Pašizgatavotas dāvanas - problēma vai mani putni?

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Sveikas!
Tā kā šobrīd ļoti aktuāla ir apdāvināšanās un gatavošanās tai, uzrakstīšu par lietu, kas mani zināmā mērā nomoka jau vairākus gadus.
Mums ir tāds foršs 5 draudzeņu bariņš, regulāri satiekamies, apmeklējam pasākumos, protams, atzīmējam arī katras svētkus. Pazīstamies kopš pamatskolas/ vidusskolas laikiem. Apdāvinām viena otru. Skolas laikos, tie, protams, bija sīkumiņi - par visām kopā sagrabināti bižutērijas auskariņi un konfekšu tūta, biļetes uz mīļākā mākslinieka koncertu (par 10, nevis 50) un tamlīdzīgi mīļi nieki. Tagad, kad visas strādājam, dāvanas kļuvušas "nopietnākas". Dažkārt liekam galvas un naudiņu kopā, citreiz dāvinām katra atsevišķi.
Mana "problēma" ir tā, ka viena no mums jau skolas laikos atturējās piedalīties kopīgās dāvanās, jo... gatavoja dāvanas pati. Visādus zīmējumus, mazformāta izšuvumus. Es, protams, esmu maita, te aizmuguriski aprunājot pašas draudzeni, bet tā nav augstā māksla - gleznojums vai telpiskās mākslas priekšmets, ko izmantot par glītu papildinājumu interjerā. Tie ir mākslas skolas pirmo klašu audzēkņa zīmējumi, tas viss. Un tas nav slikti, bet man personīgi šīs dāvanas glabājas atvilktnē.
Ja sieviete būtu nabadzīga, šāda posta nebūtu. Ar naudām viss ir kārtībā. Un viņa nestrādā mākslas jomā. Biroja darbs. Šķiet, šīs dāvaniņas ir mirklis radošai izpausmei.
Kā ir - es esmu maita vai te ir kāds patiesības grams? Vai jums patīk saņemt pašizgatavotas dāvanas?
04.11.2016 16:54 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man patīk dāvanas pēc būtības.
Paštaisītas dāvanas patīk, ja tās ir kvalitatīvas. Kvalitatīva, ierāmēta glezna ar māksliniecisko vērtību (esmu saņēmusi), garšīgs homemade sīrups vai ķermeņa skrubis, kādu nebūtu kauns tirgot tirdziņos, utml. Pa roku galam uzskricelētas apsveikuma kartiņas kā vienīgās dāvanas pasniegšanu nekad nesapratīšu.
Vispār dāvanas vērtībai no draugiem nepievēršu lielu uzmanību, ļoti novērtēšu, ja draudzene uzdāvinās grāmatu, kuru sen gribēju izlasīt, man būs vienalga, ka viņa to nopirka izpārdošanās pa 5 euro, savukārt nenovērtēšu vannas bumbu komplektu pa 50 euro, jo man nav vannas, un cilvēks acīmredzot nav piedomājis ne pie kā.
Bet, ja es draudzenei būšu uzdāvinājusi dārgu dāvanu, bet viņa man - pašzīmētu kartiņu, ar nosacījumu, ka ar naudu viņai viss ir kārtībā, nākošreiz arī viņai neko pārāk dārgu nedāvināšu.
04.11.2016 18:07 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Nejēdzīgākā dāvana ir bijusi apzīmēta burka. Nūūū...Tā es viņu cilāju no viena plaukta uz otru.Pie tam burka nav apzīmēta ar glītiem ziediem, dzīvniekiem vai ko, bet virsū reliģiski teksti. Tas mani nesaista un dāvinātājs to zināja. īsta pielietojuma nav un mest arī tā kā neērti.
Manās mājās tāda burka sen jau būtu nejauši nokritusi no plaukta. :-)
04.11.2016 18:07 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Ir DIY dāvanas,kas patīk un esmu sajūsmā. Kā te pieminētas vilnas zeķes,kāds cita adījums,tamborējums,līmējums,ko ikdienā lietot. Neliekuļošu- par zīmējumiem nebūtu priecīga,bet pieņemtu un teiktu paldies.
Bet man vispār patīk saņemt un dāvināt izmantojamas lietas,nevis tādas ,ko ielilt sekcijā,atvilltnē un nekad vairs neaiztikt.
04.11.2016 18:08 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Un jā,tieši tā.
Ja pašdarināta dāvana būtu ar "piedomāšanu par saņēmēju",tad šādai ilggadējai draudzenei būtu jāzina,kas patīk un kas nē. Kas tiek izmantota/kārts pie sienām/vilkts.
Tāda nepārdomāta DIY dāvaniņa ir tik pat bezperersoniska,cik veikalā nopirkta šokolāde.
04.11.2016 18:13 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
nomierinājos.. :D
manām draudzenēm (izņemot vienai) īsti nav, kas uzada zeķītes, turpretī, zinu, ka grib, bet manai mammai vairs nav, ko apadīt. :D tāpēc tapa šī ideja šogad.
04.11.2016 18:16 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ir dažādas DIY dāvanas - gan tādas, pie kurām tiešām piedomāts par saņēmēju un ieguldīts liels darbs, gan tādas pa roku galam uztaisītas, lai nevarētu teikt, ka neko neuzdāvināja. Tās otrās ir tās, kuras neviens negrib saņemt ;)
04.11.2016 18:18 |

