu apmērā. Lai nenāk ar ko mazāku vai lētāku.
Nopietni runājot - pat ļoti priecātos. Tas būtu daudz mīļāk par kārtējo ziedu pušķi un zinot, ka mans vīrietis nav ļoti nasks uz tāda veida rokdarbiem, būtu vēl priecīgāka, jo viņš centies.
04.11.2016 19:53 |

Reitings 775
Reģ: 21.01.2016
Man siekala līdz zemei, dzirdot par cepumiem-riekstiņiem..(l)
04.11.2016 20:05 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Nū, es savam vīrietim palūdzu, lai man uz dzimšanas dienu uztaisa putnu barotavu. Man neko nevajag, bet būšu pat vīlusies, ja nebūs man putnu barotava. :-D
04.11.2016 20:16 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es esmu loti prieciiga ,ka mans viirs nemaak ne grebt sirsninas ,ne taisiit kartinas...nee es nebuutu prieciig.
Tajaa pasaa laikaa es biju loti lielaa sajuusmaa par pacinu,kuraa bija izkalotais kocins no Latvijas juuras!Tas bija kaut kas loti iipass un veel tagad ir manaa maajaa-pielikts pie manas miilaakaas gleznas-Biezi raadiita glezna -divas sievietes pludmalee!
Te es gribeeju pateikt, ja mans viirs buutu man uzdaavinaajis to sirsninu,vins nebuutu uztveeris to,kas man patiik!Turpretiim meitene ,kura atsuutija izskaloto kocinu mani saprata!
04.11.2016 20:23 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Viņa visām dāvina vienādas dāvanas, vai tomēr piedomā pie katras?
Šoko, random cosmo čikai (man) negribētu tādu dāvaniņu iedāvāt? (l) Tik forša ideja, jāzog nost 8-):-D.
04.11.2016 20:30 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Es dāvanas uztveru kā... nu... dāvanas, nevis kā kaut ko pašsaprotamu, kas man pienākas. Kur nu vēl gaidīt, ka kāds man dāvinās kaut ko par, piemēram, 30/50/... eur tikai tāpēc, ka es pati esmu tam cilvēkam ko tādu dāvinājusi. Ja kādam kaut ko dāvinu, tad tikai tāpēc, ka vēlos cilvēku iepriecināt, nevis pienākuma pēc vai tāpēc, ka viņš man ir kaut ko uzdāvinājis. Un man ir pilnīgi vienalga, kādas dāvanas es saņemu. Dāvana ir tikai bonuss, tāpēc sūdzēties par saņemtajām dāvanām šķiet savādi. Ja patīk - forši, ja nepatīk - bez sirdsapziņas pārmetumiem lidinu miskastē.
Ir man viena draudzene, kas dāvina dāvanas (parasti pašizgatavotas) gandrīz visu laiku - uz "vasaras sākumu", uz 1.septembri (ne es, ne viņa nekur nemācāmies) utt. Es pie tādām lietām nepiedomāju, neko nedāvinu, vainīga nejūtos. Galu galā, es viņai nespiežu dāvināt tās lietas. Apdāvinu cilvēkus tikai uz dzimšanas/vārda dienām un Ziemassvētkiem. Tuviniekiem, protams, varu dāvināt arī bez īpaša iemesla.
04.11.2016 20:32 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Sirsniņas jebkādā veidā noteikti nav manu attiecību tēma, bet par mikrodāvaniņām a la mazais šampītis, kāda puķe, mīļākās konfektes, pildspalva ar kaķi mana vīrieša izpildījumā es priecājos ikdienā un mazajos svētkos. Ja man uz dzimšanas dienu uzdāvinātu pašceptu kūku, pašplūktas puķes un.... viss.... nē, nebūtu priecīga. No vīrieša es gaidu dāvanu kā dāvanu. Arguments, ka ar naudu var būt visādi, nav spēkā, viņš zina, kad man ir dzimšanas diena un var krāt kaut gadu. Un es nekad neesmu vīlusies sava vīrieša dāvanās. :-)
04.11.2016 20:36 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Esmu praktisks cilvēks, tāpēc man patīk sańemt noderīgas dāvanas, kurām skaidri redzu pielietojumu. Pati arī dāvinu tikai tādas. Godīgi, es 10x vairāk priecāšos par to bezpersonisko dāvanu karti, nekā pašgatavotu dekoru vai zīmējumu. Pašgatavotas, ēdamas vai dzeramas lietas gan patīk-vienmēr łoti gaidu ciemos drauga brālēnus, kas darina mājas vīnu, jo vienmēr tieku pie kādas pudeles. Manas draudzenes to zina un neviena neesam mākslinieciska personība, tāpēc arī tādas dāvanas nekad nav aktuālas. Varbūt izklusos ciniska, bet uzskricelēta gleznińa kā dāvana, manuprāt, piederās skolniekam, kam naudińas nav, bet uzdāvināt kaut ko gribās un par šādu izgājienu nedaudz apvainotos.
