Cik daudz jādara vīrietim?

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Kā jūs uzskatāt, cik daudz:
*vīrietim jāpelna
*cik liela daļa maksājumu jāveic
*cik daudz jānodarbojas ar mājas darbiem
*cik daudz jāvelta laiks bērnu audzināšanai
Zinu, ka nav viens pareizais modelis, citās attiecībās vīrietis labi pelna un veic visus maksājumus, bet mājās neko nedara, citās atkal ņemās ar bērniem un dara mājasdarbus , bet maksājumus dala kopā ar sievieti. Varbūt kādai ir ideālais variants, ka visu maksā un vēl mājas darbus veic un aktīvi iesaistās bērnu daudzināšanā? Es te tā aizdomājos par to tēmu. Kā ir jums? Padalamies!
01.11.2016 18:48 |

Reitings 241
Reģ: 20.01.2016
cilvēks, kas nestrādā - var baudīt to mazo laiciņu, kas viņam uz šīs pasaules ir dots, dzīvi izbaudīt pilnībā, ceļot, iepazīt kultūras, cilvēkus, vēsturi utt. ir milijons lietu ko darīt, lai dzīve nav bezjēdzīga...
bet nu ja tomēr tu uzskati, ka cilvēks kas nestrādā, dzīvo bezjēdzīgu dzīvi, tad ir pilnīgi skaidrs, ka nāc no strādnieku šķiras, kas savā dzīvē tālāk par konvejeru nav redzējis :D
02.11.2016 19:50 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Mēs dzīvojam laikā, kur daudzās ģimenēs/attiecībās ir mainītās lomas. Vīrietis ir pavarda turētājs, bet sieviete mamuta nesēja. Kamēr abus partnerus esošais modelis apmierina, tikmēr attiecībās valda stabilitāte. Tomēr vairums gadījumu šāda apmierinātība ir īslaicīga.
Var diskutēt, kas ir labi un kā ir pareizi, taču nav vienas pareizās atbildes. Jo attiecībās ir dažādas situācijas un katrā partneri viens otru iepazīst no jauna, pielāgojas un rod kompromisus... un tikai nedaudzi mūsdienu straujajā dzīves ritmā tā pa īstam spēj novērtēt otra pienesumu attiecībās.
02.11.2016 19:51 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nauda ir jāpelna PAŠAM/PAŠAI vienmēr! Ja vien cilvēks nav liekēdis un parazīts.

Kā jau prasīju iepriekš, ja pāris KOPĀ ir izlēmis, ka izdevīgāk ir, ja vīrs sēž mājās ar bērniem, uztur māju, gatavo ēst, plāno brīvo laiku, studē, utt, bet sieva strādā, tad viņš ir parazīts?
02.11.2016 19:51 |

Reitings 241
man būtībā ir vienalga, pelna vīrietis vai sieviete, bet man galvenais lai ģimenei nekas netrūktu, gan naudas ziņā, gan laika ziņā, lai visi ģimenē iesaistītie ir kopā un var veikt kopīgas izklaides, laika pavadīšanu...
man nederētu vīrietis naudas maiss, bet tajā pat laikā ģimene ir tāda kā vajadzība citu acīs, bet ģimenes iekšējās attiecības ir sliktas.
tad es labāk izvēlos vīrieti vidējo - bet ar iespēju viņu padarīt par vīrieti ideālo (l)(l)(l) jo es jūtu kas, man ir jāpasaka, vai jāzdara, lai vīrietis attīstītos tādā līmenī, lai es varētu teikt, ka viņš var gan uzturēt, gan mums ir lielikskas attiecības un fantastiski bērni! :)
02.11.2016 19:59 |

Reitings 416
Reģ: 15.01.2014
Raven, nē, tu ko? Vīrietis nekad nebūs parazīts, viņam būs dažādi sasniegumi, kā, piemēram, iemācīsies braukt ar mašīnu. Sieviete gan sasniedz kaut ko tikai pelnot un maksājot pusi no dzīvokļa īres un pēc iepirkšanās veikalā kalkulē čeku, lai atdotu tādam kā Raivītis parādu, jo, nu, kas tā par kropli, kurai vīrietis kaut ko nopirkts! Ja grib ēst, lai maksā!
02.11.2016 20:01 |

Reitings 3647
bet nu ja tomēr tu uzskati, ka cilvēks kas nestrādā, dzīvo bezjēdzīgu dzīvi, tad ir pilnīgi skaidrs, ka nāc no strādnieku šķiras, kas savā dzīvē tālāk par konvejeru nav redzējis