Reitings 175
Reģ: 07.09.2016
Man dikti patīk DIY dāvaniņas, bet ja tās ir saturīgas, pārdomātas. Nevis, kad cilvēks atcerējies par mani pēdējā vakarā uzskricelējis kaut ko uz papīra, ielicis rāmī un tad nu ar platu smaidu pasniedz.
Manuprāt, tas parāda attieksmi, jo reizēm arī to šokolādi veikalā kāds meklē ilgāk un piedomā vairāk pie tā.
04.11.2016 18:19 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Šoko, tavām draudzenēm ar tevi ir paveicies :-D Garšīgas dāvanas tu proti uzmeistarot (l)
04.11.2016 18:19 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Łoti patīk adītas zekjes, saldumi (pat neesmu īpašā saldummīle, bet łoti patīk sañemt tos dāvanā), tas ir tas, kas ienāk pirmais prātā. Manuprāt jau var just, kad cilvēks ir piedomājis pie dāvanas (pat, ja 'aizšauts' garām) neatkarīgi vai DIY vai pirkts. Bet pat, ja liekas, ka nav piedomāts, man neliekas tas nekas dikti traks, jo cilvēki ir dažādi un var arī būt diezgan sarežgīti uzminēt visu apkārtējo gaumes un vēlmes.
04.11.2016 18:24 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
vilnas zeķītes, klāt pašas darinātais Ziemassvētku liķieris un cepumi Riekstiņi (arī pašas cepti).

izklausās fantastiski! (l) Bērnībā nepatika, ka vecmamma katros Ziemassvētkos dāvināja pašadītas vilnas zeķes, bet tagad to tā novērtēju, šonedēļ kā reiz slimoju un vilnas zeķēs vien dzīvojos.
Kādu Ziemassvētku liķieri taisīsi?
DIY dāvanas var būt gan ļoti gaumīgas, gan pilnīgi nelietderīgas. Atbalstu izlietojamas dāvanas vai kaut ko ļoti skaistu, bet, piemēram, gleznas negribētu saņemt. Tagad pētu skrubju receptes, izskatās vienkārši, varētu uztaisīt aromātiskus cukura skrubjus draudzenēm (l)
04.11.2016 18:45 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es gan nedomaaju,ka veikalaa nopirkt daavanu otram ir viegli!Tas reizeem ir daudz gruutaak,kaa uztaisiit to kartinu!Man loti svariigi ,uzkert cilveeka veeleesanos preciizi!
Nespeeju iedomaaties ,uzdavinat kaadam cilveekam savu gleznu ,tikai taapeec vien ,ka esmu centusies!Taa glezna tam cilveekam var pat loti nepatikt...
04.11.2016 19:05 |

Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Ikreiz kad saņemu dāvanā sveces jūtos līdzīgi. Domāju, ka visi zina, ka man nepatīk sveces, es tās nededzinu, jo man ir bail, bet ik gadu kāds kādu uzdāvina. Krāju vai vedu uz laukiem. (t) Tādas paštaisītas dāvanas, kuras nepatiktu vēl neesmu saņēmusi.:-)
04.11.2016 19:07 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Man patīk pašagtavotas dāvanas, ja cilvēks kurš gatavojis, ieguldījis tajā sirdi un dvēseli. Nevis piecās minūtēs kaut ko uztriepis. Ja tā, tad labāk izvēlētos bezpersonisku šokolādes kasti.
Pašai gan, lai gan patīk rosīties un kaut ko radošu taisīt, tomēr nesanāk nekas tāds ko nebūtu kauns dāvināt.
Par minēto situāciju runājot - ja jau katrā situācijā viņa izvēlas gatavot dāvanu pati, varbūt viņa arī vairāk priecātos par pašagatavotām dāvanām nevis par pirktām.
04.11.2016 19:11 |

Reitings 313
Reģ: 26.03.2015
Pašdarinātas dāvaniņas man patīk, ja tās ir tāda veida kā Šokoprieks gadījumā, respektīvi, ir redzams, ka cilvēks ir piedomājis par citu iepriecināšanu. Autores gadījumā izklausās, ka draudzenei ir pofig, vai otram šī dāvana varētu patikt/noderēt, drīzāk šķiet, ka viņai vienkārši patīk zīmēt, nav kur tos zīmējumus pēc tam bāzt, un tad atdāvina citiem. Man tāds varinats liekas neforšs un es pati tā nedarītu :-/
04.11.2016 19:16 |

Reitings 225
Reģ: 16.09.2015
Nu, bet tomēr.. viss ir jauki un skaisti, bet cilvēkam tomēr jābūt arī objektīvam pret sevi - vai viņam sanāk tā pašgatavotā lieta. Es labāk iztērēšu vairākas dienas meklējot to īsto, vienīgo dāvanu konkrētajai personai, nevis "ielikšu sirdi" kaut kādā štruntā, kas vēlāk krās putekļus, vai no ēdamām lietām - tiks atdots radu bērnam, jo būsim godīgi - Zsvētkos visur, kur pagriezies, jau slīksti piparkūkas un konfektēs, arī bez tās pašdarinās tūtas.
04.11.2016 19:18 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Interesanti, vai lielā sajūsma būtu arī tad, ja mīļotais vīrietis uzdāvinātu pašizgrebtu koka sirsniņu (t)(l)8-)?
04.11.2016 19:29 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
V.L.K, būtu!
Pēdējais sirsniņveidīgais bija pie jūras atrasts akmens. Protams, nav paštaisīts, bet tāpat. Es no sprādzes 1x izlocīju sirsniņu :D
04.11.2016 19:34 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Man ļoti patīk dāvināt, ne vnk dāvināt, bet tieši iepriecināt, tāpēc vienmēr ļoooti piedomāju pie katras dāvanas. Dažreiz ir vēlme pagatavot dāvanu pašai, bet ļoooti kritiski izvērtēju savas dotības :-D Ja saprotu, ka k.ko konkrētu varu uztaisīt ļoti labi, skaisti, kvalitatīvi, tad taisu un dāvinu, protams, ja ir pārliecība, ka saņēmējam patiks. Šādos gadījumos mēdzu kombinēt paštaisīto ar k.ko pirktu.
Piemēram, mammai biļetes uz koncertu varu ielikt pašas zīmētā kartiņā, vai vīra mammai varu uzdāvināt kādu krēmu un maisiņā pielikt klāt paštaisītas dzērvenes šokolādē. Vai vīra dāvanu varu ietīt pašadītā šallē. Tad nevienam nav vilšanās.
Bet tiem DIY man reti iedvesma uznāk, parasti izpaužos dāvanas izvēlē un saiņošanā. Dievinu saiņot dāvanas! :-D
04.11.2016 19:37 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Interesanti, vai lielā sajūsma būtu arī tad, ja mīļotais vīrietis uzdāvinātu pašizgrebtu koka sirsniņu ?

aaaaw (l) tāda, ko es ideomājos, būtu ļoti jauka dāvana.
04.11.2016 19:39 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Man pašai paštaisītas dāvanas patīk saņemt tikai no ļoti tuviem cilvēkiem. Es tās pat neobjektīvi uztveru. :-D
04.11.2016 19:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)