04.11.2016 20:39 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Vienu gan varu teikt par sevi-es pie otra cilveeka daavanas vairaak piedomaaju ,kaa peerkot reizeem sev-man tas ir pilniigi kaa darbs-iedzilinaaties otra cilveeka aadaa!
Pagaidaam ir izdevies tiiri labi!Loti gruuti iet ar vienu manu radinieci-taa arii pateicu,ka turpmaak daavinaasu tikai naudu,jo nespeeju uztvert vinas gaumi,velmes .
04.11.2016 21:06 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Tādas pašdarinātas lietas kā autore minēja, man nepatiktu. Nepatīk lietas, kas krāj putekļus. Citādi ja dāvana ir kas praktisks, piemēram, ziepju bumba, šokolāde, cepumi, liķieris utt. Man draudzene uzdāvināja ierāmētu gleznu, kur esam mēs ar vīru kāzu dienā. Viņa pati zīmējusi no kāzu bildēm. Lūk, par šādu es biju priecīga, bet nu tas reāli bija ieguldīts laiks un skaists gala rezultāts. Esmu PAR DIY dāvanām, bet nu ir jādomā arī ko dāvina. Tas, ka pats taisīja, nenozīmē, ka uzreiz otram būtu jābūt iepriecinātam.
04.11.2016 21:26 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Aa nu mani brāļi dāvina pašgatavotas lietas reizēm, piemēram, stilīgus koka dēlīšus (ne griešanai, bet vairāk pasniegšanai), rotaslietu kastes, rotas, krāsns kruķi ( :D ), bet viņi abi ir amatnieki tā kā šīm visām lietām ir pievienotā vērtība.
04.11.2016 21:31 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Ir, ir patiesības grams. :)
Mani vispār apgrūtina, ja bieži tieku apdāvināta ar mantām, it īpaši, ja tās aizņem daudz vietas. Labprātāk aizietu ar dāvinātāju kopā uz kino, teātri, vakariņās, vai arī ļoti priecājos par grieztajiem ziediem.
04.11.2016 23:18 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Man galīgi nav vajadzības, lai dāvanai būtu kaut kāda pievienotā vērtība-dāvinātājs par mani ir domājis. Pašu gatavotas lietas nav daudz dāvinātas, bet, kas ir, tie ir putekļu krājēji, praktiski nelietojamas lietas vai ne manai gaumei gatavoti saldumi (cieti, pārsaldināti)
Labāk tad var dāvināt dāvanu karti vai kādu maisu ar lielveikala konfektēm, kuras man garšo.
Dāvanas kā tādas vispār uzskatu par problēmu, ne protu nopirkt citam, ne man ko īsti vajadzīgu dāvina (to, ko man vajag, varu atļauties un esmu jau pati nopirkusi, attiecīgi-ja man tā lieta nav, man to nevajag). Cik vien iespējams, esam vienojušies, ka dāvanas būs simboliskas vai dāvanu kartes veidā.
05.11.2016 08:31 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Man lielākoties patīk paštaisītas dāvanas, jo īpaši, ja tās ir kādas ziepītes, sveces vai kas garšīgs. Ja arī kas nepatīk, nu un? Tad vienkārši nolieku malā un viss, vairs par to nedomāju.
Man pilnīgi nesaprotams un nepieņemams ir tāds domu gājiens, ka, ja es kādam uzdāvinu 100 eur vērtu dāvanu, tad gaidu to pretī arī no viņa. Dāvināšana taču nav nekāda tirgošanās. Dāvanas būtība ir iepriecināt otru negaidot neko pretī.
05.11.2016 08:32 |

Reitings 1076
Reģ: 22.07.2014
Ja man dāvina saldumus un citus ēdamus pašgatavojumus - tas liekas mīļi. :)
05.11.2016 09:12 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Vienu reizi saslimu ar zarnu nūjiņu infekciju apēdot mājās pašgatavotas trifeles :'-(
05.11.2016 09:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)