Reāla vergu mentalitāte...
02.11.2016 20:06 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
gerta- Pārdevējs ir studentu profesija? Tu slima nopietni esi?? Kapēc tad gandriz visas pardevajs ir 40+ vecumā pastāsti man??? Piekritu, ka tai nevajadzetu but profesija ar ko nodarboties visu muzu un netiekties augstak,bet jebkura pardeveja ir daudz cienijamaka par parazitisku skukji kas tikai tere virelisa naudinju, cerams vismaz tima piekriti.
lenl- Es tereju tikau savu naudu, ir atskriba, tapec uz mani to attiecinat NEKADIGI nevar...
Selina- Vari nemaz nerakstit savu idiotismu,es tevi nelasu atpalikusi un ne suda tu neko ne zini, ne maki.
02.11.2016 20:07 |

Reitings 727
gerta-
Manuprāt, veiksmīga vīrieša kombinācija ir tāda - pirmkārt, jau morāli atbalstīt savu sievu/draudzeni, un otrkārt uzturēt un finansiāli atbalstīt savu ģimeni! Esmu augusi tādā ģimenē, un uzskatu ,ka tā ir pareizi...

TIKAI gimeni? Un vecakiem tikpat daudz finansiali nav japalidz un draugiem, kuriem neiet ar finansem, tikai gimenei japalidz tavuprat?
raven - izmēģina savas aktiera dotības, un citā intonācijā pasaka ----> Maisiņš,vajag?

Tu tagad nirgajies par profesiju???? (t)
02.11.2016 20:15 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Algai jābūt atbilstošai vecumam. Ir okej, ja vīrietis līdz 30 gadiem pelna maz, ja daudz laika un resursu tērē izglītībai un prasmju attīstībai. 40 gados pelnīt 1'000 eiro var tikai neveiksminieks.
Cik maksā normāla māja ap Rīgu? 500'000? Lai tādu nopirktu, vajadzētu 10 gadus atlikt pāri 4'000 eiro mēnesī. Protams, ka uzreiz jāpērk tādu māju, var arī mainīt dzīvesvietas, bet tas ir orientieris, cik daudz jāpelna vīrietim, lai dzīvotu daudz maz kvalitatīvi. Attiecīgi, es teiktu, ka normāla alga vīrietim dzīves labākajos gados (ap 35+) būtu ~5'000 eiro mēnesī pēc nodokļiem.

Šajā forumā par naudas lietām ir redzēti visādi dīvaini komentāri, bet šis ieliek visiem...
........
1) 40 gados pelnīt 1000 ir maz? Un uzreiz neveiksminieks? Tad jau pasaule sastāv no vieniem neveiksminiekiem...Cik % Latvijā pelna vairāk? 10-25?
2) Normāla māja? Pa pusmiljonu? Tad jau 99 % pasaules iedzīvotāji nedzīvo normālā mājā. Tā saucamajā ''Amerikāņu sapnis'' pat neietilpst savrupmāja pa pusmiljonu...
Tik dārgās mājās dzīvo tikai miljonāri. Un ne visi.
3) 5 štukas mēnesī? Normāla alga?
Latvijā tādu algu pelna ļoti maz cilvēku. Mazāk attīstītās valstīs vel mazāk cilvēku. Bagātajās valstīs arī ir % mazs skaits, kas saņem tik daudz.
Un galu galā EP deputāta alga ir mazliet virs 6 štukām. Un uz EP visi politiķi raujas, arī no bagātajām valstīm. Un viņi paši atzīst, ka tā ir liela alga.
4) Vai nu tu esi trollis vai tiešām meža dīvainīte, kas dzīvo leiputrijā.
02.11.2016 20:15 |

Reitings 727
raven- jā, vins ir nožēlojams parazīts ja nepelna SAVU naudu. Kas cits tad viņš ir? Parazīts un tikai.
02.11.2016 20:16 |

Reitings 241
:D :D :D tās noteikti ir tās pārdevējas, kas tur visu mūžu strādā, un tad pajautā sev, cik tālu viņas ir tikušas.. pieņemu, ka vienīgais ar ko viņas var lepoties - kases nomaiņa, vai veikala nomaiņa!
manuprāt, jaunam mērķtiecīgam cilvēkasm, tā oma ir par šauru un degradējošu.
Un slima es neesmu, bet veiksmīgāka noteikt, pieņemu, ka esam līdzīgā vecumā ar tevi RĪDZINIEK!!!
02.11.2016 20:16 |

