Runājot par pamattēmu, manuprāt, svarīgi, lai abiem ir labi un abi ir apmierināti. Piemēram, es kopš agras bērnības esmu bijusi līdere un pakļaušanās nav manā stilā. Man ir OK, ka vīrietis šad tad izmaksā, bet es justos nekomfortabli attiecībās, kurās vīrietis mani uztur - tāda kā panīkusi puķe. Mājsaimnieces loma nav man.
Bet, kas ir interesanti, es tagad padomāju par sev pazīstamiem cilvēkiem - radu ģimenēm, draugu ģimenēm, sevišķi mana vīrieša radiem un draugiem, un ziniet, kas ir pārsteidzoši? No tiem maniem tā teikt tuvākajiem radiem un paziņām, vairāk kā pusei sievietes pelna vairāk nekā vīrieši. Pie kam ievērojami vairāk, nevis 100-200 euro.
Uz sitiena es varu nosaukt 4 pārus, kuros sievietei ir pilna laika darbs no 9 līdz 17, virsstundas, nopietni amati, vairāku tūkstošu alga, kamēr vīrietis ir "mājsaimnieks"un savām zeķēm nopelna ar hobiju. Par dzīvokli, utt. maksā sieviete. Viens tāds pāris nupat izšķīrās, bet viņi bija kopā 10+ gadus tieši šādā režīmā. Īstenībā tas bija briesmīgi, man ar to sievieti bija vienādas algas, tikai starpība tāda, ka man nebija jāuztur vīrietis, un es, pat viena dzīvojot, varēju atļauties ļoti daudz, bet tā sieviete knapinājās, pirka sev lētākos apavus, utt.