Sauciet mani par vecmodīgu, bet uzskatu, ka kontracepcija pirmkārt ir sievietes rūpe. Ilgus gadus (ja gribam būt precīzi - no maniem 17 līdz kādiem 24) es uzskatīju, ka kontracepcija ir abu partneru rūpe, tagad es tā vairs neuzskatu. Par kontracepciju atbildība ir jāuzņemas sievietei, jo tieši sieviete būs tā, kurai būs jāpakļauj sevi aborta riskam vai grūtniecības un dzemdību riskam, kas tomēr ir nopietns risks sievietes veselībai. Plus, visticamāk, sievietei būs bērns arī jāaudzina, ja vīrietis notīsies. Uzskatu, ka veselīgās attiecībās pāri vienojas par to, kādu kontracepciju lieto, kurš to apmaksā, kurš to sagādā, utt. Pilnīgi vienalga, vai vienojas prezervatīvus pirkt uz pusēm, vai sieviete pati samaksā par spirāli, vai vīrietis viņai pērk tabletes.... Kā nu kuram pārim ērtāk. Ja nevar par to vienoties, tad nevajag veidot attiecības ar tādu partneri. Bet situācijas kontrole sievietei ir jāņem savās rokās, viennozīmīgi. Ne jau vīrietis dzemdēs.
Es arī kā sieviete jūtos ļoti priviliģēta sakarā ar to, ka varu noteikt, vai bērns nāks pasaulē vai nē. Vīrietis var daudz ko teikt vai neteikt, bet gala vārds pieder man. Un man tas šķiet ļoti negodīgi attiecībā pret vīrieti. Uzskatu, ka vīrietim būtu jābūt tieši tādām pašām tiesībām. Sevišķi cūcīgi ir tad, ja sieviete paliek stāvoklī ar viltu un pēc tam piedzen uzturlīdzekļus. Ir dzirdēti gadījumi - šī redz tabletes lietojot, bet uz lateksu alerģija. Uzskatu, ka tur jābūt kā minimums iespējai tiesāties.