Reitings 727
gerta- Par ko tu krople smejies??? Un? Vinas jau ir tikusas augstak par tadu smaru, kas nepelna savu naudu,.
Ilgaicigai stradasanai 15 un vairak gadus jaa, bet pirmos 5 gadus kapec nepameginat jaunam cilvekam, ar kaut ko ir jasak.
Un veiksmiga tu neizklausies ja vari nirgaties par profesijam, pati dzive nesasniedzot neko un esot apala nulle
02.11.2016 20:22 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Paldies tev, Rīdziniek, ka cīnies par vīriešu tiesībām. Savādāk visur tikai dzird - sieviešu tiesības, sieviešu tiesības... Tu spēj pārliecināt, ka vīrieši spēj būt kā sievietes! Ar tavu palīdzību feminisms plauks un zels, tev vajag tikai sekotājus no vīriešu puses. :-D
02.11.2016 20:22 |

Reitings 3647
raven- jā, vins ir nožēlojams parazīts ja nepelna SAVU naudu. Kas cits tad viņš ir? Parazīts un tikai.

Tātad labāk ir, ja viņš nopelna mazu algu, to atdod ceļa, darba izdevumiem, un apmaksā auklīti, no kā nekas daudz nepaliek pāri, bet galvenais - viņš strādā un svešs cilvēks pa to laiku pieskata bērnus? Pat tad, ja sieviete dotu priekšroku, ka ar viņu bērniem mājās ir bērnu tēvs, nevis svešs cilvēks?
02.11.2016 20:24 |

Reitings 241
:D nu ja, ja tu 5 gadus veltīsi profesijai - Pārdevējs, tad noteikti arī turpmākos 15 gadus!
jo padomā reāli, kurā tad jomā tu pēc 5 gadiem tu sevi varēsi piedāvāt, kā jomas profesionāli, un kurš tevi ņems darbā???? Rīdziniek?
02.11.2016 20:24 |

Reitings 727
gerta- Un zini, ir veikali kuros var labi nopelnit, ja slodze uz kajam un garas stundas nav par smagu. Piemeram Elkro, kur videji pardevei nopelna ap 600 un tehnikas nodala pat vairak. Tur vairaki jauniesi strada ilgaicigi. Bet pienemu ka sejienes izlutinatajam princesitem jau tada nauda ir kapeikas tikai, (t)
02.11.2016 20:25 |

Reitings 241
Rīdziniek, tīri intereses pēc, kādā jomā tu sevi redzi pēc 5 gadiem???:-P
02.11.2016 20:25 |

Reitings 135
Reģ: 25.09.2016
Šī ir neizsmeļama tēma, jo ir ļoti daudz dažādu ģimenes modeļu, kuros visas puses ir laimīgas. Ir 21. gadsimts, mēs dzīvojam laikā, kad trīs gadus vecs bērniņš prot atbloķēt viedtālruni un atvērt aplikāciju priekš saviem mīļākajiem video, kāpēc gan nevarētu eksistēt vīrieši, kas spītīgi grib būt viduvējības un lepoties ar to, ka pelna līdzvērtīgi savai sievietei?
Jokus pie malas - es ceru, ka vienmēr starp visiem iespējamajiem variantiem, pēc kādiem ģimene varētu dzīvot, populārākais tomēr paliks tas, kurā vīrietis ir galvenais apgādnieks. Es esmu uzaudzis redzot daudzas burvīgas ģimenes un visās šajās ģimenēs bija un ir tieši tā. Es tiešām nevaru ielūkoties citu kungu galvās un izprast, kas tur notiek, bet vienmēr uzskatīšu, ka vīrietis ir mīlošā autoritāte ģimenē, kas gādā par iztiku, jumtu virs galvas, drošību un labklājību. Vienmēr vairākumā būs vīrieši, kas uzskata tāpat, tāpēc viss ir kārtībā. Sievietes lomu neapspriedīšu, normālam tēviņam tāpat ir skaidrs, cik tā ir milzīga.
02.11.2016 20:26 |

Reitings 241
man tā ir 1/4 daļa no algas, bet padomā ko tu iegūsti no tā sava super ELKOR< kur tev tāpat maksā aploksni, un pensiju tev tāpat neredzēt, kā savas ausis :D
02.11.2016 20:26 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Ja kas tad daudzi pārdevēji uzkalpojas par lieliem priekšniekiem un saņem piemēram 1000 eiro uz rokas. Ak jā...tā tak cosmietēm skaitas kabatasnauda:-D
.........
Kad vel strādāju Rimi, tad piemēram gandrīz visas priekšnieces bija iepriekš sākušas no apakšas. Tā kā...
02.11.2016 20:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits